رویای آمریکایی مهاجران در برزخ شهرهای پناهگاهی
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - موضعگیری سخت دونالد ترامپ دربرابر مهاجران غیرقانونی و تلاشهای او برای سرکوب مهاجرت، وارد فاز جدیدی شده، تا آنجا که رئیسجمهور آمریکا شهرهای موسوم به پناهگاهی را تحت فشار قرار داده است.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در نخستین روز ریاستجمهوری خود، رگباری از دستورات اجرایی مرتبط با مهاجرت را منتشر کرد تا به وعده انتخاباتی خود مبنیبر سرکوب مهاجرت و ادامه اخراجهای دستهجمعی ادامه دهد.
او وعده داده است که با اخراج دستهجمعی مهاجران، سیستم مهاجرت آمریکا را اصلاح کند. بااینحال منطقی در سراسر این کشور معروف به «شهرهای پناهگاهی» ، سیاستهایی دارند که همکاری با مقامات فدرال فدرال از اداره مهاجرت و گمرک (ICE) را محدود میکند. در اصل حدود 12 ایالت و صدها شهر در سراسر ایالات متحده آمریکا بهعنوان پناهگاه مهاجران غیرقانونی معرفی شدهاند و شهرهای دیگر به جای استفاده از این اصطلاح، خود را شهرهای خوشآمدگو نامیدهاند. آمریکا در حال حاضر حدود 14 میلیون مهاجر غیرقانونی دارد که بسیاری از آنها خانوادههایی در ایالات این کشور دارند. بنابراین رئیسجمهور آمریکا بخشی از خشم خود را متوجه این شهرها کرده است.
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cHM6Ly9tZWRpYS5pbW5hLmlyL2QvMjAyNS8wMS8yNC80LzIxNDgyMzAuanBnP3RzPTE3Mzc2OTkwOTYwMDA=)
سیاستهای یادشده در دهه 1980 آغاز شد که کلیساها به پناهندگان آمریکای مرکزی که از جنگ فرار میکردند، بدون توجه به وضعیت حقوقی این کشور پناه میدادند. وزارت دادگستری آمریکا در بیستودوم ژانویه یادداشتی منتشر کرد که در آن برنامههای دولت جدید برای به چالش کشیدن قوانین شهرهای پناهگاهی را تشریح کرد. قانون فدرال، مقامات محلی و ایالتی را از مقاومت، مانعتراشی و اعلام ناتوانی در اجرای دستورات یا درخواستهای قانونی مرتبط با مهاجرت منع میکند.
ترامپ در نخستین روزهای آغاز دومین دوره ریاستجمهوری خود در آمریکا برای سرکوب مهاجرت مجموعهای از دستورات اجرایی از جمله اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز جنوبی و بازگرداندن سیاست «در مکزیک بمانید» را با هدف تشدید کنترل مهاجرت آغاز کرده است که طبق آن پناهجویان باید در مکزیک بمانند تا پروندههای آنها در آمریکا بررسی شود. این حرکت امکان افزایش حضور نظامی در مرزها را ایجاد میکند و میتواند منجر به اخراج دستهجمعی مهاجران شود. از سوی دیگر برای تأثیر بر شهرهای پناهگاهی، سیاستهای محدودکننده، عملیات اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده آمریکا را در مکانهای حساس همچون مدارس و عبادتگاهها تعیین کرده و بهطور بالقوه اقدامات اجرایی دولت را در این مناطق افزایش داده است و در نخستین روز انتصاب خود اعلام کرد که تلاش خواهد کرد از کمک مالی فدرال به شهرهای به اصطلاح مقدس جلوگیری کند، زیرا بسیاری از مردم آنها جوامع مهاجر را نمیخواهند.
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cHM6Ly9tZWRpYS5pbW5hLmlyL2QvMjAyNC8xMC8zMS80LzIxMDkyMjcuanBnP3RzPTE3MzAzNTA4OTEwMDA=)
شهر مقدس چیست؟ تعریف ارائهشده برای این اصطلاح که بهسرعت در زمینه سیاسی مورد استفاده قرار گرفت و بستگی به سیاست شهرها دارد، این است که بعضی شهرها دوست دارند مکانی در هماهنگی با قوانین پناهگاه باشند و در اصل به معنای درجه همکاری بین اداره مهاجرت و گمرک آمریکا و حوزه قضائی محلی است. ریشه آن نیز به دهه 80 و ورود پناهجویان آمریکای مرکزی به این کشور باز میگردد و طبق آن هیچ شهر یا ایالتی وجود ندارد که از همکاری با این اداره امتناع کند، بلکه هر شهر محدودیتهای خود را برای زمان این همکاری تعیین میکند. برای مثال نیویورکسیتی در صورت افزایش قابلتوجه جنایات، مهاجران را به اداره یادشده تحویل میدهد، اما این امر برای شهرهای دیگر صادق نیست. هر حوزه قضائی اولویتهای خاص خود را برای تحویل مهاجران غیرقانونی تعیین میکند که البته بهطور کلی حول جرایم خشونتآمیز میچرخد.
ترامپ و ممانعت شهرها از سرکوب مهاجران بااینوجود دیدگاه دولت ترامپ این است که هر حوزه قضائی که با قوانین فدرال همکاری نمیکند، اختیارات پیشگیرانه فدرال را نقض کرده است و زمینهای برای مجازات دولت و مقامات محلی بهشمار میرود. این در شرایطی است که نمیتوان به حکومتی برای انجام وظیفه خود فرمان داد. این امر نیز ریشه در اصلاحیه دهم دولت دارد که طبق آن هرگونه اختیاراتی که توسط قانون اساسی بهطور ویژه به دولت فدرال تفویض نشده است، برای ایالتها محفوظ است. توافقی نیز وجود دارد که مطابق با آن اداره مهاجرت و گمرک آمریکا وظایف ویژه افسر مهاجرت را به شرکای مجری قانون ایالتی و محلی واگذار میکند و این توافق تنها راه برای وادار کردن نیروهای پلیس به انجام فرامین این اداره است، بااینحال وارد آوردن این اتهام به پلیسهای محلی که در انجام وظیفه خود کوتاهی میکنند، درست نیست و نقض قوانین فدرال (آنطور که ترامپ میگوید) محسوب نمیشود. قوانین در این زمینه نوشتهاند افسران وزارت دادگستری در مورد مقامات ایالتی و محلی که در برابر سرکوب مهاجرت فدرال مقاومت میکنند، تحقیق خواهند کرد. تنها راهی که دولت فدرال میتواند ایالت را وادار به انجام وظایف خود کند این است که کمک مالی به آنها را متوقف کند و دولت ترامپ میتواند از بودجه ایالتها و مناطقی که به نظرش در سیاستهای مهاجرتی غیرهمکار هستند، خودداری کند و رئیسجمهور آمریکا بهاحتمال زیاد با اصل فدرالیسم مخالفت خواهد کرد که طبق آن نمیتوان بودجه فدرال را به دلایل تلافیجویانه قطع کرد.
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cHM6Ly9tZWRpYS5pbW5hLmlyL2QvMjAyNC8xMC8zMS80LzIxMDkyMzAuanBnP3RzPTE3MzAzNTA4OTUwMDA=)
آنچه رخ خواهد داد این است که بعضی از ایالتها بیش از حد مایل به تبعیت از دولت فدرال هستند و بعضی دیگر اینگونه نیستند. نتیجه این امر یک وضعیت تکهتکه در سراسر کشور است و دو شهر همسایه با دو سیاست متفاوت برای مهاجرت برای وحدت ملی خوب نیست، از سوی دیگر سطح اضطراب مهاجران را بالا میبرد که به سیاستهای شهر محل سکونت آنها بستگی دارد.
افکار عمومی در مورد شهرهای پناهگاهی آمریکا افکار عمومی آمریکاییها در مورد مهاجرت در دوره ریاستجمهوری جو بایدن بهشدت آسیب دید، چراکه در این سالها آمریکا با تعداد زیادی از مهاجران غیرقانونی روبهرو شد. با درهمآمیختگی جنگها، تغییرات آبوهوایی و بیثباتی سیاسی در خارج از این کشور، تعداد ورودیها به آن از مناطقی همچون ونزوئلا، پرو، اکوادور، مراکش و سودان بیشازحد بود و این امر آمریکا را با مشکلات بسیاری روبهرو کرد. مهاجرت به این کشور در دسامبر 2023 به سطح بالایی رسید و شهرها احساس فشار کردند، بنابراین سخنرانان از اقدامات مرزی و سیاستهای سختتر در مورد پناهجویان حمایت کردند.
دیگر تصمیمات تأثیرگذار ترامپ بر شهرهای آمریکا تصمیمات اخیر رئیسجمهور آمریکا در کنار مهاجران بر اقدامات آبوهوایی این کشور نیز تأثیر دارد. او با خروج از توافقنامه آبوهوایی پاریس حمایت فدرال از طرحهای آبوهوایی شهرها را تضعیف کرد، بااینحال بسیاری از شهرداران شهرهای سراسر این کشور متعهد شدهاند که به تعهد خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و رسیدگی به تغییرات آبوهوایی پایبند بمانند.
در زمینه زیرساختها و توسعه نیز دونالد ترامپ اصطلاح آنارشیست یا اقتدارگرایی را برای توصیف شهرهای خاصی احیا کرد که این امر میتواند نشاندهنده تغییر در حمایت یا سیاست فدرال نسبت به این مناطق باشد. دولت وی علاقه خود را به توسعه زیرساختهای آمریکا نشان داده، اما جزئیات چگونگی تأثیر این امر بر شهرها نامشخص است. نخستین دولت وی قانون اساسی زیرساخت را با موفقیت تصویب نکرد.
سیاستهای اقتصادی ترامپ نیز شامل اولویت بخشیدن به کاهش مالیات و مقرراتزدایی است که بسته به نحوه اجرا میتواند اثرات متفاوتی بر اقتصاد شهری داشته باشد. بهطور کلی، تصمیمات ترامپ به احتمال زیاد پیامدهای قابلتوجهی برای مناطق شهری بهویژه از نظر اجرای سیاست مهاجرت و آبوهوا خواهد داشت. بااینحال تأثیر دقیق آن بر زیرساختها و توسعه اقتصادی هنوز مشخص نیست.
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cHM6Ly9tZWRpYS5pbW5hLmlyL2QvMjAxNy8wOS8xOC80LzE0NDU2ODUuanBn)
کد خبر 837423
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1356486/