ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زنان 3 استان مردان را از صنعت کنار زدند! اخبار ایران

زنان 3 استان مردان را از صنعت کنار زدند!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اکو ایران /بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم صنعت در اشتغال زنان استان‌های کردستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان به نسبت مردان بالاتر است. از همین رو زنان این 3 استان نسبت به مردان صنعتی‌تر هستند. علت این اتفاق چیست؟
در پاییز سال جاری میانگین سهم بخش صنعت از اشتغال مردان 35.2 درصد و از اشتغال زنان 25.2 درصد اعلام شده است. این امر با توجه به وضعیت بازار کار کشور نشان از آن دارد که سهم خدمات از اشتغال زنان به نسبت مردان بالاتر است.
همچنین در فصل گذشته در 42 درصد استان‌های کشور سهم صنعت از جمعیت شاغل زنان و مردان پایین بوده است. به عبارت دیگر این استان‌ها صنعتی محسوب نمی‌شوند. در 26 درصد استان‌ها نیز سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان بالا بوده که این استان‌ها قطعا صنعتی هستند. در 22 درصد استان‌های کشور نیز سهم صنعت از شاغلان مرد بالا و از شاغلان زن پایین بوده است.
 در سه استان نیز سهم صنعت از اشتغال زنان بالا بوده درحالی که از اشتغال مردان پایین محاسبه شده است. در این سه استان به علت مشاغل خانگی و سنتی مانند صنایع دستی و ... سهم صنعت از اشتغال زنان بالا بوده است.

ایرانیان جهان

به روش ارزش افزوده اقتصاد ایران به سه بخش خدمات، صنعت و کشاورزی تقسیم می‌شود. آمارها نشان می‌دهد خدمات بزرگترین سهم را از کیک اقتصاد ایران به خود اختصاص داده و پس از آن صنعت و کشاورزی قرار گرفته‌اند.
کل جمعیت شاغل در کشور که تعداد آن‌ها در پاییز امسال بیشتر از 19 میلیون نفر اعلام شده در یکی از سه بخش خدمات، صنعت و یا کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. در اغلب استان‌های کشور سهم بخش خدمات از جمعیت شاغل چه زن چه مرد نسبت به سایر بخش‌های اقتصاد بالاتر است. بعد از خدمات نیز به ترتیب صنعت و کشاورزی از جمعیت شاغل زنان و مردان سهم داشته‌اند. این امر حاکی از آن است که ترتیب سهم بخش‌ها از اشتغال با سهم آن‌ها از کیک اقتصاد همسو بوده است.
وضعیت سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان در استان‌ها در پاییز 1403
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان در اغلب استان‌های کشور پایین بوده که این امر می‌تواند نشانگر صنعتی نبودن بسیاری از استان‌ها باشد. به زبان اعداد در پاییز امسال در 42 درصد استان‌های کشور یعنی 13 استان، سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان پایین برآورد شده است. استان‌هایی مانند خوزستان، فارس و بوشهر از جمله استان‌هایی هستند که در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند.
در مقابل در 8 استان کشور سهم صنعت از اشتغال هم در زنان و هم در مردان بالا برآورد شده است. این استان‌ها صنعتی محسوب شده و به همین دلیل سهم صنعت از جمعیت شاغل بالا گزارش شده است. اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی از جمله این استان‌ها هستند. به طور مثال سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان در اصفهان در پاییز سال جاری به ترتیب 33.5 و 45.4 درصد محاسبه شده است.
در بعضی استان‌ها نیز سهم صنعت از اشتغال زنان پایین و از اشتغال مردان بالا یا برعکس بوده است. در 7 استان کشور سهم صنعت از جمعیت شاغل مردان بالا و از جمعیت شاغل زنان پایین بوده است. شاخص‌ترین استان‌ها در این میان تهران و مرکزی بوده است. پاییز امسال در تهران صنعت از اشتغال زنان 21.6 درصد و از مردان نزدیک به 36 درصد سهم داشته است. علت این امر در بالا بودن سهم خدمات از اشتغال زنان در این استان است. به عبارت دیگر خدمات در این استان رونق زیادی داشته و از همین‌رو عمده جمعیت شاغل زنان به سمت این بخش سرازیر شده‌اند.
در نهایت نیز در پاییز سال جاری تنها 3 استان بوده‌اند که سهم صنعت از اشتغال زنان در آن‌ها بالا بوده درحالی سهم صنعت از اشتغال مردان پایین بوده است. علت این امر به صنایع مدرن و کارخانه‌ای در این استان‌ها مربوط نیست بلکه به دلیل مشاغل خانگی و سنتی مانند صنایع دستی بوده که در دسته‌بندی مشاغل صنعتی قرار می‌گیرند. سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کردستان از جمله این استان‌ها هستند. در پاییز 1403 در سیستان و بلوچستان سهم صنعت از اشتغال زنان معادل 43.6 درصد محاسبه شده درحالی که سهم این بخش از اشتغال مردان برابر با 35 درصد بوده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1379549/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الهلال به دنبال جبران ناکامی 2024، رونالدو در انتظار

مدیر السد: مقابل ژاپنی‌ها فرصت جبران نداریم

برتری تاریخی عربستان برابر چین

استقبال زلنسکی از توقف 30 روزه حملات به زیرساخت های انرژی

ادعاهای پنتاگون درباره حمله به یمن / تصاویر بمباران‌های تازه یمن / تصاویر زاگرس، ناو اطلاعاتی ارتش ایران / ویدیویی از ایران که با آن می‌توان جهان را شوکه کرد

هشدار مقتدی صدر در خصوص رسیدن اسرائیل به مرز عراق

بیانیه تند و غافلگیرکننده ترامپ علیه ایران خبر ساز شد

حمله هوایی اسراییل به استان حمص سوریه

حمله هوایی آمریکا به شمال یمن

ترامپ حفاظت امنیتی سرویس مخفی آمریکا از فرزندان بایدن را لغو کرد

هر آنچه در توان داریم، علیه دشمن اسرائیلی و آمریکا به کار خواهیم گرفت

حملات دوباره جنگنده‌های آمریکایی به شمال یمن

ماجرای ممنوعیت ورود تانکر‌های عراقی به ایران

آمریکا 3 بار استان صعده را بمباران کرد

حمله آمریکا به کشتی‌های ایرانی محتمل نیست/ حوثی‌ها عروسک خیمه شب بازی ایران نیستند/ ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست

حمله جنگنده‌های آمریکا به شمال یمن

پیشنهاد الحاق مرز خسروی به منطقه آزاد قصرشیرین

نوسازی وسایل چوبی/راهکاری اقتصادی با 40 هزار تومان

نگاهی به کارنامه برانکو ایوانکوویچ قبل از بازی با چین

واعظی: رهبری فقط مذاکره مستقیم با آمریکا را منع کردندنه مذاکرات رفع تحریم ها را/ ایشان اذن مذاکرات به دولت سیزدهم هم داده بودند

ادعای ترامپ درباره ارتباط حوثی‌ها با ایران نادرست است/ حمله آمریکا به کشتی‌های ایرانی محتمل نیست/ ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست

الحدث: آمریکا 3 بار استان صعده را بمباران کرد

هشدار ترسناک از نقشه آمریکا و اسرائیل علیه ایران در ایام نوروز!

اسرائیل جنایاتش را به سایر کشورها گسترش خواهد داد

جنگ میان حق و باطل؛ چه کسی اشغالگر است؟

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری قزوین منصوب شد

پایان تلخ بورس در آخرین روز سال/ بورس 1403؛ سالی پرفراز و نشیب برای سهامداران

صادرات تاکتیکی علی پروین به فوتبال اروپا

لامین یامال: هیچ تیمی اندازه بارسلونا به رئال مادرید ضربه نمی‌زند

بررسی کارنامه برانکو در روزنامه عربستانی قبل از بازی با چین

ترامپ: گفت‌و‌گو با پوتین سازنده بود؛ برای آتش‌بس کامل کار خواهیم کرد

هشدار ترسناک کاخ سفید به ایران درباره ترامپ

هزینه گزاف معامله و توافق با آمریکا + فیلم

سید حسن خمینی: شهادت صد‌ها تن از مردم غزه با حمایت شیطان بزرگ رقم خورده است

قیمت دینار عراق در بازار ارزهای خارجی؛ 28 اسفند 1403

60 درصد تغییر نرخ ارز، غیراقتصادی است

یک ایرانی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

کلاغ‌های انگلیس خیلی زود به جام رسیدند/ ظهور منچسترسیتی نوین؟

آرزوی یک استقلالی برای اروپا رفتن یک پرسپولیسی

آرزوی جلال الدین ماشاریپوف برای اروپا رفتن یک پرسپولیسی

از گلزنی سون تا پاس گل دوان، تنها نماینده ایران در اروپا طارمی است؛ گزارش AFC

آیا ایران خودرو هایما را کنار می‌گذارد؟ مدیرعامل چینی در تهران

دور جدید جنایات صهیونی در غزه با چراغ سبز آمریکا

آیا آمریکا یک ناو ایرانی را غرق کرد؟ واکنش رسمی پنتاگون

فلاحت پیشه: تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

مسئولیت دینی بر دوش مسلمانان برای یاری فلسطین قرار دارد

تارنمای افشاگر از نقش انگلیس در بمباران خونین یمن پرده برداشت

رهبر انصارالله یمن:آمریکا شریک و حامی اصلی تجاوز به غزه است

ترامپ: گفتگو با پوتین سازنده بود؛ برای آتش‌بس کامل کار خواهیم کرد

خاتمی در 1403: رئیس‌جمهورساز