ایرانیان جهان

آخرين مطالب

استفن والت: ترامپ آمریکا را نابود می‌کند ایالات متحده آمریکا

استفن والت: ترامپ آمریکا را نابود می‌کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - فارن پالیسی در گزارشی به قلم استفن والت به وضعیت امریکا در دوران ترامپ پرداخته است. در ادامه این گزارش را مطالعه می‌کنید. اگر شما از خوانندگان دائمی این ستون باشید، می‌دانید که من اغلب به انتقاد از اقدامات ایالات متحده در عرصه جهانی می‌پردازم. من فکر می‌کنم که ریاست‌جمهوری جورج بوش پسر یک فاجعه در سیاست خارجی بود؛ هشت سال دوران باراک اوباما ناامیدکننده بود، دوره اول دونالد ترامپ یک آشوب تمام عیار بود و چهار سال ریاست‌جمهوری جو بایدن با اشتباهات استراتژیک و اخلاقی زیادی لکه‌دار شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما افسوس، ترامپ و منصوبانش کمتر از سه ماه زمان بردند تا همه آنها را در ناتوانی در سیاست خارجی از بین ببرند. و این حقیقت حتی اگر ماجرای Signalgate ( سیگنال گیت ) هیچ‌گاه اتفاق نمی‌افتاد، باز هم صدق می‌کرد. برای روشن شدن: من فکر نمی‌کنم که ترامپ به نمایندگی از یک قدرت خارجی عمل می‌کند یا اینکه عمدی می‌خواهد ایالات متحده را ناامن و کم‌ثبات کند؛ او فقط به نظر می‌رسد که چنین می‌کند. می‌توان گفت که او از این "راهنمای پنج مرحله‌ای برای خراب کردن سیاست خارجی ایالات متحده" پیروی می‌کند.
مرحله اول: منصوب کردن تعداد زیادی از چاپلوس‌ها و وفاداران.
اگر می‌خواهید یک کشور را خراب کنید، باید ابتدا مطمئن شوید که هیچ‌کس نمی‌تواند مانع شما از انجام کارهای احمقانه و زیان‌بار شود. پس باید افرادی را منصوب کنید که ناتوان، کاملاً وفادار، به شدت وابسته به حمایت شما، یا فاقد شجاعت یا اصول باشند و هر کسی را که ممکن است مستقل، اصولی و ماهر در کارش باشد، از دایره تصمیم‌گیری‌ها حذف کنید.
همانطور که والتر لیپمن به درستی گفته است: "وقتی همه مانند هم فکر می‌کنند، هیچ‌کس خیلی زیاد فکر نمی‌کند." و این باعث می‌شود که یک رهبر اشتباه به راحتی کشور را به بی‌راهه ببرد. فقدان مخالفت به ژوزف استالین کمک کرد تا اقتصاد شوروی را بد اداره کند، به مائو تسه‌تونگ اجازه داد تا "جهش بزرگ به جلو" را راه‌اندازی کند و این امکان را فراهم کرد که آدولف هیتلر جنگ علیه بقیه اروپا اعلام کند. فقدان مخالفت داخلی قوی به بوش کمک کرد که در سال 2003 به عراق حمله کند. اگر می‌خواهید سیاست خارجی کشورتان را خراب کنید، نادیده گرفتن صداهای مخالف و تکیه بر چاپلوس‌ها اولین گام خوب است. در واقع، مرحله اول برای کل برنامه ضروری است: اگر قرار است کارهای احمقانه زیادی انجام دهید، نمی‌خواهید کسی باشد که بتواند به شما اعتراض کند یا شما را محدود کند.
مرحله دوم: انتخاب درگیری با هر چه بیشتر کشورها.
سیاست بین‌الملل ذاتاً رقابتی است، به همین دلیل است که کشورها بهتر است با تعداد زیادی شریک عمدتاً دوستانه و تعداد کمی دشمن روابط داشته باشند. بنابراین، سیاست خارجی موفق سیاستی است که بیشترین حمایت را از دیگران بدست آورد و تعداد مخالفان خود را به حداقل برساند. ایالات متحده با جغرافیای بسیار مساعد خود در به دست آوردن حمایت از متحدان مهم در دیگر نقاط جهان موفق بوده است و این کار را بسیار بهتر از بیشتر دشمنان خود انجام داده است. یکی از کلیدهای موفقیت آن این بود که حتی در حالی که نفوذ عظیمی داشت، خود را بیش از حد تهاجمی یا تهدیدآمیز نشان نمی‌داد. در مقابل، آلمان ویلهلمینی، اتحاد جماهیر شوروی، چین مائویستی، لیبی و عراق تحت حکومت صدام حسین همه رفتارهای جنگ‌طلبانه و تهدیدآمیزی در پیش گرفتند که موجب شد همسایگانشان و دیگران علیه آنها متحد شوند. همه قدرت‌های بزرگ گاهی به سختی بازی می‌کنند، اما یک قدرت بزرگ هوشمند مشت خود را در دستکشی مخملی می‌پیچد تا از ایجاد مخالفت‌های غیرضروری جلوگیری کند.
اما ترامپ چه کار می‌کند؟ در کمتر از سه ماه، دولت ترامپ به طور مکرر به متحدان اروپایی ما توهین کرده است؛ تهدید به تصرف سرزمین یکی از آنها (دانمارک) کرده است؛ و درگیری‌های بی‌موردی با کلمبیا، مکزیک، کانادا و چندین کشور دیگر به راه انداخته است. ترامپ و معاون رئیس‌جمهور جی. دی. ونس علناً رئیس‌جمهور اوکراین ولادیمیر زلنسکی را در دفتر بیضی اذیت کرده‌اند و مانند روسای مافیا، مدام تلاش می‌کنند اوکراین را مجبور به امضای قرارداد حقوق معدنی در ازای ادامه کمک‌های ایالات متحده کنند. با هیاهوی زیاد، دولت ایالات متحده آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده را از بین برده است، از سازمان جهانی بهداشت خارج شده است و به وضوح نشان داده است که دولت بزرگترین اقتصاد جهان دیگر تمایلی به کمک به جوامع کم‌برخوردار ندارد. آیا می‌توانید راه بهتری برای خوشحال کردن چین با مقایسه پیدا کنید؟
و سپس هفته گذشته، ترامپ به راحتی هشدارهای مکرر اقتصاددانان از طیف‌های سیاسی مختلف را نادیده گرفت و تعرفه‌های عجیبی را بر روی فهرست طولانی از متحدان و دشمنان اعمال کرد. حکم بازار وال استریت در مورد تصمیم ناآگاهانه ترامپ آنی بود — بزرگترین سقوط دو روزه تاریخ بازار سهام ایالات متحده — در حالی که پیش‌بینی‌های رکود اقتصادی افزایش یافت. این تصمیم دیوانه‌وار نه پاسخی به یک وضعیت اضطراری بود و نه به‌طور اجبار از طرف دیگران به کشور تحمیل شد؛ بلکه یک جراحت خودخواسته بود که میلیون‌ها آمریکایی را فقیرتر خواهد کرد، حتی اگر آنها هیچ سهمی در بازار سهام نداشته باشند.
مرحله سوم: نادیده گرفتن قدرت ملی‌گرایی.
ترامپ دوست دارد خود را به عنوان یک ملی‌گرا پرشور نشان دهد (اگرچه به نظر می‌رسد بیشتر به ثروت شخصی علاقه دارد تا کمک به کشور به طور کلی)، اما او نمی‌داند که کشورهای دیگر هم احساسات ملی‌گرایانه بسیار قوی دارند. وقتی ترامپ مدام به رهبران دیگر کشورها توهین می‌کند، تهدید به تصرف سرزمین آنها می‌کند یا حتی صحبت از الحاق آنها می‌کند، او احساسات ملی‌گرایانه زیادی را تحریک می‌کند و سیاستمداران این کشورها به سرعت متوجه می‌شوند که ایستادگی در برابر او باعث محبوبیت بیشترشان در داخل می‌شود.
مرحله چهارم: نقض هنجارها، رها کردن توافق‌ها و غیرقابل پیش‌بینی بودن.
رهبران حکیم کشورهای قدرتمند می‌دانند که هنجارها، قوانین و نهادها ابزارهای مفیدی برای مدیریت روابط با یکدیگر و کنترل کشورهای ضعیف‌تر هستند. قدرت‌های بزرگ قوانین را هنگام نیاز تغییر می‌دهند یا به چالش می‌کشند، اما انجام این کار بیش از حد یا به طور دلبخواهی باعث می‌شود که دیگر کشورها به دنبال شریک‌های مطمئن‌تر باشند. کشورهایی که به عنوان نقض‌کنندگان دائمی قوانین شناخته می‌شوند، مانند کره شمالی یا عراق تحت حکومت حسین، به عنوان خطرناک شناخته می‌شوند و احتمالاً از طرف جامعه بین‌المللی طرد یا مهار خواهند شد.
مرحله پنجم: تضعیف بنیان‌های قدرت آمریکا.
در دنیای مدرن، قدرت اقتصادی، توانایی نظامی و رفاه جمعیت یک کشور عمدتاً بستگی به دانش دارد. پیشرفت‌های علمی و فناوری آمریکا دلیل اصلی برتری آن در اقتصاد جهانی و قدرت نظامی قدرتمندش است. رئیس‌جمهوری که می‌خواهد ایالات متحده بزرگ باشد، بنابراین همه کارهایی که می‌تواند انجام می‌دهد تا آن را در خط مقدم پیشرفت علمی و نوآوری نگه دارد.
ترامپ چه می‌کند؟ علاوه بر منصوب کردن افرادی بی‌اطلاع در پست‌های کلیدی دولتی — من منظورم رابرت اف. کندی جونیور است — او به طور آشکار به نهادهایی که موجب ایجاد دانش و پیشرفت علمی در ایالات متحده از زمان جنگ جهانی دوم شده‌اند، حمله کرده است.
در نهایت، رژیم ترامپ بیشتر آنچه را که در مورد چگونگی اتخاذ تصمیمات و سیاست‌های جهانی می‌دانیم نقض می‌کند. این رژیم تفکر گروهی را ترویج می‌دهد و اطاعت کورکورانه از رهبر را بر بحث‌های صادقانه سیاست ترجیح می‌دهد. این رژیم قدرت ملی‌گرایی را نادیده می‌گیرد و اشتباهاتی را می‌کند که ایالات متحده را فقیرتر، ضعیف‌تر، کم‌احترام‌تر و کم‌نفوذتر در سطح جهانی می‌سازد.
و این، خانم‌ها و آقایان، همان‌طور که می‌گویند، راهی است که یک کشور را در سیاست خارجی خراب می‌کنید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1405189/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار مسعود پزشکیان با دونالد ترامپ در عربستان؟

بانک مرکزی اروپا همزمان با جنگ تجاری نرخ بهره را کاهش داد

در صورت قهرمانی منچستریونایتد در لیگ اروپا؛ شیاطین سرخ در تعقیب پدیده 100 میلیون پوندی ساوتهمپتون

دولت اوکراین سه شرکت چین را تحریم کرد

هشدار ایران نسبت به تشدید ناامنی در منطقه

گمانه زنی درباره محل مذاکرات ایران و آمریکا ادامه دارد

آمادگی روسیه برای تسهیل توافق ایران و آمریکا

حمله به ایران یعنی فاتحه سیاسی ترامپ/ ایران توانایی ساقط کردن هواپیماهای بی-2 آمریکا را دارد

محل برگزاری دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا در رم

فرانسه بدون ارائه‌ی دلیلی از سفر شهروندانش به ایران جلوگیری کرد

ادعای آکسیوس درباره مکان برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم

درباره محل دور دوم مذاکرات تهران و واشنگتن گمانه زنی هایی شد

افشای طرح آمریکا برای پایان جنگ اوکراین؛ همه‌چیز به سود مسکو

جزئیات یک دیدار محرمانه در آستانه مذاکرات ایران و آمریکا/ مقامات اسرائیلی در پاریس چه کردند؟

خبر فوری/ محل دقیق دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا کجاست؟

افشاگری رویترز از خط قرمز ایران در مذاکره با آمریکا

با شروع مذاکره بین ایران و آمریکا چهار قیافه خیلی خیلی دیدنی بود

صیدی: مهم‌ترین راهکار بازار در زمان مذاکرات، حفظ آرامش است

واکنش آیت الله علم‌الهدی به مذاکرات ایران و آمریکا

تحلیل صیدی از روند مذاکرات ایران و آمریکا، تأثیر آن بر بازار

تحقیق ترامپ درباره مواد معدنی در واکنش به چین

افزایش سه درصدی قیمت نفت + جزییات

واکنش خاتمی به مذاکرات بین ایران و آمریکا

رویای خرید گرینلند بر باد رفت؟ بلومبرگ: ترامپ توان مالی خرید را ندارد

تاکید آمریکا به رژیم اسرائیل درباره راه حل دیپلماتیک دربرابر ایران

آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا در سفارت عمان در رم برگزار می‌شود

تاکید انصارالله بر شکست مفتضحانه آمریکا در یمن

رایزنی استارمر و ترامپ درباره ایران

گفت و گوهای گروسی در تهران

توقع بزرگ ترامپ در مذاکرات با تهران: پاسخ‌های سریع می‌خواهیم | «جلسه برای جلسه داشتن» نداریم

زمان و محل دقیق مذاکرات فردا شنبه؛ شروع راس ساعت 5 صبح!

دونالد ترامپ افغان‌ها را اخراج کرد!

تحلیل صیدی از روند مذاکرات ایران و آمریکا، و تأثیر آن بر بازار

نخست‌وزیر ژاپن: اقدامات تعرفه‌ای آمریکا تأسف‌برانگیز است

اولین سفر محمود عباس به سوریه بعد از 18 سال؛ رئیس تشکیلات خودگردان با جولانی دیدار کرد

طرح کالابرگ به کجا رسید؟

رشد آلت کوین‌ها در 2025

برف بهاری در میانه شکوفه‌ها | دشت لاله‌های واژگون کردستان عراق سفیدپوش شد +ویدئو

پروژه گردشگری اسب‌سواری، گامی بلند برای توسعه پایدار یزد

نقش کلیدی بانوان روستایی در اقتصاد محلی مورد توجه باشد

کمبود سرمایه، چالشی برای تحقق اهداف شعار سال 1404

چرا اسراییل 10هزار فلسطینی را زندانی کرده است؟

اوکراین چین را تحریم کرد

محل دقیق دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا کجاست؟

اظهارات مقام ارشد حزب الله درباره هدف آمریکا از حضور در لبنان

بازیگران بین‌المللی نقش بیشتری ایفا می‌کنند

حمله به ایران یعنی فاتحه سیاسی ترامپ/ توانایی ایران در ساقط کردن هواپیماهای بی-2

امام جمعه موقت اصفهان: با تقویت تولید داخلی، میتوان تحریم را خنثی کرد

صیدی: نفس آغاز مذاکرات و پیش‌رفت آن رخداد مثبتی است

محل برگزاری دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا