ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تحریم چابهار، به ضرر هند و به نفع چین است اخبار ایران

تحریم چابهار، به ضرر هند و به نفع چین است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، روزنامه انگلیسی زبان "بیزینس استاندارد" چاپ هندوستان در گزارشی با اشاره به این که تحریم‌های اعمال شده از سوی "دونالد ترامپ" رئیس جمهور تازه آمریکا علیه بندر "چابهار" می‌تواند بر تجارت هندوستان و ایران در یک نقطه اتصال منطقه‌ای و مهم برای منافع استراتژیک دهلی نو در خاورمیانه و آسیای مرکزی تاثیرگذار باشد می‌نویسد:"دولت آمریکا در حال بررسی معافیت‌های تحریمی برای پروژه بندر چابهار ایران است که هند در آن سهم قابل توجهی دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این موضوع می‌تواند پیامد‌هایی برای برنامه‌های اتصال هند به آسیای مرکزی داشته باشد. هند در نوامبر 2018، در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، معافیت تحریمی پروژه بندر چابهار را به دست آورد. این بندر استراتژیک با دور زدن پاکستان، دسترسی مستقیم هند به افغانستان را امکان‌پذیر می‌سازد. هندوستان و ایران در سال گذشته توافقنامه ده ساله را نهایی کردند که به "ایندیا پورتس گلوبال لیمیتد" (یک شرکت دولتی هند در بمبئی به عنوان شرکت مادر) اجازه داد تا ترمینال چابهار را مدیریت و راه‌اندازی کند. همزمان با آن که "نارندرا مودی" نخست وزیر هند به زودی با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهد داشت، دولت ایالات متحده موضع خود را در مورد فشار بر ایران برای رسیدگی به نگرانی‌های هسته‌ای، برنامه‌های موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای تکرار کرده است. در یادداشت اجرایی امنیت ملی آمریکا که به امضای ترامپ رسیده ذکر شده است:"وزیر خارجه آمریکا باید معافیت‌های تحریمی، به‌ویژه معافیت‌هایی که هر درجه از تسهیلات اقتصادی یا مالی را برای ایران فراهم می‌کند، از جمله موارد مربوط به پروژه بندر چابهار را اصلاح کرده یا لغو نماید".
اقدام متعادل کننده هند این روزنامه هندی با اشاره به این که چابهار کماکان برای استراتژی منطقه‌ای هند به ویژه در حفظ مسیر‌های تجاری به افغانستان حائز اهمیت است می‌نویسد:"هند در ابتدا این معافیت را در سال 2018 به دلیل نقش آن بندر در بازسازی افغانستان کسب کرد. با این وجود، با کنترل طالبان بر کابل، چشم‌انداز ژئوپولیتیکی تغییر کرده است. انتظار می‌رود گفت‌و‌گو‌های مودی با مقام‌های آمریکایی موضوعات اقتصادی و استراتژیک از جمله آینده معافیت چابهار را پوشش دهد. رئیس جمهور ایالات متحده در تماس اخیر خود با مودی، بر شیوه‌های تجارت منصفانه، سیاست‌های مهاجرتی و همکاری دفاعی تاکید کرده است".
تحریم‌های ایالات متحده و ملاحظات تجاری هند "بیزینس استاندارد" با اشاره به تاثیر تحریم‌های آمریکا بر ملاحظات تجاری هندوستان می‌نویسد:"رویکرد آمریکا در قبال ایران در سال 2018 با خروج واشنگتن از برجام تغییر کرد. از آن زمان به این سو، تحریم‌های جدیدی اعمال شده‌اند که بر تجارت جهانی با ایران، از جمله واردات نفت هند تأثیر گذاشته‌اند. پیش از تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا، هند سالانه حدود 13 میلیارد دلار کالا از ایران وارد می‌کرد که عمدتاً نفت بود. با این وجود، از سال 2019 میلادی به این سو، تجارت دو کشور به طور قابل توجهی کاهش یافته و حجم واردات به زیر یک میلیارد دلار کاهش یافته است. در فاصله آوریل تا اکتبر 2024 میلادی، هند تنها 216 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرد که نشان دهنده تبعیت این کشور از سیاست‌های ایالات متحده بوده است".
آینده همکاری هند و ایران این روزنامه هندی در بحش پایانی گزارش خود می‌نویسد:"علیرغم آن که هند تا حد زیادی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیروی کرده است، به واردات نفت از روسیه ادامه می‌دهد. در فاصله سال‌های 2023 و 2024 میلادی، هند به ارزش 54 میلیارد دلار نفت از روسیه خریداری کرد و واردات آن کشور از روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال 2022 میلادی افزایش یافت. مقام‌های ایرانی برای تقویت همکاری‌های اقتصادی با هند به ویژه در منطقه اقتصادی چابهار ابراز علاقه کرده‌اند. یک مقام ارشد ایرانی اخیراً اشاره کرد که فرصت‌های تجاری بین دو کشور کماکان می‌تواند با رعایت تحریم‌های موجود مورد بررسی قرار گیرد. اگر آمریکا معافیت هند برای همکاری در پروژه‌های چابهار را به طور کامل لغو کند، این امر بر روابط اقتصادی بین دهلی نو و تهران تاثیرگذار خواهد بود. نتیجه گفت‌و‌گو‌های آتی بین مودی با مقام‌های آمریکایی در تعیین مسیر پیش رو برای همکاری اقتصادی میان ایران و هند کلیدی خواهد بود".
هزینه‌های لغو معافیت تحریمی آمریکا در مورد چابهار برای هند نشریه هندی "لجستیک اینسایدر" نیز در گزارشی درباره محدودیت احتمالی اعمال شده از سوی ترامپ بر فعالیت هند در چابهار می‌نویسد: "لغو معافیت تحریمی برای چابهار نه تنها نقل و انتقالات مالی و عملیات لجستیکی مرتبط با آن بندر را محدود می‌کند و باعث محدودیت توانایی هند در ادامه سرمایه‌گذاری در آن بندر می‌شود بلکه مانعی در مسیر شرکت‌های بیمه، کشتیرانی و حمل و نقل برای مشارکت در پروژه‌های چابهار خواهد شد. امری که می‌تواند مسیر‌های تجارت را برای صادرکنندگان هندی پیچیده ساخته و هزینه‌های آنان را افزایش دهد".
این نشریه در ادامه می‌نویسد:"چابهار طبق توافق سه جانبه سال 2016 میان ایران، هند و افغانستان مسیر تجاری جایگزین را ارائه می‌دهد که دسترسی هند به افغانستان و بازار‌های آسیای مرکزی را از طریق دور زدن پاکستان امکان‌پذیر می‌سازد. این بندر بخشی از کریدور حمل و نقل شمال – جنوب قلمداد می‌شود که یک مسیر تجاری برای کاهش وابستگی به مسیر‌های دریایی سنتی در خلیج فارس و تنگه هرمز می‌باشد.
فرصتی که برای چین فراهم خواهد شد این نشریه در ادامه اشاره می‌کند که چالش پیش روی دیگر برای هند افزایش نفوذ اقتصادی و تجاری چین در ایران است و در این باره می‌افزاید:"چین و ایران توافق نامه همکاری جامع 25 ساله امضا کرده است که باعث سرمایه‌گذاری چندین میلیارد دلاری چینی‌ها در پروژه‌های زیرساختی ایران خواهد شد. اگر تحریم‌های آمریکا هندی‌ها را وادار به قطع مشارکت در پروژه‌های چابهار سازد، این وضعیت در را به روی چینی‌ها برای افزایش حضور در آن بندر باز خواهد کرد که به تقویت ابتکار عمل کمربند و جاده چین خواهد انجامید. همچنین، روسیه نیز سهم مهمی در کریدور شمال - جنوب دارد. موضع مسکو در قبال تحریم‌های آمریکا، سرنوشت توسعه آن کریدور و محدودیت‌های پیش روی آن را مشخص خواهد کرد".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1355928/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرح کشورهای عربی برای مقابله با طرح ترامپ درباره کوچاندن فلسطینیان

هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

عربستان برنامه فوتبال اروپا را تغییر می‌دهد!

اعلام حمایت 79 کشور جهان از دیوان کیفری بین المللی

ونزوئلا آمریکا را به دزدی متهم کرد

سازمان عفو بین الملل: ترامپ از جنایات «اسرائیل» حمایت می‌کند

موضع و تحلیل شوروی در قبال وقوع انقلاب اسلامی در ایران

واکنش لبنانی‌ها به اظهارات مورگان اورتگاس علیه حزب‌الله: نه، شکست نخورده

تنها راه حل مساله فلسطین، پایان اشغالگری و تشکیل دولت مردمی است

متن کامل یادداشت اجرایی ترامپ برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران

79 کشور اقدام آمریکا علیه دیوان کیفری بین المللی را محکوم کردند

پیام قدرتی که رهبر ایران به جهان مخابره کرد

پیش بینی قیمت دلار فردا 20 بهمن 1403/ قیمت دلار گران می‌شود؟

79 کشور جهان اقدام آمریکا علیه دیوان کیفری بین المللی را محکوم کردند

ریاست جمهوری لبنان به اظهارات معاون فرستاده آمریکا درباره حزب‌الله واکنش نشان داد

برنت 74 دلار و 63 سنت شد

مذاکره با آمریکا عاقلانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات ندارد/ اگر آمریکایی‌ها ما را تهدید کنند، تهدیدشان می‌کنیم

بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمریکا در خبرگزاری آسوشیتدپرس

به آتش کشیده شدن آدمک ترامپ در این کشور + فیلم

رسانه‌های روسیه سخنان رهبر معظم انقلاب را درباره مذاکره ایران و آمریکا بازتاب دادند

سازمان عفو بین‌الملل: ترامپ از جنایات رژیم صهیونی حمایت می‌کند

قیمت نفت به سمت سومین کاهش هفتگی گام برداشت

پای ایلان ماسک به ارتش آمریکا کشیده شد

گسیل اف 16 و میراژ به اوکراین؛ آیا موازنه هوایی به هم می‌خورد؟

نتانیاهو بخش‌هایی از محور گفت‌وگوهای خود با ترامپ را فاش کرد

بازندگان بزرگ تصمیم ترامپ در موضوع کمک‌های خارجی

دردسر ترامپ برای سازمان بهداشت جهانی

پیش بینی قیمت دلار 20 بهمن 1403

تحلیل اکوایران از لحظه‌شماری بورس برای اوج‌گیری

نخست‌وزیر عراق: تا سال 2028 به واردات گاز از ایران پایان می‌دهیم

نخست‌وزیر عراق: روابط همزمان با ایران و آمریکا، یک مزیت برای ماست

عراق: به واردات گاز از ایران پایان می‌دهیم

عراق: به واردات گاز از ایران پایان می‌دهیم | باعربستان قرارداد برق بستیم

نخست‌وزیر عراق: روابط همزمان با ایران و آمریکا، یک مزیت برای کشور ماست

تلاش‌های خستگی ناپذیر شهید قهاری سعید برای بازگرداندن هلی کوپتر ربوده شده به ایران

پیش‌بینی بورس هفته/ بازار سهام تشنه حمایت دولت

وزیر اقتصاد تشریح کرد؛ راهبرد وزارت اقتصاد برای تقویت بخش خصوصی

معرفی محصولات غیرمجاز پاک‌سازی و شستشوی پوست

بورس تهران فردا تطعیل نیست

اژه‌ای: مشکلات اقتصادی با مردم حل می‌شود | سرمایه‌گذار را باید تحمل کنیم حتی نماز شب نخواند | با توییت عقب‌نشینی نکنید (فیلم)

دولت به فکر بهبود وضعیت اقتصادی باشد

39 پروژه عمرانی و اقتصادی در مهران افتتاح و کلنگ زنی می شود

آیت الله نورمفیدی: جوانان ما حضرت علی اکبر(ع) را الگوی خود قرار دهند

ولادیمیر پوتین: رشد اقتصادی روسیه بالاتر از سطح انتظار بود

عکس/«گوگوش» در اروپا در 30 سالگی و 70 سالگی

لیست چلسی برای لیگ کنفرانس اروپا؛ اضافه شدن کول پالمر و تروو چالوبا

چطور از DeepSeek به‌طور امن استفاده کنیم؟

آغاز نهمین دوره بازی‌های آسیایی زمستانی 2025 هاربین

ماجرای واگذاری ایران‌خودرو به بخش خصوصی/ چین در پی تلافی تعرفه‌های ترامپ/ درآمد مالیاتی 30 همتی دولت از خودرو‌

شرکای اقتصادی ایالت های آمریکا + نقشه