ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زندگی نامه سه اقتصاددان که در لیست تصدی وزارت اقتصاد قرار دارند اخبار ایران

زندگی نامه سه اقتصاددان که در لیست تصدی وزارت اقتصاد قرار دارند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ایران‌پژواک، با اینکه پس از استیضاح عبدالناصر همتی در 12 اسفند 1402، مطابق قانون رئیس‌ جمهوری حداکثر سه ماه فرصت دارد تا وزیر پیشنهادی جایگزین وزیر عزل شده را به مجلس معرفی کند و این مهلت تا 12 خرداد 1404 ادامه دارد، اما شرایط ویژه اقتصادی کشور، فشارها برای انتخاب زودهنگام وزیر اقتصاد از سوی دولت را بیشتر کرده است، همان طور که جبار کوچکی زاده، نماینده مجلس اعلام کرد «با توجه به وضعیت خاص اقتصادی کشور و اهمیت نقش وزیر اقتصاد به‌ عنوان رئیس تیم اقتصادی دولت، انتظار می ‌رفت در ایام تعطیلات نوروز، دولت از فرصت استفاده کرده و فردی مناسب را برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی کند.
از معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری انتظار داریم این موضوع را با دولت مطرح کند تا هرچه سریع‌تر وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شود. اکنون با بالا گرفتن رایزنی ها با برخی چهره های اقتصادی و اقتصاددانان کشور، نام سه گزینه مهم دیگر که واجد توان مدیریتی و دانش اقتصادی هستند، برای تصدی وزارت اقتصاد مطرح شده است.
حسین نمازی:
«حسین نمازی» سال 1323 در شهر شیراز متولد شد. وی دارای دکترای اقتصاد و زمینه تخصصی او سیستم مالیاتی، نظام‌های اقتصادی مقایسه‌ای و اقتصاد اسلام است. وی استاد تمام دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی است و در سال 1375 به عنوان استاد نمونه دانشگاه شهید بهشتی برگزیده شد. نمازی دوره های کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترای خود را از دانشگاه «اینسبروک» در اتریش در سال های 1343 تا 1353 دریافت کرده است.
وی از سال 1353 تا سال 1360 عضویت هیات علمی و سرپرستی دانشگاه الزهرا را بر عهده داشت. وی در پنج کابینه وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران بوده‌است. او در دولت‌های محمدعلی رجایی، محمدجواد باهنر، کابینهٔ موقت محمدرضا مهدوی کنی، دولت اول میرحسین موسوی و دولت اول محمد خاتمی وزیر بود. حسین نمازی همچنین از اسفندماه 1359 تا ابان ماه 1364 وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده است.
نمازی همچنین معاونت اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک را از سال 68 تا سال 71 عهده دار بود. اهم اقدامهای وی در طول مسوولیت اجرایی، تدوین لایحه قانونی بانکداری بدون ربا، تدوین لایحه قانونی مالیات ها، تدوین لایحه قانون محاسبات عمومی کشور، تدوین قانون تفریغ بودجه سال های پس از انقلاب، تدوین اساسنامه سازمان حسابرسی، تدوین لایحه نحوه اداره امور شرکت های بیمه بوده است.
حسین نمازی از سال 1387 عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران است و در سال های عضویت در فرهنگستان علاوه بر سمت معاون پژوهشی علوم انسانی و اسلامی، به مدت 5 سال دبیر فرهنگستان علوم بوده است. وی در حال حاضر رئیس گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم است.
نمازی سال‌های متمادی به تدریس درس نظام‌های اقتصادی مشغول است و کتاب نظام‌های اقتصادی وی در بین دانشجویان اقتصاد از جمله کتاب‌های مرجع محسوب می‌شود.
علی عرب مازار یزدی:
علی عرب مازار یزدی متولد 1333 در تهران و اقتصاددان است. او استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی در رشته اقتصاد و برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی ‌است. معاونت مالیاتی وزارت اقتصاد و دارایی برای دو دوره، ریاست سازمان امور مالیاتی کشور و ریاست دانشگاه علوم اقتصادی، برخی از مسئولیتهای وی بوده ‌است.
او سال 1359 فوق لیسانس پژوهش عملیاتی و فوق لیسانس اقتصاد از دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، و سال 1362 دکتری علم سیستم‌ها را از همان دانشگاه دریافت کرد.
عرب مازار در طول فعالیت‌های مختلف خود، علاوه بر تدریس در دانشگاه شهید بهشتی و ریاست دانشگاه علوم اقتصادی، ریاست دانشگاه غیرانتفاعی پرندک، مدیر دفتر روابط دانشگاهی و امور بین‌المللی شهید بهشتی، مشاور برنامه‌ریزی معاون اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارائی، عضویت در کمیسیون شورای اقتصاد، عضو هیئت رئیسهٔ فدراسیون تنیس روی میز ایران، عضو کمیتهٔ اجرائی تخصص ارز، عضو شورای خرید کالاهای اساسی، مؤسس و مدیر مسئول فصلنامهٔ مالیات، و رئیس اولین و دومین سمینار بین‌المللی خصوصی‌سازی بوده‌ است.
او برای ترجمه کتاب علم و هنر شبیه‌سازی سیستم‌ها در دوره یازدهم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال برگزیده شد.
از سوابق تحصیلی عرب مازار نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: کارشناسی مدیریت بازرگانی مدرسه عالی بازرگانی تهران، کارشناسی ارشد پژوهش عملیاتی دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، دکترای علم سیستم‌ها دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا
حسن سبحانی:
حسن سبحانی چند دوره نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده، که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 ثبت نام کرده است.
حسن سبحانی متولد سال 1332 در دامغان و در خانواده ای مذهبی است. او پس از گذراندن دوران دبستان و سه سال اول دبیرستان برای کمک به اقتصاد خانواده به دانشسرای مقدماتی دامغان رفت که با هزینه دولت و به صورت شبانه روزی اداره می شد. او پس از پایان دوره در 18 سالگی معلم شهر شد.
وی سال اول تدریس سال ششم متوسطه را در رشته ریاضی به پایان رساند و از سال 1351 تا 1353 دوره نظام وظیفه را پشت سر گذاشت و در سال 1353 وارد دوره کارشناسی اقتصاد در دانشگاه ملی ایران (دانشگاه شهید بهشتی فعلی) شد. او در خرداد 1358 دوران کارشناسی را به پایان رساند و یک روز بعد از پیروزی انقلاب در کمیته انقلاب اسلامی دامغان عضو شد.
سبحانی در سال 1358 در انتخابات شورای شهر شرکت کرد و ریاست شورای شهر دامغان را به عهده گرفت. او در سال 1359 به وزارت ارشاد اسلامی رفت و مسئولیت هایی چون معاون دفتر وزارتی و روابط عمومی و مدیر کلی دفتر تبلیغات دولت را برعهده گرفت.
حسن سبحانی در سال 1361 در مقطع کارشناسی ارشد، در رشته مدرسی اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شد و در سال 1365 مدرک فوق لیسانس خود را دریافت کرد. او پس از آن از وزارت آموزش و پرورش به دانشگاه تهران منتقل شد و به تدریس در دانشکده اقتصاد اقدام کرد. او در سال در سال 1367 تحصیل در دوره دکترای علوم اقتصادی در دانشگاه تهران را آغاز کرد و در اسفند ماه سال 1371 به عنوان اولین فارغ التحصیل این دوره از رساله دکترای خود با عنوان «نظام اقتصادی اسلام» دفاع کرد.
وی در سال 1371 استادیار و در سال 1382 دانشیار، و در سال 1391 استاد اقتصاد دانشگاه تهران شد و در حال حاضر معاون پژوهشی دانشکده اقتصاد این دانشگاه تهران است. سبحانی مدت 12 سال نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده، و نیز مدتی را به عنوان معاون پژوهشی و آموزشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت کرده است. حسن سبحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 به عنوان نامزد ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1404516/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احیای 51 واحد راکد صنعتی، در صدر اولویت‌های اقتصادی لرستان

چراغ سبز کردستان به سرمایه‌گذاران حوزه آب؛چشم‌انداز توسعه با منابع آبی

رکورد ویژه جود بلینگام؛ 47 بازی در لیگ قهرمانان اروپا قبل از 22 سالگی

سریال پایتخت 8 در آمریکا ساخته می‌شود / حضور بازیگران هالیوودی قطعی شد! + فیلم

اقتصاد چین، آمریکا را غافلگیر کرد

تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به لبنان

نهنگ‌های ریپل 800 میلیون دلار توکن XRP فروختند!

گروسی پس از دیدار با عراقچی چه گفت؟

رافائل گروسی به حضور در جلسات مذاکرات ایران و آمریکا دعوت شد

خبر داغ از آغاز تجارت مستقیم ایران و آمریکا / توافق قطعی شد؟

رویترز مدعی دعوت گروسی برای حضور در مذاکرات ایران و آمریکا در رم شد

محکومیت تهدیدات آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای توسط گروسی

ریزگردها و مرگِ بی‏صدا

معاونت راهبردی پزشکیان پَر!

اختلافات داخلی در کاخ سفید بر سر مذاکرات ایران

پیش‌نمایش باشگاه رئال مادرید برای دیدار برگشت با آرسنال در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا

گزارش زنده: اینتر 0-0 بایرن مونیخ

صدها فلسطینی مجبور به ترک غزه به سوی اروپا شده‌اند

برابری تعداد بازی‌های توماس مولر با مسی در لیگ قهرمانان اروپا؛ فقط 2 بازیکن بالاتر از او

پخش زنده بازی رئال مادرید | اخبار ورزشی

مهاجم مورد نظر پرسپولیس درگذشت!

مهاجم مد نظر پرسپولیس پس از سقوط از طبقه یازدهم آپارتمانش جان باخت

آیا یمن به امارات و عربستان حمله می کند؟

تعرفه ترامپ و محاسبات سیاسی چین | جنگ های تجاری، جنگ های سیاسی هستند که برنده ندارد

اختلافات در تیم ترامپ درباره ایران شدت گرفت

جزئیاتی از دور بعدی مذاکره ایران و آمریکا ازسوی واشنگتن

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود/ دور اول مثبت و سازنده بود و توافق شده در روزهای آینده گفت‌وگوها ادامه پیدا کند

تحریم نفت ایران موجب افزایش قیمت جهانی این کالا شد

تازه‌ترین خبر درباره مکان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

غریب‌آبادی: اگر آمریکا قبول کرده با ایران مذاکره کند نشان از موضع قدرت ایران است/ ما هیچ وقت تحمیل را نپذیرفته ایم

اوکراین از پیشرفت در مذاکرات مواد معدنی با آمریکا خبر داد

غریب آبادی: دور دوم مذاکرات در رم برگزار می‌شود

خبرهای تازه غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه از مذاکرات ایران و آمریکا: اگر چارچوب‌ها تفاهم شود کار متن نویسی آغاز می‌شود؛ سخت است اما غیر ممکن نیست؛ بستگی به طرف مقابل دارد/ موضوع فراهسته ای در مذاکرات نداریم

مرکز تعامل جهانی وزارت خارجه آمریکا تعطیل می‌شود

غریب‌آبادی: اگر با امریکا مذاکره می‌کنیم چون تحریم ها از طرف این کشور است./ هر جا لازم باشد با اروپا تنظیمات لازم صورت می‌گیرد

فوری / صنعا و الجوف بمباران شد

حمله آمریکا با بمب‌های گرمافشاری به صنعا

اعتماد گزارش داد: 12 وکیل محکوم در مشهد

احمد اقتداری؛ دلداده خلیج‌ فارس

اشتباه کردیم برجام را از دست دادیم

زندگی در کمپر به سبک ارسطو

روزنامه اصلاح‌طلب: برکناری استاندار اصفهان ضروری است

FATF؛ گام آخر، دیوار آخر

عراق با انتقاد از جوزف عون: حشد شعبی بخش مهمی از ساختار امنیتی نظامی عراق است

فضای مثبت مذاکرات موجب ایجاد امید در منطقه شده است

سقوط قیمت درهم امارات و لیر ترکیه/ عراق سقف نفتی بودجه را پایین می‌کشد

اقتصاد آرژانتین از ثروت تا بحران/ اجرای سیاست اصلاحات ارزی

بازخوانی شکاف‌های اجتماعی در ایران امروز؛جهان‌های موازی در زیست روزمره

کاهش انتظارات بازار برای کاهش نرخ فدرال: آشفتگی تعرفه‌ها بر روند اقتصادی تاثیر می‌گذارد

استقبال معاون استاندار از ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در کردستان