ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شوک ترامپ به جهان؛ اردن و مصر در بن بست/ عربستان در برابر آمریکا تسلیم می‌شود؟ ایالات متحده آمریکا

شوک ترامپ به جهان؛ اردن و مصر در بن بست/ عربستان در برابر آمریکا تسلیم می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، The Cradle با انتشار یادداشتی مدعی شد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر با پیشنهاد جابه‌جایی دو میلیون نفر از ساکنان غزه، جنجال‌های جهانی را برانگیخت - ایده‌ای که به قدری افراطی است که حتی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را هم غافلگیر کرد.این پیشنهاد که به معنای پاکسازی قومی غزه است، تبدیل این نوار را به «ریویرای خاور میانه» قلمداد شده است.
این پیشنهاد نه تنها نشان از بی توجهی جان فلسطینی ها است، بلکه بر حمایت عمیق دو حزبی آمریکا از پروژه اسرائیل در محافل سیاسی واشنگتن نیز تاکید می کند.
طرح شوکه کننده ترامپ این وبگاه در ادامه مدعی شد، به مدت 75 سال، فلسطینی ها در برابر تلاش ها برای محو حضور خود در سرزمین تاریخی خود مقاومت کرده اند. اکنون، پس از 15 ماه جنگ، پیشنهاد ترامپ طرح پاکسازی قومی را به عنوان فرصتی برای سرمایه‌گذاری و در عین حال بستر سازی برای تقویت هماهنگی آمریکا و اسرائیل به ضرر کشورهای عربی می باشد.آنچه در این میان نگران کننده است، اهرمی است که ترامپ تلاش دارد تا با توسل بدان همسویی منطقه ای را رقم بزند. تلاش او برای بیرون راندن جمعی فلسطینی ها به عنوان بخشی از ابتکار «صلح»، راهبرد گسترده‌تری را نشان می‌دهد: فشار بر کشورهای عربی جهت پذیرش توافق‌نامه‌های 2020 ابراهیم – عادی‌سازی روابط دیپلماتیک با اسرائیل – و در عین حال به حاشیه راندن آرمان فلسطین.حتی در ایالات متحده، بسیاری پیشنهاد ترامپ برای جابجایی دو میلیون نفر از ساکنان غزه را به عنوان ایده ای خطرناک رد کردند. با این حال، امواج شوکه کننده چنین طرحی به شکلی کرکننده‌ای در اردن و مصر طنین‌انداز شده است. عربستان سعودی که تصور می شود در خط بعدی عادی‌سازی روابط دیپلماتیک با تل‌آویو - اگر ترامپ در این زمینه بستر سازی کند - به شدت به طرح واشنگتن واکنش نشان داد.یوسف بن تراد السعدون، عضو مجلس شورای عربستان سعودی در مقاله ای برای روزنامه عکاظ عربستان سعودی، این طرح را به چالش کشید و نوشت:اگر ترامپ واقعاً می‌خواهد قهرمان صلح شود و به ثبات و رفاه برای خاورمیانه (غرب آسیا) دست یابد، باید اسرائیلی‌ها را پس از الحاق به آلاسکا و سپس گرینلند منتقل کند.
به نظر فلسطینی ها و بسیاری از مردمان جهان، طرح ترامپ تلاشی با هدف شکستن جنبش مقاومت غزه، حماس است، که پس از 15 ماه جنگ بی امان، نه تنها در برابر ماشین جنگی اسراییل مورد حمایت آمریکا ایستادگی کرده است، بلکه شرایط خود را در سناریوی «روز بعد» تحمیل کرده است. هفته گذشته، منظره ایستادن ترامپ و نتانیاهو در کنار هم در کاخ سفید هم سورئال بود و هم ناراحت کننده. ترامپ، و نتانیاهوبا بی‌توجهی خیره‌کننده درباره آینده غزه و مردم آن صحبت کردند. حتی نتانیاهو نیز به نظر می رسید که از دید افراطی ترامپ برای تصرف سرزمین فلسطین به رهبری آمریکا غافلگیر شده بود.طرح ترامپ درباره غزه به عنوان یک "معامله املاک و مستغلات" تلاشی جسورانه برای پایان دادن به اهرم سیاسی باقی مانده کشورهای عربی است. عربستان سعودی که مدت‌ها است ظاهرا بر راه حل دو کشوری تاکید دارد، اکنون در موقعیتی قرار گرفته که موضع دیپلماتیک اش تضعیف شده است.تاکید ریاض بر تشکیل کشور فلسطین که پیش نیاز عادی سازی روابط با اسرائیل است، به نظر می رسد که به طور فزاینده ای در تضاد با پیام های ایالات متحده و اسرائیل قرار دارد.

ایرانیان جهان

قمار سعودی ترامپ با این ادعا که عربستان سعودی به دنبال صلح با اسرائیل است، بدون توجه به شط پادشاهی در باب تشکیل کشور فلسطین، این فشار را تشدید کرد. نتانیاهو به سرعت این ادعا را با لحنی پر از کنایه تقویت کرد و گفت که سعودی ها «می توانند یک کشور فلسطینی در عربستان سعودی ایجاد کنند. آنها زمین زیادی در اینجا دارند.»هماهنگی آمریکا و اسرائیل یک فرایند خطرناکی را برجسته می کند: تشدید فشار بر عربستان سعودی، که تا کنون در برابر همه درخواست های عادی سازی ایالات متحده مقاومت کرده است. با توجه به نقش نمادین و استراتژیک پادشاهی در جهان اسلام، ریاض را درگیر چالشی جدی کرده است. حرکت به سمت عادی سازی بدون تشکیل کشور فلسطین می تواند قمار با مشروعیت خاندان حاکم آل سعود باشد.در همین حال، اردن با اقتصادی آسیب پذیر، خود را در موقعیت دشواری می بیند.بالاخص آن که ترامپ هم اردن و هم مصر را به عنوان مقاصدی بالقوه برای آوارگان فلسطینی معرفی کرده است که باعث فعالیت دیپلماتیک دیوانه وارش در مثلث قاهره-ریاض-امان شده است.با این حال، همانطور که تاریخ نشان داده، واکنش های دیپلماتیک اعراب دیرهنگام بود. نشست "اضطراری" سران کشورهای عربی برای رسیدگی به این بحران برای 27 فوریه برنامه ریزی شده ، جدول زمانی که نشان می دهد این موضوع برای اعراب در فوریت قرار ندارد.
قاهره که نسبت به رویکرد ترامپ محتاط است، به واشنگتن، متحدان اروپایی و تل آویو هشدار داده که در صورت ادامه جابجایی اجباری، پیمان صلح 50 ساله اش با اسرائیل در خطر است. ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن پا را فراتر گذاشت و هرگونه تلاش برای جابجایی فلسطینیان را «اعلان جنگ» خواند.با این حال، با علیرغم این لفاظی ها، قاهره و امان هر دو آسیب پذیر هستند. توانایی ترامپ در دستکاری کمک های مالی به عنوان اهرم فشار می تواند اردن را به وابستگی عمیق تر به عربستان سعودی سوق دهد. در همین حال، مصر که در حال گذر از یک بحران اقتصادی است، با وضعیت مشابهی روبرو است. در همین حال زوی بارئل، ستون نویس اسرائیلی در هاآرتص نوشته، تا به حال، کشورهای خاورمیانه (غرب آسیا) به واسطه همسویی ژئوپلیتیکی شان - محور سنی معتدل یا محور طرفدار آمریکا، طبقه بندی می شدند.در این میان ترامپ روز سه شنبه محور جدیدی را معرفی کرد: محور ترس.اما بارئل پیش‌بینی می‌کند که قاهره و امان ممکن است هدف خشم و تهدید اقتصادی آمریکا قرار بگیرند و عربستان سعودی احتمالا نتواند سکوتش را ادامه دهد.در سطح بین المللی، پیشنهاد ترامپ با محکومیت های گسترده ای مواجه شده است. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، این طرح را به سخره گرفت و با اشاره به اظهارات ترامپ در مورد تصاحب خاک دانمارک، پیشنهاد کرد که اگر ترامپ اینقدر مشتاق اخراج است، باید اسرائیلی‌ها را به گرینلند بفرستد.در حالی که ترامپ در مواجهه با انتقادات فزاینده تلاش کرده تا طرح خود را کم اهمیت جلوه دهد و اخیراً آن را "غیر فوری" توصیف کرده، رویکردش آسیب زا است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1366477/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهبود اندک وضعیت پاپ فرانسیس در بیمارستان

انهدام 28 پهپاد اوکراینی در آسمان روسیه

روبیو: طرح ترامپ برای غزه را نمی‌پسندید، جایگزین بدهید

مدیرعامل بانک مسکن: وام 650 میلیونی ساخت مسکن هنوز ابلاغ نشده است

یارانه دارو و شیرخشک پرداخت شد

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

پاکستان: هیچ فشاری از سوی آمریکا را نمی‌پذیریم

خنثی‌سازی طرح عملیات‌های تروریستی اوکراین در روسیه

حمله معاون ترامپ به زلنسکی

افزایش استقبال مودیان مالیاتی از سامانه مودیان

واگذاری بیش از 10 هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی

طلای جهانی برای هشتمین هفته متوالی صعودی ماند

سهم تسهیلات کلان در بانک‌های خصوصی و دولتی

ماسک: زلنسکی انتخابات برگزار کند تا ثابت کند دیکتاتور نیست

اسرائیل هویت یک جسد تحویلی از حماس را تایید نکرد

روبیو: دولت بایدن مسئول قطع روابط با روسیه است

حماس: درباره اداره غزه انعطاف زیادی نشان دادیم

ارائه آموزش‌های مهارت آموزی به بیش از 1 میلیون سرباز

احیای بیش از 60 واحد راکد تولیدی و صنعتی در استان تهران

2500 جایگاه سوخت جوابگوی تمامی خودرو‌های دوگانه‌سوز هستند

دستور نتانیاهو برای تشدید عملیات نظامی در کرانه باختری

تاکید دوباره ترامپ بر مالکیت کانال پاناما و جزیره گرینلند

پاپ جدید کیست؟

تغییر بازه واریز وجه حراج سکه روز شنبه 4 اسفند

برنامه جدید دولت برای افزایش کشت موز

کاهش 40 درصدی قدرت خرید کارگران

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟

لیز تراس: انگلیس یک کشور شکست‌خورده است

ادعای ترامپ درباره تهدید کشورهای عضو بریکس

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به 41 تریلیون دلار افزایش یافت

پرتقاضاترین مقاصد سفرهای بین شهری اعلام شدند

حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده ایم

انفجار 3 اتوبوس در جنوب تل‌آویو

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

روبیو در خاورمیانه؛ پاکسازی یا باج‌گیری؟

کارت‌ برنده بن‌سلمان در مذاکره با تهران چیست؟

فرستاده ترامپ: «خط قرمز اسرائیل تداوم سیطره حماس بر نوار غزه است»

معاون ترامپ: اروپا شهروندان خود را سانسور می‌کند

اعلام رضایت زلنسکی از دیدار با نماینده آمریکا با وجود تنش با ترامپ

لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن

مدیر "اف‌بی‌آی" مشخص شد

انفجار در یک اتوبوس در جنوب تل آویو

شعبده بازی تارا در بازار خودرو

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

کالابرگ می‌‏دهند که عذاب وجدان‏شان کم شود

مالک تراکتور در جلسه مهم دولت چه می‌کرد؟

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟