ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمریکا از رقابت ارزی عقب افتاد اخبار ایران

آمریکا از رقابت ارزی عقب افتاد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /صدور فرمان دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت ایجاد «دلار دیجیتال»، آمریکا را در رقابت برای ارز دیجیتال از چین و اتحادیه اروپا که به پیشرفت ارزهای دیجیتال بانک مرکزی خود ادامه می‌دهند، عقب خواهد انداخت.
به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور آمریکا، فرمان اجرایی تحت عنوان «تقویت رهبری آمریکا در فناوری مالی دیجیتال» را در 23 ژانویه امضا کرد تا کارگروهی در بازارهای دارایی دیجیتال، ازجمله ارزهای دیجیتال، در شورای اقتصاد ملی ایجاد شود و در عین حال، موسسات آمریکایی را از توسعه، انتشار یا استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) منع کرد.
وی استدلال کرد که ارز بانک مرکزی، ثبات مالی، حریم خصوصی فردی و حاکمیت ایالات‌متحده را تهدید می‌کند و بحث میان کارشناسان مالی و حامیان ارزهای دیجیتال را برانگیخت.

با چنین دستوری که فدرال رزرو را از ایجاد دلار دیجیتال منع می‌کند، خطر عقب افتادن بیشتر ایالات‌متحده در رقابت فناوری مالی (فین تک) وجود دارد.
با وجود رویکرد محتاطانه فدرال رزرو برای دیجیتالی کردن دلار، اکنون ایالات‌متحده اولین کشوری است که بانک مرکزی خود را از توسعه ارز دیجیتال منع می‌کند.
کارشناسان می‌گویند این اقدام به چین و اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد تا رهبری خود را در فناوری مالی مستحکم کنند.
عواقب بلندمدت تصمیم ترامپ نامشخص است، اما شکست در همگامی با آنچه در حال وقوع است، می‌تواند جایگاه جهانی دلار آمریکا را تضعیف کند.
ارز دیجیتال بانک مرکزی، توسط بانک‌های مرکزی صادر و پشتیبانی می‌شود اما دارایی‌های دیجیتالی مانند بیت‌کوین، غیرمتمرکز بوده و توسط یک شبکه جهانی از رایانه‌ها نگهداری می‌شوند.
بانک‌های مرکزی در سراسر جهان، به ویژه بانک مرکزی اروپا و بانک خلق چین، در حال توسعه ارز دیجیتال خود و سیستم‌های پرداخت هستند و رشد محبوبیت ارزهای رمزپایه و استیبل کوین‌ها، مانند تتر (USDT) نیز که با دلار آمریکا مرتبط است، همچنان ادامه دارد.
بر اساس داده‌های اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک»، از سپتامبر سال گذشته، 134 کشور و اتحادیه ارزی که 98 درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می‌دهند، در حال تحقیق در مورد ارزهای دیجیتال خود بودند. ایالات‌متحده آمریکا در میان آنها بود، اما فرمان اجرایی ترامپ اکنون موضع این کشور را تغییر داده است. در ماه مه 2020، تنها 35 کشور در حال مطالعه ارزهای دیجیتال بودند.
بر اساس این گزارش، تا سپتامبر سال گذشته، 66 کشور در مرحله پیشرفت ارز دیجیتال بانک مرکزی بودند که شامل مراحل «توسعه، آزمایش یا راه‌اندازی» است. هر کشور گروه20 نیز ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را بررسی می‌کند که 19 مورد از آنها در مراحل راه‌اندازی ارز بانک مرکزی قرار گرفتند.
در حال حاضر، از این تعداد، 13 کشور ازجمله ترکیه، روسیه، استرالیا، هند، ژاپن و برزیل در مرحله آزمایشی ارز دیجیتال بانک مرکزی خود هستند و در همین حال، باهاما، جامائیکا و نیجریه قبلا ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را راه‌اندازی کرده‌اند.
این گزارش همچنین خاطرنشان کرد که بانک مرکزی اروپا در مرحله آماده‌سازی یورو دیجیتال است و قوانینی را برای ارز دیجیتال بانک مرکزی خود ارائه می‌دهد و ارائه‌دهندگانی را برای توسعه زیرساخت این پلتفرم برمی‌گزیند.
بانک مرکزی اروپا در دسامبر، دومین گزارش پیشرفت خود در این زمینه را منتشر و اعلام کرد که بررسی اولین پیش‌نویس کتاب قوانین یورو دیجیتال را تکمیل کرده است.
خبرگزاری آناتولی گزارش کرد، در همان زمان، بانک خلق چین تلاش‌ها را برای توسعه شبکه‌های پرداخت داخلی و فرامرزی با استفاده از ارز دیجیتال خود پیش برد؛ ارز دیجیتال چین، یوآن دیجیتال (e-CNY)، از سال 2017 در حال توسعه است و تا ژوئن 2024، حدود 260 میلیون کاربر داشت و حجم کل تراکنش 986 میلیارد دلاری ثبت کرد.
شکست فدرال رزرو در تصمیم‌گیری در مورد دلار دیجیتال
حتی قبل از فرمان اجرایی ترامپ در مورد ممنوعیت دلار دیجیتال، ایالات‌متحده از رقبای خود در توسعه ارز دیجیتال عقب مانده بود. فدرال رزرو، مزایا و خطرات بالقوه این ارز را بررسی و جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا اظهار کرد: این بانک مرکزی قبل از انتشار دلار دیجیتال، به دنبال تایید کنگره خواهد بود. مجلس نمایندگان در ماه مه 2024، لایحه‌ای برای جلوگیری از راه‌اندازی ارز دیجیتال بانک مرکزی توسط فدرال رزرو تصویب کرد اما سنا آن را تایید نکرد.
کارشناسان استدلال کردند در حالی که هدف مقامات آمریکایی حفظ ثبات دلار است، آنها به اشتباه تصور می‌کنند که نیازی به مدرن‌سازی ندارد. فدرال رزرو این شانس را داشت که استانداردهای جهانی را برای سیستم‌های پرداخت آینده تعیین کند، اما بلاتکلیفی بانک مرکزی آمریکا در این مورد، زمینه‌ساز رهبری دیگران شد.
دارل دافی، اقتصاددان و استاد امور مالی در دانشگاه استنفورد گفت: فرمان اجرایی ترامپ، عملا توسعه دلار دیجیتال را متوقف کرد، اگرچه در حال حاضر نیز پیشرفت حداقل بوده، هیچ پیشرفت قابل‌توجهی در پروژه ارز دیجیتال ایالات‌متحده آمریکا صورت نگرفته و از سال گذشته، حمایت سیاسی یا علاقه چندانی به دلار دیجیتال وجود نداشته است.
وی خاطرنشان کرد که دولت ایالات‌متحده نسبت به هر کشور دیگری، موضع قوی‌تری در برابرارز دیجیتال بانک مرکزی اتخاذ کرده است، در حالی که بانک مرکزی اروپا پیشرفت قابل‌توجهی در یورو دیجیتال داشته و چین مدت‌هاست که پروژه یوآن دیجیتال خود را اجرا می‌کند.
دافی اظهار کرد: اگرچه ممکن است عواقب فوری عقب افتادن ایالات‌متحده در رقابت ارز دیجیتال بانک مرکزی، مشخص نباشد، اما حاکی از این است که معرفی ارز دیجیتال برای ایالات‌متحده به دلیل عدم حمایت از آن، زودهنگام بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1354351/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشییع‌جنازه ام‌کلثوم به آشوب کشیده شد! + عکس و جزئیات

سقوط دلار به پایین‌ترین نرخ 2 ماه اخیر

ایران در گروه زندگی، ژاپن در گروه مرگ!

همکاری جدید Arkham و آزمایشگاه‌های صوتی برای نوآوری در تجزیه و تحلیل بلاک‌چین

چین امکانات خوبی را برای برگزاری مسابقات زمستانی در نظر گرفته است

فوتسال جام ملت‌های زنان آسیا| حریفان ایران مشخص شدند +عکس

در میدان تیان آن من چین چه خبر است؟

گروه بانوان ایران در جام ملت‌های آسیا مشخص شد

رونمایی از گروه ایران در جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا

هم گروهی زنان ایران با شرق آسیایی ها

رقبای ایران در جام ملت های فوتسال زنان مشخص شدند

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ حریفان ایران مشخص شدند

آغاز ثبت نام حج برای مهاجرین افغانستانی

قطر برای میانجیگری میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد

نخست وزیر کانادا، تحریم کالای آمریکایی؟

تلاش دشمن بر تقلیل مفهوم مقاومت به جنگ است

دستور کاتس به ارتش برای تهیه طرح اخراج فلسطینی‌ها از غزه

راهبرد آمریکا در مذاکره؛ چپاول، تحریم و ایجاد بستر نفوذ است

اوکراین بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های USAID است

توقیف دومین هواپیمای ونزوئلا از سوی آمریکا

ظریف: حمله روسیه به اوکراین تله آمریکا بود

دولت ترامپ به دنبال راه‌هایی برای لغو وام‌های فدرال برای پروژه‌های انرژی پاک

قیمت نفت امروز 18 بهمن؛ برنت 74 دلار و 75 سنت شد

دیدار نتانیاهو با رئیس جدید پنتاگون

ناو پهپادبر شهید باقری چه ویژگی‌هایی دارد؟

کشور همسایه: آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا هستیم

قطر: آماده میانجیگری هستیم!!

ویدیو/ وقوع سانحه هوایی جدید در آمریکا

تردد رایگان کشتی‌های آمریکایی در کانال پاناما

واکنش‌ رسانه‌های غربی به سریال «گاندو»

سرمقاله شرق/ اولتیماتوم

نیویورک‌تایمز: طرح ترامپ درباره غزه تخیلی و دیوانه‌وار است

ادامه روند افزایش قیمت ها در بازار؛ سکه در کانال 69 میلیون جاخوش کرد

اسامی اعضای جدید هیات مدیره ایران خودرو اعلام شد

دهک بندی جدید مردم اعلام می شود

استخراج رمزارز در برخی سفارتخانه‌ها تکذیب شد

تحولات منطقه و بین‌الملل محور گفت‌وگوی ظریف با نماینده سازمان ملل در امور عراق

تکذیب نقل قولی از سردار شریفی درباره طلب مرخصی آزادگان

قیمت طلا و دلار امروز پنجشنبه 18 بهمن ماه 1403 | دلاربازان و طلابازان بخوانند

دلار در پایین‌ترین نرخ 2 ماه اخیر | کاهش خطرات جنگ تجاری ترامپ؟

راهنمای تور اروپا نوروز 1404: معرفی مقاصد محبوب و آژانس‌ های معتبر

رونمایی از گروه ایران در جام ملت‌های فوتسال بانوان آسیا

رونمایی از گروه ایران در جام ملت های فوتسال بانوان آسیا

طالبان: شبکه داعش که از پاکستان اداره می‌‎شد متلاشی شد

چشم طمع ترامپ به اوکراین/ جریان معادن کمیاب اوکراینی چیست؟

کاخ سفید: هزینه‌ای برای بازسازی غزه نمی‌پردازیم

رازهای آشکار و نهان ترورهای تاریخی آمریکا؛ از لینکلن تا کندی

آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا هستیم

انتقادها ادامه دارد؛ تلاش دولت آمریکا برای تعدیل اظهارات ترامپ درباره غزه

افزایش 4 درصدی واردات کالای آمریکا