ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روزنامه نگار آمریکایی: ترامپ همان‌ کسی است که آمریکا را نابود می‌کند خواندنی ها

روزنامه نگار آمریکایی: ترامپ همان‌ کسی است که آمریکا را نابود می‌کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آبراهام لینکلن هشدار داده بود آمریکا قدرتی است که نابودی‌ آن تنها به دست خودش و با سوءاستفاده سیاستمداران از قدرت حاصل خواهد شد؛ شاید ترامپ همان رهبر خودکامه و حریصی باشد که به هشدار لینکلن جامه عمل پوشانده و کشورش را به نابودی می‌کشاند.
 «توماس فریدمن» روزنامه‌نگار آمریکایی و ستون‌نویس «نیویورک‌تایمز» در مطلبی با اشاره به اقدامات خودخواهانه و پیش‌بینی‌ناپذیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در اقتصاد و سیاست خارجی، هشدار داده که ترامپ می‌تواند ایالات متحده را به نابودی بکشاند.
به گفته فریدمن، ترامپ نه با برنامه‌ای مدون برای مشکلات جهان امروز، بلکه تنها برای فرار از پیگرد قضایی و انتقام گرفتن از افرادی نامزد انتخابات شد که به دروغ آنها را به سرقت انتخابات 2020 متهم کرده است. در این گزارش آمده است: «او هرگز درباره مهم‌ترین روندهای جهان امروز و بهترین راه همسویی آمریکا با آنها برای شکوفایی در قرن بیست‌ویکم، نظریه‌ای منسجم نداشت و برای رسیدگی به این مسائل نامزد نشد.»
در نهایت هم او پس از پیروزی در انتخابات، دوباره دغدغه‌ها و کینه‌های قدیمی خود را مطرح کرد و دولتش را با تعداد خارق‌العاده‌ای از ایدئولوگ‌های افراطی پر کرد که مهم‌ترین ویژگی آن‌ها وفاداری مطلق و همیشگی به ترامپ و خواسته‌هایش است، حتی اگر این خواسته‌های بر خلاف قانون اساسی آمریکا، ارزش‌های سنتی سیاست خارجی این کشور یا اصول اولیه علم اقتصاد باشد.
فریدمن می‌گوید وضع و لغو تعرفه‌های گمرکی، تصویب و سپس توقف بودجه‌های کمکی برای اوکراین، تغییرات نامنظم در بودجه وزارتخانه‌ها و برنامه‌های داخلی و خارجی، این‌ها همگی نتیجه سیاست‌های دولتی است که اکنون در کاخ سفید مستقر است. تنها دلیل اجرای این سیاست‌ها توسط وزرا و اعضای کابینه هم این است که این افراد می‌ترسند ترامپ یا «ایلان ماسک» درباره‌شان در شبکه‌های اجتماعی مطلبی منتشر کند.
این ستون‌نویس برجسته می‌نویسد: «این وضعیت نمی‌تواند چهار سال ادامه داشته باشد. بازارها، کارآفرینان، تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و متحدان ما از این عدم قطعیت دچار فروپاشی عصبی خواهند شد و در نهایت، این فروپاشی را به تمام جهان هدیه خواهیم کرد.»
فریدمن با اشاره به تاثیرات مخرب اقدامات ترامپ بر اتحادها و شراکت‌های ایالات متحده، می‌نویسد: «مقامات ارشد در قدیمی‌ترین متحدان ما به‌طور خصوصی می‌گویند که ما نه‌تنها بی‌ثبات شده‌ایم، بلکه عملاً به دشمن آنها تبدیل شده‌ایم. متحدان و دوستان دیرینه آمریکا در شوک به سر می‌برند و تنها کسی که با ترامپ به نرمی رفتار می‌کند، پوتین است.»
ترامپ با طرح این ادعا که اقتصاد آمریکا در حال فروپاشی بود، اقدامات جنجالی و پیش‌بینی‌ناپذیر خود را توجیه می‌کند، اما به باور فریدمن این حرف «مزخرف است.» اکنون اقتصاددانان نگران هستند که عدم قطعیت عمیق ناشی از اقدامات ترامپ در اقتصاد، سرمایه‌گذاران را ناامن و رشد اقتصادی در داخل و خارج از کشور را کاهش دهد، امری که می‌تواند به «رکود تورمی» منجر شود.
به گفته فریدمن، ترامپ و معاونش «جی دی ونس» امروز به جهان این پیغام را مخابره می‌کنند که ملت‌ها چه بدخواه آمریکا باشند و چه خیرخواه آن، واشنگتن امروز نه هزینه‌ای خواهد پرداخت، نه باری را بر دوش خواهد کشید و نه سختی‌ای را متحمل خواهد شد. آمریکای امروز ممکن است به هر دوستی و اتحادی پشت کرده و با هر دشمنی دوستی کند، تنها با این هدف که بقای سیاسی دولت ترامپ تضمین شود.
در این گزارش ترامپ یک «استعمارگر انزواطلب» توصیف شده که تمام مزایای استعمارگری - از جمله زمین و منابع معدنی دیگر کشورها - را می‌خواهد اما حاضر نیست از نیروی نظامی کشور استفاده کند یا غرامتی بپردازد.
رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نه به‌دنبال مهار دشمنان ایالات متحده است و نه تعامل با دیگر کشورها. او یک غارتگر است که می‌خواهد جیب‌هایش را با جزیره گرینلند، کانال پاناما، کشور کانادا و باریکه غزه پر کند و وقتی بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای آن‌ها را صاحب شد، به مخفیگاه آمریکایی‌اش فرار کند.
فریدمن می‌نویسد: «اگر ترامپ می‌خواهد آمریکا را 180 درجه تغییر دهد، موظف است برای کشور برنامه‌ای منسجم داشته باشد، بر اساس اقتصادی منطقی و تیمی که شامل بهترین و باهوش‌ترین افراد باشد، نه چاپلوس‌ها و راست‌گرایان افراطی. او همچنین موظف است توضیح دهد که اخراج گسترده کارکنان حرفه‌ای از نهادهای کلیدی... و انتصاب ایدئولوگ‌های افراطی در پست‌های مهم، چگونه به نفع کشور است و نه فقط به نفع او.»
این ستون‌نویس همچنین یادآور شده است که اگر ترامپ می‌خواهد تغییراتش موفقیت‌آمیز باشد، باید حداقل ارزش‌های انسانی را رعایت کرده و با تعامل با مخالفان خود، بکوشد تا آن‌ها را با خود همراه کند؛ اما به اذعان این روزنامه‌نگار آمریکایی، ترامپ نیز مانند «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی یک سیاست‌مدار حقیر و کوچک است که در عصر بزرگی قرار گرفته است.
«آبراهام لینکلن» شانزدهمین رئیس‌جمهور آمریکا در یک سخنرانی در ژانویه 1838 گفته بود تنها قدرتی که می‌تواند آمریکا را نابود کند، خود آمریکا است و این کار از طریق سوءاستفاده از نهادها و شایع‌شدن سوءرفتار انجام خواهد شد. به گفته فریدمن، ترامپ همان کسی است که می‌تواند با سوءاستفاده از نهادهای قدرت در آمریکا و سوءرفتارش با دوستان و دشمنان، ایالات متحده را به نابودی بکشاند.
بازار
محمدحسین خدائیان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1375080/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روسیه: ایران از حق توسعه برنامه هسته ای برخوردار است

فرصت‌های تجاری و بازرگانی آفریقا در پنج حوزه کلیدی در اصفهان قابل برنامه‌ریزی است

هزینه شرکت‌های انرژی آمریکا افزایش می‌یابد

ویتکاف: امیدوارم این هفته توافق مواد معدنی اوکراین نهایی شود

ترامپ: اوکراین به آتش‌بس رضایت داده؛ در حال متقاعد کردن پوتین هستیم

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از صداوسیما

جزییات میزبانی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در اصفهان تشریح شد

نقشه راه اقتصادی بلندپروازانه چین برای سال 2025/ وعده ایجاد بازار بازتر برای سرمایه گذاری

7 سال پیش در چنین روزی؛ صدمین گل لیونل مسی در لیگ قهرمانان اروپا با لایی زدن به تیبو کورتوا!

ورود وزارت دادگستری آمریکا به اعتراضات دانشگاه کلمبیا

29 واحد صنعتی، معدنی و صادراتی نمونه گیلان تجلیل شدند

نایب رئیس مجلس: مذاکره با آمریکا فریب است

شرکت ملی مس در خط مقدم جبهه مقاومت اقتصادی کشور است

روایت مسکو از نشست پکن: جستجوی راه‌حل و رد تهدید علیه تأسیسات هسته‌ای ایران

وزیر خارجه آمریکا از تشدید سرکوب دانشجویان حامی فلسطین خبر داد

پنتاگون وارد میدان می‌شود؛ پالایش فلزات حیاتی در اراضی نظامی آمریکا

شعار مذاکره ترامپ به همراه تحریم‌ها چه دلیلی دارد؟

جاسوسی رژیم اسرائیل از آمریکا در مذاکرات با حماس

کاخ سفید: پیشنهاد آمریکا برای تمدید آتش‌بس غزه است/ زمان به نفع حماس نیست

مدودف نظامیان اوکراینی در کورسک را به نابودی تهدید کرد

توسعه گردشگری دریایی و ساحلی، گامی مهم برای رونق اقتصادی هرمزگان

هواپیمایی چابهار: از تسهیل حمل‌ونقل تا رشد اقتصادی و گردشگری+ اینفو گرافیک

بررسی تاثیر گزارش اشتغال آمریکا (NFP) روی بیت کوین و چشم‌انداز آینده این رمزارز

اتحادیه اروپا تحریم‌های روسیه را دوباره مدید کرد

از نشست پکن آگاهیم/ دیپلماسی تنها راه‌حل پایدار برای پرونده هسته‌ای ایران است

لیست تیم ملی ایتالیا برای بازی با آلمان؛ اولین دعوت از کاسادی و غیبت لوکاتلی

شکار افعی‌ها، ماموریت جدید ونسان کمپانی/ جواب کوبنده به انتقادات

واکنش اتحادیه اروپا به مذاکرات ایران، چین و روسیه

تورنمنت هندبال شیراز| شکست تیم ملی ایران برابر بلاروس در گام دوم

مذاکره‌ با آمریکا، پایان نظام است

ادعای سی‌ان‌ان درباره فکر و خیال ترامپ برای شروع یک اقدام نظامی

پیشنهاد جدید برای آتش‌بس در غزه؛ یک گام به سوی ثبات منطقه‌ای

نخست وزیر کانادا: امکان رسیدن به راهکارهای مشترک با آمریکا وجود دارد

آمریکایی‌ها موافق سیاست ترامپ درباره جنگ اوکراین نیستند

جزئیات پیشنهاد آمریکا برای تمدید آتش‌بس غزه پس از ماه رمضان

پوتین برای ترامپ خط و نشان کشید / شرط روسیه برای پذیرش آتش‌بس

وزارت نفت: پاک‌نژاد به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت توسط آمریکا تحریم شد

آمریکا دنبال مذاکره توزیعی است؛ یعنی یکطرف برنده و یکطرف بازنده/ تحریم‌های جدید را مطرح می‌کنند تا اگر مذاکره شد بتواند امتیازهای بیشتری بگیرند

شعار مذاکره ترامپ به همراه تحریم ها چه دلیلی دارد؟

کاخ سفید: ترامپ با پوتین صحبت نکرده است

قیمت‌گذاری دستوری و مافیا؛ ترکیب سمی صنعت خودرو

تحلیل یک اقتصاددان در روزنامه شرق: منتظر دلار 110هزار تومانی باشید!

کوچ میوه‌ها یکی پس از دیگری از سبد خرید

عراقی‌ها مرد شماره دو داعش را کشتند +عکس

دیدار اسعد الشیبانی با نخست وزیر عراق

نفر دوم داعش به هلاکت رسید

نباید تمام مشکلات اقتصادی کشور را معلول تحریم‌ها دانست

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از برنامه های صداوسیما

تصویب CFT و پالرمو در کمیسیون مجمع

نیکزاد: مذاکره با آمریکا فریب است