ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سفیر روسیه در ایران: غرب به‌دنبال حذف روسیه و چین از مذاکرات هسته‌ای ایران آسیا و اقیانوسیه

سفیر روسیه در ایران: غرب به‌دنبال حذف روسیه و چین از مذاکرات هسته‌ای ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش پارسینه و به نقل از ایسنا، «الکسی ددوف» سفیر روسیه در ایران در گفت‌وگویی به سوالاتی درباره مناسبات دوجانبه مسکو-تهران و همچنین مسائل دیگر پاسخ داد.
ددوف در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری ریانووستی در پاسخ به این سوال که «با توجه به تغییراتی که در طی سال گذشته، در منطقه خاورمیانه رخ داده است، چگونه روابط ایران و روسیه را ارزیابی می‌کند و روابط تهران-مسکو پس از امضای توافقنامه شراکت جامع راهبردی چگونه شکل خواهد گرفت؟»، بیان کرد: امضای توافقنامه شراکت جامع راهبردی بین دولت‌هایمان، بدون شک مرحله‌ای مهم در تاریخ روابط ماست.
او گفت که «این توافقنامه تا حد زیادی سطح پیشرفته‌ای از روابط ما را به نمایش می‌گذارد که در سال‌های اخیر به آن دست یافته‌ایم و به واسطه مشخص کردن جهت‌های اصلی توسعه همکاری‌های ما، راه را برای آینده هموار می‌سازد. در مورد تاثیر رویدادهای خاورمیانه، باید بگویم که روابط ما با ایران چنان پایه‌های مستحکمی دارد که بعید است هرگونه رویداد خارجی بتواند به این روابط آسیب برساند. چشم‌انداز این روابط، تقویت بیشتر، توسعه در حوزه‌های مختلف، اجرای پروژه‌های مشخص و طبعا، بسیار بیشتر از این‌هاست».
عدم پیشرفت مذاکرات بدون روسیه و چین سفیر روسیه در ایران در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر این که «آیا مسکو نقش میانجی در موضوع ازسرگیری مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای را در نظر دارد و آیا آماده است پیشنهادی جایگزین برای توافق هسته‌ای ارائه دهد و اگر چنین است، چه نوع پیشنهادی است؟»، گفت: ما در این زمینه میانجی نبوده‌ایم و نخواهیم بود. ما مستقیما در این فرآیند مشارکت داریم. این فریند از اوایل دهه‌ 2000 آغاز شد، زمانی که چارچوب «ایران در یک طرف و 1+5 در طرف دیگر» شکل گرفت. «1+5» چیست؟ پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان است. بر این اساس، فدراسیون روسیه از همان ابتدا در این چارچوب حضور داشته است. طبعا، انتظار داریم که مذاکرات مربوطه در همین چارچوب ادامه یابد، چراکه اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد، متاسفانه، کشورهای غربی تلاش می‌کنند روسیه و چین را از این روند جدا کنند. اما ما بر این باوریم که بدون روسیه و چین، چنین مذاکراتی هرگز به هدف خود نخواهند رسید و ثمربخش نخواهد بود. یعنی ما طرفدار حفظ این چارچوب 1+5 در یک طرف و ایران در طرف دیگر هستیم.

ایرانیان جهان

دیدار رؤسای‌جمهور ایران و روسیه در کرملین
پروژه‌های مشترک هسته‌ای او در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این که «ایران و روسیه قصد دارند در آینده چه پروژه‌های مشترکی را در زمینه انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اجرا کنند؟»، توضیح داد: پروژه‌های مربوط به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز در حال حاضر، در مرحله اجرا هستند که بزرگ‌ترین آن‌ها نیروگاه هسته‌ای بوشهر است. همان‌طور که می‌دانید، واحد اول چند سال پیش به بهره‌برداری رسید و به‌خوبی کار می‌کند. این نیروگاه، برقِ شبکه برق ایران را تامین می‌کند و در حال حاضر کار ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر در حال انجام شدن است. با تکمیل آن‌ها، سهم (تامین انرژی) این نیروگاه هسته‌ای افزایش خواهد یافت و نقش خود را در حل مشکلاتی ایفا خواهد کرد که ایران در حال حاضر، در زمینه انرژی با آن مواجه است.
گذرگاه حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب ددوف درباره وظایفی که روسیه و ایران در سال 2025 درباره گذرگاه حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب انجام خواهند داد، تشریح کرد: پروژه گذرگاه حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب یک پروژه بسیار بزرگ و بلندپروازانه است. اگر این پروژه به‌طور کامل اجرا شود، تردد بدون وقفه‌ای می‌تواند در مسیر اوست-لوگا (بندری در منطقه لنینگراد) – بندرعباس برقرار شود. اما همان‌طور که گفته می‌شود، یک پروژه ، یک پروژه است، اما بخش‌هایی کلیدی دارد که باید در آینده نزدیک اجرا شوند.
سفیر روسیه تصریح کرد: اولین مورد بخش رشت-آستاراست که اتصال ریلی را در شاخه غربی گذرگاه شمال-جنوب تکمیل خواهد کرد. همان‌طور که می‌دانید، یک شاخه مرکزی، از طریق دریای خزر و یک شاخه شرقی نیز وجود دارد. طول این بخش 162 کیلومتر است. در حال حاضر، حدود 19 کیلومتر از سوی طرف ایران برای ساخت‌وساز تخصیص داده شده است و طبق گفته دوستان ایرانی ما، 11 کیلومتر دیگر نیز برای توسعه بیشتر فراهم شده است و بنابراین، کار صلی در سال 2025، اجرای هدف خرید کامل یا واگذاری زمین‌هایی است که برای ساخت بخش رشت-آستارا استفاده خواهد شد تا طبق توافق‌نامه بین‌دولتی مربوطه بتوانیم نه تنها به سفر و تردد در این مسیر، بلکه به کارهای ساخت و ساز نیز بپردازیم. این کار اول ما برای سال 2025 است.

ایرانیان جهان

دیدار وزیران خارجه ایران و روسیه در حاشیه هفتادونهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل
رونق گردشگری سفیر روسیه در ایران در پاسخ به این سوال ریانووستی که «تهران و مسکو چه برنامه‌ای برای رونق گردشگری متقابل دارند؟»، بیان کرد: اقدامات مربوطه، قبلا، انجام شده و در حال حاضر نتایج خود را نشان می‌دهد. اولا، این شامل در نظر گرفتن تدبیر ورود بدون روادید برای گروه‌های گردشگری و معرفی روادید الکترونیکی است. فرمت اول توسط 29 هزار گردشگر ایرانی و فرمت دوم توسط 15 هزار نفر استفاده شده است. در مجموع، سال گذشته، حدود 50 هزار گردشگر ایرانی در به روسیه سفر کرند. یعنی ما می‌دانیم که فرمت‌های ایجادشده، ورود بدون روادید برای گروه‌ها و روادید الکترونیکی، کارآمد بوده و گردشگران ایرانی بیشتری از آن‌ها استفاده می‌کنند. فکر می‌کنم که ما در این مسیر ادامه خواهیم داد. 
او افزود: گام‌های بعدی که باید اقامت راحت‌تری را برای گردشگران فراهم کنند، در وهله اول، پذیرش متقابل کارت‌های متعلق به «شتاب» و «میر» است. کارت‌های شتاب قبلا در روسیه پذیرفته شده‌اند. در مورد کارت‌های میر نیز ما انتظار داریم که در آینده نزدیک، در ایران پذیرفته شوند. این موضوع نیز جریان گردشگری متقابل را قوت می‌بخشد. امیدواریم که وقتی این تدابیر در ایران اجرایی شوند، بر تعداد گردشگران روس نیز تأثیر بگذارد. تکرار می‌کنم، این فرمت در روسیه شروع به کار کرده است. گفتن زمان دقیق دشوار است، شاید در تابستان این اتفاق بیفتد.

ایرانیان جهان

نمایی از شهر مسکو
تبادلات بشردوستانه تهران-مسکو ددوف در پاسخ به این که «تبادلات بشردوستانه چه نقشی در روابط تهران و مسکو ایفا می‌کند و 2 کشور چه برنامه‌ای برای افزایش حجم چنین تبادلاتی دارند؟»، توضیح داد: یک عنصر مهم در تبادلات بشردوستانه، تبادل گردشگران است که قبلا به آن اشاره کردم. علاوه بر این، تبادلات فرهنگی نیز وجود دارد. سال گذشته گام بسیار مهمی برداشته شد؛ موافقتنامه تأسیس و شرایط فعالیت مراکز فرهنگی تصویب و به اجرا درآمد. مرکز فرهنگی ایران در مسکو، همان‌طور که می‌دانید، مدتی است که با موفقیت فعالیت می‌کند. ما انتظار داریم که امسال بتوانیم مرکز فرهنگی خود را راه‌اندازی کنیم. وظیفه فوری ما اجاره املاک برای گسترش فعالیت‌هایمان به واسطه این اماکن است. در این زمینه، متأسفانه پیش‌بینی تاریخ دقیق دشوار است اما ما قطعا، به همکاری و کمک شرکای ایرانی خود امیدواریم. 
او در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، سازمان‌دهی رویدادهای فرهنگی مختلف نیز در دستور کار است. به ویژه، کنسرت ارکستر فیلارمونیک سن‌پترزبورگ برای اواخر فوریه در تهران به عنوان بخشی از پروژه مشترک «پل موسیقایی سن‌پترزبورگ-تهران» برنامه‌ریزی شده است. در مورد برنامه‌های بلندمدت‌تر، ما قصد داریم روزهای فرهنگی روسیه را در بازه مه-ژوئن در ایران برگزار کنیم. علاوه بر این، تبادل نسبتا گسترده‌ای از فیلم‌ها و مشارکت در جشنواره‌های فیلم وجود دارد که کارهای حوزه فرهنگ هستند. 
سفیر روسیه در ایران در پایان گفت: در مورد آموزش، تعداد قابل توجهی، حدود 9 هزار دانشجوی ایرانی در روسیه تحصیل می‌کنند که حدود 600 نفر از آن‌ها بورسیه‌های دولتی ما را کسب کرده‌اند و عمدتا در رشته‌های پزشکی هستند. فکر می‌کنم این حوزه نیز توسعه خواهد یافت، بنابراین می‌توانیم با اطمینان بگوییم که عامل بشردوستانه نقش مهمی در تقویت و توسعه روابط در سطح انسانی بین روسیه و ایران ایفا می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362261/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس زیرخاکی از ضرغامی، فریبرز عرب‌نیا و سیامک اطلسی

طرح جدید اتحادیه اروپا برای استفاده از مواد شکافت‌پذیر اورانیوم

ترکیه و رویای دسترسی به گاز ترکمنستان

متلک نیش‌دار وزارت حکومت طالبان به مقام ایرانی بر سر یک محصول خوشنام!

خط و نشان و نقشه جدید دونالد ترامپ درباره غزه

آمریکا یک زندانی روس را آزاد می‌کند

اقتصاد ایران را دلاریزه نکنید

هشدار شولتز از انباشت بی‌پایان تسلیحات در اروپا

پوتین، الجولانی را به روسیه دعوت کرد

کاخ سفید: حماس و رهبران منطقه باید جدی بودن وضعیت را درک کنند

رجزخوانی وزیر جنگ اسرائیل برای حماس؛ جنگ جدید علیه غزه بسیار شدید خواهد بود

سازمان ملل: بازسازی غزه 53 میلیارد دلار هزینه دارد

واکنش اسرائیل به لگدمال کردن پرچمش در اردن

مسکو از حمله اوکراین به نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا خبر داد

ترامپ زیر حرفش زد: غزه را نمی‌خریم، تصرف می‌کنیم

وزارت نیرو خطاب به وزارت نفت: برخی نیروگاه‌ها سوخت ندارند

قیمت سیب زمینی کاهشی می‌شود

رایزنی رئیس جمهور عراق و رئیس امارات درباره تحولات فلسطین و سوریه

پادکست| تأثیر بازگشت ترامپ بر روابط ایران و عربستان

آمادگی ایران برای تهیه نقشه راه همکاری‌های مشترک با زیمبابوه در راستای توسعه روابط اقتصادی

تعطیلی پنجشنبه ها در مجلس به کجا رسید؟

فرار سرمایه‌ها به بازار طلا و دلار/ اقتصاد ایران به کدام سمت می‌رود؟

واکنش رسمی مشاور رهبر معظم انقلاب به مذاکره ایران و آمریکا

دلار از انتظارات واقعی مردم خط می‌گیرد

8 کشته و 54 مصدوم در پی برودت هوا در ژاپن

امارات، قطب هوش مصنوعی اروپا می‌شود

پارلمان ارمنستان لایحه عضویت در اتحادیه اروپا را تصویب کرد

پدیده 18 ساله که رویای اروپا داشت با مرگ می‌جنگد!‏

تعرفه‌های دونالد ترامپ بر صادرات چین چه تاثیری می گذارد؟ + اینفوگرافی

حمایت 7 هزار و 239 نفر از اساتید دانشگاه از بیانات امام خامنه‌ای درباره فریبکاری آمریکا با عنوان مذاکره/

شکست سیاست‌های آمریکا در مهار ایران و روسیه

دهن کجی اوپک به دونالد ترامپ

بیانیه جمعی از استاتید دانشگاه درمورد مذاکرات آمریکا و موضع ایران

اعلام حمایت 7هزار استاد دانشگاه از بیانات امام خامنه‌ای

سفر اولین مقام ارشد کابینه دونالد ترامپ به کی‌یف

وزیر خارجه آمریکا: مسیر پایان جنگ اوکراین پیچیده است، اما ترامپ امیدوار به توافق عادلانه است

روبیو: واقعاً دوست دارم به‌زودی با رئیس‌جمهور پوتین دیدار کنم

«دیکتاتوری تک‌نفره» در آمریکا؛ خوانش اقدامات جنجالی ترامپ

وزیر دفاع آمریکا ضمن مخالفت با پیوستن کی‌یف به ناتو: به اوکراین نیرو اعزام نخواهیم کرد

دعوای تندوتیز ایران و آمریکا در این صورت تمام می‌شود!

وزیر خارجه آمریکا: مسیر پایان جنگ اوکراین پیچیده و دشوار است

داوود اوغلو: غزه به ترکیه ملحق شود!

ترامپ، بایدن را مسوول افزایش تورم آمریکا دانست

تورم در آمریکا بیش از حد پیش بینی شده افزایش یافت

پایگاه نظامی مخوف آمریکا که همه را شوکه میکند

دستگیری عاملان اخاذی 16میلیون دلاری

پیشنهاد ترامپ برای دسترسی به معدن‌های اوکراین در ازای کمک‌های آمریکا

آمریکا به متحدانش هم رحم نمی کند

حاشیه‌های تغییر فرمان ایران‌خودرو

گروگان‌گیری در آژانس