ایرانیان جهان

آخرين مطالب

راهنمای فاصله مرزها تا کربلا و نجف عراق

راهنمای فاصله مرزها تا کربلا و نجف
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - راهنمای فاصله مرزها تا کربلا و نجف برای سفر کدام مرز مهران، شلمچه یا خسروی را انتخاب کنیم؟ اما هر کدام از این گذرگاه‌های مرزی، امکانات و ویژگی‌های متفاوتی دارند؛ به‌طوری‌که با آگاهی از خدمات و شرایط مرز‌های شش‌گانه و فاصله آنها تا شهرهای عراق، می‌توانید بهترین انتخاب را برای سفرتان داشته باشید. اگر قصد رفتن به کربلا را دارید، این مطلب را تا پایان دنبال کنید تا مرز مناسب برای عبور را بشناسید.
چه به‌صورت شخصی می‌خواهید به سمت مرز حرکت کنید و چه اینکه با تور کربلا قصد سفر دارید، قطعاً فرق می‌کند که از کدام مرز عبور کنید. موقعیت جغرافیایی و آب و هوا مرزها ایران با کشور عراق، 1458 کیلومتر مرز مشترک دارد؛ به‌عبارتی دیگر، 5 استان کشور با عراق همسایه هستند و این موضوع باعث شده است تا زائران از سرتاسر ایران بتوانند از نقاط مرزی مختلفی به عراق سفر کنند. در ادامه موقعیت جغرافیایی هر کدام از مرز‌های شش‌گانه را بررسی می‌کنیم.
مرز تمرچین: استان آذربایجان غربی، شهرستان پیرانشهر؛ نام مرز طرف عراق: حاج عمران‌ از استان اربیل
مرز باشماق: استان کردستان، شهرستان مریوان؛ نام مرز طرف عراق: باشماخ، شهر پنجوین از استان سلیمانیه
مرز خسروی: استان کرمانشاه، شهرستان قصرشیرین؛ نام مرز طرف عراق: منذریه از استان دیاله
مرز مهران: استان ایلام، شهرستان مهران؛ نام مرز طرف عراق: زرباطیه از استان دیاله
مرز چذابه: استان خوزستان، شهرستان دشت‌آزادگان؛ نام مرز طرف عراق: الشیب از استان میستان
مرز شلمچه: استان خوزستان، شهرستان خرمشهر؛ نام مرز طرف عراق: الشلامجه، شهر بصره از استان بصره
به‌لحاظ وضعیت آب‌وهوایی، مشخص است که مرزهایی که در نواحی شمالی قرار دارند، هوای خنک‌تری دارند و از آن‌طرف، مرز‌های جنوبی مانند مهران، چذابه و شلمچه، وضعیت دمایی گرم‌تری در طول سال دارند؛ به‌ همین خاطر، اگر قصد سفر به کربلا در ایام گرم سال را دارید، مرزهای تمرچین، باشماق و خسروی، شرایط دمایی بهتری دارند.
فاصله تا شهرهای عراق موقعیت مکانی شهرهای زیارتی عراق طوری است که به مرزهای خسروی و مهران، نزدیک‌تر هستند؛ در ادامه فاصله مرزهای شش‌گانه تا شهرهای نجف، کربلا، سامرا و کاظمین را مشخص می‌کنیم.

ایرانیان جهان

همان‌طورکه مشاهده می‌کنید، مرز مهران نزدیک‌ترین فاصله را تا شهرهای کربلا و نجف دارد؛ از آن طرف، مرز خسروی نیز، کمترین فاصله را تا کاظمین و سامرا دارد. از این رو، اگر قرار نیست با وسیله شخصی به سمت مرز راهی شوید، می‌توانید مرز رفت و برگشت را متفاوت انتخاب کنید.
نکته مهم در این باره، درنظر گرفتن نرخ کرایه ماشین از مرز تا شهرهای زیارتی عراق است؛ هرچقدر که فاصله بیشتر باشد، هزینه حمل‌ونقل داخل عراق نیز بیشتر خواهد شد. نکته دیگر، بررسی فاصله شهر محل زندگی‌تان تا مرزهای مختلف است؛ گرچه محاسبه هزینه‌های رفت و آمد داخل عراق اهمیت بیشتر دارد، اما مثلاً برای زائرانی که در مناطق جنوبی کشور زندگی می‌کنند، مرزهای شلمچه و چذابه گزینه‌های بهتری نسبت به مرزهای مرکزی و شمالی به شمار می‌آید.
امکانات رفاهی مرزها

ایرانیان جهان

مرزهای مشترک ایران و عراق، به‌لحاظ امکانات و خدمات به زائران، تفاوت‌هایی‌ دارند؛ البته این موضوع به میزان حجم تردد زائران نیز بستگی دارد. با توجه به افزایش سفرهای زمینی به کربلا، روز‌‌به‌روز به خدمات رفاهی در مرزها افزوده می‌شود. جاده‌های منتهی به مرزها بازسازی و گسترش پیدا کرده و گیت‌های عبوری در مرزها، افزایش یافته‌اند.
پارکینگ خودروها، سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه‌ها، استراحتگاه‌ها و وسایل خنک‌کننده در طرف ایرانی تمامی مرزهای کشور، تجهیز شده است تا زائران با کمترین مشکل بتوانند از مرز عبور کنند. در ایام اربعین نیز، صدها موکب در مرزهای شش‌گانه مستقر شده‌اند و مشغول خدمات‌رسانی به زائران هستند. البته در ایام عادی سال، موکب‌ها به‌ندرت فعال هستند و بهتر است مواد غذایی موردنیازتان را قبل از رسیدن به مرز یا از فروشگاه‌های واقع در مرز تهیه کنید. همچنین توجه کنید که امکانات و خدمات رفاهی آن طرف مرز، یعنی در سمت عراق، ضعیف‌تر از ایران است.
مرزهای مهران و شلمچه به‌دلیل موقعیت مکانی مناسب و بالا بودن میزان تردد در آنها، خدمات و امکانات بهتری نیز دارند؛ البته از آن طرف به‌دلیل خلوتی مرزهای دیگر، دسترسی به خدمات ارائه‌شده در گذرگاه‌های مرزی راحت‌تر خواهد بود.
به‌لحاظ وضعیت حمل‌ونقل تا شهرهای زیارتی عراق هم شرایط مشابهی وجود دارد. بیشترین تعداد اتوبوس، ون و خودروهای سواری، در آن طرف مرز، در مهران و شلمچه قرار دارند. از مسیر برگشت نیز، در پارکینگ‌های کربلا و نجف، بیشترین ماشین‌ها، به‌سمت مهران و شلمچه حرکت می‌کنند.
شلوغی مرز و ساعت کاری در بخش قبل، به ارتباط خدمات رفاهی با میزان تردد زائران اشاره کردیم. آمار‌ها نشان می‌دهد که بیش‌از نیمی از زائران، مرز مهران را برای عبور انتخاب می‌کنند. طبق آمار‌های تردد زائران در اربعین 1403، حدوداً 50 درصد از مهران، 25 درصد از شلمچه، 15 درصد از خسروی، 7 درصد از چذابه و 1 درصد از هر کدام از مرزهای باشماق و تمرچین برای ورود به عراق، تردد کرده‌اند.
ساعت کاری اکثر مرزهای ششگانه در ایام اربعین، به‌صورت شبانه‌روزی است. در ایام عادی سال نیز مرزهای پرترددی همچون مهران و شلمچه، به‌صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند.
امنیت گذرگاه و جاده‌های مرزی امنیت در عراق، شرایط متفاوتی با ایران دارد. مرزهای تمرچین و باشماق با قرار گرفتن در اقلیم کردستان عراق، وضعیت امنیتی ناپایدارتری نسبت به مرزهای دیگر دارند. ازطرفی وسایل حمل‌ونقل کمتری برای جابه‌جایی زائران وجود دارد و بعضی اوقات زائران باید در یک یا دو شهر توقف کرده و با وسیله نقلیه جدید به سمت شهرهای زیارتی عراق راهی شوند.
به‌طورکلی وضعیت جاده‌های عراق، مناسب نیست؛ به‌طوری‌که زمان رسیدن به شهرهای زیارتی، نسبت به حد انتظار، کندتر است. وضعیت رانندگی نیز چندان تعریفی ندارد.
با این اوصاف، شرایط مرز شلمچه و مهران از این لحاظ، مناسب‌تر است.
تعیین بهترین مرز و نتیجه‌گیری در این مطلب، توضیحات جامعی برای انتخاب بهترین مرز برای سفر به کربلا، ارائه کردیم. مرز شلمچه با توجه به فاصله کمتر آن با شهرهای جنوبی کشور، جهت عبور ساکنان این مناطق، مناسب‌تر می‌شود. پایانه مرزی مهران نیز بیشترین امکانات و میزان تردد را بین مرزهای زمینی در اختیار دارد. علاوه‌بر امکانات و خدمات مرزها، فاصله از مرز تا شهرهای زیارتی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. زائرانی که ابتدا می‌خواهند به کاظمین و سامرا بروند، مرز خسروی گزینه نزدیک‌ و مناسب‌تری است. ازطرفی، مرز مهران فاصله کمتری تا نجف و کربلا دارد و بیشتر کاروان های زیارتی کربلا این مرز را برای عبور انتخاب می کنند. برای مشاهده و رزرو کاروان های زیارتی کربلا با مراجعه به سایت آوای رسم سفر، لیست کاروان ها را مشاهده کنید و از خدمات مشاوره رایگان سفر با کارشناسان با شماره 43000109 -021 تماس بگیرید و از شرایط کاروان ها و ثبت نام مطلع شوید.
انتهای رپرتاژ آگهی/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1402118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان

رئیس مجلس: اجرای قانون واردات خودرو با اختلال مواجه است

تامین اعتبار طرح کالابرگ با حذف یارانه3 دهک پردرآمد

فرگوسن، رقیب کی‌روش برای هدایت عراق!

توانمندسازی گروه‌های خرد و متوسط اقتصادی سیستان و بلوچستان در دستور کار

طلا دوباره پرواز کرد؛ قیمت جهانی طلا امروز 26 فروردین‌ماه

موانع راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی جازموریان شناسایی و رفع می شود

فروش دلار فرصت طلایی سرمایه‌گذاری مسکن

پیش‌بینی‌های اقتصادی والر: دو سناریو متفاوت برای آینده نرخ بهره در ایالات متحده

برای ایران، همه در عمل وفاق داشته باشیم

انتخاب شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید»اقدامی هوشمندانه در مسیر تقویت اقتصاد ملی است

روش های اعتراض به دهک بندی یارانه و کالابرگ

80 واحد راکد صنعتی تهران به چرخه تولید بازمی‌گردند

گوگل در ژاپن متوقف می‌شود

زمین لرزه ای به بزرگی 5 ریشتر هوکایدو ژاپن را لرزاند

رقابت بزرگ پاری‌سن‌ژرمن و منچسترسیتی برای ستاره فرانسوی

پیش‌بینی اسطوره بایرن: بارسا قهرمان اروپا می‌شود

در پی اعتراض به رئال مادرید؛ قصد یوفا برای اصلاح قانون میزبانی در لیگ قهرمانان اروپا

سحرخیزان به تراکتور و پرسپولیس نمی‌آید

ترامپ به دنبال ذخیره‌سازی مواد معدنی اعماق دریا

5 کشته و 9 زخمی در حادثه معدن زغال سنگ در شمال غرب چین

جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟

علیرضا عباسی : زنگ خطر فوتسال افغانستان برای مدعیان جدی فوتسال آسیا و دنیا

صعود سست بورس‌های جهان| دلار از چشم بازار افتاد

یمن،ترامپ را غافلگیر کرد/آمریکا از اسرائیل رکب اطلاعاتی خورد/واشنگتن در حال حاضر درگیر طولانی‌ترین نبرد دریایی پس از جنگ دوم است

از مسقط تا آینده‌ای مبهم؛ آیا مذاکرات اخیر دستاوردی خواهد داشت؟

عباس عبدی: مذاکره برای مذاکره به زیان ایران است/ توافق تاکتیکی نیز قطعا با شکست مواجه خواهد شد و بیش از آنکه مشکلات ایران را حل کند، به نفع ترامپ است/ شواهد نشان می‌دهد اراده طرفین، حل و فصل اختلافات و کاهش تنش است

سخنگوی وزارت خارجه: تعیین مسقط به عنوان محل برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، با نظر عمان بود؛ این تجدیدنظر ناشی از مباحث پشتیبانی و هماهنگی بود

چین شرایط محدودیت صدور ویزا برای آمریکا صادر کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه از وضعیت ناگوار مردم در شهر محاصره‌شده فاشر در سودان ابراز نگرانی کرد

سفر شی برای به خشم آوردن ترامپ؛ رئیس‌جمهور چین رسما اعلان جنگ کرد؟

آیا ایران تجربه لیبی را تکرار می‌کند؟

توضیحات سخنگوی وزارت خارجه در خصوص تغییر محل دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا از رُم به مسقط

تأثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر قیمت و رونق بازار مسکن تهران

اندیشکده آمریکایی «شورای روابط خارجی»: ایران بَرنده دور اول مذاکرات بود/ با وجود درخواست آمریکا، ایران بود که نوع مذاکرات را مشخص کرد/ این بار هم، مذاکرات عمان فقط به مسائل هسته‌ای پرداخته؛ یعنی «دقیقاً همان چیزی که ایران می‌خواهد»

پیشبینی تحلیلگران بین المللی از مذاکرات عمان؛ سوءتفاهم‌های تاریخی ایران و آمریکا رفع می‌شود؟

ازسرگیری افزایش قیمت طلا

تلاش دولت آمریکا برای جدا کردن اینستاگرام و واتس‌اپ از متا

معاون ترامپ: از اروپا ناامید شدیم

دست رد تهران به خواسته ترامپ در مذاکرات مسقط

تصاویر دیده نشده از داخل سفارت متروک ایران در آمریکا

یک تولید کننده پردازشگر آمریکایی دیگر تسلیم ترامپ شد

سفیر چین: آمریکا باید حسن‌نیت نشان دهد، نه ایران/ با ورود شورای امنیت به مساله‌ هسته‌ای ایران مخالفیم

ملاقات عابدزاده با ستارگان سینمای ایران در آمریکا! + عکس

دست رد تهران به خواسته ترامپ در مذاکرات عمان

یک تولیدکننده پردازشگر آمریکایی دیگر تسلیم ترامپ شد

ترامپ؛ نماد ورشکستگی، هرج و مرج و سردرگمی نظام سیاسی امریکا

سخنگوی وزارت خارجه: تعیین مسقط به عنوان محل برگزاری دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا، با نظر عمان بود

تحلیلگران در مورد رنود افزایشی قیمت طلا چه پیش‌بینی می‌کنند؟

دیدار عابدزاده با بازیگران ایرانی در آمریکا+عکس