ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ذخایر کمیاب اوکراین؛ حقیقت یا بازی رسانه‌ای؟ خواندنی ها

ذخایر کمیاب اوکراین؛ حقیقت یا بازی رسانه‌ای؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / بلومبرگ بامداد چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که اوکراین منابع معدنی کمیاب مورد نیاز در صنایع دفاعی آمریکا را ندارد و بر خلاف پیشنهاد رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ، بهره‌وری از این منابع برای ایالات متحده مقرون‌به‌صرفه نیست.
«اوکراین ذخایر خاکی عمده‌ای ندارد که در سطح بین‌المللی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه شناخته شده باشد.» این را وبگاه بلومبرگ اعلام کرد.این وبگاه آمریکایی در گزارشی اعلام کرد که اوکراین آن‌چنان که ترامپ و همچنین رئیس‌جمهور این کشور ولودومیر زلنسکی مدعی شده‌اند احتمالاً از ذخایر غنی معدنی برخوردار نباشد.


دونالد ترامپ اعلام کرده بود که قصد دارد در قالب یک توافق به منابع کمیاب اوکراین دسترسی پیدا کند و در ازای آن حمایت‌های آمریکا از این کشور در جنگ با روسیه را ادامه دهد.رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود: «ما به دنبال این هستیم که با اوکراین معامله کنیم و اوکراین چیزهایی را که ما به آن‌ها می‌دهیم، با (منابع) نادر و چیزهای دیگر (جبران کند).»به دنبال این اظهارات، زلنسکی نیز بیان کرد: «اگر درباره توافق صحبت می‌کنیم، پس بیایید توافق کنیم. ما مایل به آن هستیم.» او البته تأکید کرد که او در هر توافقی، به تضمین‌های امنیتی نیاز دارد و به گزارش رسانه‌های مختلف در روزهای اخیر پیشنهاد آمریکا را رد کرده است.
گزارش‌های مختلف از وجود بالغ بر 10 تریلیون دلار منابع معدنی در اوکراین خبر داده‌اند. ذخایر معدنی کمیاب جایگاه مهمی در صنایع دفاعی و فناوری‌های پیچیده دارد. رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این اعلام کرد که خواستار 500 میلیارد دلار از ذخایر معدنی نادر اوکراین است.
با این حال به گفته وبگاه مشهور آمریکایی بلومبرگ اوکراین دارای ذخایر معدنی که در سطح بین‌المللی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه شناخته شده باشد نیست.طبق این گزارش اگرچه کی‌یف برخی از زخایر خود را اعلام کرده، اما درباره ظرفیت آن‌ها اطلاعات کمی وجود دارد و بیشترشان اقلام جانبی تولید مواد مانند فسفات هستند.
کارشناس ارشد گروه سی‌آر‌یو (شرکت اطلاعات تجاری که درباره بازارهای جهانی معدنی فعالیت می‌کند) ویلیس توماس در این باره گفت:‌ «منابع خاکی کمیاب آن‌قدر مهم هستند که معمولاً مطالعات دقیق‌تر به صورت عمومی (درباره آن) انجام نمی‌دهند، به این دلیل اطلاعات کافی وجود ندارد.» علاوه بر این بخشی از منابع اوکراین هم‌اکنون در کنترل روسیه بوده و کی‌یف به آن دسترسی ندارد.
رئیس‌جمهور اوکراین نیز پیش از این در مصاحبه با رویترز گفته بود که کمتر از 20 درصد از منابع معدنی اوکراین هم‌اکنون تحت کنترل روسیه است که شامل حدود نیمی از ذخایر کمیاب کشور می‌شود.


بیشتر اطلاعات درباره ذخایر معدنی اوکراین از دولت این کشور گرفته شده است و به گزارش اس‌اند‌پی گلوبال، حتی رئیس پیشین سازمان زمین‌شناسی اوکراین نیز اعلام کرده است که هیچ ارزیابی مُدرنی از منابع کشور انجام نشده است.
حتی اگر اوکراین دارای منابعی باشد که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است، کشورهای غربی با مشکل مهم‌تری مواجه هستند. غربی‌ها شاید بتوانند به آسانی آن را استخراج کنند، اما فرآوری و پردازش مواد خام به مراتب دشوارتر است. به گزارش بلومبرگ در حال حاضر چین بالغ بر 60 درصد منابع معدنی را تأمین می‌کند، اما 90 درصد قابلیت جداسازی و پالایش مواد را دارا است و این کشور در سال‌های اخیر در این باره با ایالات متحده به اختلاف خورده است.ویلیس توماس افزود که حتی اگر توافقی با اوکراین انجام شود، در واقع مسئله‌ای را حل نخواهد کرد و ایالات متحده همچنان نیاز به تبدیل مواد معدنی کمیاب به مواد قابل استفاده بوده که بیشتر آن در اختیار چین است. بیشتر معدن‌داران غربی در ایجاد کسب‌و‌کار خود در زمینه مواد معدنی کمیاب ناموفق بوده‌اند و با موضوعات مختلفی از جمله مسائل زیست‌محیطی، چالش‌ها در فرآوری مواد، نوسانات شدید قیمت و عدم توانایی در رقابت با چین دست و پنجه نرم می‌کنند.
به عنوان مثال شرکت مواد معدنی مولی‌کورپ که در گذشته سردمدار این صنعت در آمریکا بود در سال 2015 اعلام ورشکستگی کرد.
جانشین آن شرکت ام‌پی متریالز کورپ نیز که در پروژه‌ای در کالیفرنیا مشغول به کار است در گذشته به دلیل ارسال مواد خام برای فرآوری در چین مورد انتقاد قرار گرفت. واشنگتن حتی به منظور توسعه صنعت فرآوری مواد در ایالات متحده به دو شرکت آمریکایی کمک‌های مالی ارائه کرده است.

ایرانیان جهان

در صورتی که گزارش نشریه حقیقت داشته باشد سؤال این است که آیا واقعاً دونالد ترامپ از این موضوع آگاه نیست یا اینکه از معادن کمیاب اوکراینی برای بهره‌وری رسانه‌ای و سیاسی استفاده می‌کند. بلومبرگ در این باره نوشته است: «دلبستگی رئیس‌جمهور ترامپ به استخراج مواد از کشور جنگ‌زده یک توهم است.»
مواد معدنی کمیاب در کشورهای مختلف جهان وجود دارد، اما غلظت آن به اندازه‌ای نیست که فرآوری سنگ‌ها را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
به گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا در میان کشورهای جهان بیشترین ذخایر مواد را چین، برزیل، هند، استرالیا، روسیه، ویتنام و آمریکا دارند.مواد معدنی کمیاب نقش اساسی در صنایع دفاعی و فناوری‌محور داشته و از تولید تلفن‌های همراه آیفون گرفته تا موشک‌های لیزری از این استفاده می‌شود.
در یک جنگنده اف‌35 بیش از 400 کیلوگرم مواد معدنی نادر استفاده می‌شود و به گفته وزارت دفاع آمریکا ساخت زیردریایی هسته‌ای کلاس ویرجینیا نزدیک به 2.1 تن از این مواد را نیازمند است.

ایرانیان جهان

اوکراین سنگ‌های لیتیوم، گرافیت و تیتانیوم خود را تبلیغ کرده است. کی‌یف اعلام کرد که بزرگ‌ترین ذخایر لیتیوم قاره اروپا را دارا است. این ماده به دلیل کاربرد آن در باتری‌های قابل شارژ دارای تقاضای جهانی است، اما افزایش تولید آن منجر به سقوط قیمت در سال‌های اخیر شده است. درباره تیتانیوم نیز اگرچه اوکراین یکی از ده کشور برتر در تولید دو نوع از این ماده معدنی (ایلمنیت و روتیل) است، اما این کشور لزوماً تیتانیوم مورد نیاز در صنایع دفاعی آمریکا را تولید نمی‌کند. به گفته توماس این مواد تیتانیومی که در اوکراین یافت می‌شود در اقصی نقاط جهان وجود داشته و مسئله اصلی درباره آن راحتی استخراج، فرآوری و انتقال آن است. بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی جهان در دو دهه اخیر جست‌و‌جو‌های گسترده‌ای برای پیدا کردن ذخایر دست‌نخورده انجام داده‌اند، اما به گفته بلومبرگ این شرکت‌ها علاقه چندانی به فعالیت در اوکراین نشان نداده‌اند، در صورتی که اوکراین اگر واقعاً از چنین منابعی برخوردار بوده و اگر استخراج و فرآوری این منابع از نظر اقتصادی به‌صرفه است، پیش از آغاز جنگ روسیه و اوکراین به این معادن توجه بیشتری می‌شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1369424/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

القسام جسد یک اسیر اسرائیلی را به صلیب سرخ تحویل داد

اسرائیل پس از آتش‌بس، 100 فلسطینی را به شهادت رساند

قسام به نتانیاهو: ضربات دردناک‌تری در انتظارت خواهد بود

نشریه فرانسوی: ترامپ به مسکو می‌رود

هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز

الاکلنگ بازی خودرو در شب عید

ویلاهای خالی بی‌گاز شدند

ارزبری نوین از ایران؛ سوءاستفاده از کارت های بازرگانی یک بار مصرف

آربیتراژ؛ سکه دو روی بازارها

بازار طلا در موقعیت جدید؛ شیوه خرید طلا از سوی مردم تغییر کرد

فدرالیسم و بحران بی‌دولتی

ترامپ: حضور زلنسکی در مذاکرات چندان مهم نیست

ترامپ: تعجب می‌کنم چرا از طرح من درباره غزه استقبال نشد

بغداد در منگنه نفتی ترامپ و اوپک‌پلاس

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی کی پرداخت می‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار 4 اسفند 1403

پیش بینی بورس شنبه 4 اسفند 1403

اولین جلسه میز تخصصی دیپلماسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

ضعیف نیستیم

فرستاده ترامپ: روز طولانی و سختی با رهبران ارشد اوکراین داشتیم

پیکر شهید صفی‌الدین کجا دفن خواهد شد؟

دستور نتانیاهو برای انجام عملیات نظامی بیشتر در کرانه باختری

اولین تصویر از تابوت شهیدان نصرالله و صفی‌الدین

روایت تجارت نیوز از تاثیر معیشت ناپایدار و فقر در بروز آسیب های اجتماعی

خبر افزایش قیمت محصولات گروه سایپا صحت ندارد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 4 اسفند 1403

در عربستان چه خبر بود؟

واکنش حماس به ادعای صهیونیست‌ها درباره اجساد تحویل گرفته

بیانیه خانواده اسیر صهیونیست علیه نتانیاهو و فرافکنی بی‌بی

شکر باز هم کمیاب شد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

کرملین: پوتین همچنان برای مذاکرات پایان جنگ اوکراین آماده است

تشییع نمادین پیکر دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان در عراق

نگرانی استرالیا از رزمایش دریایی چین؛ هشدار به خطوط هوایی

واکنش کرملین به طرح خروج آمریکا از سازمان ملل

تاکید نخست وزیر لبنان بر لزوم فشار بر رژیم صهیونیستی برای عقب نشینی کامل

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

نتانیاهو با پیشبندی خونین به مک‌دونالد رفت

آلمان فرمانده عملیات نظارتی ناتو در بالتیک می‌شود

دلایل توقف سرمایه گذاری خارجی در ترکیه

جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

القسام: 6 اسیر اسرائیلی فردا آزاد می‌شوند

گوشه ای از ویرانه‌های تجاوز صیهونیست‌ها به اردوگاه طولکرم در کرانه باختری

وضعیت فرودگاه بیروت و واکنش مردم به شایعات برخی تصمیمات بر ممنوعیت تصاویر شهید نصرالله

رئیس‌جمهور آرژانتین به ایلان ماسک «اره برقی» هدیه داد