ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نتانیاهو، ترامپ را متقاعد برای ورود به جنگ کرده است/ حمله به کشتی‌های ایران محتمل است ایالات متحده آمریکا

نتانیاهو، ترامپ را متقاعد برای ورود به جنگ کرده است/ حمله به کشتی‌های ایران محتمل است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا معتقد است هر روز، دونالد ترامپ اظهارات متعدد حیرت‌آور و توهین‌آمیزی می‌زند که ذهن را بی‌حس کرده و هرگونه توضیح منطقی را به چالش می‌کشد. برای درک آنچه ترامپ می‌گوید، باید نظریه‌های سنتی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل را کنار گذاشت و به حوزه‌های روانپزشکی و روانشناسی متوسل شد.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک ، دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» مدعی شد: صد‌ها حمله‌ای که توسط حوثی‌ها، انجام می‌شود، همه از ایران سرچشمه می‌گیرند و توسط ایران ایجاد شده‌اند. 
وی در ادامه گفت: هر حمله یا تلافی بیشتر از سوی "حوثی‌ها" با نیروی بسیار زیادی رو‌به‌رو خواهد شد و هیچ تضمینی وجود ندارد که این نیرو در همانجا متوقف شود.
ترامپ در ادامه ادعا‌های خود گفت: ایران نقش "قربانی بی‌گناه" تروریست‌های سرکشی را بازی کرده که از کنترل آنها خارج شده‌اند، اما آنها کنترل را از دست نداده‌اند. آنها هر حرکت را دیکته می‌کنند، به آنها سلاح می‌دهند، پول و تجهیزات نظامی بسیار پیشرفته و حتی به اصطلاح "اطلاعات" را تأمین می‌کنند. 
وی مدعی شد: از این به بعد، هر شلیکی که توسط حوثی‌ها انجام شود، به عنوان شلیکی از سلاح‌ها و رهبری ایران تلقی خواهد شد و ایران مسئول شناخته شده و عواقب آن را متحمل خواهد شد و این عواقب بسیار شدید خواهد بود!
پیش از این نیز، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا متعاقب تجاوز ائتلاف آمریکایی-انگلیسی به یمن گفته است حملات ما پیامی واضح برای ایران است، اگر حملات یمنی‌ها متوقف نشود عواقب آن متحمل ایران می‌شود.
در همین راستا مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته است ممکن است به دارایی‌های ایران که مرتبط با حمایت از یمن است حمله کنیم.
والتز استفاده از فشار علیه ایران را چه در رابطه با حمایت از حوثی‌های یمن و چه در رابطه با توسعه احتمالی سلاح هسته‌ای رد نکرد.
والتز که روز یکشنبه 16 مارس (26 اسفند) در برنامه "این هفته" شبکه ABC صحبت می‌کرد، گفت: «رئیس جمهور [ترامپ]همیشه همه گزینه‌ها را روی میز دارد و ایران باید صدای او را بلند و واضح بشنود.»
وزیر خارجه آمریکا گفت: حملات یمنی‌ها زیرنظر ایران انجام می‌شود و اگر ایران به انصارالله موشک نمی‌داد آنها توان انجام این حملات را نداشتند.
این در حالی است که ایران اتهام حمایت از انصارالله یمن را رد می‌کند. حسین سلامی، فرماند کل سپاه پاسداران، روز یکشنبه حمایت ایران از حوثی‌ها را تکذیب کرد و همچنین گفت "ایران هرگز آغازگر جنگ نخواهد بود، اما پاسخی قاطع، تعیین‌کننده و تمام‌کننده به هر تهدیدی علیه خود خواهد داد.»
سلامی گفت: رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر عملیات انجام‌شده توسط انصارالله یمن را به ایران نسبت داده. یمنی‌ها ملتی مستقل و آزاد در سرزمین خود هستند و سیاست‌های مستقلی را دنبال می‌کنند. انصارالله به‌عنوان نماینده مردم یمن، تصمیمات راهبردی و عملیاتی خود را به‌صورت مستقل می‌گیرد.
وی درباره هشدار ترامپ به جمهوری اسلامی در خصوص حمایت از حوثی‌های یمن گفت: «جمهوری اسلامی نقشی در تنظیم سیاست‌های ملی یا عملیاتی هیچ جریانی از جبهه مقاومت از جمله انصارالله یمن ندارد. این حرفی که من می‌زنم، واقعیت است.»
درباره این موضوع خبرنگار تابناک گفت‌وگویی با پروفسور نادر انتصار، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا انجام داده که در ادامه می‌آید.
کتاب «سیاست کرد‌ها در خاورمیانه» از جمله آثار شناخته شده انتصار است که ابعاد سیاسی و اجتماعی ادغام کرد‌ها در جریان اصلی زندگی سیاسی-اجتماعی در ایران، عراق و ترکیه را تحلیل می‌کند.
*رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، روز دوشنبه هشدار داد که ایران به‌طور مستقیم مسئول هرگونه حمله توسط حوثی‌های یمن خواهد بود. او گفت: «از این به بعد، هر شلیکی که توسط حوثی‌ها انجام شود، به‌عنوان شلیکی از سلاح‌ها و رهبری ایران در نظر گرفته خواهد شد و ایران مسئول شناخته شده و عواقب آن را تحمل خواهد کرد و این عواقب بسیار شدید خواهد بود!» ارزیابی شما از اظهارات او چیست و آیا احتمال جنگ بین ایران و آمریکا افزایش یافته است؟
هر روز، دونالد ترامپ اظهارات متعدد حیرت‌آور و توهین‌آمیزی می‌زند که ذهن را بی‌حس کرده و هرگونه توضیح منطقی را به چالش می‌کشد. برای درک آنچه ترامپ می‌گوید، باید نظریه‌های سنتی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل را کنار گذاشت و به حوزه‌های روانپزشکی و روانشناسی متوسل شد. 
در سال 2017، یک سال پس از اولین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، 27 روانپزشک و متخصص برجسته سلامت روان گرد هم آمدند و فصل‌هایی از کتابی با عنوان «پرونده خطرناک دونالد ترامپ» را منتشر کردند. آنها علائم ترامپ و تشخیص‌های بالقوه مرتبط را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که او فردی پیچیده، اما به‌طور خطرناکی ناپایدار است. 
مطمئن نیستم که چند نفر در ایران با این کتاب آشنا هستند، اما باید خواندن آن اجباری باشد. با توجه به روش عمل ترامپ، پیش‌بینی احتمال جنگ بین آمریکای ترامپ و ایران بی‌فایده است. دولت ترامپ از افرادی تشکیل شده است که طرفدار جنگ هستند و کسانی که شروع جنگی دیگر در خاورمیانه را مغایر با منافع بلندمدت آمریکا می‌دانند. آنچه برای ایران معقول است، آماده‌سازی برای بدترین سناریو و امید به بهترین نتیجه است.
*برخی استدلال می‌کنند که اگر حملات انصارالله یمن ادامه یابد، آمریکا ممکن است کشتی‌های ایرانی اطراف یمن را هدف قرار دهد. چقدر این سناریو محتمل است؟
هرچه ایران از نظر آمریکا ضعیف‌تر تلقی شود، احتمال وقوع سناریوی ذکر شده بیشتر می‌شود. ترامپ از ضعف بیزار است و از آن در سیاست‌های داخلی و بین‌المللی خود سوءاستفاده می‌کند. حتی در برخورد با اعضای خانواده‌اش، ترامپ تمایل داشته است که از هر ضعفی برای حداکثر کردن منافع خود استفاده کند. او برادر مرحومش را که از نظر ترامپ به اندازه کافی بی‌رحم نبود، به حدی آزار داد که برادرش به الکل مبتلا شد و در سن نسبتاً جوانی درگذشت.
*حملات ائتلاف آمریکایی-اسرائیلی به یمن ادامه دارد. آیا فکر می‌کنید چنین حملاتی به جنگ در یمن پایان خواهد داد یا یک راه‌حل سیاسی ضروری است؟
یمنی‌ها از زمان امپراتوری عثمانی تاکنون در حال جنگ با نیرو‌های خارجی بوده‌اند. با این حال، اگر ائتلاف آمریکایی-اسرائیلی تصمیم بگیرد با یمنی‌ها همان کاری را انجام دهد که نتانیاهو با سرزمین غزه و مردم آن انجام داده است، ممکن است شاهد پایان نسل‌کشی‌گونه مرحله فعلی جنگ باشیم. در چنین سناریویی، ائتلاف آمریکایی-اسرائیلی دست باز خواهد داشت، زیرا رژیم‌های عربی ناتوان هیچ اقدامی انجام نخواهند داد. برخی از آنها ممکن است به طور پنهانی از کشتار در یمن استقبال کنند.
*به طور کلی، چرا آمریکا مستقیماً وارد جنگ در یمن شده و خود را در این درگیری درگیر کرده است؟
من معتقدم نتانیاهو ترامپ را متقاعد کرده است که اکنون بهترین فرصت برای ورود به جنگ علیه یمن به‌عنوان گامی ضروری قبل از تلاش برای وادار کردن ایران به تسلیم در برابر خواسته‌های واشنگتن است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1378877/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعاهای پنتاگون درباره حمله به یمن / تصاویر بمباران‌های تازه یمن / تصاویر زاگرس، ناو اطلاعاتی ارتش ایران / ویدیویی از ایران که با آن می‌توان جهان را شوکه کرد

هشدار مقتدی صدر در خصوص رسیدن اسرائیل به مرز عراق

بیانیه تند و غافلگیرکننده ترامپ علیه ایران خبر ساز شد

حمله هوایی اسراییل به استان حمص سوریه

حمله هوایی آمریکا به شمال یمن

ترامپ حفاظت امنیتی سرویس مخفی آمریکا از فرزندان بایدن را لغو کرد

هر آنچه در توان داریم، علیه دشمن اسرائیلی و آمریکا به کار خواهیم گرفت

حملات دوباره جنگنده‌های آمریکایی به شمال یمن

ماجرای ممنوعیت ورود تانکر‌های عراقی به ایران

آمریکا 3 بار استان صعده را بمباران کرد

حمله آمریکا به کشتی‌های ایرانی محتمل نیست/ حوثی‌ها عروسک خیمه شب بازی ایران نیستند/ ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست

حمله جنگنده‌های آمریکا به شمال یمن

پیشنهاد الحاق مرز خسروی به منطقه آزاد قصرشیرین

نوسازی وسایل چوبی/راهکاری اقتصادی با 40 هزار تومان

نگاهی به کارنامه برانکو ایوانکوویچ قبل از بازی با چین

واعظی: رهبری فقط مذاکره مستقیم با آمریکا را منع کردندنه مذاکرات رفع تحریم ها را/ ایشان اذن مذاکرات به دولت سیزدهم هم داده بودند

ادعای ترامپ درباره ارتباط حوثی‌ها با ایران نادرست است/ حمله آمریکا به کشتی‌های ایرانی محتمل نیست/ ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست

الحدث: آمریکا 3 بار استان صعده را بمباران کرد

هشدار ترسناک از نقشه آمریکا و اسرائیل علیه ایران در ایام نوروز!

اسرائیل جنایاتش را به سایر کشورها گسترش خواهد داد

جنگ میان حق و باطل؛ چه کسی اشغالگر است؟

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری قزوین منصوب شد

پایان تلخ بورس در آخرین روز سال/ بورس 1403؛ سالی پرفراز و نشیب برای سهامداران

صادرات تاکتیکی علی پروین به فوتبال اروپا

لامین یامال: هیچ تیمی اندازه بارسلونا به رئال مادرید ضربه نمی‌زند

بررسی کارنامه برانکو در روزنامه عربستانی قبل از بازی با چین

ترامپ: گفت‌و‌گو با پوتین سازنده بود؛ برای آتش‌بس کامل کار خواهیم کرد

هشدار ترسناک کاخ سفید به ایران درباره ترامپ

هزینه گزاف معامله و توافق با آمریکا + فیلم

سید حسن خمینی: شهادت صد‌ها تن از مردم غزه با حمایت شیطان بزرگ رقم خورده است

قیمت دینار عراق در بازار ارزهای خارجی؛ 28 اسفند 1403

60 درصد تغییر نرخ ارز، غیراقتصادی است

یک ایرانی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

کلاغ‌های انگلیس خیلی زود به جام رسیدند/ ظهور منچسترسیتی نوین؟

آرزوی یک استقلالی برای اروپا رفتن یک پرسپولیسی

آرزوی جلال الدین ماشاریپوف برای اروپا رفتن یک پرسپولیسی

از گلزنی سون تا پاس گل دوان، تنها نماینده ایران در اروپا طارمی است؛ گزارش AFC

آیا ایران خودرو هایما را کنار می‌گذارد؟ مدیرعامل چینی در تهران

دور جدید جنایات صهیونی در غزه با چراغ سبز آمریکا

آیا آمریکا یک ناو ایرانی را غرق کرد؟ واکنش رسمی پنتاگون

فلاحت پیشه: تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

مسئولیت دینی بر دوش مسلمانان برای یاری فلسطین قرار دارد

تارنمای افشاگر از نقش انگلیس در بمباران خونین یمن پرده برداشت

رهبر انصارالله یمن:آمریکا شریک و حامی اصلی تجاوز به غزه است

ترامپ: گفتگو با پوتین سازنده بود؛ برای آتش‌بس کامل کار خواهیم کرد

خاتمی در 1403: رئیس‌جمهورساز

چرا عربستان خود را وارد منازعه شرق اروپا کرده است؟

نتانیاهو: به جنگ ادامه خواهیم داد

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی استان «حمص» سوریه را بمباران کردند

اولین اظهارات ترامپ بعد از گفتگو با پوتین