ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گزارش تایم و نیویورک تایمز از مخالفت رهبر انقلاب با مذاکره ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا

گزارش تایم و نیویورک تایمز از مخالفت رهبر انقلاب با مذاکره ایران و آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دیدارنیوز: علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران، در شبکه‌های اجتماعی گفت که این اظهارات آیت الله خامنه‌ای ممکن است صرفاً در راستای مواضع عمومی پیشین ایشان باشد. به گفته واعظ، در سال 2011 نیز آیت الله خامنه‌ای به‌طور علنی با مذاکره با دولت اوباما مخالفت کرد، اما در عین حال به مذاکره‌کنندگان ایرانی اجازه داد تا به‌صورت محرمانه با مقامات آمریکایی در عمان دیدار کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
دو نشریه معتبر نیویورک تایمز و تایم گزارش مفصلی درباره سخنان روز جمعه رهبر معظم انقلاب نوشته و به تحلیل این سخنان و تاثیر آن بر آینده روابط میان ایران و غرب پرداختند.
مطلب مرتبط:
رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات ندارد
نیویورک تایمز: در تضاد با سیگنال‌های مثبت پزشکیان بود
روزنامه نیورک تایمز در این‌باره نوشت: آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، اعلام کرد که مذاکره با ایالات متحده «غیرعاقلانه، ناپخته و ناپسند» است؛ این اظهارات چند روز پس از آن مطرح شد که رئیس‌جمهور ترامپ تمایل خود را برای ازسرگیری مذاکرات با تهران ابراز کرد.
بااین‌حال، آیت الله خامنه‌ای به‌طور مستقیم دستور نداد که دولت ایران—که ماه‌هاست سیگنال‌هایی مبنی بر تمایل به مذاکره ارسال کرده—از گفتگو با واشنگتن خودداری کند. ایشان سال گذشته نشانه‌هایی غیرمعمول از آمادگی برای مذاکره بروز داد، اما به‌طور کلی در موضع‌گیری‌های علنی خود نسبت به آمریکا موضعی خصمانه اتخاذ کرده، درحالی‌که هم‌زمان به مقام‌های ایرانی اجازه مذاکره داده است.
به گزارش نیویورک تایمز، در اظهارات روز جمعه، آیت الله خامنه‌ای استدلال کرد که تجربه‌های گذشته ایران در مذاکره با ایالات متحده نشان داده که واشنگتن به‌راحتی می‌تواند از توافقات خود عقب‌نشینی کند. در دوره قبلی ریاست‌جمهوری ترامپ، آمریکا به‌صورت یک‌جانبه از توافق هسته‌ای خارج شد؛ توافقی که بر اساس آن، ایران متعهد شده بود غنی‌سازی و ذخایر اورانیوم خود را محدود کند، در مقابل، تحریم‌ها کاهش یابد.
«مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نمی‌کند. مدرک آن چیست؟ تجربه.» آیت الله خامنه‌ای این سخنان را در دیدار با فرماندهان و کارکنان نیرو‌های مسلح ایران بیان کرد.
ایشان افزود: «همین فردی که اکنون در دفتر ریاست‌جمهوری آمریکا حضور دارد، توافق را پاره کرد. نباید با چنین دولتی مذاکره کرد. مذاکره، غیرعاقلانه، ناپخته و ناپسند است.»
علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران، در شبکه‌های اجتماعی گفت که این اظهارات آیت الله خامنه‌ای ممکن است صرفاً در راستای مواضع عمومی پیشین ایشان باشد. به گفته واعظ، در سال 2011 نیز آیت الله خامنه‌ای به‌طور علنی با مذاکره با دولت اوباما مخالفت کرد، اما در عین حال به مذاکره‌کنندگان ایرانی اجازه داد تا به‌صورت محرمانه با مقامات آمریکایی در عمان دیدار کنند.
این اظهارات آیت الله خامنه‌ای در تضاد با سیگنال‌هایی بود که هفته گذشته رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب ایران، مسعود پزشکیان، ارسال کرد. پزشکیان در مصاحبه‌ای با NBC News گفته بود که آماده مذاکره با ایالات متحده است، به شرط آنکه «احترام به عزت و خرد ما حفظ شود و مذاکرات در شرایط برابر انجام شود.»
تهران در حال حاضر با کاهش نفوذ خود در منطقه خاورمیانه روبه‌روست—از جمله با تضعیف حزب‌الله لبنان توسط اسرائیل و برکناری بشار اسد، متحد دیرینه ایران در سوریه توسط نیرو‌های شورشی—و همین موضوع نگرانی‌هایی را درباره احتمال تمایل ایران به غنی‌سازی اورانیوم در سطح تسلیحاتی ایجاد کرده است.
اوایل این هفته، مقامات آمریکایی هشدار دادند که معتقدند ایران در حال کار بر روی روشی سریع‌تر و ساده‌تر برای تولید سلاح هسته‌ای است.
آیت الله خامنه‌ای در سخنان روز جمعه خود نگرانی‌ها درباره اینکه امتناع از مذاکرات ممکن است آسیب بیشتری به اقتصاد ایران وارد کند را رد کرده و گفتند ایران باید راه‌حل‌هایی داخلی برای بحران خود بیابد. ایشان تأکید کرد: «آنچه این مشکلات را حل می‌کند، یک عامل داخلی است.»
اوایل این هفته، ترامپ خود نشانه‌هایی از تمایل به ازسرگیری مذاکرات نشان داد، هرچند هم‌زمان فرمان اجرایی‌ای را امضا کرد که سیاست «فشار حداکثری» را بازمی‌گرداند و هدف آن، مسدود کردن صادرات نفت ایران—که منبع درآمدی حیاتی برای کشور است—می‌باشد.
ترامپ درحالی‌که این فرمان را امضا می‌کرد، به خبرنگاران گفت: «در مورد این یکی، دودل هستم. همه از من می‌خواهند آن را امضا کنم. این کار را انجام می‌دهم.»، اما افزود که از انجام آن «راضی نیست.»
او در شبکه اجتماعی خود این هفته وعده داد که یک «توافق صلح هسته‌ای تأییدشده» را مذاکره خواهد کرد، توافقی مشابه همان توافقی که خودش در دوره قبل از بین برد. او گفت که می‌خواهد «بلافاصله» برای رسیدن به یک توافق اقدام کند.
ترامپ نوشت: «من می‌خواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نتواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.». اما او در عین حال، ایران را تهدید کرد که درصورت انجام عملیات ترور علیه او، این کشور را «نابود» خواهد کرد.
اظهارات روز جمعه آیت الله خامنه‌ای پاسخی ضمنی به این تهدید ترامپ نیز داشت: «اگر آن‌ها ما را تهدید کنند، ما هم آن‌ها را تهدید خواهیم کرد. اگر تهدیدشان را عملی کنند، ما هم عمل خواهیم کرد. اگر امنیت ملت ما را نقض کنند، ما بدون شک امنیت آن‌ها را نقض خواهیم کرد.»
تایم: آنچه در ادامه رخ می‌دهد نامشخص است
مجله تایم نیز درباره سخنرانی رهبر انقلاب در گزارشی نوشت: آنچه در ادامه رخ خواهد داد، نامشخص است؛ به‌ویژه که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب ایران، به‌تازگی در روز پنج‌شنبه وعده داده بود که وارد گفتگو با غرب خواهد شد.
سخنان آیت الله خامنه‌ای در جمع فرماندهان نیروی هوایی در تهران به نظر می‌رسید که با اظهارات قبلی خود ایشان در ماه اوت که در‌های مذاکره را باز گذاشته بود، تناقض داشته باشد. بااین‌حال، آیت الله خامنه‌ای 85 ساله همواره در اظهارات خود درباره مذاکره با غرب محتاط بوده است. این موضع شامل ایجاد تعادل میان خواسته‌های اصلاح‌طلبان داخل کشور که به دنبال مذاکره هستند و جناح‌های تندروی حکومت، ازجمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، می‌شود.
آیت الله خامنه‌ای به این نکته اشاره کردند که ترامپ به‌صورت یک‌جانبه از توافق هسته‌ای قبلی خارج شد، توافقی که ایران در ازای لغو تحریم‌های فلج‌کننده، غنی‌سازی اورانیوم و ذخایر آن را به‌شدت محدود کرده بود.
پیام‌های متناقض از ایران و ترامپ
مشخص نیست که چه عاملی باعث شد آیت الله خامنه‌ای چنین اظهاراتی را مطرح کنند. بااین‌حال، این سخنان در حالی بیان شد که ترامپ پیشنهاد مذاکره با تهران را مطرح کرده بود، حتی درحالی‌که روز سه‌شنبه دستور اجرایی برای بازگرداندن سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را امضا کرد.
ترامپ روز چهارشنبه در یک پیام آنلاین گفت: «گزارش‌هایی که می‌گویند ایالات متحده، همراه با اسرائیل، قصد دارد ایران را نابود کند، به‌شدت اغراق‌شده هستند.»
«من یک توافق صلح هسته‌ای قابل راستی‌آزمایی را بسیار ترجیح می‌دهم که به ایران اجازه دهد به‌طور صلح‌آمیز رشد کند و پیشرفت کند.» او در شبکه اجتماعی خود، «تروث سوشال» نوشت: «باید فوراً کار روی این توافق را آغاز کنیم و وقتی امضا شد، یک جشن بزرگ خاورمیانه‌ای برگزار کنیم.»، اما توضیح بیشتری نداد.
منبع: رویداد24

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1356570/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رافینیا رؤیای بزرگش در بارسلونا را گفت

رئال مادرید از اسطوره های جدید مارسلو، گرت بیل و ایسکو رونمایی کرد

سناریوی احتمالی پس از نفی مذاکره با آمریکا چگونه است؟

دخالت ماسک در سیاست‌های اروپا فروش تسلا را به نصف رساند

بزرگ‌ترین ایستگاه راه‌آهن دنیا اینجاست! + ویدیو

ترانس افغان و واخان محور گفتگوهای مقامات طالبان و چین

اپ‌استور اپل زیر ذره‌بین نهاد نظارتی چین قرار می‌گیرد

پرهیز ترامپ از اقدام نظامی عیله ایران

طالبان صدور حکم بازداشت استانکزی را تکذیب کرد

امنیت جمعی: افغانستان منبع تهدید برای آسیای مرکزی است

ایران حامی صلح و ثبات در افغانستان است

حضور فوتسال افغانستان در تورنمنت برزیل و امارات متحده عربی

قیمت جهانی نفت امروز 1403/11/20

انتقاد مقام‌های اروپایی از تحریم‌های ترامپ علیه دادگاه لاهه

امام خامنه‌ای: پیروزی مردم غزه، غلبه بر آمریکا بود

(مکث)شروع انقلاب استقلال آمریکا

رهبر انقلاب: حماس بر اسرائیل و در واقع بر آمریکا غلبه کرد

شایعه مضحک استعفای رئیس جمهور بسیار قابل تأمل است

بازنشر یک ویدیو معنادار درباره مذاکره ایران با آمریکا

فرمانده کل سپاه: رهبری انقلاب ما را از «نیل‌» تحریم و جنگ عبور دادند

سقوط مرگبار هواپیما در آلاسکا؛ تمامی سرنشینان جان باختند

بازنشر اظهارات معنادار ظریف درباره مذاکره ایران با آمریکا

قالیباف خطاب به پزشکیان: دیروز فرمایش حضرت آقا ابلاغ شد، عدم مذاکره با آمریکا را پیش ببر | دیگر دوقطبی درست نکنید

میقاتی خواستار خروج کامل رژیم‌ صهیونیستی از جنوب لبنان شد

ملت ایران در تاریخ کهن خود نوکری بیگانه نکرده است

توهم جدید دونالد ترامپ!

پیروزی مردم غزه، غلبه بر آمریکا بود/ تهدیدهای آمریکا هیچ تاثیری بر ملت و مسئولان ایران ندارد

مذاکره با آمریکای عهدشکن شرافتمندانه نیست/ فریب دیپلماسی لبخند را نباید خورد

رهبر انقلاب: تهدیدهای آمریکا هیچ تاثیری در ذهنیت ملت و مسئولین ما و همچنین فعالین کشور و جوانان ندارد

«زیبا صدایم کن»؛ مرزبندی با سینمای فلاکت

یزد پیشاپیش تعطیل شد!

ترامپ از اعمال تعرفه‌های متقابل بر بسیاری کشورها خبر داد

آزمون ولایتمداری پزشکیان

کره شمالی: سلاح‌های هسته‌ای ما برای مذاکره نیست، برای جنگ است

باسم نعیم: ترامپ بر اساس قانون جنگل رفتار می‌کند

پیام عقب‌نشینی ترامپ برای غرب‌زدگان

تذکر دوباره رهبری درباره آمریکا در دیدار با مقامات حماس!

حماس: آمریکا قانون جنگل را ترویج می‌کند

یکی دیگر از دستاوردهای شهید رییسی توسط پزشکیان افتتاح شد + عکس

توهین زشت نماینده تندروی مجلس خبرساز شد

رویای آمریکا محقق نمی‌شود

غزه و کرانه باختری متعلق به فلسطینیان است

رهبر انقلاب: تهدید‌های آمریکا هیچ تاثیری بر مسئولان ایران ندارد

دو سناریوی پس از نفی مذاکره با آمریکا به روایت احمد زیدآبادی

طرح ناکام ترامپ در غزه

تعلیق طرح شارژر خودروهای برقی آمریکا توسط ترامپ

واکنش پزشکیان به سخنان رهبری درخصوص عدم مذاکره با آمریکا

واکنش عجیب کاظم صدیقی به شعار «ظریف گورت را گم کن»

واکنش فرمانده سپاه به سخنان رهبر انقلاب در خصوص مذاکرات

ترامپ به سیم آخر زد