ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پایان صبر استراتژیک چین اخبار ایران

پایان صبر استراتژیک چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: در حالی که بازارهای جهانی از اروپا و آمریکا گرفته تا آسیا بیش از پیش تحت تاثیر تکانه‌های ژئوپلیتیکی قرار دارند، تازه‌ترین اقدام تلافی‌جویانه چین برای اعمال تعرفه‌های 125 درصدی بر کالاهای آمریکایی نقطه عطف در یکی از پرالتهاب‌ترین فصل‌های جنگ تجاری چین و آمریکا به شمار می‌رود.
واقعیت این است که واکنش پکن تنها یک انتقام اقتصادی صرف نیست بلکه تبلور رقابتی گسترده‌تر بر سر تغییر نظم جهانی و یافتن جایگزینی برای جهانی‌سازی تحت رهبری غرب است.
تغییر از موضع دفاعی به دکترین برخورد قاطع پاسخ تجاری چین به تهدیدهای تجاری ترامپ یک تفاوت عمده با تنش‌های تجاری پیشین چین و آمریکا داشت. اظهارات اخیر شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین مبنی بر اینکه «پکن هراسی از تقابل ندارد» و «خصومت با جهان فقط به انزوا می‌انجامد» همانقدر که پیامی آشکار برای واشنگتن بود، رهبران مردد اروپایی را نیز هدف قرار داد.
به اعتقاد ناظران، سخنان شی که در پس زمینه درخواست از رهبران اتحادیه اروپا برای مقاومت در برابر قلدری اقتصادی آمریکا ایراد شد، نشان‌دهنده تلاشی هماهنگ برای تغییر روایت و قرار دادن چین به عنوان مدافع تکثرگرایی اقتصادی جهانی در مقابل حمایت‌گرایی آمریکا است.
وزارت دارایی چین نیز با تکرار این موضع گفت که پکن بدون توجه به افزایش تعرفه‌های آتی آمریکا، وارد تشدید تنش بیشتر نخواهد شد. پیام ضمنی چنین اظهاراتی این است که هزینه یکجانبه‌گرایی آمریکا اکنون بر دوش مصرف‌کنندگان آمریکایی، صنایع و سیاست داخلی آمریکا خواهد بود.
ترغیب اروپا به ایستادن در برابر آمریکا لفاظی‌های چین در قبال اروپا در هفته‌های اخیر به طرز غیرمعمولی صریح و استراتژیک بوده است. درخواست مستقیم شی از پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا، فراتر از پروتکل‌های دیپلماتیک بود. شی در اقدامی حساب‌شده، اتحادیه اروپا را به عنوان محور بالقوه سوم در نظم جهانی نوظهور معرفی کرد. پکن با ترغیب بروکسل به مقاومت در برابر یکجانبه‌گرایی آمریکا و پذیرش خودمختاری استراتژیک، نه تنها دسترسی به بازار، بلکه یک جایگزین ژئوپلیتیکی را نیز به اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌دهد. البته پیشنهاد در زمانی مطرح می‌شود که سیاست‌گذاران اروپایی به طور فزاینده‌ای نگران ظرفیت تولید مازاد و سلطه صنعتی چین هستند.
نبردی بر سر روح جهانی‌سازی
آنچه به عنوان اختلاف تعرفه‌ای آغاز شده، به رویارویی بر سر معماری جدید جهانی‌سازی تبدیل شده است. دکترین تجاری ترامپ صرفاً معامله‌گرایانه نیست؛ بلکه تجدیدنظرطلبانه است و هدف آن برچیدن سازوکارهایی است که دهه‌هاست زیربنای تجارت جهانی بوده‌اند. ترامپ با هدف قرار دادن جایگاه چین به عنوان «کارخانه جهان»، به دنبال احیای برتری صنعتی آمریکا است - هرچند از طریق ابزارهای اجباری و نه رقابتی. چین نیز به نوبه خود، از چیزی فراتر از درآمدهای صادراتی دفاع می‌کند. این کشور از یک مدل توسعه دفاع می‌کند که نظم اقتصادی لیبرال پس از سال 2008 را به چالش می‌کشد، مدلی که مبتنی بر سرمایه‌داری دولتی، اهرم زیرساختی و مشارکت با کشورهای جنوب جهانی است.
هزینه‌های سنگین دو طرف هزینه‌ها برای هر دو طرف سنگین است. مصرف‌کنندگان آمریکایی با شوک‌های قیمتی در بخش‌های کلیدی، از الکترونیک گرفته تا انرژی، مواجه هستند. تولیدکنندگان چینی نیز با لغو سفارشات، اخراج‌ها و عدم اطمینان بازار دست و پنجه نرم می‌کنند. اعتماد سرمایه‌گذاران جهانی در حال فرسایش است و موسساتی مانند گلدمن ساکس پیش‌بینی‌های خود از رشد تولید ناخالص داخلی را کاهش داده‌اند.
آنچه در پیش است در این مقطع، مسیر جنگ تجاری همچنان نامشخص است. با این حال، آنچه واضح است این است که دوران صبر استراتژیک چین به پایان رسیده است. در عوض یک چین تقابل‌جوتر اما سنجیده‌تر در حال ظهور است، چینی که عزم ملی‌گرایانه را با واقع‌گرایی اقتصادی در هم آمیخته است. منبع: المیادین
کد خبر 937494 برچسب‌ها تجارت خارجی چین اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ تعرفه

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1405634/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشد

آمریکا نیمی از نیروهای نظامی خود را از سوریه خارج می‌کند

پیام تکان‌دهنده گردان‌های قسام برای خانواده‌های اسیران اسرائیلی (زیرنویس فارسی)

حملات بی‌نتیجه آمریکا علیه یمن

خودکار طلایی در اتاق مذاکره ایران و آمریکا جنجال به پا کرد

بازی رسانه ای پیچیده غرب با مذاکرات

کاخ سفید: مذاکرات واشنگتن و مسکو سازنده بود

آمریکا از هدف اصلی خود در مذاکره با ایران دست کشید

دعوت از ویتکاف برای سفر به تهران

دیدار عابدزاده با بازیگران ایرانی در آمریکا

پیش‌بازی رئال مادرید - آرسنال؛ شعله‌ خفته زیر خاکستر، منتظر آتشی بی‌پروا

پیش‌بازی رئال مادرید – آرسنال؛ شعله‌ خفته زیر خاکستر، منتظر آتشی بی‌پروا

رئال مادرید به دنبال یک بازگشت تاریخی دیگر در لیگ قهرمانان اروپا

فغانی به جام باشگاه‌های فوتبال جهان رفت

ارسال بمب‌های خوشه‌ای و تسلیحات جدید آمریکا به تل آویو

خلاصه بازی دورتموند 3-1 بارسلونا (لیگ قهرمانان اروپا – 25-2024)

قهرمان کشتی فرنگی جهان: قضاوت ها در مسابقات قهرمانی اروپا ناعادلانه بود!

مقام ارشد اروپایی: نظم جهانی در حال فروپاشی است

اونای امری: استون ویلا گام رو به جلویی برداشت؛ نگذاشتیم رقابت یک طرفه باشد

نمایش تحسین‌برانگیز شاگردان نیکو کواچ؛ امید گل دورتموند از بارسلونا بیشتر بود

دریافت جایزه هم نتوانست غم چهرهٔ سرو گیراسی را پنهان کند / عکس

واشنگتن: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای یا برنامه غنی‌سازی داشته باشد!

آمریکا از خواسته اولیه خود درباره ایران عقب نشست

حمله هوایی شبانه آمریکا به یمن

جلسه فوق مهم رییس جمهور آمریکا برای بررسی وضعیت مذاکرات با ایران

تیراندازی در یک دبیرستان آمریکایی/ 4 نفر مجروح شدند

ایران برنده دور اول مذاکرات با آمریکا شد

ترامپ برای بررسی وضعیت مذاکرات با ایران جلسه‌ای برگزار کرد

جزئیات قتل هولناک خانوادگی در بندرعباس

پاری سن ژرمن رکورددار صعود به مراحل نیمه‌نهایی‌ در اروپا بین تیم‌های فرانسوی

بارسلونا و پاری سن ژرمن درانتظار مشخص‌شدن رقیبان؛ لیگ قهرمانان به اوج هیجان نزدیک می‌شود

مارکینیوش: پاری سن ژرمن امسال قهرمان اروپا خواهد شد

گیراسی، تک‌سربازی علیه امپراتوری هانسی فلیک!

خلاصه بازی استون ویلا 3 (4)-(5) 2 پاری سن ژرمن (لیگ قهرمانان اروپا – 25-2024)

لوئیز انریکه: پاری سن ژرمن نه فقط بهترین دروازه‌بان، بلکه بهترین ترکیب جهان را در اختیار دارد

صعود بارسا و پاری سن ژرمن به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

هت‌تریک گیراسی مجوز صعود بارسلونا را باطل نکرد

خلاصه بازی استون ویلا و پاری‌سن‌ژرمن؛ شاگردان انریکه در یک قدمی فینال

خلاصه بازی استون ویلا و پاری‌سن‌ژرمن؛ شاگردان انریکه در یک قدمی فینال – آفتاب نو | اخبار ورزشی

برای اولین بار پس از 6 سال؛ بارسلونا به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا رسید

نمودار مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا +عکس

طرح ترامپ برای تعطیلی 30 سفارتخانه و کنسولگری

ادعای نیکی هیلی علیه تهران

نیویورک تایمز: حتی متحدان هم دیگر اعتمادی به آمریکا ندارند

مذاکره با ایران محور جلسه اتاق وضعیت کاخ سفید

نگرانی تل‌آویو از برنامه خروج نیروهای آمریکایی از سوریه

مهمترین خواسته ایران از آمریکا در مذاکرات

بورس در انتظار اخبار دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ اگر اخبار مثبتی از مذاکرات مخابره شود، شاخص به سطح 3 میلیون واحد می‌رسد

مذاکرات ایران و آمریکا: تکرار سیاست‌های شکست‌خورده و تلاش برای باج‌خواهی

بالاتر از صلاح، دروگبا و اتوئو: گیراسی تاریخ‌ساز می‌شود