ایرانیان جهان

آخرين مطالب

استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا کیست؟ ایالات متحده آمریکا

استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا کیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سلام نو به نقل از مهر، اعلام نام مذاکره‌کننده ارشد آمریکا با تیم ایرانی بار دیگر توجه‌ها را به سمت او جلب کرده؛ کسی که مشخص نیست چگونه بدون پیشینه سیاسی به مهره اصلی و مورداعتماد رئیس‌جمهور این کشور تبدیل شده است.
گروه بین‌الملل: مذاکره غیرمستقیم بین هیئت ایرانی و آمریکایی امروز شنبه در پایتخت عمان برگزار می‌شود؛ ریاست تیم ایرانی را «عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران به عهده دارد و «استیو ویتکاف» نیز به عنوان نماینده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و مذاکره‌کننده ارشد در این گفتگوها حضور دارد.
استیو ویتکاف، نامی ناآشنا در فضای بین‌الملل و حتی سیاست آمریکاست و حضور او در این سطح از سیاست بین‌الملل برای بسیاری از تحلیل‌گران تعجب‌برانگیز است؛ نام او پس از برگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید به رسانه‌ها آمد و همه‌گیر شد؛ مردی که گفته می‌شود صرفاً به واسطه دوستی دیرینه با ترامپ به عرصه سیاست بین‌الملل پرتاب شده و کل سابقه او مربوط به حوزه تجارت است، هم‌اکنون مسئول اصلی و نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در سه پرونده مهم جنگ اوکراین، جنگ غزه، و پرونده ایران است.
استیو ویتکاف کیست؟ «استیو ویتکاف»، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا و از دوستان قدیمی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکاست؛ ویتکاف از یهودیان جمهوری‌خواه متولد سال 1957 (68 ساله) از شهر نیویورک و از سرمایه‌گذاران حوزه املاک محسوب می‌شود که سابقه دیپلماتیک رسمی ندارد.
بنا بر گزارش وب‌سایت «الجزیره» ویتکاف مدرک کارشناسی خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه هوفسترا در سال 1980 و مدرک حقوق خود را از همین دانشگاه سال 1983 دریافت کرد. در ابتدا کار خود را به عنوان وکیل در امور املاک و مستغلات آغاز کرد. در 1985 با شریکش شرکت «استلار» را تاسیس کرد و آپارتمان‌هایی ارزان‌قیمت در مناطقی چون هارلم و برانکس خرید و در ادامه مجموعه‌ای به نام خود با نام Witkoff Group در سال 1997 تأسیس کرد و سراغ املاک لوکس رفت.
وال‌استریت ژورنال در سال 1998 گزارشی درباره ویتکاف منتشر کرد و نوشت «ویتکاف دلال پرریسک و خطرپذیری است که عاشق فیلم‌های پدرخوانده است و همیشه یک اسلحه مجاز را زیر پایش پنهان می‌کند.» باب کناکال، مشاور کهنه‌کار املاک هم درباره او می‌گوید «ویتکاف توان دیدن چیزهایی را دارد که دیگران نمی‌بینند.»
در دهه 80 میلادی با ترامپ آشنا شد و دارای روابطی دیرینه با ترامپ است. وی از مهارت خود در زمینه املاک بهره برد و دارایی چشمگیری را گردآوری کرد و بیش از 70 ملک را در مناطق اصلی در آمریکا و خارج این کشور پدید آورد.
با توسعه مجموعه املاکی ویتکاف، دفاتر این مجموعه در تمام نقاط نیویورک و لس‌آنجلس و میامی باز شد و از پروژه‌های مشهور آن می‌توان به هتل بارک لین و هتل تایمز اسکوئر ادیشن و برج 11 طبقه‌ای مورای استریت اشاره کرد.
در ادامه ویتکاف به عضویت در شورای اجرایی املاک در نیویورک و شورای اداری مؤسسه جفری موبیل فوندیشن و هیئت امنای دانشگاه هوفسترا درآمد.
روابط با ترامپ ویتکاف از دوستان قدیمی رئیس‌جمهور آمریکاست. در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ از سیاست‌های او در منطقه غرب آسیا حمایت کرد و جزو حامیان وی در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته بود. ویتکاف به ترامپ درباره مالیات‌هایش در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش مشاوره می‌داد و نخستین شاهد پرونده 250 میلیون دلاری تقلب مالیاتی ترامپ در نیویورک بود.
در جریان سوءقصد به ترامپ در زمین گلف میامی در سپتامبر سال گذشته، ویتکاف یکی از همراهان ترامپ بود. «جان» وکیل ویتکاف درباره او و نوع رابطه‌اش با ترامپ می‌گوید «رئیس‌جمهور منتخب به او به‌عنوان یک مذاکره‌کننده و معامله‌گر اعتماد دارد، او مردی مودب و خوش‌اخلاق است و برخی ویژگی‌های فروشندگی ترامپ را هم دارد. ویتکاف در شناسایی فرصت‌ها و اصلاح امور مهارت دارد. او می‌فروشد و سراغ پروژه بعدی می‌رود، برخلاف ترامپ که دوست دارد ملک‌هایش را برای دهه‌ها نگه دارد.»
در نوامبر 2024، تنها چند روز پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری، استیو ویتکاف به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه منصوب شد. این انتصاب برای بسیاری در محافل دیپلماتیک شوکه‌کننده و غافلگیرکننده بود، چرا که ویتکاف نه تجربه‌ای در حوزه سیاست خارجی داشت و نه سابقه‌ای در وزارت خارجه آمریکا، اما به‌طرز شگفت‌انگیزی توانست نقش مؤثری در برخی از مذاکرات پیچیده ایفا کند.
ویتکاف از حامیان گسترش توافق‌نامه سازش اعراب و رژیم صهیونیستی با کشورهای دیگر از جمله عربستان سعودی به شمار می‌رود.
همچنین ویتکاف تعامل ترامپ با رژیم صهیونیستی را می‌ستاید و در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شد: «با وجود رئیس جمهور ترامپ خاورمیانه شاهد سطوحی تاریخی در زمینه صلح و استقرار خواهد بود. نیرویی که مانع جنگ‌ها می‌شود و اموال ایران را از آنچه در راستای حمایت از تروریسم جهانی می‌شود قطع کرد.»
ترامپ در بیانیه انتخاباتی خود گفته بود ویتکاف که دهه هاست او را می‌شناسد «صدایی تزلزل ناپذیر برای صلح» خواهد بود و باعث افتخار همه ما خواهد شد. پیش از این، ویتکاف، به عنوان مشاور غیررسمی ترامپ در زمینه کاهش مالیات و مسائل تجاری مرتبط با همه گیری کووید 19 فعالیت می‌کرد.
حامی سرسخت رژیم صهیونیستی در طول انتخابات اخیر ریاست جمهوری، ویتکاف نقش فعالی در مبارزات انتخاباتی ایفا کرد و به ارتباط ترامپ با کمک‌کنندگان یهودی کمک کرد که از رویکرد «جوبایدن»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی پس از حوادث 7 اکتبر و عملیات «طوفان الاقصی» خشمگین شده بودند.
ویتکاف به دلیل توانایی خود در جمع آوری کمک‌های مالی برای اهداف مرتبط با رژیم صهیونیستی شناخته شده و در سخنرانی نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جلسه مشترک کنگره در ژوئیه سال گذشته، در بحبوحه اختلاف نتانیاهو و بایدن شرکت کرد.
پس از سخنرانی نتانیاهو، ویتکاف در توئیتر خود از رژیم صهیونیستی حمایت کرد و نوشت: «سخنرانی نخست وزیر نتانیاهو حماسی و عمیقاً تکان دهنده بود. من خوش شانس بودم که در سالن حضور داشتم. همانطور که نتانیاهو گفت، رئیس جمهور ترامپ قوی‌ترین حامی اسرائیل در طول نسل‌ها بوده است.»
نقش‌آفرینی در توافق تبادل اسرا و مذاکرات صلح اوکراین
در ژانویه 2025، ویتکاف در رأس تیمی قرار گرفت که میانجی‌گری برای آتش‌بس موقت میان رژیم صهیونیستی و حماس را بر عهده داشت. توافقی که شامل آزادی اسرا و توقف موقت عملیات نظامی بود.
مأموریت بعدی او نقش نماینده غیررسمی آمریکا در مذاکرات با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه برای حل بحران اوکراین بود. طبق گزارش‌های وال‌استریت ژورنال، ویتکاف طی چند ماه گذشته با مقامات روسی در کشورهای ثالث مانند مجارستان و امارات دیدار کرده و پیام‌های غیررسمی ترامپ را منتقل کرده است.
بنابر گزارش‌ها اکنون نیز طبق گزارش‌ها ویتکاف نماینده اصلی دولت آمریکا و طرف مذاکره کننده با هیئت ایرانی در مذاکرات عمان است؛ گرچه ویتکاف هیچ آموزش دیپلماتیک یا تجربه سیاسی ندارد، دوستانش بر تأثیر و نقش روابط تجاری عمیق او در منطقه به ویژه در سرزمین‌های اشغالی و چندین کشور خلیج فارس تأکید می‌کنند. ویتکاف از طریق شرکت املاک و مستغلات خود که دارای املاک در چندین ایالات آمریکا و لندن است، روابط سرمایه گذاری گسترده‌ای با احزاب خاورمیانه دارد.
ویتکاف همچنین بارها با «جرد کوشنر»، داماد یهودی ترامپ که نقش کلیدی در هموار کردن راه برای امضای توافقنامه‌های سازش موسوم به «ابراهیم» میان برخی از کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در پنج سال پیش داشت، ملاقات کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1402321/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزیرخارجه اسراییل به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر خارجه اسراییل: در مواجهه با ایران، روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

مستاجرزدایی از بازار مسکن ادامه دارد/ روند اجاره‌نشینی در کشورهای دیگر چگونه است؟

پیش‌بینی ترسناک زنی که ترور جان اف‌ کندی را پیش‌بینی کرد برای سال 2025

فوری/ بیانیه مهم عمان پس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ درخواست آمریکا مشخص شد

وزارت خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا در رم بیانیه داد

تقدیر تولیدکنندگان دارو از حجت الاسلام اژه ای برای احیای کارخانه پی وی سی پزشکی هگمتانه

شرکت‌های آمریکایی به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند/ویتکاف هرچه به عراقچی گفته،قانع‌کننده بوده/خواسته آمریکا از ایران واقع‌بینانه بود

بیانیه عمان پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه مذاکرات ایران و آمریکا قطعی شد | دور سوم گفت‌وگوها با حضور عمان در راه است

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا؛ شنبه شش اردیبهشت، عمان

ادعای فاکس نیوز در مورد درخواست جالب ویتکاف از عراقچی!

سخنگوی وزارت خارجه تاریخ دور سوم مذاکرات را اعلام کرد +عکس

تحلیل اسرائیلی از مذاکرات رم: این یعنی خبری از انفجار نبود!

سقوط 3 میلیونی قیمت طلا پس از مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش عباس آخوندی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را لغو کرد

تاثیر آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار موبایل؛ 30 فروردین 1404

خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در کجا برگزار می شود؟

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات رم؛ هرچه گفته‌اند قانع‌کننده و خط قرمزها رد نشد

واکنش رژیم صهیونیستی به ادامه مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش وزیر خارجه عمان به مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا

دیدار نماینده «ترامپ» و «رافائل گروسی» در رم

کارشناس قطری: تردیدهای ایران ـ آمریکا در حال از بین رفتن است

فوری: زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد

سفر خالد بن سلمان به ایران گامی در مسیر بازتعریف نقش ریاض در منطقه است

گام دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛ تداوم مسیر با تأکید بر منافع ملی

اعلام زمان و چگونگی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا از زبان عراقچی

توئیت لارنس نورمن از نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

رسانه روسی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دیدار نماینده ترامپ و رافائل گروسی در رم

عمان: ایران و آمریکا برای ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها توافق کردند

تقدیر وزیر خارجه عمان از عراقچی و ویتکاف/ حتی امور غیرممکن نیز ممکن به نظر می‌رسند

گزارش عمان از جزئیات مذاکرات امروز ایران و آمریکا؛ گفت‌گوها در حال شتاب گرفتن است | مسائل غیرممکن نیز محتمل به‌نظر می‌رسند

مطهرنیا: آمریکا حداکثرها را می‌خواهد از ما بگیرد

واکنش وزیرخارجه اسرائیل به نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

عباس آخوندی: لحظه سازش ایران و آمریکا فرا رسیده است

دهقانی فیروزآبادی: به نظر نمی‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال برچیدن صنعت هسته‌ای ایران باشند

مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا محتمل به‌نظر می‌رسند

مذاکره با آمریکا تصمیم نظام است/نگاه‌های افراطی در هر دو طرف به مذاکرات ضربه می‌زند/رسانه‌های مرجع باید یک قرارگاه مرکزی داشته باشند

توافق ایران و آمریکا در «مدت زمان کوتاه»؟/ رجایی: مذاکرات اثر مثبت بر روی بازارها گذاشته/ ترامپ دنبال ارائه یک چهره صلح طلب از خود است

واکنش لارنس نورمن به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش روحانی نزدیک به قالیباف به روند مذاکرات ایران و آمریکا؛ تا اینجا شبیه برجام است

ناگفته های مذاکرات امروز ایران و آمریکا +فیلم

دولت آمریکا روادید صدها دانشجوی چینی را لغو کرد

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای