ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بحران در ناوگان نفتکش ایران آسیا و اقیانوسیه

بحران در ناوگان نفتکش ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش میز نفت، گزارش های منابع تجاری و تحلیلگران نشان می دهد که مقدار نفت روسیه و ایران که در نفتکش ها نگهداری می شود، به بالاترین میزان در چند ماه گذشته رسیده است. تحریم های شدیدتر ایالات متحده، تعداد خریداران را کاهش داده است و تانکرهای کمتری برای تحویل محموله ها در دسترس باقی گذاشته و همچنین هزینه های نفت خام را افزایش می دهد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته کمپین «فشار حداکثری» خود بر ایران را بازگرداند که شامل تلاش‌هایی برای به صفر رساندن صادرات نفت این کشور به منظور جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای است.
چالش نفتکش های جدید
ژو مویو، تحلیلگر ارشد شرکت تحلیل داده های تجاری کپلر می گوید: ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان کارتل اوپک از زمان اعمال تحریم ها در سه ماهه چهارم سال 2024 میلادی، برای یافتن کشتی های جدید جهت تکمیل شکاف ظرفیت کشتیرانی تلاش کرده است.
ممنوعیت ماه گذشته گروه بندری شاندونگ چین برای نفتکش های تحریم شده از تردد در بنادر این استان شرقی، محل استقرار بیشتر پالایشگاه های مستقل که خریداران اصلی نفت روسیه و ایران هستند، تخلیه چنین محموله هایی را نیز دشوار کرده است.
آماری از نفتکش های ایران
کارگزار کشتیرانی برمار گفت: 57 درصد از 126 شرکت حامل نفت بسیار بزرگ (VLCC) که در حال حاضر در تجارت نفت خام ایران به چین مشارکت دارند، در حال حاضر مشمول تحریم های ایالات متحده هستند.
براساس برآوردهای این سه تحلیلگر، با افزایش صادرات و کاهش تحویل به چین، میزان نفت ایران در تانکرهای شناور امسال بین 10 تا 20 میلیون بشکه افزایش یافته است.
با این حال، محاسبات حجم کل نفت ایران در ذخیره سازی شناور به صورت گسترده ای متفاوت است، زیرا تحلیلگران از روش های مختلفی برای ردیابی ناوگان به اصطلاح سایه استفاده می کنند.
داده‌های کپلر نشان می‌دهد ذخیره‌سازی شناور نفت ایران با بیش از 25 میلیون بشکه، بالاترین میزان در بیش از یک سال گذشته، با حدود 80 درصد محموله‌های شناور در آب‌های سنگاپور و مالزی بوده است.
حجم نفت روی آب چقدر است؟
در مقابل، اما لی، تحلیلگر ارشد شرکت ردیاب نفتکش ورتکسا در گفتگو با رویترز اعلام کرد: موسسه ما حجم نفت خام و میعانات گازی ایران در تانکرهای شناور را در پایان ژانویه 73.1 میلیون بشکه برآورد می کند.
صادرات روزانه نفت ایران پس از رسیدن به کمترین میزان در دو سال اخیر یعنی 1.45 میلیون بشکه در ماه نوامبر، برای دومین ماه افزایش یافت و به 1.78 میلیون بشکه در ژانویه رسید.
ریچارد برونز، رئیس ژئوپلیتیک در شرکت مشاوره انرژی اسپکتس گفت: تکنیک‌های قاچاق مانند غیرفعال کردن و جعل فرستنده‌های کشتی و انجام انتقال کشتی به کشتی به این معنی است که ممکن است محموله های نفت ایران حتی بیشتر سرگردان شود.
با کاهش تعداد کشتی های غیرتحریمی برای تحویل نفت به چین، قیمت نفت خام افزایش یافته است.
به گفته تاجران، تخفیف‌ها برای نفت خام سبک ایران به 50 سنت در هر بشکه رسیده که در مقابل تخفیف‌های 2.50 دلاری در هر بشکه حدود دو ماه پیش، بر اساس تحویل کشتی‌های خارج از بنادر به به استان شاندونگ برای محموله‌ای که در ماه مارس وارد می‌شود، کاهش یافته است.
سه منبع تجاری گفتند، برای نفت روسیه، تحریم‌های سخت‌تر که یک ماه پیش توسط دولت کنار رفته بایدن اعمال شد، هزینه‌های پالایشگاه‌های چین و هند را افزایش داده است. به‌گفته سه منبع تجاری، نفت خام تحویلی در ماه مارس 2 تا 3 دلار بالاتر از نفت برنت بر اساس تحویل به بنادر چین معامله شد که بالاترین حق بیمه در بیش از دو سال گذشته است.
هزینه های حمل نفت ایران
گفتنی است که هزینه های حمل و نقل نیز با وجود کشتی های کمتر در دسترس صادرکنندگان، افزایش یافته است. هزینه حمل و نقل نفت از خاور دور روسیه به شمال چین آخرین بار حدود 4.5 میلیون دلار بود که تقریباً سه برابر پیش از اعمال آخرین تحریم‌های ایالات متحده بود، هرچند از رکورد 7 میلیون دلار در مدت کوتاهی پس از اعلام آن، کاهش یافته است.
داده‌های کپلر نشان داد که نفت خام روی آب روسیه در 27 ژانویه به 88 میلیون بشکه رسید که 24 درصد بیشتر از 10 ژانویه و در زمان اعلام تحریم‌ها بود.
این کارشناس موسسه کپلر گفت که حجم صادرات نفت روسیه از اواخر ژانویه کاهش یافته، زیرا صادرات نفت خام روسیه با کاهش روبرو شده است، در حالی که برخی از محموله ها تخلیه شده اند.
وی افزود، همچنین چندین کشتی که قبلاً در انتقال نفت ایران مشغول به کار بودند، به تجارت نفت روسیه روی می آورند.
نویسنده: سی لیو و چن آیژو
منبع: Reuters
مترجم: محسن داوری

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1368590/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در عربستان چه خبر بود؟

واکنش حماس به ادعای صهیونیست‌ها درباره اجساد تحویل گرفته

بیانیه خانواده اسیر صهیونیست علیه نتانیاهو و فرافکنی بی‌بی

شکر باز هم کمیاب شد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

کرملین: پوتین همچنان برای مذاکرات پایان جنگ اوکراین آماده است

تشییع نمادین پیکر دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان در عراق

نگرانی استرالیا از رزمایش دریایی چین؛ هشدار به خطوط هوایی

واکنش کرملین به طرح خروج آمریکا از سازمان ملل

تاکید نخست وزیر لبنان بر لزوم فشار بر رژیم صهیونیستی برای عقب نشینی کامل

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

نتانیاهو با پیشبندی خونین به مک‌دونالد رفت

آلمان فرمانده عملیات نظارتی ناتو در بالتیک می‌شود

دلایل توقف سرمایه گذاری خارجی در ترکیه

جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

القسام: 6 اسیر اسرائیلی فردا آزاد می‌شوند

گوشه ای از ویرانه‌های تجاوز صیهونیست‌ها به اردوگاه طولکرم در کرانه باختری

وضعیت فرودگاه بیروت و واکنش مردم به شایعات برخی تصمیمات بر ممنوعیت تصاویر شهید نصرالله

رئیس‌جمهور آرژانتین به ایلان ماسک «اره برقی» هدیه داد

نه چینی‌ها به شهر رویایی «شی»

کالاهای آمریکایی روی دست فروشندگان ماند!

ارسال گاز پارس‌ جنوبی به خط سراسری از 182 میلیارد مترمکعب گذشت

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

سیب زمینی 15 درصد ارزان شد

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

ورود 5 کامیون حامل خانه‌های پیش ساخته از مصر به نوار غزه

حضور میهمانانی از سراسر جهان برای وداع با شهید نصرالله

ترامپ: میزان محبوبیت من 70 درصد است!

تمجید چین از میانجی‌گری‌های عربستان

صادرات 15 میلیون دلاری چای ایرانی

سهم ملوانان و کولبران در بودجه غیب شد

کشتی آرای: پیش‌فروش سکه، حباب را ثابت نگه داشت

سایه سنگین رکود بر سر بازار خودرو

بن‌‌گویر خواستار حمله به نوار غزه شد

تکاپوی جمهوری‌خواهان برای خروج آمریکا از سازمان ملل

تازه‌ترین تصاویر از انفجار اتوبوس‌ها در شهر «بت یام» تل‌آویو

پیشنهاد آمریکا برای خروج زلنسکی از اوکراین

متوسط دستمزد در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی چقدر است؟

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت

خروج بیش از 3 همت پول حقیقی در هفته پرتلاطم بورس تهران

بهبود اندک وضعیت پاپ فرانسیس در بیمارستان

انهدام 28 پهپاد اوکراینی در آسمان روسیه

روبیو: طرح ترامپ برای غزه را نمی‌پسندید، جایگزین بدهید

مدیرعامل بانک مسکن: وام 650 میلیونی ساخت مسکن هنوز ابلاغ نشده است

یارانه دارو و شیرخشک پرداخت شد

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟