ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رقص تنهایی شی جین‌پینگ در تقابل با جنگ تجاری ترامپ آسیا و اقیانوسیه

رقص تنهایی شی جین‌پینگ در تقابل با جنگ تجاری ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شی جین‌پینگ، رهبر چین، می‌گوید اگر لازم باشد برای دور زدن بدترین تعرفه‌های تجاری دونالد ترامپ، حتی آماده رقصیدن است. او هفته گذشته در نامه‌ای به رئیس‌جمهور هند، دروپادی مورمو، پیشنهاد داد تا به مناسبت 75 سال روابط تجاری دوجانبه، با هم «تانگوی اژد‌ها و فیل» برقصند. شی این شراکت را «انتخابی درست» برای «موفقیت متقابل» دو کشور خواند و افزود این همکاری «کاملاً در خدمت منافع اساسی دو ملت» خواهد بود.
در شرایطی که واشنگتن در حال ایجاد موانع تجاری جدید است، پکن تلاش گسترده‌ای برای جلب توجه سایر کشور‌ها آغاز کرده تا صادرات خود را از بازار آمریکا به مقاصد دیگری هدایت کند. تعرفه‌هایی که رئیس‌جمهور آمریکا بر کالا‌های چینی وضع کرده بود، از 20 درصد در ابتدای سال به بیش از 54 درصد افزایش یافت و میانگین مؤثر آن به 65 درصد رسید. به‌گفته بسیاری از تحلیلگران، این افزایش قیمت باعث می‌شود کالا‌های چینی دیگر رقابتی نباشند.
پاسخ پکن سریع بود: وزارت دارایی چین اعلام کرد که از 10 آوریل، تعرفه‌های مشابهی بر تمام کالا‌های آمریکایی اعمال می‌کند و تعرفه را 34 درصد افزایش خواهد داد. سرمایه‌گذاران نگران آنند که با تشدید این جنگ تجاری، اقتصاد آمریکا وارد رکود شود و شرکت‌ها برای بقا، سرمایه‌گذاری و اشتغال را کاهش دهند. موج چینی در راه است
برخی نگران آن هستند که چین در واکنش، به استراتژی دامپینگ (فروش زیر قیمت) یا افزایش یارانه برای کسب قرارداد‌های خارجی روی آورد. هم‌چنین، این ترس وجود دارد که آمریکا، که از پیش در بخش بزرگی از جهان در حال توسعه محبوبیت ندارد، به‌طور ناخواسته زمینه‌ساز نظم تجاری جهانی جدیدی شود که به نفع رژیم‌های اقتدارگرا، از جمله چین، رقم بخورد. شرکت BYD چین که از تسلا پیشی گرفته و پرفروش‌ترین خودروساز الکتریکی جهان شده، در حال گسترش در اروپا است؛ گرچه اتحادیه اروپا و انگلیس برای محدود کردن صادرات آن، تعرفه‌هایی مجزا وضع کرده‌اند.
جیم اُنیل، وزیر پیشین خزانه‌داری انگلیس، معتقد است که کشور‌های گروه G7 باید روابط تجاری خود با چین را تقویت کنند. وی تأکید کرد که به‌جز آمریکا، بقیه اعضای G7 در مجموع اقتصادی برابر با ایالات متحده دارند و کاهش موانع تجاری بین خودشان و نیز با چین و هند می‌تواند منطقی باشد.
اروپا و مسیر تازه
چین اکنون بیش از آمریکا به اتحادیه اروپا کالا صادر می‌کند. در حالی که صادرات به آمریکا حدود 440 میلیارد دلار است، این عدد برای 27 کشور اتحادیه اروپا به حدود 580 میلیارد دلار می‌رسد. پروفسور کریستوفر دِنت، اقتصاددان تجارت بین‌الملل، می‌گوید که اروپا ممکن است به سمت شکل‌دهی ائتلاف‌های تجاری جدید با چین حرکت کند؛ به‌ویژه در واکنش به سیاست تهاجمی ترامپ. وی معتقد است کشور‌هایی مانند انگلیس، کانادا، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا نیز می‌توانند به این مسیر بپیوندند. با این حال، مسئول اقتصادی اتحادیه اروپا اعلام کرده است که چنین روابطی تنها در صورتی ممکن است که تجارت و سرمایه‌گذاری دوطرفه، متقارن باشد.
انگلیس، معلق بین دو قطب
انگلیس، که کم‌ترین میزان تعرفه از سوی ترامپ را متحمل شده، در تلاش برای توافق با واشنگتن است، اما در عین حال نمی‌خواهد به چین بیش از حد نزدیک شود. با توجه به افزایش قریب‌الوقوع واردات خودرو‌های الکتریکی و فولاد ارزان از چین، خطر از دست رفتن مشاغل در انگلیس جدی است. وزیر بازرگانی انگلیس نیز گفته است که «اکثر تجارت با چین شامل موضوعات حساس نیست» و چشم‌پوشی کامل از چین واقع‌بینانه نیست. او حتی صادرات گوشت خوک را به‌عنوان نمونه‌ای از همکاری مفید با چین ذکر کرد.
تنش در آسیا و آینده نامعلوم
جان دنتون، رئیس اتاق بازرگانی بین‌المللی، جنگ تعرفه‌ای فعلی را با شوک نفتی دهه 70 مقایسه کرده و آن را به‌مثابه یک زلزله اقتصادی دانسته است. او هشدار داده است که این وضعیت می‌تواند به بحران وجودی برای کشور‌های عضو آسه‌آن تبدیل شود؛ زیرا این کشور‌ها به محل‌های واسطه برای صادرات چینی به آمریکا بدل شده‌اند. به همین دلیل، آمریکا اکنون بر واردات از ویتنام و کامبوج نیز تعرفه‌های سنگینی اعمال کرده است.
شرکت نایکی، که نیمی از کفش‌هایش را در ویتنام تولید می‌کند، پس از اجرای تعرفه‌ها با کاهش 15 درصدی ارزش سهام روبه‌رو شد. اما هدف اصلی این سیاست‌ها، کارخانه‌های چینی‌تبار فعال در این کشور‌ها هستند. با وجود این، ویتنام سعی دارد با اعزام هیئت‌هایی به واشنگتن، نظر مثبت آمریکا را جلب کند.
هند و سکوت معنادار
در مورد هند، شی جین‌پینگ از آن به‌عنوان «تمدنی کهن و عضو مهم جنوب جهانی» یاد کرده است. اما رئیس‌جمهور هند، پاسخ کوتاه و محتاطانه‌ای داد و تنها بر لزوم روابطی باثبات و قابل پیش‌بینی تأکید کرد. این پاسخ در میان فعالان اقتصادی هند، به‌منزله تلاشی برای پرهیز از درگیر شدن در اختلافات قدیمی، از جمله کسری تجاری نُه به یک به نفع چین، تفسیر شد. هم‌چنین، اختلافات مرزی بین دو کشور همچنان حل‌نشده باقی مانده‌اند.
تنهاتر شدن چین
اما برای چین، ماجرا رو به وخامت بیشتر است. ترامپ قصد دارد از ماه آینده، معافیت مالیاتی کالا‌های زیر 800 دلار را لغو کند؛ اقدامی که مدل تجاری شرکت‌هایی، چون Shein و Temu را هدف قرار می‌دهد. همچنین، اعمال تعرفه‌های تازه بر داروها، نیمه‌هادی‌ها و فلزات نادر نیز در دستور کار است. این سیاست‌ها در آمریکا با حمایت هر دو حزب مواجه است؛ زیرا شرکت‌های فناوری و خودروساز چینی را تهدیدی برای صنایع آمریکایی می‌دانند.
نگاه به درون؛ آخرین امید پکن
کریستوفر بدرس، معاون مؤسسه Gavekal، می‌گوید چین دیگر دوستان زیادی برای صادرات ندارد و به همین دلیل، ناچار است به بازار داخلی خود تکیه کند. وی افزود: صادرات چین به آمریکا تنها 2 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد، بنابراین از دید پکن قابل تحمل است. اما نگرانی اصلی زمانی شکل می‌گیرد که تعرفه‌های ترامپ باعث رکود جهانی شود – در این حالت، چین چاره‌ای جز تکیه بر مصرف‌کننده داخلی ندارد.
وی گفت که احتمالاً دولت چین بسته‌های محرک اقتصادی بیشتری را در سال جاری معرفی خواهد کرد – بسته‌هایی که حتی می‌تواند از محرک‌های دهه گذشته گسترده‌تر باشد.
منبع: گاردین

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1395888/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا اتفاقی عجیب افتاد

اتفاق عجیب در کشتی قهرمانی اروپا؛ 2 مدال طلا در یک وزن

المپیاکوس برای چهل و هشتمین‌بار قهرمان لیگ یونان شد

فیلم: بازار افغانستان در تسخیر کالاهای ایرانی

تخت روانچی: آمریکایی ها برای رفع نگرانی‌های ایران اعلام آمادگی کردند

آمریکا به یک کارخانه در استان صنعای یمن حمله کرد

جدیدترین قیمت درهم و دلار امروز یکشنبه 24 فروردین ماه 1404

رایزنی عراقچی با وزیران خارجه قطر و کویت

خشم سخنران تجمع‌های حجاب و عفاف همزمان با ریزش دلار

آخرین وضعیت سلامتی ترامپ

پس از مذاکرات موفق با آمریکا چیزی که بسیار پر اهمیت است وحدت نظر همه جناح ها است

اعلام موضوع و مکان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

حمله هوایی آمریکا به یمن

فوری/ مکان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

نظر محسن رضایی درباره مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟

گفت وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و کویت درباره مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا

ملاحظات چند بُعدی در ارزیابی مذاکرات عمان

تجاوز مجدد آمریکا به یمن

رفاقت بدون حد و مرز با فرزندان تربیت خوبی است؟

گمانه‌زنی خبرنگار آمریکایی از مکان احتمالی دور بعدی مذاکرات

پیش بینی نفس‌ گیر از قیمت مسکن ایران در صورت توافق با آمریکا

جدیدترین قیمت افغانی و دینار عراق امروز یکشنبه 24 فروردین ماه 1404

تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» مستلزم اصلاح ساختار‌ها و ایجاد ثبات اقتصادی است

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور خیال بازنشستگان را راحت کرد | خبر مهم برای بازنشستگان کشوری

ایران و عراق می‌توانند در تمدن‌سازی نوین جهانی نقش مهمی ایفا کنند

ترامپ رفع تحریم‌های اولیه را روی میز تهران می‌گذارد؟

وعده مهم کاپیتان یونایتد: در لیگ اروپا جبران می‌کنیم

شب تلخ برای ستاره محبوب هواداران استقلال در فوتبال اروپا + عکس

اشتباه عجیب در کشتی قهرمانی اروپا؛ سکوی قهرمانی دو طلایی داشت!

هشدار جالب هواشناسی چین

آغاز «گفتگوی آرام» آمریکا با چین در مورد مسائل تجاری

گفت وگوی وزرای خارجه پاکستان و عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا

اسماعیلی معاون راهبردی و پارلمانی پزشکیان شد

جنگ طلبان آمریکا و کاسبان تحریم همدست شدند

رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه قطر، کویت و مصر درباره مذاکره با آمریکا

رایزنی تلفنی عراقچی با همتایان قطری و کویتی

استقبال وزیر امور خارجه قطر از نتیجه دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا

عراقچی با وزیران خارجه قطر و کویت درباره مذاکرات ایران و آمریکا رایزنی کرد

پیش‌بینی وضعیت بورس بعد از مذاکرات ایران و آمریکا/ بازار سرمایه به کدام سمت می‌رود؟

ابطحی: از انتخاب ‎پزشکیان خوشحالیم/ فردای مذاکرات موفق با آمریکا، وحدت نظر همه جناح ها در حمایت از گفتگوها مهم است

گفت وگوی وزرای خارجه ایران و مصر درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا

آمریکا یک کارخانه در صنعا را بمباران کرد

اعلام آمادگی قطر برای کمک به روند مذاکرات ایران و آمریکا

گفتگوهای عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عربی منطقه درباره مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش پاکستان به آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

واکنش متفاوت وزیر انرژی آمریکا به مذاکرات

استقبال قطر از نتیجه دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا

اجرای ترانه دلکش توسط سفیر کره جنوبی در حضور عراقچی

تنها راه نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران!

آمادگی قطر برای کمک به پیشبرد مذاکرات ایران و آمریکا

ویکی پدیاجستجو