ایرانیان جهان

آخرين مطالب

استاد دانشگاه آزاد اصفهان: دولت چهاردهم مقصر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست اخبار ایران

استاد دانشگاه آزاد اصفهان: دولت چهاردهم مقصر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان گفت: دولت چهاردهم مقصّر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست و در ابتدای راه با انبوهی از مشکلات روبه‌رو بوده و باید با مشارکت متخصصان و به‌دور از سلایق سیاسی، اقتصاد کشور را بهبود بخشید.
علی‌خان نصراصفهانی اظهار کرد: اظهارنظر رئیس‌جمهور در خصوص وضعیت اقتصادی کشور و عدم وابستگی نابسامانی‌ها به یک شخص مثل وزیر اقتصاد، دیدگاه روشن و صحیحی بوده و نباید چالش‌های امروز تنها متوجه وزیر باشد، چراکه دولت چهاردهم در ابتدای کار بوده و مقصر این مشکلات نیست.
وی افزود: موضوعات کشور مثل فعالیت‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و زندگی افراد به اقتصاد وابسته است، زیرا اقدامات کلان و خرد بر این حوزه تاثیر می‌گذارد. اقتصاد را نباید نسبت به دیگر عرصه‌ها جدا دانست، چراکه شاخص‌های زیادی بر این اصل تاثیر می‌گذارند.
به گفته‌ این استاد دانشگاه، تصمیم‌های سیاسی و سلیقه‌ای، التهاب‌های سیاسی، منفعت‌های شخصی بعضی شرکت‌ها و برخی افراد، از جمله موضوعاتی است که بر اقتصاد کشورمان تأثیر گذاشته و این نابسامانی‌ها و تغییرات ارزی در بازه‌ی زمانی کوتاه رقم نخورده، بلکه طی دهه‌های گذشته تاکنون بر این امر اثر گذاشته است.
نصراصفهانی با بیان اینکه نوسان ارزی در کشورمان غیرمنطقی است، تصریح کرد: نباید این حجم نوسان و نابسامانی را در بازار دلار مشاهده کنیم و این نتیجه‌ بی‌توجهی به سیاست‌های مالی و ارزی کلان و اظهارنظرهای کارشناسی اقتصادی از گذشته تاکنون بوده و باید نگرش‌های غلط و انحراف از برنامه‌ها مورد اصلاح قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی منافع شخصی برخی گروه‌های صاحب‌نفوذ در صادرات محصولات خام بوده و نسبت به فرآوری و ایجاد ارزش افزوده دیدگاهی ندارند و یا مسئولان امر در دوره‌های مختلف تعهدی نسبت به اجرای قوانین و حمایت از سرمایه‌گذاری اقتصادی نداشته‌اند، بروز مشکلات اقتصادی و وابستگی به دیگر کشورها، به وجود می‌آید.
این پژوهشگر اقتصادی معتقد است: مشکلات اقتصادی با استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی رفع نخواهد شد، بلکه گره این معضل با تدوین برنامه چشم‌انداز، دوری از بازی‌های سیاسی در اقتصاد و توجه به قوانین بین‌المللی برای اقتصاد باز می‌شود تا در چنین شرایطی، فعالان این عرصه تکلیف روشنی برای برنامه‌ریزی داشته باشند.
نصراصفهانی با بیان اینکه معدن‌کاران، یکی از گروه‌های اقتصادی هستند که قوانین حمایتی برای آنان اجرایی نشده است، گفت: سیاست جایگزینی منافع معادن به‌جای نفت و اکتشافات جدید برای جایگزینی استخراج‌های گذشته انجام نشده و این موضوع در تامین منابع موردنیاز معدنی، شرکت‌های بزرگ را در آینده دچار مشکل می‌کند.
به باور وی، چنین وضعی که ناشی از عدم تدوین برنامه تخصصی، چشم‌انداز و نبود تعهد نسبت به اجرای برنامه‌هاست، وابسته به نوع مدیریت در داخل بوده که با اصلاح روش‌ها امکان برون‌رفت از مشکلات فراهم شده و دیگر نیاز به استیضاح وزیر نخواهد بود.
این استاد دانشگاه بیان کرد: مسئولان باید دولت جدید را در رفع مشکلات حمایت کنند تا از انبوه چالش‌ها گذر کند و بتواند در مسیر رشد اقتصادی و رفع مشکلات مردم تلاش کند و از طرفی هم کارشناسان و متخصصان وارد صحنه‌ی برنامه‌ریزی شوند و سیاست وارد این عرصه نشود.
نصراصفهانی تعاملات بین‌المللی برای رشد اقتصادی و کاهش وابستگی و جلوگیری از خام‌فروشی را نیز مهم برشمرد و گفت: در تمامی عرصه‌ها نیازمند تحول هستیم تا اقتصاد کشور نیز حال خوبی پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1370921/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آثار برگزیده نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شد

واکنش رهبران اروپا به دیدار پرتنش ترامپ و زلنسکی

کاخ سفید تأیید کرد که زلنسکی توافق‌نامه معادن را امضا نکرد

هشدار رهبر انصارالله به رژیم صهیونیستی

فیلمی از ترک زودهنگام کاخ سفید توسط زلنسکی پس از جر و بحث با ترامپ

بی‌احترامی ترامپ نسبت به زلنسکی: تو خیلی حرف می‌زنی

پاسخ زلنسکی به سوال خبرنگار درباره این‌که چرا لباس رسمی نپوشیده است؟

معاون ترامپ به زلنسکی: یک بار شده بگویی متشکرم؟

پیام کنایه‌آمیز زلنسکی بعد از دیدار پرتنش با ترامپ: تشکر می‌کنم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان: صنعت دارو معطل 25 همت بدهی دولت است

ماجرای دودزا بودن اتوبوس‌های برقی جدید تهران چیست؟

تارا و پژو 207 با سر به زمین خوردند!

رویداد ملی استارتاپی گردشگری با رویکرد فنآوری نوین در رشت برگزار شد

درخشش ایثارگران در رویداد گردشگری با رویکرد فناوری های نوین

استفاده از ابزار هنری نقش مهمی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد

آیا مجمع تشخیص در تصویب FATF تحت تاثیر گروه جلیلی و رضایی قرار می‌گیرد؟

تشییع با شکوه پیکر شهدا در‌جنوب لبنان با حضور گسترده مردم

بیانیه ترامپ بعد از دیدار با زلنسکی: او آماده صلح نیست

بی‌نتیجه بودن مذاکرات قاهره؛ نتانیاهو در حال بررسی ازسرگیری جنگ است

تحقیر کامل زلنسکی در کاخ سفید؛ ترامپ: تو هیچ برگ برنده‌ای نداری و پیروز نخواهی شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اسفند 1403

حذف جوانان از بازار خودرو

پیش بینی قیمت دلار 11 اسفند 1403

رئیس بانک مرکزی: ارز 28500 تومانی سال بعد افزایش پیدا نخواهد کرد

روایت اکوایران از رنج مشترک دهک یک و ده

بیش از 4 هزار تخت اقامتی و هتلی در خدمت جامعه ایثارگری است

اختتامیه نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزار شد

نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار  در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

افسران اسرائیلی چند ساعت قبل از حمله 7 اکتبر نشست برگزار کردند

ترامپ انگلیسی را به عنوان زبان رسمی آمریکا اعلام می‌کند

گوترش: نباید اسرائیل حضور نظامی بلندمدت در غزه داشته باشد

تکرار مواضع ضد اروپایی ترامپ

وبینار رایگان آموزش کریپتو؛ سودآوری از ارزهای دیجیتال را یاد بگیرید! + هدیه 50 هزار ارز په‌په

پیش بینی بورس شنبه 11 اسفند 1403

بازگشت بورس به صدر، عقب‌نشینی در بازار دلار

دنیای سیال سیاست؛ واکاوی رفتارهای دوگانه ترامپ

شرط سنگین روس‌ها برای بازگشت رنوی فرانسه

استقبال عربستان از دعوت اوجالان برای انحلال پ.ک.ک

ارتش اسرائیل شکست کامل را در عملیات طوفان الاقصی پذیرفت

استاد دانشگاه آزاد اصفهان: دولت چهاردهم مقصر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست

یک کارشناس اقتصادی: باید ریشه استیضاح مسائل غیر اقتصادی باشد

کالاس: از طرفداری ترامپ از روسیه ناراحتم

خسارت 5.5 میلیون دلاری تجاوزات اشغالگران به جنین

وداع لبنانی‌ها با کاروان شهدا در عیترون و عیتا الشعب

رئیس کل بانک مرکزی: شناخت همتی از بانک مرکزی سرمایه‌ای مضاعف است

کالبدشکافی ایسنا از یک استیضاح؛ نقش همتی در کالاهای اساسی

طالبان: حاکمیت ما ارتباطی با توافق با آمریکا ندارد

پیشنهاد فرانسه برای تضمین امنیتی اوکراین در دوران صلح

اسرائیل به دنبال تمدید 42 روزه مرحله اول توافق آتش بس غزه

دبیرکل خانه تعاونگران: کولبری شغلی اجباری که نیاز به راه‌حلی پایدار دارد