ایرانیان جهان

آخرين مطالب

وجود بیش از 40 میلیارد دلار ارز خانگی در کشور! اخبار ایران

وجود بیش از 40 میلیارد دلار ارز خانگی در کشور!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی نماینده ادوار مجلس با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و وجود تورم ماندگار در سال‌های گذشته گفت: باوجود این شرایط، عملاً مردم برای مصون‌سازی بخشی از دارایی‌های خود از تورم، به سرمایه‌گذاری‌هایی روی آورده‌اند تا به شکلی متناسب با تغییرات تورمی، بتوانند خود را کاملاً هماهنگ کنند.
یکی از این ظرفیت‌ها حوزه ارز و دیگری حوزه طلا است و مشابه این موارد که عملاً می‌توانند حتی مسکن را نیز تا حدی شامل شوند، به‌گونه‌ای که متناسب با تورم، تغییرات ارزش آن‌ها همسو و همراه شود.
این کارشناس اقتصادی در تشریح و تبیین چرایی این موضوع عنوان کرد: دلیل اصلی این رویکرد، ایجاد تورم در فضای عمومی جامعه بوده است. البته، اقداماتی می‌بایست در دولت قبل انجام می‌شد تا به گردش درآوردن این منابع در چرخه تولید اقتصادی کشور کمک شود، اما متأسفانه این منابع به چرخه‌ای خارج از تولید و صرفاً توزیعی که به آن اشاره شد، تبدیل شده‌اند.
وی یادآور شد: به‌خاطر دارم که در سال‌های نزدیک به دو دوره دولت قبل، موضوع سپرده ارزی مطرح شد. در آن زمان، مردم سپرده‌های ارزی خود را در بانک‌ها نگه می‌داشتند و در ازای نگهداری ارز خود، نرخ سود متناسبی با سپرده‌های ارزی دریافت می‌کردند. همچنین، موضوع تسویه تسهیلات نیز بر اساس عدد ارزی صورت می‌گرفت.
پورابراهیمی ادامه داد: ما، به ناگاه در یکی از دولت‌ها، رفتاری کاملاً دور از منطق، هم از نظر قانونی و هم از نظر منطقی، رخ داد که عملاً از آن زمان به بعد، این رفتار تأثیر منفی بر عملکرد مردم گذاشت. این رفتار نامناسب به این صورت بود که هنگامی که مردم برای دریافت سپرده ارزی خود مراجعه می‌کردند، درحالی‌که حق قانونی آن‌ها دریافت ارز خود بود، با نرخ زمان سپرده، تسویه ریالی انجام می‌شد. این امر باعث شد بخشی از این ظرفیت‌ها به سمت بازارهای غیررسمی و نگهداری ارز در منازل یا اشکال مشابه سوق پیدا کند.
پورابراهیمی درباره آمارهایی که خصوص میزان لا و ارز نگهداری شده توسط مردم ارائه می‌شود، اظهار کرد: برآورد می‌شود که تقریباً نزدیک به 40 تا 50 میلیارد دلار ظرفیت ارزی خانگی وجود دارد که این برآورد هرچند قطعی نیست، اما عددی جدی و قابل‌توجه است.
وی بر ضرورت ورود سرمایه‌های خانگی به بازار تولید تأکید و بیان کرد: اگر هر کدام از این ظرفیت‌های اقتصادی به چرخه تولید اقتصادی کشور بازگردد، قطعاً می‌تواند بخش عمده‌ای از نیازهای تأمین مالی اقتصاد ایران را مرتفع کرد.
این کارشناس مسائل اقتصادی در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه قدرت خرید به واسطه درآمد جاری ایجاد می‌شود، گفت: اگر بخشی از فعالیت‌های اقتصادی به چرخه وارد نشوند و نرخ رشد اقتصادی میانگین و پایین باشد، عملاً اقتصاد کشور کوچک شده و درآمدها کاهش‌یافته است. متناسب با کاهش درآمدها، مصرف نیز کاهش پیدا کرده و طبیعتاً رابطه متقابل بین این دو وجود دارد.
وی اشاره کرد: درآمد زمانی ایجاد می‌شود که بتوانیم خلق ثروت جدیدی کنیم، یعنی اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور را افزایش دهیم. هیچ اقتصادی بدون سرمایه‌گذاری نمی‌تواند تولید بیشتری انجام دهد. این سرمایه‌گذاری می‌تواند از همین دارایی‌های غیرمولد، دارایی‌های راکد، ارزهای خانگی و امثال این‌ها ایجاد شود و به همین جهت بسیار حائز اهمیت است که بتوانیم این منابع را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1355506/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رکوردی که رافینیا را بهترین مهاجم اروپا کرد

مخالفت اروپا با ازسرگیری ترانزیت گاز روسیه از اوکراین

از انسداد بزرگراه تا تهدید به ترور؛ تشدید تنش‌ها در گرجستان

جزییات اولین تحریم‌های ترامپ علیه ایران

راه‌ آهن چابهار؛ دروازه جدید صادرات افغانستان به جهان

احتمال کنترل سفارت افغانستان در ترکیه توسط طالبان

فیلم نظرات امروز رهبری درباره برجام: امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجه‌ای به دست نیاوردیم | مذاکره کردن عاقلانه نیست

دیوان کیفری بین‌المللی دستور ترامپ را محکوم کرد

امام جمعه موقت تهران: مذاکره با آمریکا تجربه شد، پیشنهاددهندگان تحقیر شدند

حمله تند مقام آمریکایی به حزب‌الله در کاخ ریاست جمهوری لبنان

ادامه بلندپروازی‌های ترامپ برای غزه؛ خیز آمریکا برای سواحل؟

انتقاد امام جمعه قم از حواشی جشنواره فیلم فجر

مشکلات ملوانان و لنج‌داران حل شود

دردسری جدید برای ترامپ

امام جمعه کرج: بعد از بیان امروز رهبری، سخن گفتن از مذاکره، خیانت به ملت و منافع ملی است

چهره باطنی و پنهان آمریکا را در آوارگان و مظلومیت‌ غزه و ضاحیه بیروت ببینید

صحبت از مذاکره با آمریکا برای ملت ایران منفعتی ندارد

فرستاده ترامپ در خاورمیانه: نمی‌خواهیم حزب‌الله بخشی از دولت لبنان باشد

هشدار «ماسک» به ارتش آمریکا؛ اگر تغییرات فوری ایجاد نشود، شکست قطعی است

موضع‌گیری جمهوری اسلامی ایران به نخستین تحریم‌ ترامپ: مسئول عواقبش هستید

دعوت نماینده ولی فقیه در کاشان از مردم برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن

واکنش‌ها به تحریم آمریکا علیه دیوان لاهه

از این پس، سخن گفتن از مذاکره خیانت به ملت است | می‌خواهند ما بترسیم

یک نماینده آمریکا بخاطر ترامپ خود را عقیم کرد!

نباید با آمریکا مذاکره کرد؛ تهدید کنند، تهدیدشان می‌کنیم

اروپا تحریم دیوان کیفری بین‌المللی از سوی ترامپ را محکوم نکرد

طبق فرموده رهبری مذاکره با آمریکا غیر عاقلانه و غیر هوشمندانه است

امام جمعه موقت تهران: مذاکره با آمریکا تجربه‌ای تحقیرآمیز بود/ غرب‌گرایان مانع از ظهور امام زمان (عج) می‌شوند

مذاکره با آمریکا ممنوع نیست؛ مضر است

پیشنهاد نجومی ترامپ برای اسکان فلسطینی‌ها؛ پای میلیاردها دلار وسط است!

حمله کاظم صدیقی به پیشنهاددهندگان مذاکره با آمریکا:تحقیر شدید

کاظم صدیقی: پیشنهاددهندگان مذاکره با آمریکا تحقیر شدند

دولت در خصوص افزایش قیمت کالاهای اساسی تدبیر داشته باشد

مقاومت تنها راه مقابله با آمریکا است

تاکید «عون» بر لزوم عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از جنوب لبنان تا 18 فوریه

امام جمعه قم: چهره واقعی آمریکا در ویرانی‌های غزه نمایان است

آیا ترامپ به‌دنبال توافقی جدید با ایران است؟

حمله معترضان به کاروان حامل نتانیاهو در واشنگتن

تظاهرات گسترده در اردن در رد اظهارات ترامپ و کوچ اجباری فلسطینی‌ها

تظاهرات گسترده اردنی در مخالفت با طرح‌ آمریکا برای کوچاندن مردم غزه

سناتور آمریکایی: اعطای سلاح هسته‌ای به اوکراین یعنی جنگ جهانی سوم

حمایت مجارستان از تحریم‌های ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری

هزینه ماهانه زندگی کارگران چند؟

وضعیت باورنکردنی هوای خوزستان امروز 19 بهمن 1403 + فیلم

نخست‌وزیر عراق: همزمان با ایران و آمریکا روابط خوبی داریم و این یک مزیت است

نظر نماینده سابق ولی فقیه در سپاه: هرچه در سوریه هزینه کردیم را گرفته‌ایم

جلوگیری از آسیب به صنایع، از دغدغه‌های اصلی مدیریت استان اصفهان است

افتتاح 5 طرح عمرانی و فرهنگی سپاه در ساوجبلاغ به مناسبت دهه فجر

امام‌جمعه موقت اصفهان: مسئولان باید به ظرفیت‌های داخلی و معیشت مردم توجه بیشتری داشته باشند

علی بابایی کانامی: مازندران با تکیه بر ظرفیت‌های بومی و سیاست‌های کلان اقتصادی، توسعه می‌یابد