ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روز جهانی مبارزه با ختنه زنان؛ در کدام کشورها رایج است؟ اروپا

روز جهانی مبارزه با ختنه زنان؛ در کدام کشورها رایج است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین، ناقص‌سازی اندام جنسی زنان یا همان ختنه زنان شامل تمام روش‌هایی می‌شود که به‌طور عمدی و به‌دلایل غیر پزشکی تغییراتی در اندام‌های تناسلی زنانه ایجاد کرده یا به آن‌ها آسیب می‌زند.
بنابر گزارش یورونیوز، ختنه‌ی زنان یا «اف‌جی‌ام» به دلایل فرهنگی، مذهبی و اجتماعی انجام می‌شود و عمدتاً بر روی دختران جوان بین سنین نوزادی تا 15 سالگی صورت می‌گیرد.
این عمل نه تنها هیچ منفعتی برای سلامت زنان ندارد، بلکه می‌تواند تأثیرات جدی بر سلامت و رفاه فرد داشته باشد، حتی باعث مرگ شود و هزینه‌های بهداشتی قابل توجهی را به همراه دارد.
آمار دقیق دختران و زنانی که تحت تأثیر ناقص‌سازی اندام جنسی قرار گرفته‌اند، مشخص نیست، اما صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف تخمین می‌زند که در سطح جهانی، دست‌کم 200 میلیون زن و دختر «ختنه» شده‌اند، و هر ساله حدود 4 میلیون دختر در معرض خطر انجام آن قرار دارند.
این عمل بیشتر در 28 کشور آفریقایی رایج است و در برخی مناطق خاورمیانه و آسیا نیز مشاهده می‌شود، اگرچه در سایر نقاط جهان به‌طور کمتری گزارش شده است.
تجزیه و تحلیل‌های یونیسف و صندوق جمعیت سازمان ملل نشان می‌دهد که در برخی کشورها این عمل به شدت کاهش یافته است، اما در دیگر کشورها همچنان ثابت مانده است. رشد جمعیت در مناطق پرخطر، بحران‌های متعدد و مخالفت‌ها با تلاش‌های مقابله با ختنه زنان تهدیدی برای پیشرفت در این زمینه است.
انجام اقدامات بهداشتی توسط افراد متخصص در برخی کشورها در حال افزایش است، اما این عمل آسیب آن را کاهش نمی‌دهد و همچنان برخلاف اصول اخلاقی پزشکی است.
شیوع ختنه زنان در اروپا
اطلاعاتی در مورد شیوع ختنه زنان در اروپا موجود نیست. اما چهار مطالعه‌ای که توسط «موسسه اروپایی برای برابری جنسیتی» بین سال‌های 2012 تا 2020 انجام شد، نشان داد که قربانیان (یا قربانیان بالقوه) ختنه زنان در دست‌کم 16 کشور اتحادیه اروپا از جمله بلژیک، دانمارک، آلمان، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لوکزامبورگ، مالتا، هلند، اتریش، پرتغال، فنلاند و سوئد وجود دارند.
«شبکه اروپایی مبارزه با ناقص‌سازی اندام جنسی زنان» تخمین می‌زند که بیش از 600 هزار زن و دختر که از ختنه جان سالم به در برده‌اند در اروپا زندگی می‌کنند و فقط در 13 کشور اروپایی 180 هزار دختر در معرض خطر ختنه شدن قرار دارند.
هر ساله حدود 20 هزار زن و دختر از مبدا کشورهای انجام‌دهنده ختنه زنان به اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی می‌دهند که حدود هزار درخواست آن به‌طور مستقیم با ختنه زنان مرتبط است. این تعداد از سال 2008 به طور پیوسته افزایش یافته است.
تعهدات و اقدامات برای مقابله با ختنه زنان
ختنه زنان یک نوع سوءاستفاده از کودکان و خشونت مبتنی بر جنسیت است و در سطح بین‌المللی به‌عنوان نقض حقوق بشر دختران و زنان شناخته شده است. مضافا اینکه این عمل «حقوق فردی سلامت، امنیت و تمامیت جسمی»، «حق آزادی از شکنجه و رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز» و «حق زندگی در مواردی که این عمل منجر به مرگ می‌شود» را نقض می‌کند.
با این حال، ختنه زنان در برخی از کشورها و در میان برخی اقوام یک سنت قدیمی محسوب می‌شود و نه تنها به صورت سنتی صورت می‌گیرد بلکه بسیاری از مردم این کشورها در پی آن هستند که آن را قانونی کنند.
در سطح بین‌المللی، استانداردهای سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و شورای اروپا به‌عنوان معیارهایی برای مقابله با ختنه زنان محسوب می‌شوند. پیمان‌های کلیدی، از جمله کنوانسیون حذف تمام اشکال تبعیض علیه زنان، کنوانسیون حقوق کودک و کنوانسیون ژنو، به‌طور غیرمستقیم به ختنه زنان پرداخته و راهنمایی‌هایی در خصوص حفاظت و پناهندگی برای قربانیان ارائه می‌دهند.
در آفریقا، 15 کشور امضاکننده پروتکل ماپوتو متعهد شده‌اند که ختنه زنان را ریشه‌کن کنند.
در اروپا نیز کنوانسیون شورای اروپا در خصوص پیشگیری و مقابله با خشونت علیه زنان و خشونت خانگی (کنوانسیون استانبول) اولین پیمانی است که در آن ختنه زنان در این قاره به‌رسمیت شناخته شده است. این کنوانسیون الزامات خاصی را در زمینه پیشگیری و مقابله با این عمل و همچنین ارائه حمایت به قربانیان و کسانی که در معرض خطر هستند، مشخص می‌کند.
تلاش‌های طولانی‌مدت سازمان ملل برای پایان دادن به این عمل در سال 2012 به اولین قطعنامه خاص این سازمان در مورد ختنه زنان منتهی شد. سند 2030 سازمان ملل برای توسعه پایدار، ختنه را به‌عنوان یک عمل مضر شناسایی کرده و هدف‌گذاری کرده است که تا سال 2030 این عمل برچیده شود.
شیوه‌های ختنه زنان
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ختنه کردن زنان به چهار شیوه صورت می‌گیرد:
نوع اول: برداشتن کلی یا جزئی کلیتوریس نوع دوم: برداشتن کلی یا جزئی کلیتوریس و لب‌های کوچک آلت تناسلی همراه یا بدون بریدن لب‌های بزرگ آلت نوع سوم: هرگونه تنگ کردن مجرای مهبل با ایجاد یک مهر و موم پوششی با قطع کردن لب‌های کوچک یا بزرگ آلت با یا بدون بریدن کلیتوریس نوع چهارم: هرگونه عمل آسیب‌زای دیگری مانند سوراخ کردن، سوزن زدن و شکافتن قانون‌گذاری، سیاست و تأمین مالی اتحادیه اروپا
پیمان‌های اتحادیه اروپا و منشور حقوق بنیادی آن، بر اصول برابری جنسیتی و عدم تبعیض تأکید می‌کنند و حق کرامت انسانی را تضمین کرده و شامل مواردی درباره حق تمامیت جسمی و روانی می‌باشند.
اتحادیه اروپا در سال 2024 دستورالعملی برای مقابله با خشونت علیه زنان تصویب کرد که باید تا ژوئن 2027 به قوانین ملی کشورها تبدیل شود. این دستورالعمل کشورهای عضو را ملزم می‌کند که ختنه زنان را به‌عنوان یک جرم خاص جرم‌انگاری کنند، مجازات حداکثری زندان برای مرتکبین تعیین کرده و حمایت از قربانیان را بهبود بخشند.
قوانین جدید دیگری که قرار است در سال 2026 به اجرا درآید، قربانیان ختنه زنان را به‌عنوان پناهجویانی با نیازهای ویژه شناسایی کرده و تصریح می‌کند که باید حمایت خاصی به آن‌ها ارائه شود.
بسیاری از اقدامات مورد نیاز برای پایان دادن به ختنه زنان در حیطه اختیارات کشورهای عضو قرار دارد. در تمامی کشورهای عضو ختنه زنان به‌عنوان یک جرم قابل پیگرد - چه به‌عنوان یک عمل مجرمانه خاص یا به‌عنوان یک آسیب جسمی یا جراحت - است. با این حال، تعداد کمی از این موارد به دادگاه کشیده می‌شود.
برخی از کشورهای عضو، برنامه‌هایی در سطح ملی برای مقابله با ختنه زنان تدوین کرده‌اند.
پارلمان اروپا نقش مهمی در افزایش آگاهی و فشار برای اقدام قاطع در مورد ختنه زنان ایفا کرده است. پارلمان اروپا خواستار حمایت مناسب از زنانی است که به‌دلیل ختنه زنان درخواست پناهندگی می‌کنند.
47236
کد خبر 2021367

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1354995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرز تهیه ته‌چین | یه غذای شیک و گجلسی که نگم از عطر و طعمش +ویدئو

تولید موش چند پدر بی مادر در چین

ایران باید مستقیما مسائلش را با آمریکا حل کند/ مسوولیت دولت و حکومت جلوگیری از خسارت است، نه رفتن ‌به‌دنبال آرمان‌ها

خبر فوری درباره تحریم جدید نفت ایران

چهار نکته درباره مذاکرات ایران و آمریکا

ایران نباید در حوزه انرژی هسته‌ای هم نیازمند دیگران باشد

این کشور برای کمک به آمریکا برای گفتگو با ایران اعلام آمادگی کرد

حماس: غزه متعلق به مردم آن است

حمایت مردم کانادا از اعمال تعرفه بر صادرات نفت به آمریکا

آمریکا از چین و اروپا جاماند

ادعای تازه ترامپ درباره ایران

مذاکره با آمریکا باید از موضع قدرت باشد

ماریا زاخارووا: روسیه همکاری با ایران را تقویت خواهد کرد

نظر آیت الله نوری همدانی درباره مذاکره با آمریکا

جدیدترین تحریم های آمریکا علیه ایران

ما در مقابل یکجانبه‌گرایی آمریکا قائل به تکثر فرهنگی در کنار وحدت ملی هستیم

امضای ترامپ بر پای تحریم دادگاه کیفری بین المللی

عکس | پسر کو ندارد نشان از پدر؛ آتش بازی مسی کوچک در آمریکا

اولین تحریم‌های جدید ترامپ علیه شرکت‌های ایرانی اعمال شد

غزه بخش لاینفک فلسطین است

اولین تحریم ترامپ علیه ایران

رویترز: ترامپ دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم می‌کند

اپوزیسیون؛ پول دارند اما اعتبار نه!

پیشنهاد مذاکره اقتصادی با آمریکا

واکنش سیاستمدار ایرلندی به ثبت تصویری حماسی از شهادت یحیی سنوار

وزیر اسرائیلی: با حمایت ترامپ، 2 میلیون فلسطینی را از غزه اخراج خواهیم کرد

45 هزار سال زندان؛ مجازات یک محکوم در ترکیه

اتحادیه اروپا: غزه بخش جدانشدنی فلسطین است

دبیرکل سازمان ملل: در لحظه‌ای حساس به سر می‌بریم

ترس اسرائیل از واکنش حماس به عدم پایبندی آنان به توافق

ادعای رسانه اوکراینی درباره طرح ترامپ برای صلح در اوکراین

وزیر اسرائیلی: قدرت و حکومت حماس را در غزه نمی‌پذیریم

رئیس جمهور پاناما: ادعای واشنگتن در مورد عبور رایگان کشتی‌هایش از کانال پاناما دروغ است

ادامه تور دیپلماتیک ظریف در عراق/ رایزنی مهم با السودانی درباره روابط تهران و بغداد و ثبات منطقه‌

برگزاری مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور

جنگ اقتصادی ترامپ با ایران رسما آغاز شد +جزئیات

تکرار یک سناریوی قدیمی FATF

پرتقاضاترین مشاغل اروپا کدامند؟

1 کشته و 2 زخمی بر اثر ریزش تونل غارهای معدن طلا در شمال افغانستان

همافران طلایه‌داران پیروزی انقلاب اسلامی بودند

در پاسخ به طرح ترامپ؛چین: غزه ابزار معامله سیاسی نیست

سفیر روسیه در ایران: هیچ مدرکی درباره قصد ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای وجود ندارد/ ایران آمادگی خوبی برای حملات احتمالی {اسرائیل و آمریکا} دارد/ اگر اسرائیل و آمریکا تصمیم به این اقدام بگیرند، پاسخ ایران کاملاً متناسب خواهد بود

آیت الله جوادی آملی: ایران با داشتن منابع غنی نباید در انرژی هسته‌ای نیازمند دیگران باشد

روسیه، اظهارات ترامپ درباره غزه را پوپولیستی خواند

آسیا در شوک تصمیم عربستان/ صعود غیرمنتظره قیمت نفت در سایه تحریم‌ها

رییس جمهور آمریکا فرمان اجرایی ممنوعیت ورزشکاران تراجنسیتی از ورزش زنان را امضا کرد

فوری/ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران+ جزئیات

تلاش ترامپ برای انحلال وزارت آموزش‌وپرورش آمریکا: آموزش، وظیفه دولت نیست

دلار آمریکا با مخ به زمین خورد

جایزه میلیون دلاری FBI برای دستگیری دو ایرانی