ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سید هادی برهانی: عمان برای ایران یک همسایه خوب و مثبت‌اندیش است/ مذاکرات در مسیر درستی افتاده و در حال پیشرفت است/ طرفین تلاش می‌کنند این مذاکرات موفق شود ایالات متحده آمریکا

سید هادی برهانی: عمان برای ایران یک همسایه خوب و مثبت‌اندیش است/ مذاکرات در مسیر درستی افتاده و در حال پیشرفت است/ طرفین تلاش می‌کنند این مذاکرات موفق شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مذاکرات در مسیر درستی افتاده و در حال پیشرفت است، گفت: واقعیت این است که خود ترامپ این توافق را می‌خواهد و احتیاج به موفقیت دارد؛ و موضع‌گیری‌هایی که تا به حال کرده هم نشان می‌دهد مایل است که این توافق صورت بگیرد. اگر ما بتوانیم با خود ترامپ تعامل داشته باشیم، می‌توانیم این توافق را پیش ببریم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما اگر کار دست اطرافیان او و افراد دسته دو و سه بیفتد، در میان آنها افرادی از مقامات آمریکایی و مشاورین دولت ترامپ هستند که گرایشات صهیونیستی دارند و مایل نیستند این مذاکرات به توافق برسد.
مشروح گفت‌وگوی خبرنگار جماران با سید هادی برهانی را در ادامه می‌خوانید:
ارزیابی شما از موضع دو طرف مذاکره دیروز چیست؟
بر اساس مواضعی که طرفین گرفتند، یعنی هم طرف ایرانی و هم طرف آمریکایی، و همچنین اظهارات دیگران به ویژه عمان که میانجی مذاکرات بود، امروز با کمال قدرت می‌شود گفت که این مذاکرات مثبت بوده و یک تحول مثبتی در روابط این دو کشور اتفاق افتاده است. چون طرفین از مذاکرات کاملا اظهار رضایت کردند و مذاکرات را سازنده و خوب دانستند.
نقش عمان را به عنوان میانجی چطور دیدید؟ وزیر خارجه و سایر مقامات عمان چقدر در پیشرفت این مذاکرات تأثیر داشتند؟
اخباری که ما از نقش عمان داریم، نشان می‌دهد که نقش عمان خیلی مثبت بوده و ایران تصمیم درستی گرفته در مورد اینکه مذاکرات را به عمان برده و همچنین پیشنهاد کرده که عمان واسطه ایران و آمریکا در این مذاکرات باشد. اگر این را در کنار تاریخ این مسأله بگذاریم، می‌توان ادعا کرد عمان یکی از بهترین همسایگانی است که ایران دارد. یعنی در مشکلات روابط خارجی ما، به ویژه در مشکلاتی که ما با آمریکا داریم، عمان تا اینجای کار خیلی نقش مثبت و سازنده‌ای را ایفا کرده و از این جهت باید این امتیاز را به عمان داد که برای ایران یک همسایه خوب و مثبت‌اندیش است؛ و نقش عمان در حل و فصل مشکلات بین‌المللی ایران دوستانه و تاریخی است.
نکته بعدی در خصوص ادامه این مذاکرات است. به نظر شما دورهای بعدی مذاکرات به چه سمتی می‌رود و در چه بازه زمانی می‌شود امیدوار بود که ایران و آمریکا بتوانند به توافق برسند؟
به نظر می‌رسد که مذاکرات در مسیر درستی افتاده و در حال پیشرفت است. الآن تاریخ و مکان دور دوم هم مشخص شده و نشان می‌دهد مذاکرات دارد جلو می‌رود. با توجه به اینکه رهبران دو کشور هم به این توافق و حل اختلاف نیاز دارند، می‌شود پیش‌بینی کرد که طرفین تلاش می‌کنند که این مذاکرات موفق شود. از این جهت به هر حال طرفین خواهان موفقیت مذاکرات هستند.
اما آنچه که اندکی امیدها را کم و ایجاد نگرانی می‌کند و نمی‌گذارد ما با اطمینان بگوییم که اراده و خواست طرفین حتما محقق می‌شود، خرابکاری‌هایی است که انجام می‌شود. چون این توافق دشمنان سرسخت و کینه‌توزی دارد که از همه امکانات خودشان استفاده می‌کنند برای اینکه این را تخریب کنند؛ و اینها متأسفانه هم در کاخ سفید و هم در تهران نفوذ و تأثیر دارند. اگر اینها نقش‌آفرینی کنند و بتوانند دست برتر را در نقش‌آفرینی داشته باشند، ممکن است این عامل منجر شود به اینکه مذاکرات به نتیجه نرسد.
به خرابکاری صهیونیست‌ها در این موضوع اشاره کردید. برای جلوگیری از این خرابکاری صهیونیست‌ها چه کارهایی باید انجام شود؟
به نظرم ما در چند بخش می‌توانیم به این موضوع توجه داشته باشیم. در داخل آمریکا محافل صهیونیستی و لابی اسرائیل حاضر است و حتی در داخل کاخ سفید نیرو و تأثیر دارند. کاری که می‌شود در آمریکا کرد، این است که ایران بتواند هرچه بیشتر به خود ترامپ نزدیک شود. چون واقعیت این است که خود ترامپ این توافق را می‌خواهد و احتیاج به موفقیت دارد؛ و موضع‌گیری‌هایی که تا به حال کرده هم نشان می‌دهد مایل است که این توافق صورت بگیرد.
اگر ما بتوانیم با خود ترامپ تعامل داشته باشیم، می‌توانیم این توافق را پیش ببریم. اما اگر کار دست اطرافیان او و افراد دسته دو و سه بیفتد، در میان آنها افرادی از مقامات آمریکایی و مشاورین دولت ترامپ هستند که گرایشات صهیونیستی دارند و مایل نیستند این مذاکرات به توافق برسد. لذا به نظرم این مسأله در سمت آمریکا مهم است. متأسفانه خود ایران که در آمریکا لابی ندارد اما از طریق دوستانی مثل قطر و عربستان که به شخص ترامپ دسترسی دارند، می‌تواند این دیپلماسی و ابتکار عمل را پیش ببرد.
یعنی نظر شما این است که دورهای بعدی مذاکرات در سطح بالاتر از وزیر خارجه و نماینده ویژه برگزار شود و به سطح رؤسای جمهور دو کشور کشیده شود یا الگوی دیگری در نظر شما است؟
یک بخش همین است که حتما در یک مرحله پیشرفته‌ای که کار به مرحله مناسبی رسید، گفت‌وگوی مستقیم رؤسای جمهور دو کشور می‌تواند خیلی مفید و مؤثر باشد. اما فقط منظور این نیست. یعنی همان طور که عرض کردم، این امکان هم وجود دارد که از طریق مقاماتی که به ما نزدیک هستند، بتوانیم با ترامپ در تماس باشیم.
یک مشکلی هم که ما در داخل کشور داریم این است که متأسفانه هم اسرائیل در کشور ما تأثیرگذار هست و هم در داخل کشور نیروهایی هستند که واقع‌بینی سیاسی لازم را ندارند و حساسیت این برهه را درک نمی‌کنند. به نظر من در این حوزه ما باید با حساسیت کامل و سوء ظن به حرکت‌هایی که در داخل صورت می‌گیرد نگاه کنیم؛ از این جهت که اسرائیل در صحنه داخلی ما مطمئنا از زاویه منافع اسرائیل مسأله را توجیه نمی‌کند؛ مسلّم صداهایی که در داخل کشور تلاش دارند مسأله را تخریب کنند، به شعارهای انقلابی و اسلامی و منافع کشور متوسل می‌شوند. چون اسرائیل نشان داده در ساخت گفتمان‌هایی که کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد، تأثیر دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1404078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اهدای 1257 سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند خراسان‌جنوبی

تغییر نظر دیوید بکام در مورد شانس قهرمانی آرسنال در لیگ قهرمانان اروپا پس از مواجهه با تیری آنری

نقشه راه اروپا برای لغو وابستگی به واردات انرژی روسیه تعیین می‌شود

زلزله شدید در افغانستان

محکومیت شدید حملات نظامی آمریکا به یمن

احضار کاردار آرژانتین به وزارت امور خارجه

باران و برف در 14 استان

قطر از تماس‌هایی با روسیه درباره مذاکرات هسته‌ای ایران خبر داد

ویتکاف رسماً به ایران دعوت شد؟ توسط چه کسی؟

روسیه آماده میانجی‌گری دیپلماتیک برای برنامه هسته‌ای ایران

ترامپ به رهبر ایران ضرب الاجل داده است؟

نخستین اظهارات پزشکیان درباره مذاکره

پیام سردار سلامی به فرمانده کل ارتش

علی اکبر ولایتی در بیمارستان بستری شد

لاستیک خودرو گران شد

افزایش سقف وام ودیعه مسکن

بانک مرکزی لبنان؛ از «ریاض سلامه» تا «کریم سعید»

ایران حملات نظامی آمریکا به یمن را شدیداً محکوم کرد

کرملین: منتظر دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا هستیم

گزارش تازه آکسیوس درباره مذاکرات ایران و آمریکا/ تیم ترامپ دچار اختلاف است

وعده پول به مهاجران برای ترک داوطلبانه آمریکا

درباره سینمای هالیوود بیشتر بدانید

سخنگوی دولت تکلیف بازگشایی سفارت آمریکا در ایران را روشن کرد +ویدیو

کشورهای منطقه خسته اند یا پشیمان؟

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید درباره توافق احتمالی میان ایران و آمریکا اعمال نظر کند

واکنش کرملین به دور دوم مذاکرات عمان: آماده کمک برای حل پرونده‌ایم | توانایی‌مان به مذاکرات بستگی دارد

در «اتاق بحران» کاخ سفید درباره ایران چه گذشت؟

پیش‌بینی احتمال توافق ایران و آمریکا/ برجام تکرار می‌شود؟

صادرات خاکی کمیاب چین قفل شد؛ سخت‌گیری‌های جدید پس از محدودیت‌های آمریکا

خبر نماینده نزدیک به جلیلی از مفاد سند امنیت ملی آمریکا درباره ایران/ ثابتی علیه بانک‌های خصوصی نطق کرد

توضیح پنتاگون جابجایی و کاهش نیروهای امریکایی در سوریه

وزیر قطری: برای حل موضوع هسته‌ای ایران با روسیه در گفت‌وگوییم!

اشاره گروسی به نقش آژانس در مذاکرات ایران و آمریکا

برای حل موضوع هسته‌ای ایران با روسیه در گفت‌وگوییم!

تمام بودجه ناتو را آمریکا قطع می کند

درخواست جدید گروسی در آستانه دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ به نقش آژانس توجه کنید

حاشیه‌سازی جدید؛ یکی از ترفندهای عراقچی در مذاکرات با آمریکا لو رفت! | فیلم

مذاکره با ایران با بیانیه ویتکاف به کار حضرت فیل تبدیل شد+ عکس

عکس/ بدبینی محسن رضایی به مذاکرات ایران و آمریکا

واشنگتن از چارچوب احتمالی مذاکرات هسته‌ای در دور بعدی مذاکره با ایران خبر داد

محسن رضایی نسبت به تداوم مانور آمریکا روی خطوط قرمز ایران هشدار داد

سفیر ایران در مسکو دستور کار سفر عراقچی به روسیه را تشریح کرد

هشدار محسن رضایی نسبت به تداوم مانور آمریکا روی خطوط قرمز ایران

هشدار محسن رضایی به آمریکا

بقائی: حملات آمریکا علیه یمن تهدید آشکار صلح و امنیت بین‌المللی است

خبر مهم وزارت خارجه آمریکا درباره دور دوم مذاکرات

السودانی وارد گود انتخابات شد

لاپید: هیچ‌کس در خاورمیانه حق غنی‌سازی‌کردن ندارد!

واردات خودرو بدون انتقال ارز بعد از وقفه 10 ساله کلیدخورد

لغو افتتاح 100 مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر