ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سال بازار سرمایه اخبار ایران

سال بازار سرمایه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش می‌متالز، متن کامل یادداشت حجت‌الله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار را بخوانید:
به گواه آن‌چه در این سال‌ها شنیده، نوشته و خوانده‌ایم، مسئله اصلی کشور، اقتصاد است و مسئله اصلی اقتصاد، رشد. اگر چه مسائل و عوامل مهمی رامی‌توان دغدغه‌های اساسی مسئولان، مدیران و نظریه‌پردازان اقتصادی ایران دانست که از آن جمله است: نقدینگی، تورم، بیکاری، ناترازی، عدالت، کسری بودجه، تراز تجاری و نظایر آن، اما حقیقت آن است که تمامی این عوامل، در ذیل مفهوم گران‌سنگ «رشد» قرار می‌گیرند، به گونه‌ای که اگر رشد اقتصادی بهبود یابد، بسیاری از مسائل پیشگفته حل و فصل شده و بهبود اساسی خواهند یافت.
در سایه‌ی رشد است که با گسترش ظرفیت‌های اقتصاد، بیکاری کاهش می‌یابد، با افزایش درآمد سرانه، فقر رنگ می‌بازد، عدالت جلوه می‌کند و این همه خود را در افزایش رفاه شهروندان متبلور می‌سازد. مجموعه پژوهش‌ها، تجربه‌ها و انگاره‌های علم ارجمند اقتصاد برای دستیابی به مدل جامعی از رشد، نشان می‌دهند که مفهوم رشد به زبان ریاضی‌دانان، نه تابعی تک متغیره هست و نه تابعی از نوع درجه‌ی اول. این بدان معنی است که اولاً عوامل متعدد مهمی بر رشد اثرگذار هستند و ثانیاً این اثرگذاری، خطی و مستقیم نیست. از این روی، برخی نظریه‌پردازان مهم در حوزه اقتصاد کلان پیشرفته، رشد را مفهومی سهل و در عین حال ممتنع دانسته‌اند و البته این پیچیدگی موجب نشده تا کشور‌ها به حکمت این معما را نگشایند و راه دشوار رشد را نپیمایند.
از بین یافته‌های علمی و تجربی در حوزه رشد، دو نکته برجسته، پذیرش عمومی یافته‌اند و کم‌تر کسی به انکار آن پرداخته است. نخست این که مهم‌ترین و مربوط‌ترین متغیر برای اندازه‌گیری یا برآورد رشد، میزان تغییر در تولید ناخالص داخلی است و دوم این که از بین عوامل چندگانه مؤثر بر تولید ناخالص داخلی، متغیر سرمایه در کنار متغیر‌هایی مانند نیروی کار، فن‌آوری و منابع محیطی از اهمیت خاصی برخوردار است. به عبارت بهتر و خلاصه‌تر: رشد اقتصادی در سایه‌ی تشکیل سرمایه است که تحقق می‌یابد و بدون نرخ مثبت رشد سرمایه، رشد اقتصادی، در بلندمدت مثبت و پایدار نخواهد بود.
حقیقت دیگر آن است که از میان نهاد‌های مختلف در اقتصاد، نقش‌آفرینی مؤثر در تشکیل سرمایه، مأموریت اصلی بازار سرمایه است که در سایه افزایش کارآیی بازار و صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران تحقق می‌یابد.
بدین سبب، سال 1404 از آن روی که سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام گرفته، سالی مبارک برای بازار سرمایه است و تحقق این هدف، با افزایش شفافیت و کارآیی، بهبود نقد شوندگی، دستیابی به بازده مورد انتظار و قابل رقابت با سایر بازارها، کاهش نااطمینانی‌ها و مدیریت کارآمد ریسک امکان‌پذیر است که آن‌هم در گرو همراهی تمامی نهاد‌های اقتصادی و اجتماعی و همکاری حداکثری ارکان بازار سرمایه است. در این میان ضروری است هم بر کاهش نااطمینانی تأکید شود که عامل مهم، پیشینی و اثرگذار بر تصمیم‌های سرمایه‌گذاری است و بخش مهمی از آن به سیاست‌های روشن و برنامه‌های عملیاتی دولت و نیز بهبود شفافیت و افشاء کافی در بازار سرمایه وابسته است و هم ضرورت همراهی و هماهنگی در اتخاذ سیاست‌ها فراموش نشود، که در شرایط الزام به رشد تولید و تشکیل سرمایه، عامل مهمی مانند نرخ سود سپرده یا عرضه‌ی طلا و مسکوک و ارز، فعالان اقتصادی و شهروندان را از سرمایه‌گذاری در بخش مولد اقتصاد منصرف نسازد. آن‌چه مسلم است سرمایه‌گذار، به‌حق در پی کسب بازده مناسب است و از این روی، باید به‌گونه‌ای عمل کرد که جذابیت نرخ بازده کوتاه‌مدت، که اغلب ناپایدار است، دستیابی به نرخ بازده بلندمدت و پایدار را با مانع اساسی رو‌به‌رو نسازد.
در این راستا، با همکاران پرتلاشم در سازمان بورس و اوراق بهادار و تمامی ارکان و بخش‌های بازار پرظرفیت سرمایه، با تدبیر، برنامه‌ریزی و اقدام عملیاتی، خواهیم کوشید تا با معرفی و توسعه ابزار‌های جدید، ارتقاء مدل‌ها، بازنگری ریزساختار‌ها و تسهیل و ساده‌سازی فرآیندها، به نوبه خود زمینه‌ی تحقق شعار ارزشمند سال و تشکیل سرمایه برای کل زنجیره‌ی تولید را که علاوه بر فرآوری و ساخت، دربرگیرنده فرآیند‌هایی مانند تحقیق و توسعه، فن‌آوری اطلاعات، دانش فنی، تأمین و تدارک، حمل و نقل و بازاریابی و توزیع و خدمات پس از آن نیز به شمار می‌رود، فراهم سازیم. فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بورس‌های تهران، فرابورس و بازار نوآفرین آن، بورس کالا و بورس انرژی، بهره‌مندی تمام اجزای زنجیره‌ی تولید را امکان‌پذیر می‌سازد.
باشد که دست در دست هم، بازاری مناسب را برای تشکیل سرمایه‌ی بیش‌تر و کسب بازدهی بالاتر رقم بزنیم تا با استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تحقق شعار سال، رشد اقتصادی پایدار در ایران عزیزمان جلوه‌گر شود.
منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383264/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عارف: مناطق آزاد بازوی اقتصادی کشور در شرایط تحریم هستند

مناطق آزاد بازوی اقتصادی کشور در شرایط تحریم هستند

ضرورت تقویت رایزن‌های اقتصادی در اقلیم کردستان عراق

مارپیچ آبی‌رنگ عجیب در آسمان اروپا؛ دستپخت تازه ماسک؟ +عکس

ایران 11-13 چین؛ بازهم واترپلوی ایران حریف چین نشد

قیمت جهانی طلا امروز 06 فروردین؛ رشد اندک قیمت طلا

اخراجی آمریکا با استقبال گسترده به کشورش بازگشت / سفیر آفریقای جنوبی فقط به سیاست‌های ترامپ انتقاد کرده بود!

قیمت جهانی نفت امروز 06 فروردین؛ برنت 73 دلار و 20 سنت شد

جدول مقدماتی جام جهانی – انتخابی آمریکا؛ آرژانتین هم به جام جهانی راه یافت

ادای تازه ترامپ درباره مذاکره با ایران

نگاهی به آرایش تحریم‌های آمریکا در فشار حداکثری

ریاست‌جمهوری ترامپ و تأثیر آن بر اقتصاد ایران؛ معاون پیشین وزارت خارجه: امکان زیادی برای اجماع در داخل بر سر راه حل منطقی وجود دارد/ هادیان: مذاکره نکنیم فشار حداکثری به سرعت آغاز می شود

وزیر خارجه چین: پکن و ایالات متحده باید تعامل متقابل را تقویت کنند

مشکل‌سازی عجیب ترامپ برای ایران و 40 کشور در جام جهانی

نگاه متفاوت ترکیه و آمریکا به دیدار فیدان – روبیو

در ترکیه چه خبر است؟

چرا دونالد ترامپ علیه این نهاد است؟

نتانیاهو به‌طور علنی از اشغال غزه گفت

شلیک موشک «کروز» از زیردریایی روسیه در رزمایش دریای ژاپن

حملات جدید رژیم صهیونیستی به لبنان

آمریکا، چین را نقره‌داغ کرد

حماس بیانیه داد: بمباران بی‌هدف، جان اسیران صهیونیست را به خطر می‌اندازد

بیت‌کوین به 90 هزار دلار نزدیک شد

ابزارهای تشویقی برای خروج بانک ها از بنگاهداری

سبز بهاری سهم بورس از معاملات امروز

سرمربی تیم ملی فلسطین، بعد از پیروزی مقابل عراق: این برد تقدیم به روح پاک شهدا

نماینده بیجار: بازار اقلیم کردستان عراق را از دست دادیم

سرمایه‌گذار به دنبال ثبات و امنیت است/ ضرورت پذیرفتن FATF

آمارهای اقتصادی هرمزگان متناسب با ظرفیت‌های استان نیست

خبرهای مهم اقتصادی در راه است!

واترپلوی زیر 20 سال قهرمانی آسیا| ایران مغلوب چین شد/ دیدار با مالزی برای صعود

چین خواستار پیشبرد گذار سیاسی در سوریه و بازگشت صلح شد

شکست ایران مقابل چین در واترپلوی زیر 20 سال قهرمانی آسیا

شکست واترپلو جوانان ایران مقابل چین در مسابقات قهرمانی آسیا

لاوروف: راستی‌آزمایی، اساس مذاکرات با آمریکا است

شهادت دست کم 25 غیرنظامی در حملات آمریکا

ازسرگیری جنگ غزه/قتل‌عام بیش از 800 نفر در کمتر از 9 روز

چین به آمریکا: ذهنیت هژمونیک را کنار بگذار

شهادت دست کم 25 غیرنظامی یمنی در حملات آمریکا

قیمت جهانی نفت امروز 6 فروردین 1404

آمریکا دید سلطه‌جویانه خود نسبت به چین را کنار بگذارد

اقدام تازه آمریکا برای مقابله با پیشرفت چین در هوش مصنوعی

تاثیرسیاست تعرفه‌ای ترامپ بر جهان و چگونگی مقابله آسیا با آن

زیان میلیونی هر ایرانی از تحریم های آمریکا خبر ساز شد

موج بازداشت‌ها در ترکیه؛ 1400 نفر دستگیر شدند

جایگاه 53 امسال از نظر میزان بارش در بین 57 سال آماری

دراگان اسکوچیچ گزینه تیم ملی عراق شد

شوک به فوتبال ایران؛ اسکوچیچ، گزینه غیرمنتظره نیمکت عراق

سال 1404 را با افزایش تولید نفت آغاز کردیم

تداوم حمایت وزارت اقتصاد از بازار سرمایه در سال 1404/ وزارت اقتصاد تمام تلاش خود را برای رونق بازار سرمایه انجام خواهد داد/ وزیر جدید اقتصاد هم به رونق بازار سرمایه توجه خواهد داشت/ این گفت‌و‌گو را تصویری ببینید + ویدئو