ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گزارش تایمز از جنگ مخفیانه روسیه در آب‌های انگلیس خواندنی ها

گزارش تایمز از جنگ مخفیانه روسیه در آب‌های انگلیس
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایرنا / کشف حسگرهای ناشناس در آب‌های اطراف بریتانیا زنگ خطر را درباره فعالیت‌های اطلاعاتی روسیه علیه نیروی دریایی این کشور به صدا درآورده و تهدیدی بی‌سابقه برای امنیت زیرساخت‌های حیاتی زیرآبی ایجاد کرده است.
رسانه انگلیسی در مقاله‌ای به شرح اقدامات اطلاعاتی منتسب به روسیه برای کسب اطلاعات درباره نیروی دریایی و زیردریایی بریتانیا پرداخته است.
به گزارش روزنامه «ساندی تایمز»، اخیراً در آب‌های اطراف بریتانیا حسگرهایی یافت شده که گمان می‌رود توسط روسیه و برای جاسوسی از زیردریایی‌های هسته‌ای بریتانیا کار گذاشته شده‌اند. ارتش بریتانیا این کشف را تهدیدی بالقوه برای امنیت ملی دانسته، اما تاکنون آن را به‌صورت عمومی اعلام نکرده است. شماری از این دستگاه‌ها در سواحل کشف شدند و برخی دیگر نیز بنا بر گزارش‌ها توسط نیروی دریایی بریتانیا شناسایی شده‌اند.
بر اساس این گزارش، گمان می‌رود این دستگاه‌ها توسط مسکو نصب شده‌اند تا اطلاعاتی درباره چهار زیردریایی «ونگارد» بریتانیا که حامل موشک‌های هسته‌ای هستند، جمع‌آوری کنند. یکی از این زیردریایی‌ها همیشه در دریا حضور دارد و مأموریت آن، اجرای برنامه بازدارندگی دائمی بریتانیاست.
ساندی تایمز در جریان یک تحقیق سه‌ماهه، با بیش از 12 وزیر دفاع سابق، افسر ارشد نیروهای مسلح و کارشناسان نظامی گفت‌وگو کرد تا به چگونگی بهره‌گیری روسیه از توانایی‌های بی‌نظیر خود در جنگ زیرآبی علیه بریتانیا پی ببرد.
بازار
بازگشت نبردهای پنهان جنگ سرد
به گزارش رسانه انگلیسی، چهره‌های ارشد نظامی، نبرد فناوری در اعماق دریا را با رقابت فضایی میان آمریکا و شوروی در دوران جنگ سرد مقایسه کرده‌اند و می‌گویند که بریتانیا به قدرت روسیه آگاه شده، اما پرسش این است که آیا می‌تواند این عقب‌ماندگی را جبران کند یا خیر.
برای نخستین بار، بیش از 20 نیروی غواصی و مین‌روبی نیروی دریایی بریتانیا در کشتی «پروتئوس» حضور یافته‌اند؛ نیروهایی که در شناسایی، بازیابی و نابودی مهمات دشمن در بستر دریا مهارت دارند و از این پس بخشی جدایی‌ناپذیر از عملیات این کشتی خواهند بود. در این گزارش آمده است: «زیرساخت‌های حیاتی زیرآبی بریتانیا با تهدید بی‌سابقه‌ای از سوی روسیه، این دشمن دیرینه روبه‌رو شده است.»
به گفته منابعی در نیروی دریایی بریتانیا، روسیه بعد از جنگ سرد هرگز سرمایه‌گذاری بر زیردریایی‌هایی که در اعماق تاریک اقیانوس‌های جهان گشت می‌زنند را متوقف نکرد و امروز تنها کشوری است که ناوگانی از زیردریایی‌های تخصصی برای جنگ در بستر دریا و جاسوسی دارد. این زیردریایی‌ها از زیردریایی‌های ناتو و بریتانیا توانمندتر هستند.
بر اساس این گزارش، زیردریایی‌های روسیه می‌توانند روی بستر دریا نشسته و با بازوهای مکانیکی خود کابل‌ها را قطع کرده، مواد منفجره کار گذاشته یا بر کابل‌های فیبر نوری ابزار شنود نصب کنند. آن‌ها توسط 2 زیردریایی بزرگ‌تر موسوم به «زیردریایی مادر» پشتیبانی می‌شوند که امکان جابه‌جایی محرمانه این ناوگان به هر نقطه‌ای از جهان را فراهم می‌کنند.
روسیه قابلیت‌های دیگری نیز دارد. سه منبع ارشد دفاعی بریتانیا مدعی شدند که پیش از آغاز جنگ اوکراین، «اطلاعات موثقی» وجود داشت که نشان می‌داد ابرکشتی‌های متعلق به الیگارش‌های روس ممکن است برای انجام عملیات‌های شناسایی زیرآبی در اطراف بریتانیا مورد استفاده قرار گرفته باشند. برخی از این کشتی‌ها دارای دهانه‌هایی موسوم به «استخر ماه» هستند که امکان استقرار یا بازیابی مخفیانه تجهیزات شناسایی اعماق و غواصی را فراهم می‌کنند.
جنگ در بستر دریا
رسانه انگلیسی با طرح این ادعا که انفجار در خطوط لوله انتقال گاز «نورد استریم» با دخالت روسیه انجام شده، آن را نشان‌دهنده شکنندگی تأمین انرژی بریتانیا می‌داند؛ کشوری که اکنون تقریباً یک‌پنجم انرژی خود را از مزارع بادی دریایی تأمین می‌کند.
برق تولیدشده توسط این توربین‌ها از طریق کابل‌های زیرآبی به خشکی منتقل می‌شود. خطوط انتقال نفت و گاز نیز برای بریتانیا حیاتی هستند، به‌ویژه آن‌هایی که گاز را از نروژ منتقل می‌کنند. این خطوط در صورت نصب مواد منفجره توسط روسیه، به‌راحتی می‌توانند قطع شوند.
یکی از فرماندهان ارشد نظامی در این‌باره می‌گوید: «اگر این خطوط را قطع کنید، آن منبع انرژی را از دست داده‌اید ـ و در فصل زمستان و اوج مصرف، این موضوع می‌تواند جدی باشد.» یک مقام دیگر می‌افزاید که یک حمله هماهنگ می‌تواند به «سقوط شبکه سراسری برق» در بریتانیا منجر شود.
60 کابل اینترنت که بریتانیا را به بقیه جهان متصل می‌کنند، با پلاستیک پلی‌اتیلن پوشیده شده‌اند و ضخامت آن‌ها تنها چند سانتی‌متر است. این کابل‌ها به‌راحتی قابل قطع شدن هستند و اغلب موقعیت آن‌ها به‌طور عمومی ثبت شده است. گرچه منابع نیروی دریایی می‌گویند قطع این کابل‌ها تنها در شدیدترین نوع از حملات مشکل‌آفرین خواهد بود، اما نگرانی اصلی آن دسته از کابل‌هایی هستند که داده‌های بانکی را از طریق اقیانوس اطلس منتقل می‌کنند و برای عملکرد بازارهای مالی غربی نقش حیاتی دارند. سامانه‌های پشتیبان ماهواره‌ای قادر به مدیریت حجم عظیم اطلاعاتی که هر ثانیه از طریق این کابل‌ها عبور می‌کند، نخواهند بود.
از سوی دیگر، آنچه موجب نگرانی عمیق‌تر نیروهای نظامی بریتانیاست، توانمندی روسیه در نقشه‌برداری، نفوذ و تخریب کابل‌های نظامی حیاتی در سراسر جهان است. یکی از مقامات ارشد می‌گوید: «کابل‌هایی وجود دارند که موقعیت و موجودیت آن‌ها عمومی نیست. روس‌ها توانایی قطع کابل‌های نظامی را هم دارند.» ساندی تایمز مدعی است که یک نمونه از تلاش‌های روسیه برای نفوذ در این کابل‌ها در سال 2020 به ثبت رسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1395078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا برای رزرو تور ارزان اروپا هم باید ضمانت نامه بازگشت ارائه دهیم؟

رکورد مشترک بارسلونا و فابرگاس در فوتبال اروپا

بیشترین میلیاردرها ساکن کدام کشورند؟ + اینفوگرافی

برگزاری هفتمین نشست کمیته مشترک افغانستان و پاکستان در کابل

حمایت ترامپ از تهران؛ حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران

پشت‌پرده‌ پنهان تغییر موضع ویتکاف با طرح مساله موشکی؛ آیا پای لابی‌های تندرو در میان است؟

ایتالیا درباره مذاکرات ایران و آمریکا: می‌خواهیم صرفاً پُلی برای صلح باشیم

وزارت خارجه: با آمریکا به یک دلیل مذاکره می‌کنیم

قیمت دلار آزاد امروز 28 فروردین 1404 + جدول قیمت و قیمت دلار آمریکا

دولت آمریکا، ممنوع کردن پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه هاروارد را دستور کار دارد

آسوشیتد پرس؛ ایران از برنامه هسته‌ای خود دست نمی‌کشد

نیویورک تایمز: ترامپ طرح حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را وتو کرد

واکنش کواکبیان به شایعات تخلیه سفارت آمریکا در تهران+ فیلم

کارمند اداره پست ایالات آمریکا علیه ترامپ تظاهرات کردند

کره شمالی آمریکا را تهدید کرد

نقش آژانس در مذاکرات ایران و آمریکا

سرمقاله آرمان امروز/ راه‌های تضمین مذاکره

جزئیات تازه از فعالیت باند بین‌المللی قاچاق اعضای بدن در تهران

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد مازندران

بازار طلا در انتظار مذاکرات فردا | ترس از نگهداری طلا بالا گرفت !

یادداشت | پرویز داوودی؛ آموزگار اقتصاد، اسوه انسانیت

الحاق یک فروند ایرباس به ناوگان هوایی کشور

استاندار هرمزگان: فرهنگ بیمه باید تقویت شود

پایان منابع معدنی تا 25سال آینده؛ زنگ خطر برای اقتصاد کرمان

برنامه مسابقات مهم ورزشی امروز پنجشنبه 28 فروردین

ببینید | خلاصه بازی رئال مادرید 1

نگرانی انگلیس از جاسوسی چین

دژ نفوذناپذیر ایران و چین مقابل آمریکا؛ متحدی که هزینه‌ها را می‌پذیرد

مذاکره با آمریکا؛ بازی پیچیده‌ای با ریسک بالا

فرمول طلایی افزایش طول عمر بازماندگان سرطان

ادامه اعتراض چین به تعرفه‌های آمریکا/ نشست شورای امنیت برگزار می‌شود؟

وزارت خارجه: با آمریکا به یک دلیل مذاکره می‌کنیم | اروپایی‌‎ها از مذاکرات ایران کنار گذاشته شدند؟

ثانیه‌ای معطل مذاکره نمی‌مانیم

چین : آمریکا تهدید و باج‌خواهی را کنار بگذارد

تهدید واهی وزیر خزانه‌داری آمریکا علیه ایران

ترامپ جلوی حمله اسرائیل به ایران را گرفت

سرمقاله هم میهن/ درباره یک انتصاب؛ راهبرد و کارگزار

از ایجاد معاونت بلاتکلیف تا ادغام آن در معاونتی بی‌ربط

انصارالله: آمریکایی‌ها بهای سنگینی خواهند داد

ابلاغ دستورالعمل وام ودیعه مسکن؛ ثبت‌نام فقط در سامانه "تم"

آخرین آمار از ترانزیت کالا در مرز پرویز خان/ 5 میلیون تن جابه‌جا شد

مادر شهیدان والامقام «رخشانی» از مازندران آسمانی شد

افتتاح دفتر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در ارومیه

ساکا: با حذف رئال مادرید پیام بزرگی به اروپا فرستادیم!

درخواست چین و مالزی برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی

ترامپ با حمله اسرائیل به ایران مخالفت کرد

ملاقات مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با عراقچی

ویتکاف برای مذاکرات به تهران می آید؟

اولین واکنش غریب آبادی به ماجرای خودکار طلایی در مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم

افول رژیم صهیونیستی در افکار عمومی آمریکا؛ تنفر آمریکایی‌ها از تل‌آویو