ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دو سناریو مهم از روند بازار سهام بعد از آغاز مذاکرات ایالات متحده آمریکا

دو سناریو مهم از روند بازار سهام بعد از آغاز مذاکرات
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مذاکرات امروز بین ایران و آمریکا اکنون به محور تعیین‌کننده مباحث سیاسی و اقتصادی مبدل شده است. تغییر استراتژی معامله‌گران بازار‌های دارایی در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه نشان می‌دهد بازار‌ها تا چه میزان تحت‌تاثیر مباحث سیاسی قرار دارند. معادله روند بازار‌ها در روز‌های اخیر وارد فاز پیچیده‌ای شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
قرار گرفتن بورس در مسیر صعودی بر اثر اخبار مخابره‌شده در خصوص مذاکره و عقب‌نشینی 7پله‌ای دلار آزاد در گام نخست واکنش‌ها به اخبار مذاکره، اهمیت موضوع دیپلماسی و نقش آن در فضای اقتصاد کلان کشور را یادآور می‌شود. سه بازار سهام، ارز و سکه حتی تا روز‌های آخر اسفندماه پرنوسان ظاهر شدند. با وجود اینکه بورس نخستین روز معاملاتی 1404 را صعودی آغاز کرد، اما ملاقات این بازار با دلار 100هزار تومانی در تعطیلات نوروز جلوی ورود پول قدرتمند را سد کرد.
گفت‌و‌گو با کارشناسان بازار سرمایه گویای یک نکته مهم است؛ اینکه نوسان افزایشی نرخ دلار آزاد و قرار گرفتن اسکناس آمریکایی در بالای کانال 100هزار تومان، مانع از استارت توفانی بورس شده است؛ بنابراین در صورت بازگشت اسکناس آمریکایی به سطوح بالای 100هزار تومان، سرگردانی پول بین بازار‌ها را مشاهده خواهیم کرد. به‌ویژه اینکه به دلیل ابهامات حاکم بر وضعیت سیاست خارجی کشور و نامشخص بودن نتیجه گفت‌وگوی ایران و آمریکا، سرمایه‌گذاران بر «احتیاط حداکثری» برای ورود به بازار‌ها تاکید می‌کنند.
ردپای خروج پول بیش از 33همتی از بازار سهام طی سال گذشته مشخصا در بازار‌های موازی قابل ردیابی است. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد صندوق‌های طلا موفق شدند در سال پرریسک 1403، بیش از 49همت پول حقیقی را به خود جذب کنند. حباب پایین این صندوق‌ها در کنار نااطمینانی‌ای که در خصوص روابط سیاسی ایران و آمریکا و مخاطرات منطقه‌ای وجود دارد، شرایطی را فراهم کرده است که صندوق‌های طلا به عنوان یک رقیب جدی برای بازار سهام تلقی شوند.
در صورتی که ریسک‌های سیاسی به‌مرور کاهش یابند، مسیر پول‌های حقیقی می‌تواند معکوس شود. با توجه به اینکه امروز روز مهمی برای همه بازار‌ها محسوب می‌شود، شاید بتوان گفت سرگردانی پول برای ورود به بازار‌ها به حداکثر خواهد رسید. هر سه بازار سهام، ارز و طلا تا آخرین روز معاملاتی هفته قبل افزایشی بودند. این امر از دو منظر قابل بررسی است. نخست اینکه بازار‌ها آماده واکنش فوری به اخبار مذاکره هستند. با توجه به اینکه دلار مجددا بعد از روز سه‌شنبه سمت‌و‌سوی افزایشی پیدا کرد، این موضوع پیام مهمی در بر دارد. تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که دلار منتظر یک اشاره از فضای سیاسی کشور است.
بیشتر بخوانید:بورس در انتظار تعیین تکلیف مذاکرات است؟
برخی از پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در صورت مخابره اخبار مثبت از مذاکره، دلار حتی ممکن است کانال 90هزار تومان را از دست بدهد. وضعیت مذکور اوضاع را به نفع بورس تهران رقم خواهد زد. اما سیگنال دوم به طور مشخص حوالی بازار‌ها پرسه می‌زند؛ مقاومت دلار در برابر عقب‌نشینی قیمتی، راه ورود پول به بازار سهام را سخت خواهد کرد.
علاوه بر آن، با وجود اینکه تعرفه‌های ترامپ، کاهش قیمت‌های جهانی را به دنبال داشته و بورس کامودیتی‌محور تهران نیز تا حدودی تحت تاثیر بار روانی تحولات جهانی است، اما اخباری که از مذاکرات ایران و آمریکا دردوشنبه‌شب مخابره شد، بازار سهام را بلافاصله به تحرک مثبت واداشت.
با نگاهی به روند بازار سهام در هفته گذشته درمی‌یابیم که شاخص بورس در سه روز اول هفته کاهش 2درصدی را تجربه کرد. اما پس از آن در 2روز پایانی هفته، یعنی روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه، با رشد بیش از 3درصدی توانست از بازدهی هفتگی منفی فرار کند.
اگرچه عقب‌نشینی ترامپ از تعرفه‌های اعمالی موجب بهبود نسبی قیمت نفت شد، اما همچنان ریسک‌های اقتصادی میان دو اقتصاد بزرگ دنیا، چین و آمریکا، پابرجاست و نمی‌توان اثر هرچند اندک آن را بر بازار سهام نادیده گرفت. با‌این‌حال، آغاز مذاکرات هسته‌ای، فضای امنی را در جهت رشد نسبت P/E و ارزش بازار فراهم خواهد کرد.
علیرضا فرشید، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد»، ضمن اشاره به وضعیت بازار سهام اظهار کرد: بورس تهران در میان سیلی از اخبار سیاسی قرار دارد. در سال‌های اخیر بازار سهام به‌شدت تحت‌تاثیر ریسک‌های سیاسی بوده است. یکی از موضوعات مهمی که باید به آن اشاره کرد، این است که آغاز مذاکره به معنای پایان مذاکره و حصول نتیجه متقن نیست. در واقع این محتوای گفت‌وگوهاست که تعیین‌کننده خواهد بود. طبیعتا شروع مذاکره به معنای توافق زودهنگام نیست؛ به‌ویژه اینکه پیش‌بینی‌ناپذیر بودن خود ترامپ هم موضوع مهمی است که بر عدم‌قطعیت‌ها دامن می‌زند. به نظر می‌رسد همه بازار‌ها فارغ از محتوای مذاکره وارد فاز واکنش سریع شوند.
این کارشناس بازار سرمایه درخصوص استراتژی برنده معامله‌گران در شرایط کنونی گفت: در این برهه حساس سرمایه‌گذاران باید از رفتار‌های هیجانی پرهیز کنند. دوری از هیجان اولیه تا حدودی به وضعیت متعادل بازار‌ها می‌انجامد. بهترین استراتژی در شرایطی که با نااطمینانی همراه است، استراتژی احتیاط و عدم ورود به رفتار‌های گروهی است.
اظهارات گوناگونی پیرامون وضعیت بازار سهام بعد از نتیجه مذاکره ایران و آمریکا مطرح است؛ اما تکنیکالیست‌ها می‌گویند با وجود مقاومت‌های پیش روی شاخص در محدوده 2میلیون و 880هزار واحد و نزدیک شدن به محدوده سقف 19دی‌ماه و بار روانی که در این محدوده وجود دارد، اگر سیگنال مثبتی بعد از شنبه مخابره شود، به‌طوری‌که سرمایه‌گذاران به این نتیجه برسند که تنش‌ها میان ایران و آمریکا رو به کاهش است، عبور از این مقاومت‌ها کار چندان سختی نخواهد بود. اما اخبار منفی وضعیت متفاوتی در بازار‌ها رقم خواهد زد.
در این سناریو با توجه به چشم‌انداز افزایشی نرخ دلار آزاد، پول به‌سرعت از بازار سهام خارج و روانه بازار‌های موازی خواهد شد؛ بنابراین بازدهی بازار سهام می‌تواند در کوتاه‌مدت به چالش کشیده شود. با رشد احتمالی قیمت دلار در اثر پیشروی ریسک‌های سیاسی و کاهش درآمد‌های نفتی، ریزش بورس تا کف 2میلیون و 650هزار واحد محتمل خواهد بود. به همین دلیل وضعیت سیاسی کشور با دقت از سوی سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در حال رصد است.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1401873/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمک 3 میلیون دلاری ژاپن به مهاجرین افغانستانی

لوکس‌ترین ماشین ژاپن که در بین جوان‌ها طرفدار ندارد

ژاپن برگ برنده رو می‌کند

مهدی طارمی راهی ترکیه می‌شود؟

تحلیل صیدی از روند مذاکرات ایران و آمریکا

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی/ ترکیه مقصد احتمالی مهاجم ایرانی؟

صدرنشینی PSG و بارسلونا و سقوط آرسنال در فهرست بهترین تیم‌های سال 2025 اروپا از نظر میانگین کسب امتیاز در هر بازی

مقصد احتمالی مهدی طارمی

مقصد احتمالی طارمی؛ تصمیم قطعی اینتر برای فروش

از رویای هفت‌گانه تا کابوس: رئال مادرید سقوط کرد

ادعای خبرنگار ایتالیایی؛ اینتر، طارمی را نمی خواهد!

صدرنشینی PSG و بارسلونا و سقوط توپ‌چی‌ها

در شب گلزنی آنچلوتی و مثلث طلایی؛ پیروزی 5-0 میلان مقابل رئال مادرید در نیمه نهایی جام باشگاه‌های اروپا

تصمیم قطعی اینتر برای فروش طارمی

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

مهدی طارمی در لیست مازاد؛ اینتر به فکر جذب مهاجم جدید

درباره سابقه روابط ایران و ایتالیا که امروز در کانون توجه قرار دارد

نگرانی ستاره اینتر: یامال را چطور مهار کنیم!

معمای هم‌صدایی ایران و ارمنستان؛ گره کور قفقاز جنوبی و منطقه‌ای که در آستانه صف آرایی تازه قرار گرفته است/ پوتین اردوغان را قربانی مانور در حیاط خلوتش می‌کند؟

نقش گاز در مذاکرات آمریکا و روسیه

چرا ایتالیا علاقه‌مند است میزبان مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا باشد؟

معدن، تشنه سرمایه‌گذار خارجی

کدام تور مسافرتی اروپا ارزان‌تر است؟

درخواست آلمان برای استقلال اطلاعاتی اروپا از آمریکا

ادعای خبرنگار ایتالیایی؛ اینتر، طارمی را نمی‌خواهد!

احتمال بازگشت کارلو آنچلوتی به سری آ و هدایت یکی از دو تیم میلان و رم

گل‌های برتر دور برگشت 1/4 نهایی لیگ قهرمانان اروپا

در آستانه جام: الخلیفی برنده جنگ با امباپه!

مقصد جدید مهدی طارمی کجاست؟

سعید شریعتی: اگر بهانه‌ای به دست اسرائیل داده نشود، ترامپ برای به ثمر رساندن مذاکرات با ایران، توانسته نتانیاهو را مهار کند

آشوب در دیپلماسی با تصمیمات غریزی ترامپ

عربستان و مقاومت؛ صلح موقت یا آرامش پیش از توفان؟

واکنش سخنگوی کرملین به دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا

جدال ترامپ و چین به کجا می رسد؟

چین 6 ماهواره برای تحقیقات فضایی پرتاب کرد

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پکن شروع به کار کرد

تأکید چین بر مقابله کشورهای بریکس با یک‌جانبه‌گرایی

پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین پس از پایان جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین/ بیت‌کوین 100 هزار دلاری در راه است؟

چین واردات گاز از آمریکا را به طور کامل متوقف کرد

چین واردات ال‌ان‌جی از آمریکا را «کاملاً» متوقف کرد

توقف واردات ال‌ان‌جی چین از آمریکا

چین واردات گاز از آمریکا را متوقف کرد

چین هوش مصنوعی را به مدارس می‌آورد

چرا چین امروز، مساله اول آمریکاست؟

بازار خودرو ایران در دستان چین | مذاکرات راه واردات خودروی امریکایی باز می کند؟

ایران و دیپلماسی فعال با روسیه و چین؛ واقعیتِ ماجرا چیست؟

بوئینگ از چین به آمریکا برگردانده شد

چین خرید گاز مایع از آمریکا را به طور کامل متوقف کرده است

چین 6 ماهواره در مدار زمین قرار داد

بندر مرسین پل عبور کالاهای ایرانی به اروپا و افریقا / تاسیس منطقه آزاد در دستور کار تهران و آنکارا