ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دولت برای ماسک یک بازی استارتاپی است ایالات متحده آمریکا

دولت برای ماسک یک بازی استارتاپی است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ سایت خبری «وایرد» به تازگی گزارشی را نوشته که در آن در مورد سرعت زیاد و قانون‌شکنی‌های ایلان ماسک در کاخ سفید هشدار می‌دهد و می‌گوید: باید قبل از اینکه خیلی دیر شود با صدای بلند و واضح این را بگوییم؛ آمریکا استارتاپ نیست که کسی رئیس باشد و یکی مدیر اجرایی!
در واقع ترامپ رئیس جمهور آمریکاست، ولی ماسک خود را مدیرعامل آن کرده است.
این روی بد سکه است. ماسک برای هیچ مقامی انتخاب نشد، در حالی که میلیاردها دلار قرارداد دولتی دارد و با بالا بردن تعداد حساب‌های کاربری ایکس توطئه‌آمیز، دیگران و خودش را رادیکال‌سازی کرده است. متحدان او بخش‌های منابع انسانی و فناوری اطلاعات دولت آمریکا را کنترل می‌کنند و او یک نیروی ضربتی از کارآموزان سابق مشتاق را به کار گرفته است تا پایگاه‌های داده‌ها و کدهایی را که عملاً چرخ دنده‌های دموکراسی هستند، تحت فشار قرار دهند. در حالی که به گفته وایرد، هیچ کدام از این اتفاق‌ها نباید اتفاق می‌افتاد.
هر چند که این غصب قدرت‌ها برای دولت آمریکا بی‌سابقه است، این اقدامات جزو روند عملیاتی استاندارد ماسک به شمار می‌آید. مثلا در سال 2022 زمانی که توییتر را خرید، اقدامات عجیبی انجام داد: خود را از شر بیشتر کارمندان آن خلاص کرد، لیستی از وفاداران را نصب کرد و تصویر جدیدی را از خود در توییتر ساخت.
اینها همه روش‌های استارتاپی است. در استارتاپ‌هاست که اصطلاحاتی مثل این بارها به گوش می‌رسد: شما ناقص هستید، شما غیرمتعارف هستید و در حال تکرار هستید. این دنیایی است که ماسک از آن بیرون آمده است و می‌خواهد آن را به دفتر مدیریت پرسنل و اداره خدمات عمومی تحمیل کند.
آنها زیاده‌خواهند سوالی که وایرد مطرح می‌کند، این است که همه این اقدامات سر چیست؟ و پاسخ این است که طرفداران ماسک به دنبال خیلی چیزها هستند که یکی از آنها هوش مصنوعی است. همه آنها هوش مصنوعی می‌خواهند. آنها هوش مصنوعی را به ویژه در اداره خدمات عمومی می‌خواهند؛ جایی که یک مهندس تسلا بخش کلیدی فناوری اطلاعات دولتی را اداره می‌کند و فکر می‌کند که عوامل کدنویسی هوش مصنوعی همان چیزی هستند که بوروکراسی به آن نیاز دارد.
درست است که مدل‌های زبانی بزرگ مانند ChatGPT می‌توانند موثر باشند، آنها ذاتا و به طور قطع غیرقابل اعتماد هم هستند. هوش مصنوعی نه تنها با خروجی اطلاعات، بلکه با هضم اطلاعات کار می‌کند و هر آنچه را که وارد آن شود به داده‌های آموزشی برای مدل مرزی بعدی تبدیل می‌کند. این را نیز فراموش نکنید که ایلان ماسک خودش یک شرکت هوش مصنوعی دارد و مطمئنا این فناوری برای رشد و شرکتش بسیار مهم است.
مورد دیگر دسترسی و ثبت اطلاعات است. ایلان ماسک هم‌اکنون ریاست اداره بهره‌وری دولت آمریکا (Doge) را برعهده دارد و عوامل این اداره مثل مور و ملخ در همه سازمان‌ها و نهادها از جمله وزارت خزانه‌داری، اداره ملی اقیانوسی و جوی، اداره مشاغل کوچک، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، مراکز خدمات «مدیکر و مدیکید»، وزارت آموزش، وزارت بهداشت و خدمات انسانی و وزارت کار وجود دارند و در نتیجه داده‌ها، داده‌های حساس، داده‌های مربوط به تراکنش‌های مالی را مطالبه کرده‌اند و در بسیاری از موارد آن‌ها را به دست آورده‌اند.
مورد دیگری که طرفداران ماسک به دنبال آن هستند، پس‌انداز است. آنها پس انداز می‌خواهند و به طور خاص می‌خواهند دولت فدرال را تحت بودجه‌ریزی مبتنی بر صفر قرار دهند. این روش، روش برنامه‌ریزی مالی محبوب در سیلیکون‌ولی است که در آن هر هزینه‌ای باید از ابتدا توجیه شود.
وایرد می‌گوید: اینها فقط اهدافی هستند که ما از آنها خبر داریم. آنها در حال حاضر آنقدر شاخک در آژانس‌ها و سازمان‌های مختلف دارند که هر چیزی ممکن است.
طرفداران ماسک و بسیاری از طرفداران ترامپ همه اقدامات را تائید و حتی تشویق کرده‌اند. مطمئناً میلیاردرها باید بدانند دارند چه می‌کنند. بالاخره آنها میلیاردر هستند. بچه‌های مهندسان تازه‌کار همان چیزی هستند که این کشور به آن نیاز دارد، نه تفکر مشابه گذشته. وقت آن است که قانون اساسی تغییر یابد.
اما نکته‌ای که در مورد اکثر استارتاپ‌های نرم‌افزاری وجود دارد این است که شکست می‌خورند. آن‌ها ریسک‌های بزرگی می‌کنند و نتیجه نمی‌گیرند. شکست را پشت سر می‌گذارند و شروع به طراحی یک کار جدید می‌کنند. این روندی است که اداره بهره‌وری آمریکا به دولت تحمیل می‌کند.
وایرد در آخر پیش‍‌بینی می‌کند که ماسک دولت آمریکا را دوباره اختراع خواهد کرد؛ آن هم به روشی که‌هایپرلوپ قطارها را دوباره اختراع کرد یا شرکت بورینگ مترو را دوباره اختراع کرد. به این معنا که او در نهایت چیزی را دوباره اختراع نخواهد کرد، هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد، هیچ راه‌حلی فراتر از راه‌حل‌هایی که قدرت و ثروت خود را تثبیت می‌کند، ارائه نخواهد کرد. او دموکراسی را تا سرحد فرو می‌ریزد و آن را در چهره‌ای متزلزل از شرکت‌های خودش بازسازی می‌کند.
جنبش دومینویی ماسک و ترامپ ایلان ماسک اولین مهره دومینوی خود را هفته گذشته گذاشت. ایلان ماسک گویا به دنبال انحلال آژانس توسعه جهانی آمریکاست. درگیری ماسک با آژانس پس از آن صورت گرفت که نیویورک تایمز و خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش دادند که کارکنان گروه ضربت تشکیل شده از سوی او، به سیستم پرداخت فدرال دسترسی پیدا کرده‌اند که اطلاعات شخصی حساس میلیون‌ها آمریکایی را در اختیار دارد.
ماسک در پستی در شبکه اجتماعی ایکس این آژانس را به مشارکت در تامین مالی ساخت سلاح‌های زیستی از جمله ویروس کرونا متهم کرد.
اگر جزئیات این ماجرا را می‌خواهید، جریان از این قرار بود که ایلان ماسک در پاسخ به پستی در ایکس که می‌گفت آژانس توسعه جهانی حدود 53 میلیون دلار به «ائتلاف سلامت محیط‌زیست» کمک مالی کرده و از این بودجه برای تحقیق روی ویروس‌ها در آزمایشگاه ووهان چین استفاده شده و احتمالا ویروس کرونا را به وجود آورده، نوشت: آیا می‌دانستید که آژانس توسعه جهانی با استفاده از دلارهای مالیاتی شما تحقیق روی سلاح‌های زیستی از جمله کووید 19 را تامین مالی کرده است؟ ویروسی که جان میلیون‌ها نفر را در جهان گرفته است.
جالب است بدانید که ماسک در پست دیگری نوشته بود که آژآنس توسعه جهانی سازمانی جنایتکار است و زمان مرگ آن فرارسیده است. او همچنین گفته بود این سازمان دیگر قابلیت اصلاح شدن ندارد و باید از بین برود.
دونالد ترامپ هم حرف‌های ماسک را در مورد این آژانس ادامه داده و به تازگی گفته است: آژانس توسعه جهانی را گروهی از «دیوانگان افراطی» اداره می‌کنند. آنها اخراج خواهند شد.
ترامپ همچنین قول داده که پس از خروج این افراد درباره آینده این آژانس تصمیم‌گیری خواهد کرد. در همین راستا نیز 2 مقام ارشد امنیتی این آژانس را اخراج کرد، زیرا آنها می‌خواستند مانع دسترسی اداره بهره‌وری به بخش‌های خاص ساختمان این آژانس شوند.
اما ماجرا به اینجا ختم نشد و ماموران ترامپ در روز متوالی از ورود کارکنان این آژانس ممانعت کردند. این اقدام باعث شد 2 سناتور دموکرات برای اعتراض، قول دهند که جلوی تائید نامزدهای وزارت خارجه را بگیرند.
در واقع، آژانس توسعه جهانی هدف اول ایلان ماسک بود، زیرا او از سوی ترامپ مامور کوچک‌سازی دولت فدرال شده است. و به نظر می‌رسد که ترامپ می‌خواهد این آژانس را با وزارت خارجه ادغام کند و ایلان مسئول نظارت بر کارآیی این آژانس بوده است.
قانونگذاران دموکرات اقدام دولت ترامپ را غیرقانونی و مغایر با قانون اساسی ایالات متحده خوانده‌اند. آنها معتقدند تصمیم دولت جدید نه تنها به افراد فقیر در کشورهای خارجی آسیب می‌زند، بلکه برای امنیت ملی آمریکا زیان‌بار است و اثرگذاری آمریکا را در صحنه جهانی کاهش می‌دهد. زیرا آژانس توسعه جهانی بازوی اصلی آمریکا برای ارسال کمک‌های مالی به کشورهای خارجی به شمار می‌رود.
«جرمی کانیندیک» که بین سال‌های 2013 تا 2017 به عنوان مدیر دفتر کمک‌های خارجی آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در بخش امور بلایای طبیعی فعالیت می‌کرد، در مورد اقدامات اخیر ترامپ و ماسک می‌گوید: براساس قانون اساسی آمریکا، حذف آژانس توسعه جهانی بدون اقدام کنگره غیرقانونی و ناقض تفکیک قوا است.
او در شبکه ایکس نوشت: اگر این بازی موفق شود و ترامپ (یا ایلان) بتوانند قوانین کنگره و دستورات بودجه را زیر پا بگذارند و کنگره هم با آن موافقت کند، نقطه تاریکی در آمریکا شروع خواهد شد و این تغییرات و منحل شدن‌ها فقط مختص آژانس توسعه جهانی نخواهد بود.
قانونگذاران دموکرات همچنین نسبت به میزان نفوذ ماسک بر دولت با وجود عدم حضور رسمی و قانونی وی در سمت دولتی، هشدار دادند.
گفتنی است که براساس گزارش‌های متعدد، نمایندگان اداره (وزارت) تازه تاسیس بهره‌وری دولت که در یک فرمان اجرایی توسط ترامپ ایجاد شده است -اما هنوز شکل یک اداره دولتی نیافته- در نهایت توانستند به بخشی از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده آژانس توسعه بین‌المللی دسترسی پیدا کنند.
آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا
این آژانس در سال 1961 میلادی و در اوج جنگ سرد توسط جان اف کندی، رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا، با هدف سازماندهی و هماهنگی بهتر کمک‌های خارجی تاسیس شد. این سازمان در آن دوران یکی از بازوهای مهم سیاست خارجی آمریکا در مقابله با نفوذ اتحاد جماهیر شوروی بود.
آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در حال حاضر حدود 60 درصد از مجموع کمک‌های خارجی آمریکا را مدیریت می‌کند و در سال مالی 2023 حدود 43/8 میلیارد دلار به کشورهای دیگر کمک مالی داده است.
براساس گزارش دفتر پژوهشی کنگره آمریکا که در روزهای اخیر منتشر شد، تعداد کارکنان این آژانس حدود 10 هزار نفر است و تقریباً دوسومِ آنها برای اجرا و نظارت بر فعالیت‌های این آژانس در حدود 130 کشور خارجی کار می‌کنند.
بودجۀ آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا براساس درخواست‌های دولت وقت در کنگره آمریکا بررسی و تصویب می‌شود.
دفتر پژوهشی کنگره آمریکا در گزارش جدید خود در توضیح کار این آژانس چنین اعلام کرده است: آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا به کشورهایی که از نظر استراتژیک برای سیاست خارجی آمریکا مهم تلقی می‌شوند و کشورهای بحرانی و جنگ زده کمک می‌کند، اقدامات آمریکا برای کاهش فقر و بیماری و تأمین نیازهای بشردوستانه در سطح جهان را رهبری می‌کند و با کمک به رشد اقتصادی کشورهای فقیر و در حال توسعه و کمک به قابلیت آن‌ها برای مشارکت در تجارت جهانی، به منافع تجاری آمریکا یاری می‌رساند.
دریافت‌کنندگان بزرگ‌ترین کمک‌های خارجی آمریکا در سال 2023 به‌ترتیب اوکراین، اتیوپی، اردن، جمهوری دمکراتیک کنگو، سومالی، یمن، افغانستان، نیجریه، سودان جنوبی و سوریه بوده‌اند.
در دولت جو بایدن، ریاست این آژانس بر عهدۀ سامانتا پاور، دیپلمات آمریکایی- ایرلندی، بود که خود را یک ایدئالیست می‌داند و در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما نماینده آمریکا در سازمان ملل بود.
در چارچوب سیاستگذاری آژانس که در مارس 2023 منتشر شد، اولویت‌های آن «بحران اقلیمی، مقابله با موج گسترده اقتدارگرایی در سطح جهان و تشویق رشد اقتصادی فراگیر و فرصت‌های برابر» بود.
خانم پاور در روزهای اخیر در مصاحبه‌ای بر نقش آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در انعکاس و تقویت قدرت نرم واشینگتن تأکید کرد.
او گفت: بهترین گواهی در مورد نقش مؤثر کمک‌های خارجی آمریکا تشدید پروپاگاندای روسیه و چین با هدف بی‌اعتبار کردن فعالیت‌های این آژانس در سراسر جهان است.
انتهای پیام/

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1357270/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفری به دنیای مدرن و سنتی، بهترین هتل‌های چین و شانگهای برای اقامتی بی‌نظیر

ترکمنستان به‌دنبال تسریع پروژه تاپی

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: دولت در تعامل سازنده با جهان پیشینه بدقولی آمریکا را فراموش نمی‌کند

درخواست لبنان از واشنگتن

سرقت هواپیمای ونزوئلا توسط آمریکا | کاراکاس واکنش نشان داد

خردورزی و مصلحت‌اندیشی دو اصل مهم در سیاست خارجی است

ارزیابی آذری جهرمی از مذاکره با آمریکا

مذاکره با دولت ترامپ ممکن است به دردها و مشکلات کشور نیز بیفزاید

پکن: از توقف تفاهم‌نامه همکاری میان پاناما و چین متأسفیم

واکنش کاراکاس به سرقت هواپیمای ونزوئلا توسط آمریکا

آمریکا در قفقاز برای اعمال فشار بر ایران به جمهوری آذربایجان تکیه خواهد کرد

ترامپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان میلیاردها دلار هزینه دربرداشت

سفر وزیر خارجه آمریکا به خاورمیانه: تلاشی برای جابه‌جایی جمعیت غزه

سردرگمی در خطبه‌های جمعه

تندروها و مذاکرات ایران و آمریکا/ سرنوشت دیپلماسی چه خواهد شد؟

نسخه رهبر انقلاب برای حل مشکلات کشور هوشمندانه بود

پشت پرده فشار حداکثری: اهداف و پیامدها

هگست: جنگ نافرجام در افغانستان، دیدگاه جهانی نسبت به آمریکا را تضعیف کرد

هگست: جنگ نافرجام در افغانستان، دیدگاه جهانی نسبت به قدرت آمریکا را از بین برد

صـادرات صفر؟

ذره‌بین روی اردوی تلخ

دریابان بار دیگر جنجالی شد

محتوای سند ترامپ؛ نرمش در کلام، خشونت در متن

ادامه توقف FATF در مجمع

شهادت و جراحت 8 لبنانی در حمله پهپاد اسرائیلی به شرق بعلبک

رئیس جمهور لبنان به ارتش دستور داد به حملات سوریه پاسخ داده شود

رسانه عبری: غزه ویران شد، اما شکست نخورد

کوبا: اسرائیل به دنبال مشروعیت بخشی پاکسازی نژادی در غزه است

ارتش لبنان از تبادل آتش در مرز سوریه خبر داد

حماس: اسرائیل آتش‌بس را به مرز فروپاشی کشانده است

10 هزار اسیر فلسطینی همچنان در زندان‌های اسرائیل هستند

هیات اسرائیلی برای بررسی توافق تبادل اسرا به قطر اعزام شد

هگست: جنگ ما در افغانستان، دیدگاه جهانی قدرت آمریکا را از بین برد

بیش از نیم قرن اسارت پدر و پسر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل

سرمایه گذاری، حتی بالاتر از سود بانکی!

نهنگ‌های بازار رمزارز در هفته‌ اول فوریه چه آلت کوینی را خریداری کردند؟

نظر مهم کارشناسان از رفتار و آینده بازار سهام در هفته های پیش رو

ظریف از عراق به ایران برگشت

ظریف بغداد را به مقصد تهران ترک‌ کرد

کمک بزرگ ایران به 4 کشور

32 تفاهم‌نامه و 7 قرارداد بین المللی در کیش اکسپو منعقد شد

حمایت مجلس از توسعه صنعت پتروشیمی با هدف رشد تولید

شرایط استفاده از کارت رفاهی 300 میلیونی اعلام شد

مشکلات آزادراه شیراز ـ اصفهان رو به بهبود است

افتتاح و کلنگ‌زنی 58 طرح در شهرستان دنا

کشورهای حوزه بالتیک از شبکه برق روسیه جدا شدند

دو سناریوی محتمل پس از نفی مذاکره با دولت ترامپ

ناراحتی کارگردان «1968» از اسراییلی خطاب کردن فیلمش/ایرج محمدی: من بلد نیستم فیلمی بسازم که در آن رقص بندری باشد

آلن دلون: دیپلم و از این حرف‌ها ندارم، جواز قصابی دارم/ در جنگ هند و چین شرکت کردم

چین به تصمیم جدید پاناما واکنش نشان داد