ایرانیان جهان

آخرين مطالب

4 کارت مهم ایران روی میز مذاکره با آمریکا ایالات متحده آمریکا

4 کارت مهم ایران روی میز مذاکره با آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رئیس‌جمهور پیشین کشور گفت: اشتباه ترامپ در این است که فکر می‌کند روی میز ایران کارتی وجود ندارد. در حالی که کارت آمریکا بسیار محدود است. یک کارت فشار اقتصادی بود که آن را مصرف کرده است و فعلاً یک کارت بیشتر روی میز ندارد. در حالی که برخلاف تصور آمریکا، ایران حداقل 4 کارت مهم روی میز دارد که در زمان مناسب می‌شود آن‌ها را توضیح داد.
حسن روحانی گفت: اصل بر مذاکره مستقیم است و مذاکره غیرمستقیم یک استثناء است. هرچه سطح مذاکره بالاتر باشد، سریعتر به نتیجه مطلوب می‌رسیم.
رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم در دیدار نوروزی که روز گذشته با حضور جمعی از وزیران و استانداران ادوار دولت، فعالان سیاسی و اجتماعی و رسانه‌ای، مدیران اقتصادی و چهره‌های فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اعلام آمادگی ایران و آمریکا برای انجام مذاکره اظهار داشت: قاعده این بود که ترامپ ابتدا از لحاظ اصول اخلاقی و انسانی و سیاسی عذرخواه مردم ایران باشد. چون بدون هیچ دلیلی از توافق چندجانبه و مورد تأیید قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، از برجام خارج شد و در طول این 8 سال با تحریم‌های خود حدود 1000 میلیارد دلار به مردم ایران صدمه وارد کرد. او به جای عذرخواهی و جبران، فرار به جلو را شروع کرده و گفته می‌خواهم مذاکره کنم و اگر مذاکره موفق نباشد، از قدرت نظامی استفاده کنم.
او افزود: اشتباه ترامپ در این است که فکر می‌کند روی میز ایران کارتی وجود ندارد. در حالی که کارت آمریکا بسیار محدود است. یک کارت فشار اقتصادی بود که آن را مصرف کرده است و فعلاً یک کارت بیشتر روی میز ندارد. در حالی که برخلاف تصور آمریکا، ایران حداقل 4 کارت مهم روی میز دارد که در زمان مناسب می‌شود آن‌ها را توضیح داد.
روحانی در ادامه گفت: موافقت مسئولین جمهوری اسلامی ایران با انجام مذاکره قدم مهمی بود برای اینکه در منطقه صلح و آرامش برقرار شود. ما نباید بگذاریم نتانیاهو موفق شود. به نظر شخص من آمریکا و حتی ترامپ دنبال جنگ در منطقه نیست. آن کسی که دنبال جنگ در منطقه است، نتانیاهو است و اوست که مرتب آمریکا را تحریک می‌کند. امروز باید نتانیاهو را شکست دهیم و نگذاریم او به اهداف شوم خود برسد.
رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه شرایط مذاکره که مستقیم باشد یا غیرمستقیم به شرایط سیاسی و نقشه طرف مقابل بستگی دارد، اظهار داشت: من با تجربه خودم همواره دیده‌ام مذاکراتی مفیدتر است که مستقیم باشد. اصل هم بر مذاکره مستقیم است. ما در کار روزمره صبح تا شب با یکدیگر مذاکره و صحبت می‌کنیم، مگر غیرمستقیم صحبت می‌کنیم و یکی را برای انتقال نظر خودمان واسطه می‌کنیم؟ زمانی ممکن است شرایطی باشد که با طرف بخواهیم مذاکره غیرمستقیم داشته باشیم اما مذاکرات مستقیم معمولاً می‌تواند مفیدتر باشد. در بعضی از شرایط اگر بخواهیم به مسائل راهبردی و مهم دست پیدا کنیم، هرچه سطح مذاکره بالاتر باشد، مفیدتر است و گاهی ضروری است که در بالاترین سطح سیاسی مذاکره انجام شود.
همچنین بخوانید: نام خانوادگی اصلی مسعود پزشکیان چه بوده است؟
روحانی با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی خود با باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا گفت: در مهر 92 که به نیویورک رفتم اصرار آقای اوباما بر مذاکره بود. قبل از حرکت من از تهران آقای اوباما سه بار از طریق نمایندگی ایران در نیویورک پیغام داده بود که من مایلم با رئیس‌جمهور ایران که به نیویورک می‌آید مذاکره کنم. من این موضوع را خدمت مقام معظم رهبری مطرح کردم. ایشان موافق نبودند. در این زمینه خیلی با هم صحبت کردیم که مصلحت ما هست یا نه، مذاکره بکنیم یا نکنیم؟ تا اینکه در نهایت پیشنهادی دادم که ایشان پذیرفتند. من گفتم اگر اوباما شرایط مرا بپذیرد، من مذاکره می‌کنم و ایشان این را رد نکردند و گفتند این شرایطی که شما می‌گویید بعید است طرف مقابل قبول کند. مذاکره عملاً انجام نگرفت اما در لحظات آخری که ما در نیویورک بودیم به تماس تلفنی آقای اوباما به دلایلی پاسخ دادم که اگر لازم باشد دلایلش را زمانی توضیح می‌دهم. آن مذاکره کوتاه بود، یک ربع تا بیست دقیقه بیشتر طول نکشید اما در آن مذاکره کوتاه 5 مسأله مهم مطرح شد. در دو مسأله ما با هم توافق کردیم و در سه مسأله بنا شد بعداً درباره آن‌ها صحبت کنیم. این تماس توانست فضا را تلطیف کند. از آن طرف هم مذاکرات مستقیم وزرای خارجه توانست راه را باز کند. زحماتی که آقای دکتر ظریف و تیم همراهشان کشیدند در طول این مدت، اگر بنا بود مذاکرات غیرمستقیم باشد، نه در دو سال که شاید در 20 سال هم به توافق نمی‌رسیدیم.
او با بیان اینکه امروز شرایط متفاوت است و در شرایط فعلی بر مبنای مصالح کشور باید تصمیم‌گیری شود، تأکید کرد: در شرایط فعلی همه ما باید تلاش کنیم حرف واحد در برابر بدخواهان داشته باشیم، هرچه فاصله‌ها را کمتر کنیم و وحدت و انسجام ملی را بیشتر کنیم، می‌توانیم در مذاکرات موفق‌تر باشیم. باید نگذاریم بی‌بی (نتانیاهو) به نتیجه برسد. باید کاری کنیم که در منطقه و کشور صلح باشد و بتوانیم این صلح و آرامش را ادامه دهیم. امیدوارم با تلاش‌هایی که مسئولین محترم دولت چهاردهم و وزیر محترم خارجه انجام می‌دهند و همچنین با رهنمودهای مقام معظم رهبری، بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم و سایه جنگ را از سر کشور دور کنیم و در مذاکرات بتوانیم تحریم‌های اقتصادی را برداریم که موضوعی مهم برای کشورمان و دیگر کشورهاست.
روحانی در ابتدای این دیدار با اشاره به تحولات پرفرازونشیب سال گذشته مخصوصاً جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی علی‌رغم همه تلاش‌هایی که داشت و حمایت‌هایی که از جانب آمریکا و غرب دریافت کرد، به اهداف خود دست نیافت. امروز رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم منفور و محکوم در افکار عمومی جهان شناخته می‌شود. خوشبختانه علاوه بر محکومیت در افکار عمومی دنیا، از لحاظ حقوقی هم با حکم قضات دادگاه بین‌المللی کیفری (ICC) دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت صادر شده است. از لحاظ اطلاعاتی هم دچار شکست بزرگ شدند، چون در حوادث 7 اکتبر سازمان اطلاعات داخلی اسرائیل (شاباک) یا بی‌اطلاع بود که از لحاظ اطلاعاتی ضربه بزرگی بوده است، یا باخبر بود و عکس‌العملی نشان نداده که رسوایی بالاتری است. ادعاهایی هم که این رژیم در زمینه نابودی حماس و حزب‌الله و سایر نیروهای مقاومت و آزادی اسراء مطرح کرد بعد از 18 ماه هنوز به آن‌ها دست نیافته و نخواهد یافت. البته رژیم صهیونیستی با جنایات خود به غیر از مردم شریف فلسطین، ضربه‌هایی به کشورهای منطقه زد. این رژیم می‌خواست جنگ را در منطقه توسعه دهد و تقریباً تا حدودی به این هدف شوم خود دست یافت؛ یعنی این حوادث صرفاً در غزه باقی نماند و به لبنان، سوریه و حتی به عراق و یمن و ایران هم سرایت کرد.
او ابراز امیدواری کرد که سال جدید برای مردم ایران سال سلم و صلح و امنیت و کاهش مشکلات اقتصادی باشد و بتوانیم در کنار هم به اهداف مهم ملی دست یابیم.
آنچه دیگران میخوانند : باید روابطمان را با آمریکا برقرار و سفارت‌ها را بازگشایی کنیم خوش شانس‌ترین و بدشانس ترین چهره ها در سال 1403 فلاحت‌پیشه خطاب به کیهان؛ غلط‌های خود را به نام ایران مطرح نکنید سختی و شرایط کشور با دهه 60 قابل مقایسه است

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1399661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزیرخارجه اسراییل به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر خارجه اسراییل: در مواجهه با ایران، روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

مستاجرزدایی از بازار مسکن ادامه دارد/ روند اجاره‌نشینی در کشورهای دیگر چگونه است؟

پیش‌بینی ترسناک زنی که ترور جان اف‌ کندی را پیش‌بینی کرد برای سال 2025

فوری/ بیانیه مهم عمان پس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ درخواست آمریکا مشخص شد

وزارت خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا در رم بیانیه داد

تقدیر تولیدکنندگان دارو از حجت الاسلام اژه ای برای احیای کارخانه پی وی سی پزشکی هگمتانه

شرکت‌های آمریکایی به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند/ویتکاف هرچه به عراقچی گفته،قانع‌کننده بوده/خواسته آمریکا از ایران واقع‌بینانه بود

بیانیه عمان پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه مذاکرات ایران و آمریکا قطعی شد | دور سوم گفت‌وگوها با حضور عمان در راه است

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا؛ شنبه شش اردیبهشت، عمان

ادعای فاکس نیوز در مورد درخواست جالب ویتکاف از عراقچی!

سخنگوی وزارت خارجه تاریخ دور سوم مذاکرات را اعلام کرد +عکس

تحلیل اسرائیلی از مذاکرات رم: این یعنی خبری از انفجار نبود!

سقوط 3 میلیونی قیمت طلا پس از مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش عباس آخوندی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را لغو کرد

تاثیر آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار موبایل؛ 30 فروردین 1404

خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در کجا برگزار می شود؟

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات رم؛ هرچه گفته‌اند قانع‌کننده و خط قرمزها رد نشد

واکنش رژیم صهیونیستی به ادامه مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش وزیر خارجه عمان به مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا

دیدار نماینده «ترامپ» و «رافائل گروسی» در رم

کارشناس قطری: تردیدهای ایران ـ آمریکا در حال از بین رفتن است

فوری: زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد

سفر خالد بن سلمان به ایران گامی در مسیر بازتعریف نقش ریاض در منطقه است

گام دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛ تداوم مسیر با تأکید بر منافع ملی

اعلام زمان و چگونگی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا از زبان عراقچی

توئیت لارنس نورمن از نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

رسانه روسی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دیدار نماینده ترامپ و رافائل گروسی در رم

عمان: ایران و آمریکا برای ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها توافق کردند

تقدیر وزیر خارجه عمان از عراقچی و ویتکاف/ حتی امور غیرممکن نیز ممکن به نظر می‌رسند

گزارش عمان از جزئیات مذاکرات امروز ایران و آمریکا؛ گفت‌گوها در حال شتاب گرفتن است | مسائل غیرممکن نیز محتمل به‌نظر می‌رسند

مطهرنیا: آمریکا حداکثرها را می‌خواهد از ما بگیرد

واکنش وزیرخارجه اسرائیل به نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

عباس آخوندی: لحظه سازش ایران و آمریکا فرا رسیده است

دهقانی فیروزآبادی: به نظر نمی‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال برچیدن صنعت هسته‌ای ایران باشند

مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا محتمل به‌نظر می‌رسند

مذاکره با آمریکا تصمیم نظام است/نگاه‌های افراطی در هر دو طرف به مذاکرات ضربه می‌زند/رسانه‌های مرجع باید یک قرارگاه مرکزی داشته باشند

توافق ایران و آمریکا در «مدت زمان کوتاه»؟/ رجایی: مذاکرات اثر مثبت بر روی بازارها گذاشته/ ترامپ دنبال ارائه یک چهره صلح طلب از خود است

واکنش لارنس نورمن به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش روحانی نزدیک به قالیباف به روند مذاکرات ایران و آمریکا؛ تا اینجا شبیه برجام است

ناگفته های مذاکرات امروز ایران و آمریکا +فیلم

دولت آمریکا روادید صدها دانشجوی چینی را لغو کرد

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای