ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چین در مسیر رسیدن به امپراتوری ربات‌ها آسیا و اقیانوسیه

چین در مسیر رسیدن به امپراتوری ربات‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ ربات‌های چینی برای جابه‌جایی قطعات در کارخانه‌های تولید کننده خودروهای الکتریکی و انجام عملیات جست‌وجو و نجات در مناطق فاجعه‌بار استفاده می‌شوند. آنها با اجرای روتین‌های پیچیده رقص، تماشاگران را به وجد می‌آورند. و سگ‌های ربات با تفنگ‌های خودکار که به پشت‌شان وصل شده‌اند، توسط ارتش آزادی‌بخش خلق آزمایش می‌شوند.
اینها همه کاربردهای ربات‌های انسان‌نما و سگ‌ها هستند که توسط «یوینتری رباتیک»، یک شرکت مستقر درهانگژو، تولید می‌شوند. این شرکت تبدیل به پوستر صنعت ربات‌های پیشرفته چین شده است؛ صنعتی که یک اولویت فناوری کلیدی برای اژدهای سرخ به شمار می‌آید.
این استارتاپ هوش مصنوعی چینی که امسال یک چت‌بات بسیار محبوب با نام «دیپ‌سیک» را منتشر کرد، نمونه‌ای از تلاش‌های پکن برای تسلط روی فناوری‌های آینده -از هوش مصوعی و محاسبات کوانتومی گرفته تا وسایل نقلیه الکتریکی و ربات‌ها- و همچنین خلع سلاح کردن آمریکا است.
«کایل چان»، کارشناس سیاست‌های صنعتی چین در دانشگاه پرینستون، می‌گوید: این ربات‌ها تقریباً نمادی از توانایی چین برای کار در لبه پیشرفته رباتیک است. آنها به نوعی شبیه دیپ‌سیک در دنیای رباتیک برای چین شده‌اند.
اهمیت یونیتری در چشم‌انداز چین برای آینده‌ای با فناوری پیشرفته، اخیرا با معرفی ربات‌های رقصنده با لباس‌های سنتی چینی چند برابر شد. این ربات‌ها در جشنواره بهاره «گالا» حاضر شدند؛ برنامه‌ای که توسط یک خبرگزاری چینی منتشر شد و تقریبا 17 میلیارد تماشاگر پیدا کرد. و این در حالی بود که بنیانگذار میلیاردر یونیتری در صف اول سمپوزیوم مربوط به افراد برجسته چین که توسط رهبر این کشور «شی جین پینگ» میزبانی می‌شد، نشسته بود.
پکن به وضوح انرژی - و منابع - زیادی را به صنایع آینده می‌ریزد؛ صنایعی که آن را برای تبدیل کشور به یک نیروگاه خودکفا ضروری می‌داند و این امر، موضوع اصلی یکی از بزرگ‌ترین نشست‌های سیاسی سال چین بود.
به گفته روزنامه دولتی چاینا دیلی، «کیائو هونگ»، کارشناس اتوماسیون و مشاور دولت چین، در جریان دو نشست گفت: «فناوری ربات‌های چین جهش‌هایی را ایجاد کرده است، و شکاف بین قابلیت‌های داخلی و استانداردهای پیشرفته بین‌المللی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
به گفته رسانه‌های دولتی، ، دستور کار امسال پکن برای اولین بار به ربات‌های هوشمند اشاره دارد. پکن ماه گذشته بودجه 13 میلیارد دلاری را به طور جداگانه و فقط برای توسعه هوش مصنوعی و رباتیک اختصاص داد؛ در حالی که شهر شنژن و استان گوانگدونگ اخیراً بودجه مشابهی را برای حمایت از هوش مصنوعی و رباتیک تعیین کرده است.
تحلیلگران می‌گویند که این نوع حمایت دولت چین را در دهه گذشته به مرکز صنعت رباتیک جهانی تبدیل کرده است و به شرکت‌های چینی این امکان را داده است که با شرکت‌های رباتیک ایالات متحده مانند «بوستون داینامیکز» و «اپتیموس»، متعلق به شرکت تسلا، رقابت کنند.
«رابرت اتکینسون»، رئیس بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری، یک اندیشکده سیاست فناوری مستقر در واشنگتن، می‌گوید: چینی‌ها واقعاً به توسعه ربات در چین در سطح ملی متعهد هستند.
تقریباً نیم میلیون شرکت در پایان سال گذشته ثبت شدند که همگی آنها در زمینه ساخت ربات هوشمند فعال هستند و برای تولید این ربات‌ها بیش از 888 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کردند. و تعداد این شرکت‌ها نسبت به سال 2020 حدود سه برابر شده است. به گفته تحلیلگران، اگرچه تنها کسری از این شرکت‌ها در ساخت ربات‌های هوشمند موفق عمل خواهند کرد، اما این عدد نشان دهنده مقیاس بی‌رقیب هجوم چین به صنعت رباتیک است.
چین نه تنها در راستای تسلط بر یک صنعت مهم در حال ظهور، بلکه به دلیل مشکلات دوگانه کاهش نیروی کار و افزایش هزینه‌های نیروی کار با چالش‌های جدی مواجه است.
اتکینسون می‌گوید که فشار بر صنایع برای پذیرش نوآوری رباتیک راهی برای حفظ «رقابت تولید در مواجهه با رقابت واقعاً جدی با دستمزدهای پایین» کشورهایی مانند ویتنام است.
چان، از دانشگاه پرینستون، هم می‌گوید: پیشرفت‌های ربات‌های چین همچنین نشان ‌دهنده پیوستگی صنایع با فناوری بالا و تأثیر تجمعی پیشرفت‌ها در بسیاری از انواع فناوری است.
او می‌افزاید که برای مثال، ایجاد یک زنجیره تامین برای هوش مصنوعی، ماشین‌آلات پیشرفته و باتری‌ها، بلوک‌های ساختمانی و ظرفیت تولید را برای یک صنعت قوی رباتیک فراهم می‌کند.
چان همچنین می‌گوید: همه این صنایع نوظهور در چین به هم گره خورده‌اند. در این پیشرفت سراسری، تعدادی از صنایع مختلف با هم ادغام می‌شوند.
عقاب هوش مصنوعی و ربات چین در خط مقدم انقلاب ربات‌های چین، یونیتری قرار دارد که «وانگ شینگ‌شینگ» آن را در سال 2016 در هنگژو تأسیس کرد.
وانگ متولد 1990 است و زمانی که در دانشگاه علم فناوری ژجیانگ تحصیل می‌کرد، دانشجوی آرام و درسخوانی بود. طبق گزارشی که توسط دانشگاه منتشر شد، وانگ بیشتر وقت خود را در کتابخانه به خواندن کتاب‌هایی در مورد هوش مصنوعی، ماشین‌آلات و فیزیک می‌گذراند.
به گفته وب‌سایت این شرکت، او به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه شانگهای، یک نمونه اولیه سگ رباتی ساخت که توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد و اساس یونیتری را پایه‌گذاری کرد.
وانگ در عرض چند سال، یونیتری را راه‌اندازی کرد - نامی که از ترکیب کلمات «جهان» و «درخت» درست شده است – و در آن سگ‌های رباتی را به ربات‌های انسان‌نما گسترش داد. این شرکت فناوری آینده‌نگر خود را در بازی‌های المپیک زمستانی پکن در سال 2022 و در جریان «سوپر بول» سال 2023 به نمایش گذاشت، جایی که سگ‌های رباتش در کنار خواننده آمریکایی «جیسون درولو» خیلی هماهنگ می‌رقصیدند.
در اجرای پیش از سوپر بول، ربات چهارپای Unitree Go1 با همراهی ستارگان آمریکایی ظاهر خیره کننده‌ای روی صحنه داشت.
طبق گزارش دولتی «پیپلز دیلی»، یونیتری اکنون 60 درصد ربات‌های چهارپای جهان را تولید می‌کند.
وانگ زیاد اهل مصاحبه نیست، ولی در مصاحبه‌ای که جدیدا انجام داده، از جاه‌طلبی‌های خود گفت و اشاره کرد: در طول عمر ما، ربات‌های انسان‌نما قادر خواهند بود تا هر صنعتی، از بخش‌های صنعتی و خدماتی گرفته تا کشاورزی و تولید را متحول کنند. در مقیاس بزرگ‌تر، دولت‌ها می‌توانند 100 هزار ربات انسان‌نما را برای ساختن کل شهر مستقر کنند.
وانگ موفقیت شرکت خود را مرهون توسعه سریع هوش مصنوعی می‌داند که روند آموزش ربات یونیتری را سرعت بخشیده است.
وانگ در این مصاحبه گفت: در حال حاضر، پیشرفت در فناوری هوش مصنوعی، از جمله قابلیت‌های آن، بسیار فراتر از انتظارات شخصی من است. دلیل اینکه ما به سرعت پیشرفت کرده‌ایم ساده است: پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی.
یونیتری درست همانند روشی که در دیپ‌سیک در پیش گرفت، مدل کسب‌وکار خود را براساس قیمت‌گذاری رقابتی ساخته است. طبق وب‌سایت این شرکت، ارزان‌ترین سگ ربات این شرکت هزار و 600 دلار قیمت دارد، در حالی که قیمت یک ربات انسان‌نما 16 هزار دلار است. در مقابل، یک سگ رباتیک از شرکت بوستون داینامیکز حدود 75 هزار دلار قیمت دارد.
«لیو گانگ»، استاد دانشگاه نانکای در چین که در مورد اقتصاد نوآوری چین تحقیق می‌کند، می‌گوید: این پیشرفت‌ها نشان دهنده استراتژی کلی چین است. ما در حال انتخاب راهی هستیم که در آن هزینه‌های نوآوری و صنعتی‌سازی را کاهش می‌دهیم. زمانی که بسیاری می‌توانند کارها را با کیفیتی مشابه انجام دهند، هر کسی که آن را ارزان‌تر عرضه کند، شانس بیشتری برای برنده شدن خواهد داشت.
لیو می‌افزاید که حضور وانگ در سمپوزیوم شی ماه گذشته - نزدیک به غول‌های فناوری مانند بنیانگذار هوآوی و بنیانگذار علی‌بابا - همچنین بر مرکزیت این شرکت در صنعت مهم پکن تأکید کرد.
لیو همچنین می‌گوید: ما می‌توانیم وانگ را نماینده صنعت رباتیک و هوش مصنوعی چین ببینیم، هر دو زمینه‌ای که دولت آنها را به عنوان محرک‌های مهم رشد اقتصادی معرفی کرده است.
استفاده‌های نظامی که باعث نگرانی می‌شود با تمام پیشرفت‌هایی که شرکت یونیتری داشته، رابطه این شرکت با دولت - به ویژه، با ارتش - جنجال زیادی به پا کرده است. تلویزیون دولتی چین سال گذشته ویدئویی از یک سگ ربات یونیتری که با تفنگ سوار شده بود را پخش کرد که در یک تمرین نظامی مشترک چین و کامبوج شرکت می‌کرد.
«چن وی»، یک سرباز چینی در بخش ویدئویی، گفت: این سگ رباتی می‌تواند به عنوان عضوی جدید در عملیات رزمی شهری ما عمل کند و اعضای ما را برای شناسایی و شناسایی دشمنان جایگزین کند.
با وجود این تبلیغات مورد حمایت دولت، یونیتری فروش ربات به ارتش چین را رد کرده است. این شرکت همچنین در کنار پنج شرکت پیشرو در زمینه رباتیک جهانی مانند بوستون داینامیکز، تعهدی را امضا کرده است که از فناوری خود استفاده نکند.
به گفته رسانه‌های محلی، ارتش ایالات متحده شروع به ترکیب رباتیک نیز کرده است، از جمله استفاده از ربات‌های چهارپا در تمرین مشترک با کره جنوبی در هفته‌های گذشته.
با این حال، به نظر می‌رسد وانگ کمتر بر جزئیات استفاده از ربات‌هایش در امروز و بیشتر بر آینده‌ای متمرکز است که ربات‌ها می‌توانند به بشریت کمک کنند تا از خستگی زندگی روزمره فرار کند.
او در مصاحبه‌ای که چند ماه پیش با Phoenix TV، یک شبکه تلویزیونی چینی پخش شد، گفت: من همیشه امیدوار بودم که ربات‌ها بتوانند مردم را از کار یدی رهایی بخشند و واقعاً به انسان کمک کنند تا برخی از کارهای خسته کننده را حل کند.
وی افزود: در آینده، با وجود ربات‌ها انسان‌ها آزادی عمل بیشتری برای زندگی و کار کردن دارند. اگر دوست دارند خودشان کار می‌کنند، اگر دوست ندارند، روبات‌ها به جایشان کار می‌کنند و خودشان برای تفریح بیرون بروند.
هراس آمریکا اما برخی فکر می‌کنند که آمریکا در زمینه رباتیک به اندازه کافی سریع حرکت نمی‌کند - به ویژه با توجه به پیشرفت‌های چین. سناتور «کتی بوید بریت» (آلاباما) و «جیکوب هلبرگ»، که از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای یک پست ارشد در وزارت امور خارجه نامزد شده‌اند، در مورد پیامدهای نظامی ربات‌های انسان‌نمای چینی هشدار داده‌اند.
آنها در سپتامبر در وال استریت ژورنال نوشتند: ارتش ایالات متحده در حال بررسی راه‌هایی برای ترکیب انسان‌نماها در جنگ‌های مدرن است، اما چین قبلاً رباتیک‌های مسلح را در میدان جنگ مستقر کرده است. اگر ایالات متحده از چنین فناوری حیاتی بیشتر عقب بماند، نیروهای ما در میدان نبرد با معایب مهلکی مواجه خواهند شد.
انتهای پیام/

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1397692/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفکرات نئو‌عثمانی اردوغان؛ تهدیدی برای ثبات اروپا

گروسی دنبال پُست است اروپا دنبال «نقش»

سرمایه‌گذاری خارجی در ایران، سراب است یا واقعیت؟

بقایی در پیامی مذاکره ایران و آمریکا را ناهموار خواند

ترامپ ایران را تهدید کرد؛ یک خبرنگار بیهوش شد+ فیلم و جزئیات | من می‌خواهم ایران بزرگ، مرفه و فوق‌العاده باشد!

مصر ادعای «مشکوک» آمریکا را رد کرد

ترفند پلشت ویتکاف در دور اول مذاکره با ایران | پاشنه‌ آشیل آمریکا در مذاکرات چیست؟

سفر عراقچی به ایتالیا برای شرکت در گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

جدیدترین قیمت دلار آمریکا امروز شنبه 30 فروردین ماه 1404 | تحلیل قیمت دلار امروز + پیش‌ بینی آینده

حسین شریعتمداری در آستانه دور دوم مذاکرات ایران و امریکا : باید از NPT خارج شویم!

حملات هوایی آمریکا به شمال صنعا پایتخت یمن

امروز؛ دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم | ایران از ناهموار بودن مسیر آگاه است

جزئیات دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا | پیام میانجی مذاکرات خطاب به ایتالیا

انتخاب رم به پیشنهاد عمان و موافقت ایران و آمریکا بود

نامه‌های راهبردی میان همسایگان

جزئیات دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ایتالیا

وقتی مرشایمر هم هشدار می‌دهد: ایران را به جنگ نکشانید!

وزیر امور خارجه ایران وارد رم شد

لحظه ورود عراقچی به رم برای دور دوم مذاکرات + فیلم

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شرط کافی توافق

زلنسکی باز هم به چین اتهام زد

وقتی دخل و خرج دولت باهم نمی خواند

تشدید اختلاف‌نظر ترامپ و فدرال رزرو

اوضاع دلار امروز شنبه 30 فروردین 1404

عبده تبریزی: اکنون بهترین فرصت برای شناورکردن نرخ ارز و جمع کردن نرخ‌های متعدد است

سقوط اقتصادی فروشگاه های زنجیره ای

کافه‌ای در ژاپن که تمام دکور و حتی کیک‌هاش انگار نقاشیه! + فیلم

اوکراین شرکت های چینی را تحریم کرد/ پکن در موشک اسکندر نقش دارد

سفر نمایندگان کنگره آمریکا به سوریه برای اولین بار پس از سقوط بشار اسد+ عکس

جزئیات مهم درباره دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ایتالیا/ همراهان عراقچی مشخص شدند

بقائی: مسیر پیش رو هموار نیست/ انتخاب رم به پیشنهاد عمان و موافقت ایران و آمریکا بود

صحبت‌های دونالد ترامپ به دلیل بیهوش شدن فردی متوقف شد

ورود مسئول ارشد گفتگوهای هسته ای به رم

بلومبرگ مدعی شد: آمریکا، کریمه را به عنوان خاک روسیه به رسمیت می‌شناسد

گره کور مواد حیاتی

ورود عراقچی به رم برای انجام دور دوم مذاکرات+ فیلم

سرمقاله خراسان/ ده‌ها «پایتخت» می‌خواهیم

درآمد روزانه ثروتمندترین و فقیرترین افراد در برخی کشورها

راشد یزدی: فقرزدایی یکی از مهم‌ترین اصول‌دین اسلام است

ترامپ و تضمین؟!

تعیین سقف مهریه تا 14 سکه؛ نجات اقتصاد خانواده یا نقض حقوق زنان؟

فقرزدایی یکی از مهم‌ترین اصول‌دین اسلام است

2 سناریوی پیش روی دولت پزشکیان/ امتناع از اصلاحات اقتصادی چه نتیجه‌ای خواهد داشت؟

برنامه بن سلمان برای دیدار پزشکیان و ترامپ در عربستان

اینطوری می توانید جلوی پیری پوست را بگیرید

یک عده آدم‌های ناپاک برای منافع خود ارز و طلا را شرطی می‌کنند

عراقچی به ایتالیا رفت/بقایی:در دور دوم،باید طرف آمریکا درباره مواضع نانعقول اخیر توضیح دهد

هشدار آمریکا به شهروندانش؛ به سوریه سفر نکنید

پیش‌بینی بورس امروز 30 فروردین 1404 | تأثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر شاخص کل

عصبانیت ترامپ از تلاش‌ها برای توقف جنگ اوکراین و روسیه