ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: ایران جایگاه خود را در منطقه از دست داده است ایالات متحده آمریکا

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: ایران جایگاه خود را در منطقه از دست داده است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش همشهری آنلاین، «کایا کالاس» مسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، پیش از آغاز نشست غیررسمی رهبران اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران درباره همکاری‌های دفاعی اتحادیه اروپا و ناتو گفت: دفاع اتحادیه اروپا ارتباط نزدیکی با ناتو دارد و به همکاری قوی‌تری با ناتو در این زمینه نیاز داریم. ارتباط ما با متحدانمان، از جمله انگلیس و آمریکا برای تقویت توانمندی‌های دفاعی‌مان اهمیت دارد.
مسئول سرویس اقدام خارجی اروپا درباره سقف کمک‌های مالی کشورهای عضو ناتو که در سال 2014، دو درصد تعیین شده بود، گفت: این سقف در سال 2014 تعیین شد تا تمامی کشورها بتوانند برای رسیدن به آن 10 سال زمان داشته باشند. ما به این هدف رسیده‌ایم اما واضح است که باید اقدامات بیشتری انجام بدهیم، چراکه با جنگی تمام‌عیار در اروپا مواجه هستیم و روسیه نیز هدف خود را تغییر نداده است. بنابراین، توافق شده که کارهای بیشتری انجام بدهیم اما تصمیمات دشوار متعددی نیز باید از سوی چند کشور عضو اتخاذ شود.
تهدید تعرفه‌های گمرگی دولت «دونالد ترامپ» علیه اتحادیه اروپا
کالاس در پاسخ به این که واکنش اتحادیه اروپا به اعمال تعرفه‌های گمرکی علیه واردات اتحادیه اروپا به آمریکا از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا چه خواهد بود، تشریح کرد: ما با دقت این اظهارات توجه داریم و خودمان را برای آن آماده می‌کنیم. اما واضح است که هیچی کسی در جنگ اقتصادی پیروز نمی‌شود. اگر آمریکا این جنگ اقتصادی را شروع کند، کسی که کنار صحنه به تمسخر می‌خندد، چین خواهد بود. ما پیوندهای زیادی داریم. ما (اتحادیه اروپا) و آمریکا به هم نیاز داریم. تعرفه‌ها قیمت‌ها را افزایش می‌دهند؛ نه برای مشاغل و نه مشتریان خوب نیستند.
ترامپ، پیشتر،‌ در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی تروث سوپال، اتحادیه اروپا را تهدید کرد در صورتی که کسری تجاری «بسیار بزرگ» آمریکا را با خریداری نفت و گاز آن جبران نکند، مشمول تعرفه‌های گمرکی واشنگتن خواهند شد.
او نوشت: من به اتحادیه اروپا گفته‌ام باید کسری تجاری بسیار بزرگ آمریکا را با خریداری نفت و گاز ما در مقیاس کلان جبران کنند. در غیر این صورت، تا جایی که امکان داشته باشد تعرفه اعمال می‌کنیم.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید نگرانی‌هایی را نسبت به تاثیر سیاست‌های تعرفه‌ای او بر صادرات گاز مایع به اروپا برانگیخته است.
زمانی که ترامپ قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، صادرکنندگان اروپایی را به اعمال تعرفه بر همه کالاهای صادراتی از این منطقه تهدید کرد، احتمالا بسیاری در اروپا امیدوار بودند که او هرگز به کاخ سفید برنگردد. اکنون که این یک واقعیت است، تعرفه‌ها موضوع مذاکرات است و این مذاکرات ممکن است شامل خرید بیشتر گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) از آمریکا باشد.
تحولات منطقه غرب آسیا و اهمیت ایفای نقش اتحادیه اروپا در آن
مسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی خود در این نشست با ادعایی علیه نقش منطقه‌ای ایران، تحولات منطقه را «اخبار خوبی» توصیف کرده و به مواردی از جمله «تضعیف ایران»، سقوط دولت «بشار اسد» در سوریه، توافق آتش‌بس و تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و حماس و رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان و ریاست جدید دولت در لبنان اشاره کرد.
کالاس در سخنرانی خود که ویدئو آن در صفحه توییترش منتشر شده، با اشاره به این تحولات گفت: پیشرفت امکان‌پذیر است و اتحادیه اروپا می‌تواند ایفای نقش کند. اگر سر میز مذاکره نباشیم، سوالات به‌جا نپرسیم و برای (روند سیاسی) فراگیر پافشاری نکنیم و به تبلیغ ارزش‌های دموکراتیک نپردازیم، چه کسی این کار را خواهد کرد؟
مسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به کمک‌های مالی این نهاد گفت: ما همچنین بزرگ‌ترین اهداکننده هستیم و معمولا، به این مورد توجهی نمی‌شود.
او افزود: در حال حاضر، وضعیت بسیار ناپایدار است و تمامی موضوعات به‌هم پیوسته است. احتمال این که رهبران جدید لبنان بتوانند در این کشور دست به اصلاحات بزنند به پایدار بودن آتش‌بس میان حزب‌الله و اسرائیل بستگی خواهد داشت. هنوز در غزه و جنوب لبنان درگیری‌ رخ می‌دهد. حاکمیت اسرائیل هنوز درباره بازگشت به راهکار «2-دولت» تردید دارد. همچنین، هنوز فاصله زیادی با این داریم که گروه‌های سیاسی فلسطینی اسرائیل را به رسمیت بشناسند.
کالاس با ادعای این که «ایران در میان تحولات منطقه، جایگاه خود را از دست داده است»، ادعایی که مقامات ایرانی آن را رد کرده‌اند، گفت: ایران به دنبال بازیابی جایگاهی خواهد بود که از دست داده است. رهبران جدید سوریه به موضوعات درستی اشاره می‌‎کنند اما هنوز زود است ارزیابی کنیم که کشورشان به چه سمتی می‌رود. ما باید در جایی که کمکی از دستمان ساخته است، این کار را انجام دهیم.
او تاکید کرد: منطقه خاورمیانه منطقه بسیار مهمی برای اروپا بوده و خواهد ماند. آن‌ها همسایه ما هستند و بی‌‎ثباتی، بلافاصله بر اروپا تاثیر می‌گذارد، به‌ویژه از طریق افزایش مهاجرت و تهدید تروریسم. کمک ما به برقراری ثبات در این منطقه اهمیتی اساسی دارد. به همین دلیل است که ما از روند بازسازی در سوریه و لبنان، کاهش رنج انسانی در غزه و اعزام دوباره هیات امدادی‌ مرزی‌مان به رفح و امکان‌پذیر ساختن انتقال افراد به خارج از غزه، از جمله کسانی که به کمک‌های پزشکی نیاز دارند، حمایت می‌کنیم. اما می‌خواهم اقدامات در این زمینه را افزایش دهیم.
نقش اتحادیه اروپا در برقراری صلح در اوکراین و منطقه گسترده‌تر
کالاس پس از سخنرانی خود با شرکت در یک جلسه پرسش‌وپاسخ با خبرنگاران، در پاسخ به این که اتحادیه اروپا چه نقشی در برقراری صلح در اروپا و منطقه گسترده‌تر خواهد داشت، گفت: فکر می‌کنم وقتی از جنگ متجاوزانه روسیه به اوکراین صحبت می‌کنیم، در واقع صحبت از نقض منشور سازمان ملل است. بنابراین، ما باید به کسی فشار بیاوریم که در وهله اول، این جنگ را آغاز کرد که روسیه است. چراکه آن‌ها خودشان می‌توانند به این جنگ پایان بدهند.
مسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا افزود: این جنگ می‌تواند پیچیدگی‌هایی جهانی ایجاد کند، چراکه جنگی گسترده‌ است. پیامدهای این جنگ نیز تاثیری جهانی بر جای می‌گذارد. این به ما می‌گوید مسئله احترام به منشور سازمان ملل است. چراکه اگر روسیه چیزی را که به دنبال آن است، از این جنگ به دست بیاورد، تمامی متجاوزان یا متجاوزان بالقوه در جهان با خود فکر خواهند کرد که با تجاوز می‌توان به چیزی رسید، پس من هم ممکن است سراغ سرزمین‌های همسایه‌ام بروم. آن‌وقت، ما با جهانی مواجه خواهیم شد که قدرت تهدیدکننده خواهد بود. برای بسیاری از کشورهای جهان، این موضوع تهدید بزرگی است.
این دیپلمات ارشد اروپا بیان کرد: منشور سازمان ملل از کشورهای کوچک حمایت می‌کند و مهم است که ما همگی به روسیه فشار بیاوریم تا به اهداف خود دست پیدا نکند، چراکه برای همه خطرناک است.
او با اشاره به تعامل با دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جهور آمریکا درباره حل‌وفصل جنگ اوکراین گفت: فکرم می‌کنم پیام‌هایی که اخیرا از آمریکا دریافت کرده‌ایم، از جمله درباره فشار آوردن بر روسیه برای پایان دادن به این جنگ، خوب هستند و لازم است کارهای بیشتری در این زمینه انجام بدهیم. چراکه اگر آمریکا مشکل روسیه را درست نکند، مشکل چین را نیز نمی‌تواند حل کند.
او افزود: این موضوعات به هم مرتبط هستند؛ ایران، روسیه، چین و کره شمالی همکاری بسیار نزدیکی دارند. این کاری است که ما به دنبال آن هستیم. اگر به کشورهای سراسر جهان نگاهی بیاندازید، می‌بینید که آن‌ها هم شاهد همین تهدیدها هستند. بنابراین، این موضوع برای فعالیت جهان قانون‌مند چندجانبه اهمیتی وجودی دارد. ما باید در این زمینه همکاری کنیم و موضوع را به کشورهایی که برداشت متفاوتی از این وضعیت دارند، ارائه دهیم. چراکه آن‌ها روایت روسیه را باور می‌کنند و روسیه کارش را در این زمینه به خوبی انجام می‌دهد.
کد خبر 922756 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه اتحادیه اروپا کایا کالاس ایران و اتحادیه اروپا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1350610/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش زنده از ورزشگاه آزادی/ استقلال یک - الشرطه عراق یک

دیدار تیم‌های فوتبال استقلال و الشرطه عراق

استقلال ایران یک - یک الشرطه عراق/ گزارش زنده؛ شوک پلیس به استقلال، شوک کمک داور به رامین رضاییان!

تقویت وحدت میان کشورهای اسلامی از اقتضائات مهم شرایط کنونی جهان است

علی دایی: افتخار ساخت استادیوم در عراق!

پزشکیان: موضع ما در سوریه شکل‌گیری دولتی فراگیر با مشارکت مردم است

گل اول الشرطه به استقلال + فیلم

رئیس‌جمهور: کشورهای اسلامی در حدّ وسع خود برای بازسازی و بازگشت مردم غزه و لبنان به زندگی، کمک کنند

استقلال ایران یک – یک الشرطه عراق/ گزارش زنده؛ شوک پلیس به استقلال، شوک کمک داور به رامین رضاییان!

معاون وزیر جهاد کشاورزی : بخش صنایع لبنی از جمله زمینه های ایجاد ارزش افزوده در تولیدات دامی است

سرمایه‌گذاری 885 میلیاردی در لرستان/ 1409 شغل ایجاد شد

معاون وزیر صمت: بدون صنعت خودرو نمی‌توانیم به رشد اقتصادی 8 درصدی برسیم/ تامین ارز مورد نیاز خودروسازان ضروری است

تصمیم تاریخی و سرنوشت‌ساز؛ خط قرمز منافع ملی در آزمون بزرگ مجمع!

اولویت اول کشور اقتصاد است/ از 785 همت معوقات بانکی 5 همت متعلق به گلستان

امضای تفاهم‌نامه میان اتاق ایران و اتاق اصفهان برای همکاری متقابل در زمینه صنایع دستی و فرش

نامه بیش از 800 دفتر تشکل دانشجویی به مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون FATF

امیدآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار ثمره اجرای قانون تجارت مرزنشینان است

هزینه درمان دیابت در ایران 70 برابر کل بودجه ورزش است

طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی بررسی شد؛ مقابله با سوداگری در بازار طلا، مسکن، خودرو و ارز هدف این طرح

نامه بیش از 800 دفتر تشکل دانشجویی به مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون FATF / تصمیم تاریخی و سرنوشت‌ساز؛ خط قرمز منافع ملی در آزمون بزرگ مجمع!

آغاز دور جدید سفرها بین ایران و تاجیکستان با لغو ویزا

هزینه درمان دیابت در ایران 70 برابر بودجه ورزش است

واگذاری سهام ایران خودرو کلید خورد

لوفت‌هانزا پیشتاز ایرلاین‌های خارجی در بازگشت به آسمان ایران

تورم منطقه یورو در ژانویه افزایش یافت

افزایش تورم در اروپا در پی نخستین تصمیم تعرفه‌ای ترامپ

10 رمزارز جذاب امسال از نگاه دیپ‌ سیک به همراه جزییات

سرپرست سفارت کشورمان در افغانستان از ولایت بامیان بازدید کرد

دیدار «پوتین» و «ترامپ» در عربستان یا امارات

واکنش لیبرمن به طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان

ترامپ: فعلا توافق کردیم تعرفه‌های مکزیک تعلیق شود

ظریف: باید با همه مذاکره کنیم

دارن بیتی به معاونت وزیر خارجه آمریکا منصوب می‌شود | مخالف جنگ با ایران و حامی دیپلماسی

نقشه ترامپ درباره غزه فاش شد

صندوق توسعه آمریکا؛ تامین کننده مالی تحقیقات تسلیحات بیولوژیکی؟

ترامپ تعرفه‌های خود علیه مکزیک را یک ماه متوقف کرد

دوئل تجاری آمریکا با کانادا، مکزیک و چین/ پیش‌فروش طلایی که نیست!/ کرسنت؛ قراردادی که در دم جان سپرد

اعتراف جنجالی «ایلان ماسک» درباره کرونا

مذاکره مکزیک، کانادا و چین با ترامپ برای لغو تعرفه‌ها

دریافت سریع ویزا برای اتباع افغانستان

شکست‌های متعدد اسرائیل جایگاه آمریکا را در عرصه بین‌الملل متزلزل کرده است

جریان‌شناسی فروشندگان طلای آنلاین

زیدآبادی مطرح کرد: بازآرایی خاورمیانه؟

رسانه عبری: تشکیلات خودگردان اداره گذرگاه رفح را برعهده دارد

اذعان وزیر اسرائیلی به شکست در نابودی حماس

تاکتیک جالب حماس برای فلج کردن گنبدآهنین در ٧ اکتبر

«پاکسازی نژادی» در کرانه باختری

ناتو: دفاع اروپا بدون آمریکا هرگز موفق نخواهد بود

روسیه، «سیا» و «پنتاگون» را به سرقت بودجه اختصاصی اوکراین متهم‌کرد

روایت «تلگراف» از آخرین متحد «ترامپ» در اروپا