ایرانیان جهان

آخرين مطالب

از سرگیری حملات اسرائیل مجازات دسته‌جمعی مردم غزه است/ نتانیاهو جای هیتلر را گرفته است ایالات متحده آمریکا

از سرگیری حملات اسرائیل مجازات دسته‌جمعی مردم غزه است/ نتانیاهو جای هیتلر را گرفته است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عمادالدین باقی، فعال حقوق بشر در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره به چراغ سبز آمریکا به حملات مجدد اسرائیل به غزه، افزود: آمریکا صلاحیت پرچمداری حقوق بشر را ندارد و دنیا باید با تمام قوا مقابل دولت‌های جنایتکار اسرائیل و ترامپ بایستد والا خطر گسترش شعله‌های جنگ، دنیا را تهدید می‌کند. اول باید ببینیم جنگ جدید علیه غزه چرا و چگونه آغاز شد؟ جنگ اول غزه پس از عملیات طوفان‌الاقصی در 7 اکتبر شروع شد.
فارغ از اینکه چه قضاوتی درباره عملیات 7 اکتبر داشته باشیم - که بعضی آن را تروریستی و بعضی آن را طغیان ناشی از 20 سال محاصره، تحریم، فشار زندان و کشتار می‌دانند - اما در یک چیز تردیدی نیست و آن اینکه 15 ماه شخم زدن غزه و کشتار مردم عادی و کودکان و زنان از طرف تمام نهادهای بین‌المللی حقوق بشر و دیوان کیفری بین‌المللی، جنایت علیه بشریت شناخته شد. باقی با اشاره به اظهارات نتانیاهو که گفته بود تا نابودی کامل حماس و اشغال کامل غزه به جنگ ادامه خواهد داد، افزود: نتانیاهو وقتی مجبور به پذیرش آتش‌بس شد، در داخل به دلیل عدم تحقق وعده‌هایش مورد اعتراض قرار گرفت. خصوصاً وقتی اسرائیلی‌ها مشاهده کردند نیروهای گردان‌های القسام حضور وسیعی دارند و در هنگام تبادل اسرا با نمایش پرچم خود مانور می‌دهند، آن‌ها احساس کردند تحقیر شده‌اند. به‌ویژه رفتار صمیمی بعضی از گروگان‌ها نسبت به نیروهای حماس در موقع آزاد شدن، موجب خشم دولت نتانیاهو شد و آن‌ها تصمیم گرفتند آتش‌بس را هرچه زودتر خاتمه بدهند. بنابراین به تمام روش‌ها متوسل شدند و مجدداً محاصره و تحریم را شروع کردند و به تبع آن سیستم آبرسانی و گرمایشی در فصل زمستان هم از کار افتاد.
او با بیان اینکه ازسرگیری حملات اسرائیل مجازات دسته‌جمعی مردم غزه پس از آتش‌بس بود، تصریح کرد: کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که تصمیم اسرائیل برای جلوگیری از کمک‌رسانی به غزه غیرقابل قبول بوده و مغایر با قوانین بین‌المللی است.
آمریکا صلاحیت پرچمداری حقوق بشر را ندارد باقی با عجیب خواندن اظهارات ترامپ در دوره آتش‌بس درخصوص اشغال غزه و تبدیل آن به محیط گردشگری، خاطرنشان کرد: با این‌حال باز هم از طرف غزه خویشتنداری شد، اما اسرائیل دوباره وارد فاز ترور و حملات هوایی شد و آتش‌بس را نقض کرد. گردان‌های القسام هم متقابلاً به تل‌آویو حمله کردند، در عین حال اصرار داشتند که می‌خواهند آتش‌بس حفظ شود، ولی اسرائیل دوباره حملات زمینی و هوایی و اشغال غزه را آغاز کرد.
کشتار دسته‌جمعی غیرنظامیان و کودکان در مدرسه و بیمارستان و مسجد با حمایت اطلاعاتی، مالی و نظامی دولت آمریکا، جنایتی بدتر از هولوکاست است.
این فعال حقوق بشر با اظهار تأسف از پخش تصاویر دردناک بدن‌های تکه پاره شده مردم در مسجدی در غزه، گفت: واقعا شرم بر دولت آمریکای حامی قصابی‌های رژیم سفاک اسرائیل و دولت‌های اروپایی و عربی که فقط تماشاگرند. در روزهای جشن طبیعت و عید نوروز می‌خواهیم فقط از خوبی‌ها و زیبایی‌ها بگوییم اما این سفاک‌ها نمی‌گذارند!
او با تأکید بر اینکه اسرائیل فقط خودش حقوق بشر و قواعد بین‌الملل را زیر پا نگذاشت بلکه در سطح جهان آن را بی‌اعتبار کرد، تأکید کرد: وقتی ترامپ اعلام می‌کند اسرائیل با حمایت کامل ما دوباره به غزه حمله کرده، دیگر آمریکا صلاحیت پرچمداری حقوق بشر را ندارد. فقط بشری که با آن‌ها باشد، بشر است. این همان منطق بنیادگرایی است که فقط کسی که در چهارچوب عقیده آن‌ها قرار بگیرد را انسان می‌داند.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه این تفکر ترامپی و بنیادگرایی می‌شود قانون ‌جنگل! اسرائیل جهان را به جنگل قبل از تشکیل سازمان ملل برگردانده است! الان دیگر آشکار شده که در دنیا زبان زور حکومت می کند. سازمان ملل بیش از هر زمانی اعتبارش آسیب دیده است.
باقی با اشاره به اینکه جنگ‌ جهانی دوم در شرایطی رخ داد که اعتبار جامعه ملل پس از بیست سال از تشکیلش از بین رفت، اظهار داشت: اکنون سازمان ملل وضعیتی شبیه به جامعه ملل قبل از جنگ جهانی دوم پیدا کرده است.

ایرانیان جهان

کشتار دسته‌جمعی در غزه جنایتی بدتر از هولوکاست است این پژوهشگر حقوق بشر ادعاهای دولت‌های غربی در دفاع از حقوق بشر را رنگ‌باخته و ریاکارانه عنوان و تصریح کرد: تابو شدن هولوکاست نماد تعهد غرب به حقوق بشر شده بود؛ به گونه‌ای که اگر کسی کمترین سؤال یا ابهامی درباره آن مطرح می‌کرد با مجازات روبرو می‌شد، اما بعد از سال‌ها تابوسازی از هولوکاست اکنون در خود غرب سخن از جنایتی بدتر از هولوکاست در غزه رانده می‌شود چون برخلاف هولوکاست، این جنایت جلوی چشم جهانیان و دولت‌های مدعی حقوق بشر صورت می‌گیرد. 
وی با بیان این‌که امروز خود نتانیاهو و دولت اسرائیل جای هیتلر و نازی‌ها را گرفته‌اند و هولوکاست آفریده‌اند و دیگر نمی‌توانند از جنایت هیتلر برای دفاع از خود ارتزاق کنند، تاکید کرد: کشتار دسته‌جمعی غیرنظامیان و کودکان در مدرسه و بیمارستان و مسجد با حمایت اطلاعاتی، مالی و نظامی دولت آمریکا، جنایتی بدتر از هولوکاست است.
آنچه در غزه رخ می‌دهد پایه‌های حقوق بشر را ویران می‌کند باقی در پاسخ به سؤالی درخصوص وظیفه ما و جامعه جهانی نسبت به غزه و مهار ماشین نسل‌کشی اسرائیل گفت: بعضی به خاطر قساوت قلب و فرار از مسئولیت انسانی خود، یا به خاطر عدم درک عمیق از مفهوم انسانیت و یا به دلیل خشم و نارضایتی از وضع موجود و لجبازی با حکومت، می‌گویند چرا غرب‌ستیزی و عرب‌پرستی می‌کنید؟ و غزه به شما چه ربطی دارد؟ آخر این مردم که نه اسلحه داشتند نه در میدان جنگ بودند، فقط در مسجد داشتند عبادت می‌کردند چرا اینگونه سلاخی شدند؟
وی ادامه داد: دولت‌های آمریکا و اروپا - به جز ایرلند - در برابر جنایات اسرائیل یا حامی بودند یا سکوت کردند، اما افکار عمومی و مردم واکنش‌های گسترده‌ای داشتند در حالی که متاسفانه در کشورهای اسلامی ما شاهد واکنش فراگیری نبودیم!
باقی یادآور شد: در اوایل نسل‌کشی اسرائیل در غزه یک سرباز جوان نیروی هوایی ارتش آمریکا که یهودی بود در واکنش به این جنایات، خودش را جلوی سفارت اسرائیل در واشنگتن با آتش کشید و از دنیا رفت. وسیع‌ترین تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا رخ داد. وسیع‌ترین تظاهرات در استرالیا انجام شد. 
وی با تاکید بر این‌که آنچه در غزه رخ می‌دهد پایه‌های حقوق بشر و پایه‌های اعتبار قواعد بین‌الملل و صلح جهانی را ویران می‌کند و معنایش این است که فردا هیچ‌کس در هیچ نقطه‌ای از جهان امنیت نخواهد داشت، گفت: جنگ مانند شعله‌ای است که می‌تواند گسترش پیدا کند و محدوده وسیعی بزرگی را به آتش بکشد. تمام جنگ‌های گسترده در دنیا از جمله جنگ جهانی از وقایعی کوچک آغاز شده‌اند. دنیا اگر درد انسانیت هم نداشته باشد به خاطر مصلحت خودش و به خطر افتادن امنیت جهانی هم که شده باید با تمام قوا علیه دولت‌های جنایتکار اسرائیل و ترامپ اعتراض کند، وگرنه جغد خشونت بر بام همه می‌نشیند.
کد خبر 2043321

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1388576/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیروزی آویسپا با پاس گل شهاب زاهدی

ژاپن لرزید

رویارویی چین و روسیه با کارت کریدورها؛ پکن پشت متحدش را خالی می‌کند؟/ آماده‌باش ترکیه برای مانور در حیاط خلوت روسیه

شاهین: اقدام روسیه فرصت‌های جدیدی با افغانستان ایجاد می‌کند

تحریم‌های تازه آمریکا علیه انصارالله یمن

وزیر خارجه فرانسه: با ایران توافق نشود درگیری نظامی حتمی و نزدیک است

کاهش بازار سهام آمریکا در آستانه اعلام تعرفه‌ها توسط ترامپ

احتمال جدا شدن ماسک از کابینه ترامپ قوت گرفت

تحریم‌های جدید آمریکا علیه انصارالله یمن همزمان با تشدید حملات و تهدیدات

سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به فرانسه برای رایزنی درباره ایران

ادعاهای جدید وزیر خارجه فرانسه علیه ایران

سی‌ان‌ان: طرح ترامپ بزرگترین تشدید تعرفه‌های آمریکا در 100 سال گذشته است

وزیر خارجه فرانسه: با ایران توافق نشود درگیری نظامی حتمی است!

تصمیم قاطع ترامپ برای فروش تیک‌تاک!

لاریجانی: اگر ایران بمباران شود، به ساخت سلاح هسته ای روی می آوریم! عملکرد ایران در سوریه در راستای منافع ملی بود! آیا آب دریای خزر به تهران می رسد؟

برای فروش تیک تاک در کاخ سفید جلسه ای تشکیل شد

پالتیکو: ایلان ماسک به زودی از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

وزیر خزانه‌داری آمریکا: ترامپ به دنبال ایجاد اختلال در دسترسی تهران به منابع مالی است

​تحریم‌های جدید آمریکا علیه انصارالله یمن

موضع عبدالکریم سروش درباره رفتارهای دولت آمریکا: وقتی قدرت بسیار بود اما حق‌شناسی و عدالت نبود، نامش جز «توحش» چیز دیگری نیست

مقام آمریکایی: ترامپ به دنبال جنگ با ایران نیست

ترامپ می‌خواهد با ایران معامله کند؟

پولیتیکو: ایلان ماسک از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

حماس: یورش بن گویر به مسجدالاقصی اقدامی خطرناک است

تحریم جدید خزانه‌داری آمریکا علیه انصار الله یمن

واکنش طالبان به تعلیق ممنوعیت فعالیت آنها توسط روسیه

دبیر کل ناتو: با تهدیداتی از جانب روسیه و چین روبرو هستیم

سامانه املاک و اسکان چشم انتظار اتصال دستگاه‌ها

سهم اجزای هزینه‌ای از کیک اقتصاد با تحریم و بدون تحریم

تامین‌کنندگان اصلی مرغ کشور؛ امارات اول شد

بمب خبری فوتبال، با عراق توافق کرد

نقش امنیت در رشد اقتصادی و تحقق شعار سال

تشکیل 287 پرونده برای مجرمان اقتصادی

پیروزی آویسپا در لیگ ژاپن با پاس گل شهاب زاهدی

زلزله 6.2 ریشتری در سواحل ژاپن

تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه اعمال شد

اعمال تحریم‌های مرتبط با ایران علیه 3 شهروند و 3 نهاد روسیه از سوی آمریکا

جلسه در کاخ سفید برای فروش تیک تاک

تحریم‌های آمریکا علیه 3 شهروند روسیه و 3 نهاد در ارتباط با ایران

اعمال تحریم‌های مرتبط با ایران علیه 3 شهروند و 3 نهاد روسی

تحریم‌های تازه آمریکاه علیه انصارالله یمن

تولید بمب اتم توسط ایران سوژه رسانه اسرائیلی/ سرانجام این بازی خطرناک به کجا خواهد رسید؟

واکنش آلمان و ایتالیا به اعمال تعرفه‌های تجاری جدید آمریکا

تحریم‌های جدید آمریکا علیه انصارالله یمن

تصمیم قاطع ترامپ برای فروش بخش آمریکایی تیک‌تاک!

ایلان ماسک از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

درخشش بانکی‌ها و سکوت حقیقی‌ها در صنعت شیمیایی

چالش‌های بانک مرکزی اروپا در کنترل تورم

انتقاد عراقچی از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا علیه لفاظی‌ آمریکایی‌ها

واکنش تند اتحادیه‌اروپا به مجارستان