ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پوتین کاسه داغ تر از آش/ میانجی بین ایران و امریکا ایالات متحده آمریکا

پوتین کاسه داغ تر از آش/ میانجی بین ایران و امریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سنایی زاویه پرداخت خود این موضوع را از خوشبینی شخص ترامپ به روسیه و ترجیح تاریخی و سنتی روس‌ها به جمهوری‌خواهان می‌داند و می‌گوید: «ترامپ یک خوشبینی نسبت به روسیه دارد و روس‌ها هم علاقه‌مندی خاصی به ترامپ دارند. البته در گذشته، در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، از این علاقه‌مندی نتیجه خاصی جز چند گفت‌وگو و دیدار حاصل نشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما این بار به نظر می‌رسد که ترامپ با اراده بیشتری وارد گفت‌وگو با روسیه شده است؛ زیرا مایل است به جنگ در اوکراین پایان بدهد و تا اندازه‌ای حق را به روسیه می‌دهد. او این تصور را دارد که تداوم این جنگ الزاماً به دلیل مقابله اوکراین با روسیه نبوده است، بلکه به دلیل حمایت بی‌حد و حصر آمریکا و اروپا از شخص آقای زلنسکی و تصمیمات و رویکردهایش بوده است.»
سؤالی که اینجا مطرح می‌شود اینکه دوستی با ترامپ چه آورده‌ای برای پوتین در آوردگاه پرهزینه اوکراین دارد؟ سنایی می‌گوید: «آنچه که ترامپ تا اینجا انجام داده است، بیش از آن چیزی بوده که روسیه انتظار داشته است؛ در انتقاد از اروپا و تحقیر اوکراین هم همینطور.»
انتظارات متقابل ترامپ و پوتین از یکدیگر
اما رسیدن به صلح اوکراین محصول چه شرایطی است؟ معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور معتقد است تحقق صلح بستگی به وقتی دارد که ترامپ خواسته‌های خود از روسیه را مطرح کند.
او حتماً خواسته‌هایی از روسیه خواهد داشت؛ چون مذاکره صلح بر اساس مصالحه و معامله شکل می‌گیرد. خواسته روسیه رفع شدن انسداد پول‌هایش (نزدیک به 600 میلیارد دلار پولی که در خارج از کشور دارد و مسدود شده است) و احتمالاً رفع تحریم‌ها و همچنین عدم عضویت اوکراین در ناتوست. امکان تحقق درخواست سوم محتمل‌تر است؛ ولی باید دید در ازای این خواسته‌ها حاضر است یک عقب‌نشینی نسبی از سرزمین‌هایی که اشغال کرده است، انجام دهد یا نه که معلوم نیست.»
حالا این پرسش مطرح می‌شود که ترامپ در ازای مطالبات پوتین از او چه می‌خواهد؟ سنایی می‌گوید: «انتظار می‌رود ترامپ درباره سایر موضوعات مانند خاورمیانه، غزه، سوریه و ایران هم بتواند با روسیه تفاهم کند و به نتیجه برسد. من معتقدم حتماً مانند دوره قبل گفت‌وگوهای حداقلی بین روسیه و آمریکا در این زمینه‌ها شکل خواهد گرفت. اما اینکه یک همکاری حداکثری هم شکل بگیرد و به نتایجی منتهی شود، به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله باید مشخص شود که موضوع اوکراین به کجا می‌رسد و آیا روابط اروپا و آمریکا ترمیم خواهد شد یا نه، در همین وضع متشنج و بی‌اعتمادی باقی خواهد ماند.»
میانجیگری در زمین مذاکرات هسته‌ای
آیا مناسبات مسکو و واشنگتن پیش از مخاطب قرار دادن اروپا، پیامی از همکاری برای ایران دارد؟ سنایی این را تأیید می‌کند و می‌گوید: «روسیه یکی از ارکان اصلی برجام و بخشی از گفت‌وگوهایی است که طی سال‌های طولانی در زمینه پرونده هسته‌ای جریان داشت. بنابراین اینکه این کشور در چهارچوب پرونده هسته‌ای ابتکاراتی در دست اجرا داشته باشد و حتی در این رابطه تعاملاتی با آمریکا برقرار کند، مسأله تازه‌ای نیست و در دوره قبلی آقای ترامپ هم وجود داشت. البته هیچ‌کدام‌شان نهایتاً به نتیجه نرسید. اما الان موضوع احیای برجام خیلی پیچیده‌تر شده است؛ به این دلیل که آمریکا از برجام خارج شده و پرونده هسته‌ای ایران هم در چهارچوب قانون راهبردی مصوب مجلس با تغییرات زیادی نسبت به گذشته روبه‌رو شده است. از طرف دیگر اروپا و روسیه که در دوره گذشته با یکدیگر همکاری تنگاتنگی در پرونده هسته‌ای ایران داشتند، الان تحت تأثیر موضوع اوکراین در تقابل شدید به سر می‌برند. بنابراین وضعیت بسیار پیچیده‌ای شکل گرفته است. این از طرف دیگر پیچیدگی و دشواری کار را به‌خصوص در سالی که برای ایران خیلی حیاتی است، افزایش می‌دهد؛ زیرا زمان غروب برجام فرا می‌رسد و احتمال اجرای مکانیزم «اسنپ‌بک» هم مطرح شده که بسیار موضوع حساسی است. دست‌اندرکاران این مسأله در کشور به این موضوع توجه دارند و فکر می‌کنم به ویژه از ابتدای سال 1404 باید این پرونده در دستور کارشان باشد.»
 همکاری و همسویی ایران و روسیه و از بین رفتن بدبینی‌ها در داخل کشور به ماهیت این رابطه تا چه اندازه می‌تواند میانداری این کشور در زمین مذاکرات هسته‌ای را در داخل کشور هموار کند؟ سنایی معتقد است روابط ایران با روسیه به شکلی است که امکان ارائه چنین ابتکاراتی را می‌دهد. اما اینکه نهایتاً در چه چهارچوبی سامان خواهد یافت و به چه شکلی پیش خواهد رفت، به عوامل و مسائل زیادی وابسته است که باید منتظر ماند و در هفته‌های آینده دید./خبر آنلاین 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1377901/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الهلال به دنبال جبران ناکامی 2024، رونالدو در انتظار

مدیر السد: مقابل ژاپنی‌ها فرصت جبران نداریم

برتری تاریخی عربستان برابر چین

استقبال زلنسکی از توقف 30 روزه حملات به زیرساخت های انرژی

ادعاهای پنتاگون درباره حمله به یمن / تصاویر بمباران‌های تازه یمن / تصاویر زاگرس، ناو اطلاعاتی ارتش ایران / ویدیویی از ایران که با آن می‌توان جهان را شوکه کرد

هشدار مقتدی صدر در خصوص رسیدن اسرائیل به مرز عراق

بیانیه تند و غافلگیرکننده ترامپ علیه ایران خبر ساز شد

حمله هوایی اسراییل به استان حمص سوریه

حمله هوایی آمریکا به شمال یمن

ترامپ حفاظت امنیتی سرویس مخفی آمریکا از فرزندان بایدن را لغو کرد

هر آنچه در توان داریم، علیه دشمن اسرائیلی و آمریکا به کار خواهیم گرفت

حملات دوباره جنگنده‌های آمریکایی به شمال یمن

ماجرای ممنوعیت ورود تانکر‌های عراقی به ایران

آمریکا 3 بار استان صعده را بمباران کرد

حمله آمریکا به کشتی‌های ایرانی محتمل نیست/ حوثی‌ها عروسک خیمه شب بازی ایران نیستند/ ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست

حمله جنگنده‌های آمریکا به شمال یمن

پیشنهاد الحاق مرز خسروی به منطقه آزاد قصرشیرین

نوسازی وسایل چوبی/راهکاری اقتصادی با 40 هزار تومان

نگاهی به کارنامه برانکو ایوانکوویچ قبل از بازی با چین

واعظی: رهبری فقط مذاکره مستقیم با آمریکا را منع کردندنه مذاکرات رفع تحریم ها را/ ایشان اذن مذاکرات به دولت سیزدهم هم داده بودند

ادعای ترامپ درباره ارتباط حوثی‌ها با ایران نادرست است/ حمله آمریکا به کشتی‌های ایرانی محتمل نیست/ ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست

الحدث: آمریکا 3 بار استان صعده را بمباران کرد

هشدار ترسناک از نقشه آمریکا و اسرائیل علیه ایران در ایام نوروز!

اسرائیل جنایاتش را به سایر کشورها گسترش خواهد داد

جنگ میان حق و باطل؛ چه کسی اشغالگر است؟

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری قزوین منصوب شد

پایان تلخ بورس در آخرین روز سال/ بورس 1403؛ سالی پرفراز و نشیب برای سهامداران

صادرات تاکتیکی علی پروین به فوتبال اروپا

لامین یامال: هیچ تیمی اندازه بارسلونا به رئال مادرید ضربه نمی‌زند

بررسی کارنامه برانکو در روزنامه عربستانی قبل از بازی با چین

ترامپ: گفت‌و‌گو با پوتین سازنده بود؛ برای آتش‌بس کامل کار خواهیم کرد

هشدار ترسناک کاخ سفید به ایران درباره ترامپ

هزینه گزاف معامله و توافق با آمریکا + فیلم

سید حسن خمینی: شهادت صد‌ها تن از مردم غزه با حمایت شیطان بزرگ رقم خورده است

قیمت دینار عراق در بازار ارزهای خارجی؛ 28 اسفند 1403

60 درصد تغییر نرخ ارز، غیراقتصادی است

یک ایرانی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

کلاغ‌های انگلیس خیلی زود به جام رسیدند/ ظهور منچسترسیتی نوین؟

آرزوی یک استقلالی برای اروپا رفتن یک پرسپولیسی

آرزوی جلال الدین ماشاریپوف برای اروپا رفتن یک پرسپولیسی

از گلزنی سون تا پاس گل دوان، تنها نماینده ایران در اروپا طارمی است؛ گزارش AFC

آیا ایران خودرو هایما را کنار می‌گذارد؟ مدیرعامل چینی در تهران

دور جدید جنایات صهیونی در غزه با چراغ سبز آمریکا

آیا آمریکا یک ناو ایرانی را غرق کرد؟ واکنش رسمی پنتاگون

فلاحت پیشه: تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

مسئولیت دینی بر دوش مسلمانان برای یاری فلسطین قرار دارد

تارنمای افشاگر از نقش انگلیس در بمباران خونین یمن پرده برداشت

رهبر انصارالله یمن:آمریکا شریک و حامی اصلی تجاوز به غزه است

ترامپ: گفتگو با پوتین سازنده بود؛ برای آتش‌بس کامل کار خواهیم کرد

خاتمی در 1403: رئیس‌جمهورساز