ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پیام مهم ترامپ به وقت تهران؛ پیش‌شرط ها مشخص است/ایران با دو اتفاق مهم روبه‌روست ایالات متحده آمریکا

پیام مهم ترامپ به وقت تهران؛ پیش‌شرط ها مشخص است/ایران با دو اتفاق مهم روبه‌روست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - با وجود همه شایعاتی که از سوی رویترز ساعاتی قبل از دیدار نتانیاهو و ترامپ منتشر شد، ترامپ سه‌شنبه فرمان اجرایی را علیه ایران با هدف فشار حداکثری امضا نکرد. او تنها دست به امضای یک یادداشت ریاست‌جمهوری درباره ایران زد که نشان دهد ماجرای فشار حداکثری بر تهران را فراموش نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا این یادداشت را در شرایطی امضا کرد که دست از حرف‌های قدیمی و ادعاهایش نکشید و کوتاه نیامد و گفت: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد، ایران به دستیابی به سلاح هسته‌ای بسیار نزدیک است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ما حق داریم از فروش نفت ایران به سایر کشورها جلوگیری کنیم. با همه این ادعاها، او در ادامه به دو موضوعی اشاره کرد که با شایعاتی که از صبح سه‌شنبه منتشر شده بودند، همخوانی نداشت. 
رئیس‌جمهور آمریکا تاکید کرد: امیدواریم مجبور نباشیم از فرمان اجرایی علیه ایران که سند قدرتمندی است، استفاده کنیم و امیدواریم به توافق برسیم.ترامپ همزمان اعلام کرد: آماده گفت‌وگو با رئیس جمهور ایران هستیم.
در ادامه آنچه ترامپ در مورد ایران گفته نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور آمریکا، همانطور که خودش هم توضیح داده، ماجرا بین تهران و واشنگتن را بسیار دشوار دیده است. ترامپ دقایقی بعد از آنکه گفت آماده گفتگو با رئیس‌جمهور ایران است،‌ مدعی شد اگر تهران بخواهد تلافی کند و من را بکشد؛ آنها را نابود خواهم کرد.

ایرانیان جهان

ابهام در روابط ایران و آمریکا ادامه دارد برخلاف آنچه نزدیکان نتانیاهو در خبرگزاری‌هایی مانند آکسیوس در دو روز گذشته منتشر می‌کردند، ترامپ لحن ستیزه‌جویانه‌ای از خود در قبال ایران نشان نداد. البته او ادعاهای فراوان داشت اما با وجود چنین ادعاهایی به‌نظر می‌رسید که رئیس‌جمهور آمریکا چندان تحت تاثیر نتانیاهو و جوی که معمولا علیه ایران راه می‌اندازد قرار نگرفته است. با همه اینها برای تهران خطر بازگشت به فشار حداکثری کاملا جدی است. در حقیقت ایران همزمان با دو اتفاق رو به روست که می‌تواند اثر منفی زیادی بر روی اقتصاد کشور بگذارد. سایه مکانیسم ماشه از سوی تروئیکای اروپایی بالای سر تهران است و فشار حداکثری از سوی ترامپ هم مشکل دیگر به حساب می‌آید.
ترامپ برخلاف ادعاها؛ حاضر به امضای فرمان نشد، اما پیچ و مهره فشار حداکثری را هم شل نکرد و تلاش کرد تا نشان دهد هر چند سخت‌گیر اما اهل معامله است. این استراتژی است که ترامپ در قبال تهران اتخاذ کرده. ظاهرا او از سیاستی که فورا سراغ سخت‌ترین گزینه می‌رفت عقب‌نشینی کرده ولی مانند هر تاجر دیگری؛ سعی می‌کند بیشترین سود را از هر معامله به دست آورد. 
هنوز مشخص نیست در یادداشت امضا شده به دست ترامپ چه مسائلی مطرح شده است. برخی معتقدند ترامپ توصیه کرده است تا برخی از فشارها علیه تهران برگردانده شوند و در مورد اعمال بقیه دیگر فشارها عجله‌ای ندارد. 
پنجره دیپلماسی باز است هم واشنگتن و هم تهران تاامروز حاضر نشده‌اند که درهای دیپلماسی را به طور کامل ببندند. پیام سه‌شنبه شب ترامپ به وقت ایران، نشان می‌داد که آمریکایی‌ها با وجود قلدری‌های مارکو روبیو در گفتگو با فاکس نیوز، مایلند تا با ایران به گفتگو بنشینند. ت رامپ ظاهرا چندان علاقه‌ای به گفتگوهای طولانی دیپلماتیک؛ از آن نوع که ایران و غرب بیش از یک دهه قبل از امضای برجام درگیر آن بودند ندارد و عجول‌تر از آن است که به دیپلماسی تدریجی فرصت دهد. او مستقیم سر اصل مطلب رفته و می‌گوید آماده گفتگو با رئیس‌جمهور ایران است.
با تمام شدن مهلت برجام، ایران هم به خوبی می‌داند که تا ابد برای گفتگو فرصت ندارد. در واقع نزدیک شدن به پاییز 1404؛ زنگ خطری برای تهران است که می‌تواند همه تحریم‌ها علیه ایران را برگردانده و مشکلات بسیار دیگری هم بر سر راهش بگذارد. در چنین شرایطی، دیپلمات‌های دو طرف احتمالا باید همه مسیرهای ممکن برای رسیدن به نتیجه‌ای برد-برد باشد بررسی کنند.
د ر تهران پیش شرط‌ها مشخص است. ایران خواهان اعتمادسازی از سوی ترامپ است و می‌خواهد در مذاکره‌ای شرافتمندانه شرکت کند. در عین حال شروط 12 گانه ترامپ کار را خراب می‌کند. ا ین شروط شامل مواردی چون: اعلام تمام جنبه‌های نظامی فعالیت‌های هسته‌ای پیشین ایران را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اتمان پروسه غنی‌سازی اورانیوم و تعطیلی راکتورهای آب سنگین، اجازه نامحدود به بازرسان سازمان انرژی اتمی و متوقف کردن برنامه موشکی، آزادی زندانیان دیگر کشورها و پایان دادن به حمایت از گروه‌های مقاومت و ... است. این شروط از سوی ایران معمولا رد شده‌اند و همین مساله یکی از مواردی است که احتمال ایجاد یک توافق میان تهران و واشنگتن را دشوار می‌کند. در حال حاضر مقامات ایرانی که در هفته‌های قبل لحن مسالمت‌جویانه‌ای در قبال گفتگو با ایالات متحده داشتند؛ بر اثر سخنان ستیزه‌جویانه اطرافیان ترامپ؛ ادعاهای کانال‌های میان دو کشور و... دچار بدبینی شده و لحن خود را تندتر کرده‌اند. باید منتظر ماند و دید که امضای سه‌شنبه ترامپ بر روی یادداشتی در مورد ایران چه اثری بر روابط دو طرف خواهد گذاشت.
311312
کد خبر 2020620

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1353565/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

147 هزار یورو برای تأمین و خرید دستگاه ماموگرافی «گناوه» اختصاص یافت

مخالفت چین با جابه‌جایی اجباری مردم غزه

اکران 10 فیلم در سومین روز جشنواره فجر مشهد

واکنش عارف به پیشنهاد دیدار ترامپ و پزشکیان | امروز دیدار با ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دستور کار جمهوری اسلامی نیست

آلمان: غزه متعلق به فلسطینیان است

آماده‌سازی پنتاگون برای خروج کامل از سوریه

پزشکیان: اتحاد اعضای اوپک مانع تحریم آمریکا خواهد شد

معاون وزیر نفت در پاسخ به تهدید ترامپ: تجربه ما هم بیشتر از گذشته است / باید برای هر نوع احتمالی برنامه ریزی داشته باشیم

تمایل دونالد ترامپ برای توافق هسته ای با ایران

مجاهد: بازپس‌گیری پایگاه بگرام و سلاح‌ها رویا و خیال پردازی است

مقصد سفر جدید پزشکیان مشخص شد

قیمت طلا اوج گرفت/ طلا به 3000 دلار می‌رسد؟

مجاهد: بازپس‌گیری پایگاه بگرام خیال پردازی است

مارکو روبیو: آمریکا آماده رهبری و زیبا کردن غزه است

سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینیان ممنوع است

ترامپ: توافق هسته‌ای راستی‌آزمایی‌ شده با ایران را ترجیح می‌دهم

رئیس‌رئیس‌جمهور: اعضای اوپک متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کند

قسد به احتمال خروج آمریکا از سوریه واکنش نشان داد

آرژانتین از سازمان جهانی بهداشت خارج می‌شود

رئیس‌جمهور: اعضای اوپک متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کند

ظریف: آمریکا باید موانع را بردارد +ویدیو

درآمدزایی رئیس جمهور فلسطینی تبار السالوادور از زندانیان آمریکا

ترامپ قواعد بازی را بهم زد؛ بهترین پاسخ تهران، اجابت این درخواست است!

سازمان ملل مدعی شد کوچ اجباری فلسطینیان ممنوع است

کینه این قوم علیه ظریف عمیق است

چرا ترامپ رویای مالکیت غزه را در سر دارد؟

«ترامپی»؛ توهین روزنامه اصولگرا به ظریف

عیسی مروان، مردِ در سایه تشکیلات حماس که بود؟

رسانه عربی: بن‌گویر می‌خواهد به غیر از غزه اهالی کرانه باختری را هم کوچ دهد

ادعای عجیب اردوغان: من و جولانی درباره آینده منطقه توافق کردیم

نماینده ترامپ: «غزه دستکم برای 10 تا 15 سال آینده، غیر قابل سکونت است»

ترامپ در دیدار نتانیاهو: شایسته دریافت جایزه صلح نوبل هستم

وزارت دادگستری غزه: طرح ترامپ به زباله‌دان تاریخ خواهد پیوست

عضو کمیسیون صنایع مجلس مدعی شد: شرکت کروز با تبانی سهام دار ایران خودرو شده است

سکه بهار آزادی و امامی به رکوردهای تازه دست یافتند؛ نرخ مسکوکات صعودی ماند!

بخش خصوصی بالاخره فرمان هدایت ایران خودرو را بر عهده گرفت

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران

فیلم/ حرف‌های جنجالی مهران غفوریان درباره مشکلات اقتصادی مردم

افت فروش تسلا در اروپا؛ آیا امپراتوری فناوری ماسک در خطر است؟

رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب در 22 بهمن صحت دارد؟

امضای اولین ضمانت‌نامه دولتی برای یک شرکت ایرانی در پروژه بین‌المللی

واحد‌های تولیدی مناطق آزاد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خارج شدند

پزشکیان یک لایحه در همکاری مشترک با روسیه را به مجلس ارسال کرد

ارائه صورت‌های مالی دولت برای اولین بار در هیات دولت

بازیگران و همسران شان در فجر 1403

افتتاح استخر کارگران الیگودرز با تأمین مالی 18 میلیارد

اولین شکاف اروپا و امریکای ترامپ؛ اروپا طرح ترامپ را غیرقانونی خواند

رتبه‌بندی توپ طلای 2025؛ یامال و رافینیا در تعقیب صلاح

چین در واکنش به تحریم‌های غرب، صادرات پنج فلز استراتژیک را محدود کرد

برانکو، آینده پرسپولیس را پیش‌بینی می‌کند: آیا رؤیاها به حقیقت می‌پیوندند؟