ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آغاز مذاکرات ایران و آمریکا شبیه مسابقه بوکس خواهد بود/ ایران منعی برای سرمایه گذاری آمریکا نداشته و ندارد ایالات متحده آمریکا

آغاز مذاکرات ایران و آمریکا شبیه مسابقه بوکس خواهد بود/ ایران منعی برای سرمایه گذاری آمریکا نداشته و ندارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - استاد دانشگاه آلاباما آمریکا می‌گوید: انتخاب استیو ویتکاف، یک شریک تجاری بلندمدت و دوست مورد اعتماد رئیس‌جمهور ترامپ که نه یک فرد داخلی واشنگتن است، نشان‌دهنده سبک مذاکره‌ای مورد ترجیح ترامپ است.
، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفت: با ایران گفت‌و‌گو‌های مستقیم داریم و شنبه جلسه بسیار مهمی خواهد بود و خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
روز شنبه یک نشست بزرگ با ایرانی‌ها و دیدار مستقیم با آنها خواهد بود. وی افزود: ممکن است با ایران توافق شود و این عالی خواهد بود. مذاکرات مستقیم با ایران در بالاترین سطوح در حال انجام است. موفقیت این مذاکرات به سود ایران خواهد بود. می‌خواهیم اسرائیل در هر توافقی درباره ایران نقش داشته باشد، اما در عین حال تلاش می‌کنیم از درگیری جلوگیری کنیم.
ترامپ افزود: روز شنبه، دیداری بزرگ و مستقیم با ایرانی‌ها خواهیم داشت و خواهیم دید چه اتفاقی خواهد افتاد. شاید به توافقی با ایران برسیم و این فوق‌العاده خواهد بود. وی ادعا کرد که ممکن است که توافق با ایران، توافقی متفاوت و بسیار قوی‌تر باشد.
وی افزود: فکر می‌کنم اگر مذاکرات با ایران موفقیت‌آمیز نباشد، ایران در خطر بزرگی قرار خواهد گرفت. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. این موضوع فرمول سختی دارد. کشور‌هایی هستند که بمب اتمی دارند در حالی‌که نباید داشته باشند، اما ایران نمی‌تواند به این سلاح دست یابد. اگر مذاکرات موفقیت آمیز نباشد، ایران روز‌های سختی خواهد داشت.
ترامپ در پاسخ به این سوال که اگر بخواهید بر سر یک توافق جدید با ایران مذاکره کنید، می‌توانید توضیح دهید که چگونه این توافق بیشتر از برجام متفاوت است؟ گفت: خب من واقعا نمی‌توانم این را بگویم توافق در دست مذاکره، متفاوت با برجام خواهد بود. ولی توافق قوی تری خواهد بود.
عباس عراقچی وزیر خارجه ایران، اظهارات ترامپ مبنی بر آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در روز شنبه را تایید کرد، اما اضافه کرد که گفت‌و‌گو‌ها غیرمستقیم خواهد بود.
درباره این موضوع خبرنگار تابناک گفت‌وگویی با پروفسور نادر انتصار، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا انجام داده که در ادامه می‌آید.
کتاب «سیاست کرد‌ها در خاورمیانه» از جمله آثار شناخته شده انتصار است که ابعاد سیاسی و اجتماعی ادغام کرد‌ها در جریان اصلی زندگی سیاسی-اجتماعی در ایران، عراق و ترکیه را تحلیل می‌کند.
*گفت‌و‌گو بین ایران و ایالات متحده از روز شنبه در عمان آغاز خواهد شد. ارزیابی شما از آغاز این مذاکرات چیست؟
هر دو طرف به طور نسبی کم حرف بوده‌اند. اگر رئیس‌جمهور ترامپ در دیدار خود با نخست‌وزیر اسرائیل، نتانیاهو، این گفت‌و‌گو‌ها را ذکر نمی‌کرد، اکثر مردم از آن خبر نداشتند. حتی نتانیاهو هم از این موضوع غافلگیر شد، همانطور که از تغییرات صورت و زبان بدن او پیداست. به نظرم آماده‌سازی‌های گفت‌وگوی شنبه برای چند هفته انجام شده است، اما جزئیات و پارامتر‌های جلسه در عمان برای عموم مردم مشخص نیست. بنابراین، ارزیابی اینکه گفت‌وگوی ابتدایی چگونه پیش خواهد رفت، دشوار است.
*وزارت امور خارجه ایالات متحده این مذاکرات را تنها یک گفت‌و‌گو و نه مذاکره دانسته است. به نظر می‌رسد که واشنگتن قصد دارد ارزیابی اولیه از پاسخ ایران به خواسته‌های آمریکا داشته باشد. نظر شما چیست؟
من فکر می‌کنم ایران و ایالات متحده هر دو رویکرد مشابهی به جلسه روز شنبه در عمان دارند. اگر بخواهم از یک تمثیل بوکس استفاده کنم، تهران و واشنگتن می‌خواهند یکدیگر را در همان اوایل مبارزه احساس کنند، همانطور که بسیاری از بوکسور‌ها این کار را در دور‌های ابتدایی مبارزه خود انجام می‌دهند. این امر به ایالات متحده و ایران این امکان را می‌دهد که استراتژی خود را در دور‌های میانه و پایانی مبارزه سیاسی تنظیم و کالیبره کنند.
*ایران همچنین بر گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم در این مذاکرات تأکید کرده است. به نظر می‌رسد تهران می‌خواهد دامنه خواسته‌های ایالات متحده را بررسی کند تا ببیند آیا قابل مذاکره هستند یا خیر. اگر موضع مطلوبی مشاهده شود، ایران ممکن است به سمت مذاکرات مستقیم حرکت کند. ارزیابی شما چیست؟
من با این ارزیابی موافقم. تنها خواسته عمومی مشخصی که ترامپ بار‌ها مطرح کرده این است که ایران نباید اجازه پیدا کند سلاح هسته‌ای بسازد. ما نمی‌دانیم چه خواسته‌های دیگری ترامپ مطرح خواهد کرد.
مشاور امنیت ملی سخت‌گیر ترامپ گفته است که ایالات متحده چیزی کمتر از نابودی کامل تأسیسات هسته‌ای ایران تحت نظارت ایالات متحده را نخواهد پذیرفت، چیزی که او آن را «مدل لیبی» نامیده است. آیا این موضع نهایی ترامپ خواهد بود یا قابل مذاکره خواهد بود؟ 
به عبارت دیگر، سوال ناشناخته این است که ترامپ تا چه حد از مشاوره‌های افراطی‌های سخت‌گیر در سطح بالای دولت خود پیروی خواهد کرد. اگر ایران تشخیص دهد که ایالات متحده انعطاف‌پذیر است و خواسته‌های ایدئولوژیک، غیرواقعی و حداکثری مطرح نمی‌کند، آنگاه چشم‌انداز‌هایی برای مذاکرات مستقیم بین ایالات متحده و ایران بهبود خواهد یافت.
*انتخاب استیو ویتکاف از سوی دولت ترامپ که بر محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران به جای انهدام آن (مدل لیبی) تأکید دارد، نشان‌دهنده خوشبینی نسبی به مذاکرات است. ارزیابی شما چیست؟
انتخاب استیو ویتکاف، یک شریک تجاری بلندمدت و دوست مورد اعتماد رئیس‌جمهور ترامپ که نه یک فرد داخلی واشنگتن است، نشان‌دهنده سبک مذاکره‌ای مورد ترجیح ترامپ است.
ویتکاف همچنین روابط قوی با اسرائیل دارد که ممکن است برای نتانیاهو و حامیان او در ایالات متحده، به‌ویژه طرفداران «مدل لیبی»، مشکل‌ساز باشد و مانع از به نتیجه رسیدن مذاکرات در مراحل جدی‌تر شود.
*مقامات ایرانی، از جمله رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه، پیشنهاد کرده‌اند که با شرکت‌های آمریکایی همکاری کنند و سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها را در ایران تشویق نمایند. به نظر شما این موضوع چه تأثیری بر مذاکرات خواهد داشت؟
دونالد ترامپ خود را یک رئیس‌جمهور اهل معامله می‌داند. بنابراین، هر پیشنهادی که به او این امکان را بدهد که مهارت‌های خود را در این زمینه نشان دهد، برای او جذاب خواهد بود. با این حال، باید از موانع عظیمی که بر سر راه کسب‌وکار‌ها و سرمایه‌گذاری‌های خصوصی ایالات متحده در ایران وجود دارد، آگاه باشیم.
از زمان ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی تا کنون، هر زمان که ایران سعی کرده است سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی‌ها را جذب کند، کنگره موانعی ایجاد کرده است. بسیاری از قوانین موجود که سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران را ممنوع می‌کنند، در مجموعه‌ای از قوانین و مقرراتی که کنگره تصویب کرده، گنجانده شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1401470/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمک 3 میلیون دلاری ژاپن به مهاجرین افغانستانی

لوکس‌ترین ماشین ژاپن که در بین جوان‌ها طرفدار ندارد

ژاپن برگ برنده رو می‌کند

مهدی طارمی راهی ترکیه می‌شود؟

تحلیل صیدی از روند مذاکرات ایران و آمریکا

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی/ ترکیه مقصد احتمالی مهاجم ایرانی؟

صدرنشینی PSG و بارسلونا و سقوط آرسنال در فهرست بهترین تیم‌های سال 2025 اروپا از نظر میانگین کسب امتیاز در هر بازی

مقصد احتمالی مهدی طارمی

مقصد احتمالی طارمی؛ تصمیم قطعی اینتر برای فروش

از رویای هفت‌گانه تا کابوس: رئال مادرید سقوط کرد

ادعای خبرنگار ایتالیایی؛ اینتر، طارمی را نمی خواهد!

صدرنشینی PSG و بارسلونا و سقوط توپ‌چی‌ها

در شب گلزنی آنچلوتی و مثلث طلایی؛ پیروزی 5-0 میلان مقابل رئال مادرید در نیمه نهایی جام باشگاه‌های اروپا

تصمیم قطعی اینتر برای فروش طارمی

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

مهدی طارمی در لیست مازاد؛ اینتر به فکر جذب مهاجم جدید

درباره سابقه روابط ایران و ایتالیا که امروز در کانون توجه قرار دارد

نگرانی ستاره اینتر: یامال را چطور مهار کنیم!

معمای هم‌صدایی ایران و ارمنستان؛ گره کور قفقاز جنوبی و منطقه‌ای که در آستانه صف آرایی تازه قرار گرفته است/ پوتین اردوغان را قربانی مانور در حیاط خلوتش می‌کند؟

نقش گاز در مذاکرات آمریکا و روسیه

چرا ایتالیا علاقه‌مند است میزبان مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا باشد؟

معدن، تشنه سرمایه‌گذار خارجی

کدام تور مسافرتی اروپا ارزان‌تر است؟

درخواست آلمان برای استقلال اطلاعاتی اروپا از آمریکا

ادعای خبرنگار ایتالیایی؛ اینتر، طارمی را نمی‌خواهد!

احتمال بازگشت کارلو آنچلوتی به سری آ و هدایت یکی از دو تیم میلان و رم

گل‌های برتر دور برگشت 1/4 نهایی لیگ قهرمانان اروپا

در آستانه جام: الخلیفی برنده جنگ با امباپه!

مقصد جدید مهدی طارمی کجاست؟

سعید شریعتی: اگر بهانه‌ای به دست اسرائیل داده نشود، ترامپ برای به ثمر رساندن مذاکرات با ایران، توانسته نتانیاهو را مهار کند

آشوب در دیپلماسی با تصمیمات غریزی ترامپ

عربستان و مقاومت؛ صلح موقت یا آرامش پیش از توفان؟

واکنش سخنگوی کرملین به دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا

جدال ترامپ و چین به کجا می رسد؟

چین 6 ماهواره برای تحقیقات فضایی پرتاب کرد

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پکن شروع به کار کرد

تأکید چین بر مقابله کشورهای بریکس با یک‌جانبه‌گرایی

پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین پس از پایان جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین/ بیت‌کوین 100 هزار دلاری در راه است؟

چین واردات گاز از آمریکا را به طور کامل متوقف کرد

چین واردات ال‌ان‌جی از آمریکا را «کاملاً» متوقف کرد

توقف واردات ال‌ان‌جی چین از آمریکا

چین واردات گاز از آمریکا را متوقف کرد

چین هوش مصنوعی را به مدارس می‌آورد

چرا چین امروز، مساله اول آمریکاست؟

بازار خودرو ایران در دستان چین | مذاکرات راه واردات خودروی امریکایی باز می کند؟

ایران و دیپلماسی فعال با روسیه و چین؛ واقعیتِ ماجرا چیست؟

بوئینگ از چین به آمریکا برگردانده شد

چین خرید گاز مایع از آمریکا را به طور کامل متوقف کرده است

چین 6 ماهواره در مدار زمین قرار داد

بندر مرسین پل عبور کالاهای ایرانی به اروپا و افریقا / تاسیس منطقه آزاد در دستور کار تهران و آنکارا