ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روسیه و اوکراین برای خروج از مخمصه اقتصادی نیاز به ختم جنگ دارند/ ترامپ با معادن کی‌یف به تقابل چین می‌رود اخبار ایران

روسیه و اوکراین برای خروج از مخمصه اقتصادی نیاز به ختم جنگ دارند/ ترامپ با معادن کی‌یف به تقابل چین می‌رود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فریدون مجلسی، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به گفت‌وگوی رؤسای جمهوری ایالات متحده و روسیه در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: اهمیت گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین در درجه اول در این است که هیچ پاسخی برای این پرسش وجود ندارد که تا چه زمانی کشورهای اروپایی و حتی آمریکا باید به اوکراین تسلیحات بدهند و روسیه و این کشور علیه یکدیگر اقدام نظامی انجام دهند و هزاران نفر کشته و زخمی شوند.
باید توجه داشته باشیم که بخش اعظمی از جمعیت اوکراین اساساً روس‌تبار هستند و در مقابل به نظر می‌رسد که ایالات متحده سعی دارد تا به روسیه بفهماند که اوکراین بهتر است اوکراینی بماند و باید با مصالحه از یکدیگر جدا شوند. این در حالیست که رئیس‌جمهوری ایالات متحده همچنان بر موضوع توافق بر سر معادن اوکراین تأکید دارد اما باید توجه شود که مسأله تملک معادن اوکراین به هیچ وجه با موضوعی همانند نفت یکی نیست. اساساً پیچیدگی استفاده از معادن و حتی خروجی مادی آن با نفت متفاوت است و باید دانست که تأکید آمریکا در بحث معادن، در حقیقت به عنوان در اختیار گرفتن موادی مانند لیتیوم و قبضه انحصار آن است. وی ادامه داد: واقعیت این است که بین عمل و شعار فاصله‌های زیادی وجود دارد و باید دید که ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ قرار است با معادن اوکراین چه کار کند. از حیث اقتصادی هزینه نهایی ایالات متحده برای استخراج معادن اوکراین بدون شک با هر کشور دیگر غیر قابل مقایسه است و برای واشنگتن این مدل استخراج ارزان‌تر محسوب می‌شود اما مسأله اینجاست که اوکراین هم چشم خود را به صرفه اقتصادی استخراج لیتیوم یا هر ماده نادر دیگر دوخته است. در این میان چین را باید رقیب جدی و اصلی ایالات متحده در مورد لیتیوم دانست و اساساً بخشی از درخواست ترامپ برای تملک بر معادن اوکراین را باید ذیل سایه رقابت واشنگتن و پکن دانست. از منظر دیگر آمریکا به دنبال تسویه حساب مالی با اوکراین است و با پیش کشیدن توافق معادن به دنبال آن است تا به زلنسکی بفهماند که واشنگتن نمی‌تواند بیش از این به این کشور تسلیحات ارائه کند تا در نهایت جنگ با روسیه ادامه داشته باشد. 
این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: واقعیت این است که سؤال بسیار مهم در مورد پرونده اوکراین که همچنان بی‌‌پاسخ مانده این است که رئیس‌جمهوری اوکراین تا چه زمانی قرار است به جنگ با روسیه ادامه دهد و اساساً تا چه برهه‌ای ارتش و دولت اوکراین می‌خواهد و می‌تواند از اروپا و آمریکا بودجه و تسلیحات برای نبرد علیه روسیه دریافت کند؟ اینکه روسیه اقداماتی را علیه اوکراین انجام بدهد و خاک آنجا را اشغال کرده یک طرف موضوع است اما بحث دیگر این است که عملاً هیچ روزنه امیدی مبنی بر پیروزی نظامی اوکراین و روسیه وجود ندارد. در این بین، به هر ترتیب فکر می‌کنم اتحادیه اروپا هم باید به توافق میان اوکراین و روسیه در نهایت تن دهد. اروپا از یک سو بازار بزرگ روسیه را از دست داده و از سوی دیگر به عنوان وارد کننده انرژی از مسکو هزینه‌های زیادی متحمل شده است. این در حالیست که روسیه هم به تلافی تحریم‌های اروپا علیه خود، تمام فرصت‌های سرمایه‌گذاری در اوکراین را برای اروپایی‌ها از بین برده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در مقابل روسیه هم ضررهای بی‌شماری دیده است و این ضررها هم جنبه انسانی داشته که باعث کشته و زخمی شدن هزاران نفر از سربازان این کشور در نبرد با اوکراین شده و هم اینکه از منظر اقتصادی به صورت کاملا واضح تمام بودجه‌ای که باید هزینه توسعه این کشور می‌شد در جنگ با اوکراین صرف شد. بر همین اساس روسیه هم به خوبی می‌داند که ادامه این جنگ و هزینه میلیاردها دلار در این مخاصمه مسلحانه، خروجی مطلوبی برای این کشور از حیث اقتصادی و به خصوص در حوزه توسعه نخواهد داشت. با این تفاسیر هرگونه توافق صلح میان روسیه و اوکراین که بخواهد با نظارت و راهبری ایالات متحده منعقد شود به نظرم در نهایت از سوی اتحادیه اروپا هم مورد تأیید قرار می‌گیرد و در نهایت اوکراین و روسیه هم بر اتمام هرچه سریع‌تر جنگ نظر مثبت دارند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1378910/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعاهای پنتاگون درباره حمله به یمن / تصاویر بمباران‌های تازه یمن / تصاویر زاگرس، ناو اطلاعاتی ارتش ایران / ویدیویی از ایران که با آن می‌توان جهان را شوکه کرد

هشدار مقتدی صدر در خصوص رسیدن اسرائیل به مرز عراق

بیانیه تند و غافلگیرکننده ترامپ علیه ایران خبر ساز شد

حمله هوایی اسراییل به استان حمص سوریه

حمله هوایی آمریکا به شمال یمن

ترامپ حفاظت امنیتی سرویس مخفی آمریکا از فرزندان بایدن را لغو کرد

هر آنچه در توان داریم، علیه دشمن اسرائیلی و آمریکا به کار خواهیم گرفت

حملات دوباره جنگنده‌های آمریکایی به شمال یمن

ماجرای ممنوعیت ورود تانکر‌های عراقی به ایران

آمریکا 3 بار استان صعده را بمباران کرد

حمله آمریکا به کشتی‌های ایرانی محتمل نیست/ حوثی‌ها عروسک خیمه شب بازی ایران نیستند/ ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست

حمله جنگنده‌های آمریکا به شمال یمن

پیشنهاد الحاق مرز خسروی به منطقه آزاد قصرشیرین

نوسازی وسایل چوبی/راهکاری اقتصادی با 40 هزار تومان

نگاهی به کارنامه برانکو ایوانکوویچ قبل از بازی با چین

واعظی: رهبری فقط مذاکره مستقیم با آمریکا را منع کردندنه مذاکرات رفع تحریم ها را/ ایشان اذن مذاکرات به دولت سیزدهم هم داده بودند

ادعای ترامپ درباره ارتباط حوثی‌ها با ایران نادرست است/ حمله آمریکا به کشتی‌های ایرانی محتمل نیست/ ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست

الحدث: آمریکا 3 بار استان صعده را بمباران کرد

هشدار ترسناک از نقشه آمریکا و اسرائیل علیه ایران در ایام نوروز!

اسرائیل جنایاتش را به سایر کشورها گسترش خواهد داد

جنگ میان حق و باطل؛ چه کسی اشغالگر است؟

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری قزوین منصوب شد

پایان تلخ بورس در آخرین روز سال/ بورس 1403؛ سالی پرفراز و نشیب برای سهامداران

صادرات تاکتیکی علی پروین به فوتبال اروپا

لامین یامال: هیچ تیمی اندازه بارسلونا به رئال مادرید ضربه نمی‌زند

بررسی کارنامه برانکو در روزنامه عربستانی قبل از بازی با چین

ترامپ: گفت‌و‌گو با پوتین سازنده بود؛ برای آتش‌بس کامل کار خواهیم کرد

هشدار ترسناک کاخ سفید به ایران درباره ترامپ

هزینه گزاف معامله و توافق با آمریکا + فیلم

سید حسن خمینی: شهادت صد‌ها تن از مردم غزه با حمایت شیطان بزرگ رقم خورده است

قیمت دینار عراق در بازار ارزهای خارجی؛ 28 اسفند 1403

60 درصد تغییر نرخ ارز، غیراقتصادی است

یک ایرانی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

کلاغ‌های انگلیس خیلی زود به جام رسیدند/ ظهور منچسترسیتی نوین؟

آرزوی یک استقلالی برای اروپا رفتن یک پرسپولیسی

آرزوی جلال الدین ماشاریپوف برای اروپا رفتن یک پرسپولیسی

از گلزنی سون تا پاس گل دوان، تنها نماینده ایران در اروپا طارمی است؛ گزارش AFC

آیا ایران خودرو هایما را کنار می‌گذارد؟ مدیرعامل چینی در تهران

دور جدید جنایات صهیونی در غزه با چراغ سبز آمریکا

آیا آمریکا یک ناو ایرانی را غرق کرد؟ واکنش رسمی پنتاگون

فلاحت پیشه: تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

مسئولیت دینی بر دوش مسلمانان برای یاری فلسطین قرار دارد

تارنمای افشاگر از نقش انگلیس در بمباران خونین یمن پرده برداشت

رهبر انصارالله یمن:آمریکا شریک و حامی اصلی تجاوز به غزه است

ترامپ: گفتگو با پوتین سازنده بود؛ برای آتش‌بس کامل کار خواهیم کرد

خاتمی در 1403: رئیس‌جمهورساز

چرا عربستان خود را وارد منازعه شرق اروپا کرده است؟

نتانیاهو: به جنگ ادامه خواهیم داد

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی استان «حمص» سوریه را بمباران کردند

اولین اظهارات ترامپ بعد از گفتگو با پوتین