ایرانیان جهان

آخرين مطالب

انحلال بانک‌های زیان‌ده یعنی دفن جسد متعفن‌شان؛ وضعیت اضطراری کفایت سرمایه برخی بانک‌ها اخبار ایران

انحلال بانک‌های زیان‌ده یعنی دفن جسد متعفن‌شان؛ وضعیت اضطراری کفایت سرمایه برخی بانک‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ـ حسین بوذری؛ وضعیت نگران‌کننده کفایت سرمایه در برخی از بانک‌های ایران از جمله بانک‌های آینده، ایران‌ زمین، سپه و شهر، زنگ خطری جدی را برای ثبات نظام مالی کشور به صدا درآورده است.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که بسیاری از این بانک‌ها با مشکلات عمیقی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و حتی سرمایه برخی از آن‌ها به محدوده منفی رسیده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اخبار کسب و کار

ایرانیان جهان

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا 27 اسفند؛ روند صعودی طلا ادامه دارد؟

ایرانیان جهان

در این میان، تشخیص صحیح و تفکیک بانک‌های قابل احیا از بانک‌هایی که امیدی به بهبود وضعیت آن‌ها نیست، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
گام نخست در این مسیر، رفع مداخلات غیرضروری و ایجاد فضایی برای تنفس بانک‌هاست تا بتوان به‌طور دقیق‌تر وضعیت آن‌ها را ارزیابی کرد و راهکارهای مناسب برای هر یک را تعیین کرد.
اصلاح قوانین مربوط به ورشکستگی بانک‌ها و حمایت از سپرده‌گذاران و سهام‌داران خُرد نیز از جمله اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد تا از بروز زیان‌های بیشتر جلوگیری شود.
خبرنگار صنعتی مالی در این راستا برای بررسی «وضعیت کفایت سرمایه خطرناک بانک‌ها و تهدید سپرده‌های مردم» گفت‌و‌گویی را با کامران ندری اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) ترتیب داده است.
امکان احیای برخی بانک‌های زیان ده امکانپذیر نیست کامران ندری کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار صنعت مالی با بررسی وضعیت کفایت سرمایه خطرناک مانند بانک‌های آینده، ایران‌زمین، سپه، بانک شهر و … اظهار کرد: وضعیت بانک آینده مناسب نیست، چراکه اغلب بانک‌ها با مشکل مواجه هستند، به‌خصوص در زمینه کفایت سرمایه خطرناک که بسیاری از برخی بانک‌ها از حد نصاب لازم برخوردار نیستند و حتی سرمایه برخی بانک‌ها این قبیل بانک‌ها منفی شده است.
وی اضافه کرد: البته بانک‌هایی که دارای مشکل هستند یکسان نیستند و امکان احیا و ریکاوری برخی بانک‌ها وجود دارد و احیای برخی دیگر از بانک‌ها هم امکانپذیر نیست و نمی‌توان مشکلات این قبیل بانک‌ها را برطرف کرد.
کارشناس مسائل اقتصادی متذکر شد: نخستین کاری که بانک مرکزی باید انجام دهد تفکیک بانک‌های قابل احیا از بانک‌هایی است که احیاپذیر نیستند؛ یعنی این قبیل بانک‌ها رو به موت هستند و مرده‌اند و نمی‌توان احیا کرد.ندری یادآور شد: تشخیص بانک مرکزی در این زمینه بسیار مهم است، اما با توجه به مداخلاتی که از طریق مجلس و هیئت عالی بانک مرکزی در امور بانکی صورت می‌گیرد کار تشخیص سخت و دشوار شده است، یعنی وقتی شما بانک‌ها را با انواع سیاست‌های نادرست تحت فشار قرار می‌دهید مانند اینکه برای نرخ بهره‌ای که بانک‌ها باید از مشتری‌ها اخذ و مطالبه کنند سقف تعیین می‌کنید یا برای بانک‌ها تکالیفی در بودجه قرار می‌دهید و بانک‌ها را وادار می‌کنید که وام‌ها و تسهیلاتی ارائه کنند که امکان برگشت این وام‌ها خیلی بالا نیست. نخستین کاری که بانک مرکزی باید انجام دهد تفکیک بانک‌های قابل احیا از بانک‌هایی است که احیاپذیر نیستند؛ یعنی این قبیل بانک‌ها رو به موت هستند و مرده‌اند و نمی‌توان احیا کرد.
وی یادآور شد: یا اینکه از طریق کنترل مقداری یا کنترل ترازنامه برای انبساط ترازنامه بانک‌ها محدودیت قائل می‌شوید، بنابراین مداخلات کار تشخیص را مقداری سخت و دشوار می‌‌کند، یعنی چه؟ یعنی ابتدا باید ابتدا دست خود را از گلوی بانک‌ها بردارید تا ببینیم این بانک‌ها می‌توانند نفس بکشند و گاهی برداشتن دست از روی گلوی مریض کافیه تا این بیمار احیا شود.
کارشناس مسائل اقتصادی تأکید کرد: از منظر من نخستین اقدامی که بانک مرکزی باید به صورت تدریجی (نه ناگهانی) انجام دهد اینکه سرکوب‌های متعدد مالی را در نظام بانکی از بین ببرد و حذف کند تا مشخص شود که کدام بانک می‌تواند به حیات خود ادامه دهد و کدام بانک رو به موت است و به تعبیر ما قابل احیا نیست.
باید اجازه دهیم بانک‌ها زیست طبیعی خود را ادامه دهند ندری تشریح کرد: این گام نخستی است که باید در این زمینه برداشته شود و باید اجازه داد که بانک‌ها زیست طبیعی خود را ادامه دهند و فعالیت نرمال خود را بدون هیچ مداخله‌ای انجام دهند تا مشخص شود کدام بانک می‌تواند سالم به فعالیت خود ادامه دهد و کدام بانک از بین رفته و امکان ادامه کار برای این بانک امکانپذیر نیست؟
وی تشریح کرد: وقتی مشخص شد که بانک‌ها در چه وضعیتی قرار دارند برای بانک مرکزی هم مبرهن خواهد بود که برای هر بانکی متناسب با وضعیت و شرایط یک برنامه داشته باشد و حتی‌الامکان باید به بانک‌ها کمک کرد که احیا شوند، اما برخی بانک‌ها به نظر می‌رسد قابلیت احیا ندارند و مشکلی که اکنون در زمینه انحلال بانک‌ها وجود دارد اینکه برای هیچ‌کدام از این قبیل بانک‌ها نمی‌شود کاری انجام داد، یعنی بهترین کار این است که راهی پیدا کنیم این بانک‌ها تقسیم شوند.
کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: باید راهی برای تدفین این قبیل بانک‌ها پیدا کنیم و تنها راهی که می‌توانیم از جسد متعفّن خلاص شویم این است که انحلال این قبیل بانک‌ها را هرچه سریع‌تر اعلام کنیم که در این زمینه مشکلات قانونی داریم، یعنی قوانین ما ضعف‌های اساسی دارد و در این راستا باید گروهی مأمور شوند با همکاری قوه قضائیه و حقوقدانان هرچه سریع‌تر قانون ورشکستگی مربوط به برخی بانک‌ها را تدوین کنند یا اگر نیازمند اصلاحات است اصلاحاتی در آن اعمال کنند تا حق و حقوق ذی‌نفعان به‌خصوص سپرده‌گذاران و سهامداران خُرد این بانک‌ها تضییع نشود و بشود به آن رسیدگی کرد. باید راهی برای تدفین این قبیل بانک‌ها پیدا کنیم و تنها راهی که می‌توانیم از جسد متعفّن خلاص شویم این است که انحلال این قبیل بانک‌ها را هرچه سریع‌تر اعلام کنیم که در این زمینه مشکلات قانونی داریم
ندری تبیین کرد: دولت باید کمک کند تا مجبور نشویم بانک‌ها را از طریق خلق پول جمع کنیم و دولت باید تا جایی که ممکن است کمک کرده و منابع مالی لازم را برای پوشش سپرده‌گذاران و سهام‌داران خُرد و کسانی که از انحلال این بانک‌ها ممکن است زیان ببینند و حقشان نیست این زیان به آنان تحمیل شود، دولت و بانک مرکزی باید برای جبران زیان این قبیل افراد برنامه‌هایی داشته باشند که مسائل فنی، تکنیکی و پیچیده‌ای است که امیدواریم تخصص لازم در دولت و بانک مرکزی برای بررسی همه ابعاد این موضوع با محاسبه دقیق وجود داشته باشد. بیشتر بخوانید ثبات اقتصادی، رشد اقتصادی و کنترل تورم اولویت‌های اصلی نظام پولی و بانکی کشور است بانک, بانک آینده, بانک ایران زمین, بانک سپه, بانک شهر, تسهیلات بانکی, کامران ندری, نرخ بهره کدخبر: 49549 تاریخ: 1403-12-27

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1377822/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ روسیه را جایگزین اروپا در مذاکره با ایران می‌کند؟ | چالش بزرگ اروپا

CJMining : میزبانی ابری بیت کوین برای محاسبات بهینه بلاک چین

اخراج پزشک لبنانی از خاک آمریکا

بقائی: به هرگونه تعرض با قاطعیت پاسخ خواهیم داد

فرستاده ویژه آمریکا در حال بررسی گزینه‌های جایگزین برای جابجایی فلسطینیان

تحولات یمن| حملات آمریکا به مراکز درمانی یمن

دور جدید عملیات شورشی «ارتش آزادی‌بخش بلوچستان» / یک تیر و دو نشان آمریکا برای ضربه امنیتی به چین و ایران+عکس

تظاهرات میلیونی در یمن برای مقابله با حملات آمریکا

آمریکا کشتی‌های ایران را هم تهدید کرد!

بقایی: به هرگونه تعرض با قاطعیت پاسخ می‌دهیم/ حمله آمریکا به یمن قطعا یک جنایت است

سفر عراقچی به عمان ارتباطی به نامه ترامپ نداشت/ به هرگونه تعرضی با قاطعیت پاسخ می‌دهیم

اوکراین|اروپا و کی‌یف راه خود را از آمریکا و روسیه جدا کردند

احتمال حمله زمینی آمریکا به یمن/ ورود معادله جدید توسط انصارالله: ناو‌های هواپیمابر آمریکا را هدف قرار می‌دهیم

بقائی: پاسخ نامه ترامپ بعد از تکمیل بررسی‌ها از طریق مقتضی داده می‌شود

قدرتمندترین سلاح در زرادخانه آمریکا + عکس

محاسبات غلط ترامپ که آمریکا را باز هم در باتلاق یمن انداخت

به مکاتبه ترامپ، پس از تکمیل بررسی‌ها پاسخ می دهیم

آمریکا: دارایی‌های ایران در یمن را هدف قرار می‌دهیم/احتمال حمله زمینی آمریکا به یمن/ ورود معادله جدید توسط انصارالله

بقائی: نامه ترامپ را منتشر نخواهیم کرد | بعد از تکمیل بررسی‌ها به آمریکا پاسخ داده می‌شود

ترامپ عفوهای بایدن را قبول ندارد

سرمقاله جام جم/ چشم به روزهای روشن آینده

سازمان تعاون روستایی: زعفران را به نفع کشاورز گران کردیم

سخنگوی کمیسیون صنایع: خودروسازی ما همچون یک بچه بد است که باید تنبیه شود

مقام صنفی: میزان واردات لوازم خانگی توسط کولبران و ته‌لنجی خیلی بالاست

دیدار دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی اکو با وزیر امور خارجه آذربایجان

رشد اقتصادی 3.7 درصدی در 9 ماهه سال 1403

ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه تهران-شمال

نخست‌وزیر جدید کانادا با ماکرون دیدار می‌کند

رشد اقتصادی 9 ماهه امسال 3.7 درصد شد

برلین: اروپا به دنبال تعامل با ایران است

تاثیر کرونا بر تحول صنعت سفر اروپا

تاریخچه مازوت؛ از گرم کردن خانه‌ها تا سوخت خودرو/ کدام کشورهای دنیا مازوت می‌سوزانند؟

آلمان: اروپا به دنبال تعامل با ایران است

آواز شاد؛ دختربچه انقد تپله مچ دستش چین افتاده رقصیدنی به زور دستش تکون خورد تعجب کرد

گزافه گویی تازه آمریکا علیه ایران خبر ساز شد

واکنش ایران به تهدید آمریکا | فحوای نامه ترامپ چیست؟

پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به تهدید ایران توسط آمریکا؛ به هرگونه تعرض پاسخ خواهیم داد+فیلم

آمریکا کشتی صهیونیستی گلکسی لیدر را هدف قرار داد

پیام‌هایی که از آمریکا گرفته می شود بسیار متناقض هست

یمنی‌ها دوباره ناو ترومن آمریکا را هدف گرفتند! جزئیات حمله دوم

مقام آمریکایی موضوع اصلی نامه ترامپ را فاش کرد

راهبرد جدید رژیم صهیونیستی در آفریقا برای مهار یمن

فرستاده ویژه آمریکا؛ در حال بررسی گزینه‌های جایگزین در خصوص جابه‌جایی ساکنان غزه هستیم

بهای طلا امروز دوشنبه در بازارهای جهانی

حمله کیهان به اصلاح طلبان: آنها می خواهند دوقطبی موافق و مخالف مذاکره با امریکا بسازند

عکسی از مزار مریم میرزاخانی در سان خوزه امریکا

بقایی: سفر عراقچی به عمان ارتباطی به نامه ترامپ نداشت

بقائی: پاسخ به نامه ترامپ بعد از تکمیل بررسی‌ها اعلام می‌شود

ترامپ: عفوهای بایدن باطل است

سرمقاله همشهری/ نقاب صلح، خنجر جنگ