ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آغاز جنگ اردوغان برای ریاست جمهوری دائمی خواندنی ها

آغاز جنگ اردوغان برای ریاست جمهوری دائمی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مشرق /متن پیش رو در مشرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به نظر می رسد اقدام اردوغان و سو استفاده از دستگاه قضایی ترکیه برای دستگیری امام اوغلو در واقع آغاز سلسله اقدامات وی و حزبش برای تحکیم قدرت و ادامه فضای شبه دیکتاتوری در ترکیه باشد.
بازار


پس از دستگیری " alt="ایرانیان جهان" width="100%" />

نیروهای امنیتی ترکیه به دستور مستقیم دولت اردوغان، امام اوغلو شهردار استانبول را با اتهاماتی عجیب نظیر جعل مدرک، فساد مالی در مجموعه تحت سرپرستی و همکاری با گروه تروریستی حزب کارگران کردستان PKK دستگیر کردند؛ از زمان دستگیری وی تظاهرات بزرگی در شهرهای مختلف ترکیه برگزار شده و شاهد سقوط بازار بورس و واحد پول ترکیه (لیر) بوده ایم.
چرا اردوغان حکم دستگیری رقیب بزرگ را صادر کرد؟
کودتای سال 2016 بهانه ای مناسب برای اردوغان و حزب عدالت و توسعه بود تا دست به پاکسازی گسترده صفوف نظامیان ارتش ترکیه بزنند و همه پرسی تغییر قانون اساسی در سال 2018 نیز اقدام سیاسی آنها برای تضمین ادامه حکومت این حزب و تحمیل سیاست های های داخلی و منطقه ای مد نظر اردوغان بود.
اگرچه اردوغان در دو انتخابات ریاست جمهوری 2018 و 2023 موفق به پیروزی شد اما هر دو پیروزی با شکست نسبی (2018) و مطلق (2024) در انتخابات شهرداری های ترکیه کامل وی و حزبش را تلخ کرده و کینه ای عجیب به ویژه علیه اکرم امام اوغلو شهردار استانبول در دل آنها شکل گرفت.
استانبول شهری است که اردوغان در دهه 1990 میلادی با تکیه زدن بر صندلی شهرداری آن سکوی پرش خود برای رسیدن به اوج قدرت را فراهم کرد و شکست در برابر رقیب قدیمی در این شهر به هیچ عنوان برای او خوشایند نبود؛ اتفاقی که سال گذشته نیز به شکل بسیار سنگین تری تکرار شده و نه تنها امام اوغلو در شهر استانبول، بلکه هم حزبی او در CHP منصور یاواش نیز در شهر آنکارا و سایر اعضای حزب جمهوریت خلق در 15 شهر بزرگ دیگر ترکیه پیروز شدند تا شکستی سنگین برای حزب عدالت و توسعه رقم بخورد.

ایرانیان جهان


درصد آرای سه شهر آنکارا، استانبول و ازمیر در انتخابات شهرداری 2024 و پیروزی جناح مخالف اردوغان
کینه قدیمی فوق و مجموعه حوادث منجر به دستگیری امام اوغلو منجر شد تا عمده کارشناسان، دستگیری وی را نه بر اساس اتهامات واقعی بلکه سو استفاده اردوغان از قدرت و دستگاه های قضایی ترکیه محسوب کنند و به جز حزب حزکت ملی MHP که همپیمان اردوغان محسوب می شود تمامی احزاب سیاسی ترکیه از طرفداران خود بخواهند در حمایت از اکرم امام اوغلو اقدام به تظاهرات خیابانی کنند.
احتمال تلاش برای تغییر مجدد قانون اساسی
بدون شک همه پرسی سال 2018 ترکیه برای تغییر نظام سیاسی این کشور (از نخست وزیری به ریاست جمهوری تام الاختیار) با تلاش و تبلیغات گسترده حزب عدالت و توسعه برگزار شده و تصویب شد.
بر اساس این قانون رئیس جمهور منتخب تنها دو دوره 5 ساله قادر به پیروزی و تکیه زدن بر مسند ریاست خواهد بود؛ اردوغان از سال 2018 رئیس جمهور ترکیه بوده و بر اساس قانون قادر به شرکت در انتخابات سال 2028 نخواهد بود؛ پس از شکست سنگین انتخابات شهرداری ها در سال 2024 سران حزب بار دیگر به وحشت افتاده و بیم آن را دارند که در غیاب اردوغان، شخصیت سیاسی برجسته ای که قادر به پیروزی و حفظ صندلی ریاست جمهوری باشد در اختیار نداشته باشند؛ بنابراین از هم اکنون زمزمه هایی شنیده می شود که ممکن است اردوغان و حزبش به دنبال تغییر مجدد قانون اساسی و افزایش تعداد دوره های ریاست جمهوری یک شخص واحد باشند.
در واقع اردوغان تلاش می کند تا مدلی شبیه به فضای سیاسی روسیه و ریاست جمهوری دائمی ولادیمیر پوتین را در کشور ترکیه نیز بنا کند؛ امری که بدون تردید با مخالفت جدی احزاب رقیب به ویژه CHP همراه خواهد شد و محبوب ترین شخصیت سیاسی این حزب نیست در حال حاضر کسی نیست به جز اکرم امام اوغلو شهردار بازداشت شده استانبول.
به نظر می رسد اقدام اردوغان و سو استفاده از دستگاه قضایی ترکیه برای دستگیری امام اوغلو در واقع آغاز سلسله اقدامات وی و حزبش برای تحکیم قدرت و ادامه فضای شبه دیکتاتوری در ترکیه باشد؛ به ویژه که پس از حوادث منجر به سقوط دولت بشار اسد در دمشق و کنترل تقریبا کامل ترکیه بر این کشور، اردوغان و حزبش خود را به رویای تشکیل عثمانی جدید و خلافت سلطانی جدید نزدیک و نزدیک تر می بینند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1382117/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جوسازی مقام اروپایی علیه ایران در کنار صهیونیست‌ها

قرعه‌کشی مقدماتی جام جهانی 2026 اروپا+جزئیات

چین احتمال اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین را رد کرد

لاوروف: روابط ایران و روسیه در حال شکوفایی است

دیدار فرستاده ویژه وزارت خارجه چین در امور افغانستان با تخت‌ روانچی

اهداف شیطانی «دونالد ترامپ» محقق نخواهد شد

فیدان‌ به آمریکا می‌رود

آتش‌بس در دریای سیاه، محور اصلی مذاکرات روسیه و آمریکا در ریاض

نخستین خبر از مذاکرت روسیه و آمریکا؛ مذاکرات پس از 3 ساعت همچنان ادامه دارد |تفاهم وجود دارد؟

جیمز دیوید ونس از کوچه های فقر تا معاونت رئیس‌جمهور آمریکا

کرملین: روسیه و آمریکا در مورد پایان جنگ اوکراین تفاهم دارند

دیدار ترامپ و زلنسکی و سینگال آن برای سرزمین‌های اشغالی/ وحشت صهیونیست‌ها از تکرار حادثه کاخ سفید برای اسرائیل

برندینگ سیاسی پزشکیان؛ بین مردم برجسته شد چون رقبایش قالیباف و جلیلی بودند

خلاصه بازی فوتبال ساحلی عربستان – عراق

ادعای وزیر نفت عراق علیه ایران

سرمایه‌‌های مردم به سمت تولید مولد هدایت می‌شود

فرصت سرمایه گذاری بدون پیچ وخم‌های اداری فراهم شود

فوق ستاره ژاپن غیب شد!

آب پاکی چین روی دست اوکراین

چین، مسلمانان را مجبور به روزه‌خواری می‌کند

اکسپرس تریبون: سفر نماینده پاکستان به کابل موفقیت‌آمیز بود

عراقچی: قطعا جمهوری اسلامی تحت فشار تحریم حداکثری و تهدیدات وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهد شد

هشدار دولت دانمارک درباره سفر هیئت آمریکایی به گرینلند

قیمت طلا | قیمت سکه | قیمت دلار | جدیدترین قیمت سکه امامی امروز دوشنبه 4 فروردین 1404

نوه نلسون ماندلا: شهید نصرالله نمی‌میرد و الگوی همه آزادگان دنیاست

پیشنهاد جدید قاهره در رابطه با آتش‌بس در غزه

در سایه اعتراضات به دستگیری امام‌اوغلو ورود و خروج از استانبول ممنوع شد

تیتر تأمل‌برانگیز مجله تایم در مورد زلنسکی: پایان بازی!

تحقق شعار سرمایه‌گذاری برای تولید با نوآوری و اصلاح سیاست

رکوردشکنی قیمت دلار در سال 1404 تداوم دارد؟

نایب رئیس مجلس خبرگان: اگر مسائل اقتصادی سامان پیدا نکند، ممکن است دشمن مشکلاتی را برای ما ایجاد کند

موریاسو: برای شکست عربستان متحد هستیم

آنها می‌توانند قهرمان جام جهانی شوند! با بهترین تیم آسیا روبرو خواهیم شد

ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست‌ یابد

تکرار اتهام‌زنی اروپا علیه ایران/ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست‌یابد

اطلاعات مراکز حساس اسراییل در اختیار ایران است!

روابط با ایران و اکثر کشورهای جهان را گسترش می‌دهیم

ترامپ: رهبر چین، نفت ایران را کنار بگذارد وگرنه....

قیمت طلای جهانی امروز 4 فروردین 1404

بازگشت ترامپ و بی‌اعتمادی متحدان به چتر هسته‌ای آمریکا

اسرائیلی‌ها مذاکرات آتش‌بس در غزه را به بن‌بست رساندند

اسرائیل خبرنگار شبکه «الجزیره» را به شهادت رساند

آلمان: اسرائیل با توسعه شهرک‌سازی، راه‌حل دو دولت را نابود می‌کند

حملهٔ جنگنده‌های اسرائیل به یک مقر نظامی در جنوب سوریه

رسانه آمریکایی: ترکیه به سوی استبداد خیز برمی‌دارد

بیت‌کوین محرک جدیدی برای صعود یافت

اخذ مالیات یک درصدی از خودروهای سواری بالای 5 میلیارد تومان

توقیف نفتکش‌های منتسب به ایران توسط آمریکا ؛ ادعای جنجالی مقام عراقی

عراق: به آمریکایی ها گفتیم نفتکش های ایرانی از مدارک جعلی عراقی برای دور زدن تحریم ها استفاده کرده اند

چین، عراق و امارات؛ 3 خریدار اول کالاهای ایرانی/ افزایش ارزش دلاری صادرات غیرنفتی+ نمودار