ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شهیدی که «خمینی عراق» نام گرفت! عراق

شهیدی که «خمینی عراق» نام گرفت!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - حسین اصغری؛ پژوهشگر تاریخ معاصر در کانال تلگرامی خود با عنوان کافه تاریخ در پستی به مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر و خواهرش بنت‌الهدی به دست صدام نوشت:
بعد از درگذشت آیت‌الله حکیم، شهید صدر از مرجعیت آیت‌الله خویی حمایت کرد. گروهی از شاگردان و مرتبطین با امام خمینی در نجف، این اقدام شهید صدر را به معنای رد مرجعیت امام خمینی از سوی ایشون تفسیر کردند و می‌گفتند: چرا مرجعیت امام را مطرح نکرد؟ چرا بعد از شروع درس حکومت اسلامی توسط امام، شهید صدر هم این مباحث را مطرح نکرد و همان درس‌های خودش را داد؟
سید صادق طباطبایی در خاطراتش می‌گوید:
«این انتقادات را با شهید صدر در میان گذاشتم و ایشان پاسخ‌هایی دادند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از جمله در رابطه با درس ولایت فقیه امام فرمود که هیچ‌کدام از اساتید حوزه حاضر نشدند جزوات درس امام را در کلاس‌های خود توزیع کنند و فقط من بودم که گفتم هم جزوات را پخش کنند و هم خودم در آن جلسه، پرانتزی را باز کردم و به بحث ولایت فقیه پرداختم. بعد از ظهر فردا به دیدار امام رفتم و گفتم شما که اجازه نمی‌دهید افراد در حضورتان با بی‌احترامی از مراجع نام ببرند، چه رسد به اینکه بخواهند اسائه ادب یا غیبت کنند، پس چرا عده‌ای از منسوبین به شما درباره بعضی افراد که با آن‌ها اختلاف سلیقه دارند اتهاماتی را مطرح میکنند و از جمله درباره سیدمحمدباقر صدر و امام موسی صدر این مطالب گفته میشود؟
امام خیلی متاثر شدند. درحدی که احساس کردم نباید این مطلب را به ایشان میگفتم. امام سکوت کرد و چیزی نفرمود و حالت نگران‌کننده‌ای در چهره‌شان بوجود آمد و جلسه آن روز ادامه پیدا نکرد. قرار بود مطالبی را بگویند که به فردا موکول شد. خداحافظی کردم و رفتم.
شب منزل یکی از دوستان بودم که آقای کروبی شتابان آمد و با حالت استفسار پرسید که شما به آقا چه گفتید؟
پرسیدم مگر چه شده؟
گفت: بعد از صحبت‌های شما، آقا به‌قدری ناراحت بود که برای اولین‌بار نماز مغرب را در جماعت چهار رکعت خواند...!
امام فردا یا پس‌فردای آن روز در جلسه درس خود،‌ درباره این مسئله صحبت کرد و تذکراتی به آقایان داد.»
شهید صدر اولین مرجع تقلیدی بود که با صراحت اعلام کرد عضویت در حزب بعث عراق حرام و به منزله یاری ظالم و کافر و دشمنی با اسلام و مسلمین است.
وقتی سید مصطفی خمینی (پسر ارشد امام) از دنیا رفت، شهید صدر هم به بیمارستان رفت، هم در تشییع جنازه شرکت کرد و هم در مجلس ترحیم. خودش هم به احترام فرزند مرحوم امام، کلاس درسش را تعطیل کرد و مجلس ختم برگزار کرد.
رژیم بعث عراق به دستور صدام برای این عالم، حصر خانگی ایجاد کرد به‌طوری که 15 روز آب و برق و تلفن خونه‌شان را قطع کردند و فشار گرسنگی و تشنگی فوق‌العاده بالا رفته بود.
16 فروردین 1359 بود که با حمله به منزل شهید صدر، ایشان و خواهرشان را که در دوران بازداشت برادرش به رهبری نهضت مشغول بود دستگیر و به بغداد منتقل کردند و سه روز بعد در 19 فروردین هر دو نفر آنها زیر شدیدترین شکنجه‌ها به شهادت رسیدند.
نعمانی (از شاگردان صدر) میگوید:
«آنچه از شاهدان عینی دریافتم، این است که جنایتکار خیره‌سر صدام تکریتی، خود سید شهید و خواهر گرامی‌اش را پس از شکنجه‌های فراوان و با بدترین شیوه به قتل رساند. سید شهید را با بندهای آهنی بسته بودند و صدام جنایت‌پیشه بر سر و صورت وی می‌کوبید و می‌گفته است «تو مزدور ایرانی‌ها هستی و می‌خواهی برای آنان در عراق انقلاب اسلامی برپا کنی».
شهید بنت‌الهدی با برادر عزیز در یک اتاق بوده‌اند. شهید بنت‌الهدی، در گوشه اتاق، به‌خاطر شکنجه‌های زیاد، بیهوش بوده و هرآنچه در پیرامونش می‌گذشته متوجه نبوده و پس از این مراحل صدام جنایت‌پیشه، با تیر به زندگی آن دو عزیز خاتمه می‌دهد.»
نیروهای امنیتی رژیم بعث تحت تدابیر شدید امنیتی، پیکر شهدا را در وادی‌السلام نجف دفن کردند و بعد اموال شهید صدر را مصادره و منزلش را ویران و خانواده‌اش را به کاظمین منتقل کردند.
امام خمینی به مناسبت این شهادت، در دوم اردیبهشت 1359 پیامی صادر و سه روز عزای عمومی اعلام کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1398183/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اطلاعات/ تغییرات تعرفه ای؛ ظلم مضاعف در حق مردم

نتیجه سفر گروسی، بر مذاکرات تاثیر می‌گذارد

حس بد تل‌آویو از مذاکرات مسقط

سرمقاله فرهیختگان/ لحظه فاشیستی

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان

رئیس مجلس: اجرای قانون واردات خودرو با اختلال مواجه است

تامین اعتبار طرح کالابرگ با حذف یارانه3 دهک پردرآمد

فرگوسن، رقیب کی‌روش برای هدایت عراق!

توانمندسازی گروه‌های خرد و متوسط اقتصادی سیستان و بلوچستان در دستور کار

طلا دوباره پرواز کرد؛ قیمت جهانی طلا امروز 26 فروردین‌ماه

موانع راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی جازموریان شناسایی و رفع می شود

فروش دلار فرصت طلایی سرمایه‌گذاری مسکن

پیش‌بینی‌های اقتصادی والر: دو سناریو متفاوت برای آینده نرخ بهره در ایالات متحده

برای ایران، همه در عمل وفاق داشته باشیم

انتخاب شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید»اقدامی هوشمندانه در مسیر تقویت اقتصاد ملی است

روش های اعتراض به دهک بندی یارانه و کالابرگ

80 واحد راکد صنعتی تهران به چرخه تولید بازمی‌گردند

گوگل در ژاپن متوقف می‌شود

زمین لرزه ای به بزرگی 5 ریشتر هوکایدو ژاپن را لرزاند

رقابت بزرگ پاری‌سن‌ژرمن و منچسترسیتی برای ستاره فرانسوی

پیش‌بینی اسطوره بایرن: بارسا قهرمان اروپا می‌شود

در پی اعتراض به رئال مادرید؛ قصد یوفا برای اصلاح قانون میزبانی در لیگ قهرمانان اروپا

سحرخیزان به تراکتور و پرسپولیس نمی‌آید

ترامپ به دنبال ذخیره‌سازی مواد معدنی اعماق دریا

5 کشته و 9 زخمی در حادثه معدن زغال سنگ در شمال غرب چین

جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟

علیرضا عباسی : زنگ خطر فوتسال افغانستان برای مدعیان جدی فوتسال آسیا و دنیا

صعود سست بورس‌های جهان| دلار از چشم بازار افتاد

یمن،ترامپ را غافلگیر کرد/آمریکا از اسرائیل رکب اطلاعاتی خورد/واشنگتن در حال حاضر درگیر طولانی‌ترین نبرد دریایی پس از جنگ دوم است

از مسقط تا آینده‌ای مبهم؛ آیا مذاکرات اخیر دستاوردی خواهد داشت؟

عباس عبدی: مذاکره برای مذاکره به زیان ایران است/ توافق تاکتیکی نیز قطعا با شکست مواجه خواهد شد و بیش از آنکه مشکلات ایران را حل کند، به نفع ترامپ است/ شواهد نشان می‌دهد اراده طرفین، حل و فصل اختلافات و کاهش تنش است

سخنگوی وزارت خارجه: تعیین مسقط به عنوان محل برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، با نظر عمان بود؛ این تجدیدنظر ناشی از مباحث پشتیبانی و هماهنگی بود

چین شرایط محدودیت صدور ویزا برای آمریکا صادر کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه از وضعیت ناگوار مردم در شهر محاصره‌شده فاشر در سودان ابراز نگرانی کرد

سفر شی برای به خشم آوردن ترامپ؛ رئیس‌جمهور چین رسما اعلان جنگ کرد؟

آیا ایران تجربه لیبی را تکرار می‌کند؟

توضیحات سخنگوی وزارت خارجه در خصوص تغییر محل دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا از رُم به مسقط

تأثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر قیمت و رونق بازار مسکن تهران

اندیشکده آمریکایی «شورای روابط خارجی»: ایران بَرنده دور اول مذاکرات بود/ با وجود درخواست آمریکا، ایران بود که نوع مذاکرات را مشخص کرد/ این بار هم، مذاکرات عمان فقط به مسائل هسته‌ای پرداخته؛ یعنی «دقیقاً همان چیزی که ایران می‌خواهد»

پیشبینی تحلیلگران بین المللی از مذاکرات عمان؛ سوءتفاهم‌های تاریخی ایران و آمریکا رفع می‌شود؟

ازسرگیری افزایش قیمت طلا

تلاش دولت آمریکا برای جدا کردن اینستاگرام و واتس‌اپ از متا

معاون ترامپ: از اروپا ناامید شدیم

دست رد تهران به خواسته ترامپ در مذاکرات مسقط

تصاویر دیده نشده از داخل سفارت متروک ایران در آمریکا

یک تولید کننده پردازشگر آمریکایی دیگر تسلیم ترامپ شد

سفیر چین: آمریکا باید حسن‌نیت نشان دهد، نه ایران/ با ورود شورای امنیت به مساله‌ هسته‌ای ایران مخالفیم

ملاقات عابدزاده با ستارگان سینمای ایران در آمریکا! + عکس

دست رد تهران به خواسته ترامپ در مذاکرات عمان

یک تولیدکننده پردازشگر آمریکایی دیگر تسلیم ترامپ شد