ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ژاپن با فناوری پروسکایت، جایگزینی برای انرژی هسته‌ای پیدا کرد آسیا و اقیانوسیه

ژاپن با فناوری پروسکایت، جایگزینی برای انرژی هسته‌ای پیدا کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ژاپن که پس از فاجعه هسته‌ای فوکوشیما در سال 2011 با چالش بزرگی در تأمین انرژی مواجه شد، اکنون با معرفی نسل جدید سلول‌های خورشیدی پروسکایت (PSC)، قدمی انقلابی در جایگزینی انرژی هسته‌ای برداشته است. این فناوری نوین که به «پنل‌های شناور روی حباب» معروف است، قرار است تا سال 2040 معادل توان 20 رآکتور هسته‌ای را از طریق انرژی خورشیدی تولید و ژاپن را به یکی از پیشروان جهانی انرژی پاک تبدیل کند.
وزارت صنعت ژاپن در برنامه انرژی به‌روزرسانی‌شده خود، توسعه فناوری PSC را در «بخش صفر» اولویت‌های خود قرار داده است. هدف، تولید 20 گیگاوات برق خورشیدی تا سال 2040 که معادل توان 20 رآکتور هسته‌ای است. این استراتژی با تعهد ژاپن برای دستیابی به صفرصفرِ خالص تا 2050 هماهنگ است و بر استفاده از منابع داخلی مانند ید (که ژاپن دومین تولیدکننده جهانی آن است) تکیه می‌کند. ید، ماده اصلی در ساخت سلول‌های پروسکایت، به کشور اجازه می‌دهد زنجیره تأمین مستقلی ایجاد کند و به واردات کمتری وابسته باشد.
ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد فناوری PSC
به گزارش ecoticias، سلول‌های پروسکایت با انعطاف‌پذیری، سبکی و قابلیت تطبیق بالا، انقلابی در تولید انرژی شهری ایجاد می‌کنند. برخلاف پنل‌های سنتی سیلیکونی که نیاز به فضای گسترده دارند، این سلول‌ها می‌توانند روی دیوار‌های ساختمان‌ها، شیشه‌های پنجره، سقف خودرو‌ها و حتی چراغ‌های خیابانی نصب شوند. این ویژگی برای کشوری پرجمعیت و کم‌زمین مانند ژاپن بسیار حیاتی است. همچنین، PSC‌ها قابلیت ترکیب با سیستم‌های بادی را دارند که راندمان انرژی تجدیدپذیر را افزایش می‌دهد.
پیشرفت‌های چشمگیر ژاپن در انرژی خورشیدی
با وجود مزایای فراوان، PSC‌ها با چالش‌هایی مانند پایداری کم و هزینه اولیه بالا مواجه هستند. اما پیش‌بینی می‌شود تا سال 2040 هزینه تولید آنها به 10 ین به ازای هر وات برسد که رقابت‌پذیری آنها را با فناوری‌های سنتی افزایش می‌دهد. شرکت سکیسوی شیمیکال ژاپن با حمایت دولت، در حال توسعه ماژول‌های پیشرفته PSC برای بازار جهانی دهه 2030 است.
پس از فاجعه هسته‌ای فوکوشیما در سال 2011، سهم انرژی خورشیدی در تولید برق ژاپن از 1.9٪ در سال 2014 به حدود 10٪ در حال حاضر افزایش یافته است. برنامه فعلی دولت، هدف 36٪ تا 38٪ انرژی تجدیدپذیر را تا 2030 تعیین کرده و انتظار می‌رود فناوری PSC نقش کلیدی در تحقق این آمار داشته باشد.
ژاپن با بهره‌گیری از منابع طبیعی و نوآوری، خود را به عنوان رهبر جهانی انرژی پاک معرفی می‌کند. فناوری PSC نه تنها به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی کمک می‌کند، بلکه الگویی برای سایر کشور‌ها در مسیر انتقال به انرژی پاک است. با کاهش هزینه‌ها و بهبود پایداری، این فناوری می‌تواند انقلابی در طراحی شهر‌های پایدار در سراسر جهان ایجاد کند.
منبع:+

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1373801/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انزو مارسکا: حالا هدف ما رسیدن به نیمه نهایی است؛ طبیعی است که هواداران انتظار جام داشته باشند

خلاصه بازی تاتنهام 3-1 آلکمار (لیگ اروپا – 25-2024)

صعود انگلیسی‌ها به یک چهارم نهایی لیگ اروپا

صعود سخت تاتنهام در لیگ‌اروپا: بیگ آنژ جام می‌خواهد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 3-1 آاس رم (لیگ اروپا – 25-2024)

پوشش زنده بازی چلسی مقابل کپنهاگن فصل 25-2024 + ویدیو

جدول لیگ اروپا 24 اسفند 1403

تیم ملی هندبال روسیه برابر بلاروس پیروز شد

رییس جمهور آمریکا: بر روی پوتین اهرم فشار دارم

فیلم بی نظیر از فراخواندن گرگ ها توسط گرگ آلفا در آمریکا

رایزنی هسته ای معاونان وزیر خارجه ایران و چین

ده برابر شدن قیمت تریاک در افغانستان

از سرگیری ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین؛ترامپ از مذاکرات صلح سخن گفت

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران: نامه ترامپ به ایران در حال بررسی است

ایران چگونه کشوری موشکی شد؟ / روایتی از اولین حمله موشکی ایران به عراق

نمایشگاه صنعت مالی به میزبانی خراسان رضوی برگزار برگزار می‌شود

موسیقی موجب تسکین افسردگی می‌شود

آغاز ساخت بزرگ‌ترین پالایشگاه پلاسمای انسانی خاورمیانه و شمال آفریقا در مشهد

یک‌هشتم لیگ اروپا: والورده از رم انتقام گرفت!

بقائی: نامه ترامپ به ایران در حال بررسی است

اظهار نظر درباره نامه آمریکا بعد از تکمیل بررسی‌ها انجام خواهدشد

چلسی – کپنهاگن؛ ترکیب رسمی

اتلتیک بیلبائو 3-1 آاس رم؛ تیم والورده، هدیه هوملس را پس نفرستاد

نامه ترامپ؛ مذاکره یا فریب افکار عمومی+فیلم

مائوریسیو پوچتینو: رویای من نشستن دوباره روی نیمکت تاتنهام است

ترامپ: بر روی پوتین اهرم فشار دارم

عراق رسما به ایران پشت کرد!

بنیان اقتصاد خراسان شمالی ضعیف است

واگذاری ایران‌خودرو، تصمیم جسورانه پزشکیان است

شنبه در جلسه شورای عالی کار، مقدار مزد کارگران بررسی می شود

پزشکیان: تا دلمان بخواهد ناترازی داریم/ اروپا به اندازه ما مصرف نمیکند

تصاویر جدید از مژده لواسانی در چین؛ علت این سفر مشخص شد؟

عکس/مژده لواسانی مجری محجبه تلویزیون در چین

سال 2026 بدون برنامه‌نویس؟ ادعای جدید درباره تسلط هوش مصنوعی

طالبان: ما با اعضای اپوزیسیون بلوچ در پاکستان رابطه نداریم!

پیشنهاد سناتور آمریکایی به اروپا برای ایجاد بازدارندگی هسته‌ای

ترامپ توافق هسته ای را نقض کرد بعد می گوید من رییس جمهور صلحم!/ایرانیها از غرش های دشمنان نمی ترسند+فیلم

لاریجانی: ترامپ توافق هسته‌ای را نقض کرد بعد می‌گوید من رییس جمهور صلحم!/ ایرانیها از غرش‌های دشمنان نمی‌ترسند+فیلم

پوتین قرار است با ترامپ تماس بگیرد

بقائی: اظهار نظر در مورد نامه آمریکا بعد از تکمیل بررسی‌ها انجام خواهد شد

درخواست کاخ سفید از ارتش برای تدوین گزینه‌هایی در خصوص کانال پاناما

فیلم عجیب از فراخواندن گرگ‌ها توسط گرگ آلفا + فیلم

ترامپ: الحاق گرینلند، محقق خواهد شد

ترامپ: حاضرم با پوتین صحبت کنم

شبکه اسرائیلی: اخراج رهبران حماس، از دستور کار مذاکرات غزه حذف شد

ایران و ترکیه به هم نزدیک‌تر شدند؛ جزئیات پل طلایی جدید

ملت ایران صلح‌طلب است اما بر منافع خود ایستادگی می‌کند

توسعه همکاری‌های کرمانشاه و دیالی با تأکید بر تجارت و زیرساخت‌ها

گسترش OKX در اروپا؛ خرید شرکت مجوزدار سطح II در مالت

دیدار غریب آبادی با معاون وزیر امور خارجه چین