ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید خواندنی ها

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
صادق زنگنه| بر متون عربی تسلط چندانی ندارم که مثالی درخور بیاورم، آشنا به گوش رئیس‌جمهور. اما سخنم را ارجاع می‌دهم به ادبیات فاخر فارسی و مثالی می‌آورم از قابوس‌نامه اثر امیر عنصرالمعالی کیکاووس بن اسکندر زیاری، در باب حکمرانی.
در باب چهل‌ودوم این اثر ارزشمند‌ که آیین حکمرانی را ترسیم می‌کند، آمده است: «کم گوی و کم‌خنده باش تا کهتران بر تو دلیر نشوند. که گفته‌اند بدترین کار برای پادشاه بی‌فرمانی حاشیت است. عزیز دیدار باش تا بر چشم رعیت و لشکر خوار نگردی و زنهار خوار مباش و بر خلقان خدای تعالی رحیم باش و بر بی‌رحمتان رحمت مکن و بخشایش مکن و لکن با سیاست باش».
این جملات، گویای آن است که حفظ اقتدار و صلابت، لازمه یک حکمرانی موفق است. به عبارت دیگر، رئیس‌جمهور باید ضمن حفظ ارتباط صمیمانه با مردم، از جایگاه و اختیارات قانونی خود نیز به‌درستی استفاده کند و اجازه ندهد دیگران، چه در داخل دولت و چه در خارج از آن، از تواضع او سوءاستفاده کنند.
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب، با شعار «وفاق ملی» پا به عرصه قدرت گذاشت و رویکردی متفاوت را در پیش گرفت؛ رویکردی فروتنانه و خاکسارگونه. او در روزهای آغازین ریاست‌جمهوری، در اولین سخنرانی‌های خود در دیدار با فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی، نمایندگان ادوار و مجلس دوازدهم و علمای اهل تسنن، تصویری از خود نشان داد که جای تأمل دارد و به نظر نویسنده چنان بود چون خشت اول. او در این دیدار خود را چنین معرفی کرد: «هیچ‌گونه برتری‌ در خود نسبت به شما نمی‌بینم؛
وقتی با من به‌گونه‌ای رفتار می‌شود که کسی شده‌ام، از خود می‌ترسم. من مثل شما هستم؛ همان آدم هستم؛ هیچ اتفاقی نیفتاده! اگر راه درست را رفتم و به این حرف‌ها پایبند بودم، قبولم کنید؛ اگر نه، انذارم کنید! و اشتباهاتم را بگویید. اگر بیخودی از من تعریف کنید، تصور می‌کنم کسی شده‌ام». گویی فراموش کرده بود که دیگر مجلس و مجلسیان هم‌تیمی‌های او نیستند و اکنون در مقام حریف رو‌در‌روی او ایستاده‌اند. او با این حرکت اشتباه در همان ابتدای کار شانه‌های خود را به خاک مالید؛ در خیال وفاق.
بی‌شک تواضع و فروتنی صفات پسندیده‌ای است، اما آیا این میزان از تواضع در جایگاه ریاست‌جمهوری، آن‌هم در کشوری با پیچیدگی‌های سیاسی و اجتماعی فراوان، کارآمد خواهد بود؟ به نظر می‌رسد این رویکرد‌ نه‌تنها منجر به همدلی بیشتر نشده، بلکه زمینه‌ساز سوءاستفاده و تضعیف جایگاه ریاست‌جمهوری شده است. استیضاح وزیر اقتصاد، فشار برای استعفای معاون راهبردی درست زمانی که روسیه در سودای میانجیگری میان ایران و آمریکاست و تلاش برای تحمیل طرح‌هایی که قاطبه مردم با آن همراهی ندارند، همگی نشانه‌هایی از جدی‌نگرفتن دولت از سوی برخی نهادها و افراد است. گویی برخی با مشاهده این تواضع بیش از حد، تصور کرده‌اند که می‌توانند به‌راحتی خواسته‌های خود را به دولت تحمیل کنند یا حتی آن را به انزوا بکشانند.
تحقق شعار «وفاق ملی» نیز نیازمند اقتدار و صلابت در عین اعتدال است. نمی‌توان با رویکردی منفعلانه و صرفا با تکیه بر حسن نیت، انتظار داشت که همه جناح‌ها و گروه‌ها با دولت همراه شوند. وفاق ملی نیازمند مدیریت قاطع و توانمند است که بتواند با ایجاد توازن بین منافع مختلف، همه را گرد هم بیاورد.
آقای پزشکیان، شما بارها در سخنان خود از عبارت «باید باور داشته باشیم» استفاده کرده‌اید. اما اجازه دهید عرض کنم که بیش از همه، خود شما باید باور داشته باشید. باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید؛ رئیس‌جمهوری که مسئولیت خطیری بر‌ عهده دارد و باید با قاطعیت و تدبیر، تصمیمات لازم را اتخاذ کند. شما باید باور داشته باشید که رئیس‌جمهور، نه یک فرد معمولی، بلکه شخصیتی است که قانون اساسی اختیارات گسترده‌ای را به او تفویض کرده است تا بتوانید در راستای منافع ملی، تصمیم‌گیری و عمل کنید.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1372953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زلنسکی باز هم برای امضای توافق معدنی با آمریکا اعلام آمادگی کرد

چین 18 ماهواره به فضا پرتاب کرد

عملیات ارتش پاکستان برای آزادی مسافران قطار وارد مرحله نهایی شد

پاریس از مصادره دارایی‌های روسیه حمایت نمی‌کند

پورابراهیمی: 90 درصد حجم تجارت ایران با 10 کشور است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت: به 30 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم

چرا مجلس هفتم متهم ردیف اول ناترازی انرژی است؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: با صنعت طلا مخالف نیستم با احتکار طلا مخالفم

تجارت‌نیوز: طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی محکوم به شکست است

فریاد نتانیاهو در دادگاه: شما بدبختم کردید

پرواز هواپیماهای اسرائیلی بر فراز ضاحیه و مناطقی از جنوب لبنان

لاوروف، ماکرون را مسخره کرد

طرح جنجالی اندیشکده آمریکایی برای قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل

فریادهای نتانیاهو در هفدهمین جلسه محاکمه سریالی

دیدار روسای سرویس‌های جاسوسی؛ آمریکا و روسیه به سمت عادی‌سازی روابط حرکت می‌کنند؟

دستور بازداشت رهبر صرب‌های بوسنی صادر شد

بلو دُنگ شما را حساب می‌کند/ مروری بر ویژگی‌های سرویس دُنگ در اپلیکیشن بلوبانک سامان

بازار طلا درخشید؛ تحلیلی به آخرین وضعیت طلا و ارز

واریز حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی از 25 تا 27 اسفندماه

ابهامات بسته حمایتی وزارت صمت برای جبران ناترازی انرژی چیست؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: حقوق کارگران به اندازه تورم افزایش خواهد داشت؛ تورم حدود 30% است

کرملین: تماس تلفنی دوباره پوتین و ترامپ محتمل است

سازمان شیلات زیر تیغ فرآیندهای فسادزا

واریز اعتبار کالابرگ به حساب سرپرستان دهک‌های چهارم تا هفتم از فردا

سرمقاله قدس/ هشدارهای سریال «معاویه» برای سیما و سینمای ما

ترامپ حریف همسویی ایران و شیخ‌نشین‌ها می‌شود؟

سرمقاله وطن امروز/ عبور از وضعیت زرد

شمار شهدای نوار غزه به 48 هزار و 515 نفر رسید

فریاد نتانیاهو بر سر قضات در دادگاه

گزارش سالانه پارلمان آلمان درباره شرایط بحرانی ارتش

کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی و نهاده‌ها از 10به 1درصد

اتحادیه قنادان: شیرینی شب عید تغییر نرخ نخواهد داشت

حال و هوای خرید در آستانه نوروز

معرفی مدیران جدید بیمه دی

سرمقاله جوان/ آشفته‌بازار شرکت‌های دولتی

نیویورک تایمز: آقای ترامپ! این راهش نیست

جزئیات شارژ کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های چهارم تا هفتم

پورمحمدی: یارانه این ماه زودتر از موعد پرداخت می‌شود

افزایش عرضه حبوبات در بازار برای تنظیم قیمت‌ها

دیدار مشاور و دستیار رهبری با خانواده شهیدان عبداللهی

سرمقاله جام جم/ شرط اول شکل‌‌گیری مذاکرات ایران و آمریکا

سرمقاله شرق/ کابینه ناساز با امید ملت

آموزش و پرورش هم از دست ترامپ در امان نماند

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: احتمال افزایش حقوق کارگران بالای 30درصد زیاد است

بیش از بانک سود کنید، با اطمینان بیشتر!

سرمقاله همشهری/ مهمل و پوچ

مخالفان استقلال گرینلند پیروز انتخابات شدند

موافقت مجلس با اصلاح جداول بودجه 1404 کل کشور

ناراستار، روایتی از خلاقیت و امید به آینده بازی‌سازی ایران در گفت‌وگو با علی نظری

نرخ طلا و سکه گارد صعود به خود گرفتند