ایرانیان جهان

آخرين مطالب

قیمت منطقی هر کیلو موز یک دلار است اخبار ایران

قیمت منطقی هر کیلو موز یک دلار است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - باشگاه خبرنگاران /رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی قیمت منطقی هرکیلو موز برای مصرف کننده حداکثر یک دلار است.
رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: نتیجه تمامی نابه سامانی نبود آمار دقیق متولی است که شاهد کمبود محصولات هستیم.
به گفته وی، مسئولان وزارت جهاد آمار تولید سیب درختی را 4 تا 4.5 میلیون تن اعلام کردند، درحالیکه 10 ماهه 600 هزارتن صادرات داشتیم که میزان صادرات 15 درصد بوده و در 12 ماهه به 20 درصد می رسد و از طرفی اعلام کردند که 750 هزارتن سیب در سردخانه ها موجود است و حداکثر مصرف تا پایان فروردین 250 هزارتن است که براین اساس 450 تا 500 هزارتن مازاد داریم.
نورانی ادامه داد: مسئولان وزارت جهاد و صمت در اتاق های دربسته تصمیم می گیرند و زمانیکه به بن بست می خورند از بخش خصوصی نظرخواهی می کنند. وزیر صمت در سفر به اوراسیا تعرفه 87 قلم کالا را صفرکردند، درحالیکه یکی از بازارهای ما اوراسیاست. براین اساس وزیرصمت باید بدانند که وقتی تصمیم می گیرند ورود کالایی را ممنوع کنند، نباید در مجامع بین المللی صحبت کنند و از طرفی صادرکننده همیشه قربانی تصمیمات خلق الساعه است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه تصمیم گیری در خصوص تنظیم بازار سیب درختی در ماه های مهر و آبان باید انجام شود، افزود: ممنوعیت شایسته کشوری که می خواهد صادرات و ارزآوری داشته باشد، نیست. سال گذشته همین اتفاق افتاد و مدعی هستند که باغداران آذربایجان بخشی از محصولات بعد از عید دورریختند چراکه 2 ماه بعد از عید سیب دیگر کیفیت صادرات ندارد و از طرفی با ورود میوه های نوبرانه، تقاضایی در بازار نیست. براین اساس ممنوعیت صادرات از الان برای سال آینده باید اعلام شود یا اگر مدعی هستند به قیمت های بازار، باید اقدام به خرید کل محصول کنند. هرچند ما مخالف گرانی هستیم، اما این موضوع ارتباطی به صادرکننده ندارد.

وی در واکنش به عرضه موز با قیمت 175 هزارتومان در بازار بیان کرد: دولت کجاست که دخالتی در بازار ندارد، مسئول این امر وزارت جهاد است، یک زمانی سیب و پرتقال مازاد داشتیم که در آن مقطع تصمیم گرفتند در ازای صادرات سیب و پرتقال واردات موز انجام دهند، اما در شرایط کنونی که کمبود داریم، نباید این تصمیم اجرا کنند. متاسفانه مسئولان وزارت جهاد درهای وزارتخانه را روی بخش خصوصی بستند.
نورانی ادامه داد: چندین سال است که واردکنندگان واقعی موز مشخص هستند، اما اکنون یک مجوز فروشی دارند به طوریکه یک کامیون 20 تنی 450 میلیون تومان کاغذ می فروشند که همین امر موجب شده مردم موز کیلویی 90 هزارتومان را 175 هزارتومان خریداری کنند‌. 
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در واکنش به صادرات سیب در ازای واردات موز تصریح کرد: قیمت هرکیلو موز اکودارو و فیلپین برای مصرف کننده یک دلار است و هندی کمتر از یک دلار است و عرضه با نرخ های بالاتر 100 درصد گرانفروشی است. جای این سوال مطرح است چه کسانی مقصر کاغذ فروشی مجوز واردات هستند؟ اگر قرار است و دادگستری، اطلاعات دخالت کند تا مشکل مرتفع شود.گفتنی است سیاست صادرات سیب در ازای واردات موز نادرست صحیح نیست.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1370986/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله وطن امروز/ هوش مصنوعی بهانه است، امنیت ملی نشانه است!

سرمقاله اطلاعات/ خواست مردم غزه در «روز بعد جنگ» چیست؟

تقدیر مدودف از اخراج زلنسکی از کاخ‌سفید

مردی با تی‌شرت مشکی در جلسه کابینه ترامپ

ترامپ برای مذاکره آتی با زلنسکی شرط گذاشت

وزیر کشور: دولت فعلا نمی‌خواهد بنزین و گازوئیل را گران کند

وزیر کشاورزی: افزایش قیمت برنج داخلی غیرمنطقی بود

دور جدید ثبت نام خودرو‌های وادراتی طی هفته

تداوم سنگ‌اندازی‌ شرکت‌های بیمه در پرداخت خسارت افت قیمت خودرو

وزیر صمت: 870 شهرک صنعتی در کل کشور داریم

یک مقام صنفی: وزارت صمت در ضعیف‌ترین حالت خودش اداره می‌شود

تداوم ارز 28500 تومانی در سال 1404

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران یزد در جلسه صالحین اشکذر: خانواده‌های ایثارگر، الگوی تأثیرگذار در تقویت روحیه معنوی جامعه

نشست شورای راهبری تحول اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

سرمقاله جوان/ منطق عقلی نفی مذاکره با آمریکا

سرمقاله ابتکار/ لطفاً موضوعات عادی را حیثیتی نکنید!

حماس: در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با ما درباره مرحله دوم وجود ندارد

ادعایی درباره تصمیم ترامپ برای توقف کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین

ماکرون به متوقف کردن برنامه تسلیحاتی اروپا به اوکراین متهم شد

اوکراین به دنبال وضع مالیات 10 درصدی بر ارز دیجیتال

زلنسکی پس از روز جنجالی در کاخ سفید به انگلیس رفت

گاردین: دولت ترامپ روسیه را «تهدید سایبری» نمی‌داند

کاهش یکدست قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار کوتاه آمد

توضیح معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره تعطیلی‌های کشور

وزیر جهاد: افزایش قیمت حبوبات اشکالی ندارد و منطقی است

رشد 10 هزار واحدی شاخص کل بورس

عارف: بنزین برای دولت نیم دلار تمام می شود اما 1500 تومان می‌فروشیم

پاسخ وزیر صمت در مورد قطعیت واگذاری ایران خودرو و سایپا به شرکت کروز

دی‌دار، محصول برگزیده هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات شد

سرمقاله همشهری/ تجربه‌ای دلنشین از پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در پایتخت

سرمقاله شرق/ کتابی برای خالی‌نبودن قفسه

آخرین وضعیت سلامتی پاپ

تحقق 90 درصدی بودجه مصوب کشور تا پایان بهمن ماه

وزیر کشور: سهم هر استان از مصرف انرژی با هوشمندسازی تعیین شود

دستپخت افتضاح

سرمقاله کیهان/ بحران «فراگیرشدن جاسوسی» در سرزمین‌های اشغالی

هاکان فراموش‌کار!

روبیو: اروپا مایل است جنگ اوکراین یک سال دیگر ادامه یابد

واکنش‌ سران اروپایی به تنش شدید در کاخ سفید بین زلنسکی و ترامپ

موافقت آمریکا با فروش 2.04 میلیارد دلاری تسلیحات به رژیم صهیونیستی

بازارهای شلوغ ماه رمضان در غزه در میان ویرانی ها

سفره ماه رمضان 1403 چقدر هزینه دارد؟

قیمت زولبیا و بامیه در ماه رمضان اعلام شد

زمان واریز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد

امروز شاهد تجلی مفهوم ایثار و شهادت در هنر تئاتر بودیم

سرمقاله اعتماد/ مقایسه سه دوره

فرافکنی درباره خاموشی‌ها، کمبود ذخایر یا ناترازی مدیریتی؟

زمین موازنه تهران و آنکارا

سرمقاله ایران/ گیلان؛ کانون تمدن، میراث و دیپلماسی فرهنگی

حال و هوای غزه در آستانه ماه مبارک رمضان