ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رئیس‌جمهور آلمان: قره‌باغ را خاک جمهوری آذربایجان می‌شناسیم خواندنی ها

رئیس‌جمهور آلمان: قره‌باغ را خاک جمهوری آذربایجان می‌شناسیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم / رئیس‌جمهور آلمان در سفر به باکو و پس از تنش دیپلماتیک بر سر پستی در اینستاگرام، قره‌باغ را به عنوان خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخت و موضع پیشین خود را تغییر داد. همزمان، علی‌اف بر پیش‌شرط‌های خود برای امضای توافقنامه صلح با ارمنستان پافشاری کرد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در تاریخ 2 آوریل، «فرانک والتر اشتاین‌مایر» رئیس‌جمهور آلمان و «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان، در بیانیه مشترک مطبوعاتی خود در باکو، به موضوع مذاکرات صلح با ارمنستان پرداختند.
رئیس‌جمهور آذربایجان بار دیگر بر پیش‌شرط‌های امضای توافقنامه صلح با ارمنستان تأکید کرد: ارجاع به اعلامیه استقلال باید از قانون اساسی ارمنستان حذف شود و همچنین گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا باید منحل گردد.
«الهام علی‌اف» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس‌جمهور آلمان که در سفر رسمی در جمهوری آذربایجان به سر می‌برد، ضمن بیان اینکه «توپ در زمین ارمنستان است»، بر لزوم اجرای این دو پیش‌شرط از سوی ایروان در صورت تمایل واقعی به امضای توافقنامه تأکید کرد.
بازار
علی‌اف اظهار داشت: «در حال حاضر متن توافقنامه صلح به طور کامل مورد توافق قرار گرفته است. این متن شامل 17 بند است. جمهوری آذربایجان هیچ پیش‌شرط اضافی دیگری مطرح نمی‌کند. پیش‌شرط‌های ما برای ارمنستان مشخص است، ما مدت‌هاست آن‌ها را مطرح کرده‌ایم، اما تا به امروز پاسخ جدی از ارمنستان دریافت نکرده‌ایم. این پیش‌شرط‌ها درباره چیست؟ اول از همه، گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا باید منحل شود. مسئله دوم مربوط به قانون اساسی ارمنستان است. در قانون اساسی ارمنستان ارجاعی به اعلامیه استقلال وجود دارد و این اعلامیه جزء لاینفک قانون اساسی است؛ و در آنجا ماده‌ای در مورد الحاق سرزمین قانونی و تاریخی آذربایجان به ارمنستان وجود دارد که به منزله ادعای ارضی علیه جمهوری آذربایجان است. به همین دلیل، حذف این ماده از قانون اساسی ارمنستان، خواسته مشروع ماست.»
رئیس‌جمهور آذربایجان اطمینان داد که پس از اجرای این دو پیش‌شرط، هیچ مانعی برای امضای توافقنامه صلح وجود نخواهد داشت. وی گفت: «همانطور که گفته می‌شود، توپ در زمین ارمنستان است. اگر ارمنستان واقعاً می‌خواهد توافقنامه صلح را امضا کند، باید این دو پیش‌شرط مشروع جمهوری آذربایجان را بپذیرد.»
همزمان با طرح پیش‌شرط‌های مجدد از سوی رئیس‌جمهور آذربایجان، رئیس‌جمهور آلمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک ابراز امیدواری کرد که توافقنامه صلح سرانجام امضا شود و تنها اراده سیاسی برای دستیابی به آن از طریق مصالحه لازم است.
«فرانک والتر اشتاین‌مایر» اظهار داشت: «توافقنامه صلح بین ارمنستان و آذربایجان اهمیت زیادی دارد. در سال گذشته گام‌های بزرگی برداشته شده است. در 13 مارس توافق بر سر متن توافقنامه صلح اعلام شد. لحظه بسیار خوبی برای امضا فرا رسیده است. من معتقدم که توافقنامه صلح امضا خواهد شد. ما نباید این لحظه را از دست بدهیم. برای مصالحه به اراده سیاسی نیاز داریم تا آخر پیش برویم.»
رئیس‌جمهور آذربایجان در صحبت از قره‌باغ کوهستانی گفت که «عبارت جمهوری به اصطلاح قره‌باغ کوهستانی که ارمنستان تا ژانویه 2024 تلاش می‌کرد آن را در توافقنامه صلح بگنجاند، وجود ندارد.» علی‌اف در پایان گفت: «آن جمهوری فقط در رویاهای ارمنستان وجود داشت. منطقه قره‌باغ آذربایجان وجود دارد.»
اشتاین‌مایر در باکو موضع خود را درباره قره‌باغ بازنگری کرد و گفت: «ما قره‌باغ را به عنوان خاک آذربایجان می‌شناسیم و به رسمیت می‌شناسیم»
رئیس‌جمهور آلمان که دو روز پیش در صفحه رسمی اینستاگرام خود عکسی از پرچم آرتساخ (قره‌باغ) منتشر کرده و نوشته بود که اکثراً ارامنه در آنجا زندگی می‌کنند، امروز در باکو هیچ اشاره‌ای به ارامنه آرتساخ نکرد.
سفیر آلمان به وزارت خارجه آذربایجان احضار شد
در 31 مارس، «رالف هورلمان»، سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری فدرال آلمان در باکو، به وزارت امور خارجه آذربایجان احضار شد.
به گزارش وزارت امور خارجه آذربایجان، در این دیدار، اعتراض شدید نسبت به انتشار پرچم رژیم جدایی‌طلب ایجاد شده در سرزمین‌های قبلاً اشغال‌شده جمهوری آذربایجان در صفحه رسمی اینستاگرام فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان، در چارچوب سفر وی به ارمنستان، ابراز شد.
در این بیانیه، «این اقدام به عنوان پستی علیه تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری آذربایجان ارزیابی شده است. غیرقابل‌قبول بودن این تحریک آشکار سیاسی در طول سفر به منطقه و ضرورت عذرخواهی عمومی طرف آلمانی برای این پست مورد توجه قرار گرفت.»
اکنون این پست در صفحات رسانه‌های اجتماعی رئیس‌جمهور آلمان دیده نمی‌شود.
در این خصوص، «دورته دینگر» رئیس دفتر رئیس‌جمهور آلمان و وزیر مشاور، طی نامه‌ای به «حکمت حاجی‌اف»، دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان، عذرخواهی کرده است. وی خاطرنشان کرد: «این پست به دلیل یک خطای فنی منتشر شده و هیچ معنایی در رابطه با موضع شناخته شده آلمان در مورد تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان ندارد.»
گفتنی است که از اوایل دهه 1990، درگیری‌های قفقاز جنوبی به تنش‌هایی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان منجر شده است. در این راستا، منطقه قره‌باغ و هفت منطقه اطراف آن به اشغال نیروهای ارمنی درآمد.
اما در سال 2020، پس از 44 روز جنگ، باکو توانست کنترل این هفت منطقه و بخشی از قره‌باغ را دوباره به دست آورد. در پی این تحولات، نیروهای حافظ صلح روسیه به منطقه اعزام شدند.
در تاریخ 19 و 20 سپتامبر 2023، باکو از «اقدامات ضدتروریستی محلی» در قره‌باغ خبر داد و اعلام کرد که تمامیت ارضی خود را تأمین کرده است. ایروان این اقدام را به عنوان «پاکسازی قومی» و «تجاوز» ارزیابی کرد. در پی این رویداد، نیروهای حافظ صلح روسیه از جمهوری آذربایجان خارج شدند.
در 28 سپتامبر 2023، سامول شاهرامانیان، رئیس‌جمهور جدایی‌طلب قره‌باغ، فرمانی را در مورد انحلال این جمهوری خودخوانده امضا کرد.
در 15 اکتبر 2023، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، به شهر خانکندی مرکز قره‌باغ سفر کرد. رئیس‌جمهور آذربایجان در خانکندی پرچم آذربایجان را به اهتزاز درآورد و سخنرانی کرد. وی در سخنرانی خود گفت که آذربایجان حاکمیت خود را به طور کامل بازگردانده، مسئله قره‌باغ پایان یافته و مناقشه به اتمام رسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1392118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برکناری رئیس آژانس امنیت ملی، هدیه‌ای به چین، روسیه، ایران و کره شمالی بود

گفتند «جورج حبش»، امام موسی صدر را کشته!

یوسفیان ملا: بانک‌ها باید پشتیبان تولید باشند

انتقاد دموکرات‌ها از ترامپ در پی جنگ تجاری و افت بازار سهام آمریکا

انصارالله:تنها راه بازگشت آرامش به منطقه پایان جنگ غزه است

وزیر خارجه ترکیه: به دنبال رویارویی با اسرائیل در سوریه نیستیم

اعتراف سی‌ان‌ان به توانمندی یمنی‌ها و تاثیراندک حملات آمریکا

عضو ارشد انصارالله: هیچ نیازی به مذاکره با آمریکا نداریم

چرا ترامپ به دنبال تحمیل «مذاکره مستقیم» به ایران است؟/ ایران به دنبال «راه سوم» است

19 سیاستگذاری اقتصادی که پیامد‌های فاجعه باری در جهان برجا گذاشت/ از کمبود دستمال توالت و دارو در ونزوئلا تا ایجاد بازار سیاه در آمریکا

افزایش مجدد علاقه به تیک‌تاک در آمریکا

در تحولات غرب آسیا، هوشمندانه و در عین حال با اقتدار عمل می‌کنیم

وزیر دفاع آمریکا به پاناما می‌رود

تعرفه‌های دونالد ترامپ چه تأثیری بر جهان ورزش خواهد داشت؟

دستور ترامپ به جروم پاول برای کاهش نرخ بهره

روزی برای شنیدن صدای کودکان فلسطینی

عملیات آمریکا در یمن؛ یک میلیارد دلار هزینه برای هیچ!

خط و نشان یمن برای آمریکا و اسرائیل

امضای قانون پیوستن ارمنستان به اتحادیه اروپا از سوی رییس جمهور این کشور

هشدار شدید اسراییل به ترکیه

کپلر مدعی شد: سفارش جدید نفت ایران متوقف شد

حجت الاسلام ساداتی: تجربه های تاریخی نشان داده که ارتباط با آمریکا نتیجه ای به جزء تحقق منافع آمریکا ندارد

ترامپ فعالیت تیک‌تاک را 75 روز دیگر تمدید کرد

دولتمردان از تولیدکنندگان حمایت کنند

پپه اسکوبار: آمریکا در یمن مرتکب جنایت جنگی شده است

روبیو: روس‌ها وقت کشی می کنند و چینی‌ها بازار را غرق کالا کرده‌اند

عدم خوشبینی وزیر خارجه اسرائیل به توافق ایران و آمریکا/ برکناری چند مقام امنیتی از سوی ترامپ/ رهبر انصارالله: ناو «ترومن» در حال فرار است

غرب آسیا، کانون رقابت بر سر انرژی/ ایران اهل مذاکره است اما نه با قلدرمآبی

دستور جدید ترامپ درباره تیک‌تاک

به شرط این که طرف مقابل قلدرمآبی نکند ایران اهل مذاکره است!

پاسخ قاطع بانک مرکزی آمریکا به ترامپ / عجله ای برای تغییر نرخ بهره نداریم

پیام ترامپ به ایران: جشن بزرگ خاورمیانه‌ای می‌خواهیم

ماجراجویی آمریکا در یمن، تاکنون یک میلیارد دلار آب خورده است

توافق آمریکا و کره‌جنوبی برای انتقال پاتریوت به غرب آسیا

امت اسلامی در برابر خطر جنایات دشمن اسرائیلی قرار دارد

آمریکا سفر شهروندانش به ایران را ممنوع کرد

ترامپ مهلت فروش تیک تاک را تمدید کرد

ترامپ پس از گفت‌و‌گو با رئیس جمهوری ویتنام درباره تعرفه‌ها: تماس سازنده بود

هشدار اکونومیست درباره تعرفه‌های ترامپ؛ بحران 1930 تکرار خواهد شد؟

ترامپ پس از گفتگو با رئیس‌جمهور ویتنام درباره تعرفه‌ها: تماس سازنده بود

آمریکا و کره جنوبی برای انتقال سامانه پاتریوت به غرب آسیا توافق کردند

زیاده‌خواهی اردوغان کار دستش داد؛ این‌بار اسرائیل، ترکیه را تهدید کرد

بسترسازی برای شکوفایی شعار سال با حمایت از بخش خصوصی

انتقاد تند مجله اکونومیست به آغاز جنگ تعرفه‌ها: روز ویرانی

مسوولان باید تمام توان خود را برای رفع معضلات اقتصادی مردم بکار گیرند

توسعه فارس نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست

موافقت آمریکا با فروش هزاران قبضه اسلحه به رژیم اسرائیل

فیدان: ترکیه به دنبال رویارویی با اسرائیل نیست

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: به توافق آمریکا و ایران خوش‌بین نیستم

حجت الاسلام صاداتی: تجربه های تاریخی نشان داده که ارتباط با آمریکا نتیجه ای به جزء تحقق منافع آمریکا ندارد