کارشناس اسرائیلی: نشست عمان خبرهای بدی برای تلآویو داشت
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به اعتقاد یک تحلیلگر اسرائیلی، این واقعیت که موعد جدیدی برای ادامه مذاکرات تعیین شده و قرار است دور بعدی هفته آینده برگزار شود، نشانگر پیشرفت در مذاکرات است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، پرفسور ابراهام بن تسفی تحلیلگر روزنامه یسرائیل هیوم در یادداشتی در این رابطه اعتراف کرد، چند روز پیش، اتفاقی در روابط پرتنش و خصمانه بین واشنگتن و تهران رخ داد: هیئتهای دیپلماتیک از دو کشور رقیب برای اولین بار پس از حدود یک دهه در عمان دیدار کردند.
از جمله موارد در دستور کار: دور مقدماتی مذاکرات که امید میرود به امضای «توافق وین 2» منجر شود.
به اعتراف این تحلیلگر صهیونیست: نخست، باید تأکید کرد که با وجود بحران شدید اقتصادی و مالی کنونی ایران و موقعیت ژئواستراتژیک آن به دلیل فرایندهای جنگ 7 اکتبر، این موضوع هیچ تاثیری در رابطه با ماهیت، جهتگیری و سرنوشت فرآیندی که بهتازگی در عمان آغاز شده، ایجاد نمیکند.
چون حتی در سال 2018، زمانی که دونالد ترامپ در اولین دوره ریاستجمهوریاش تصمیم گرفت کشورش را از توافق اولیه هستهای جدا کند و بهتدریج تحریمهای اقتصادی و مالی سختتری را اعمال کند، روابط بین دو کشور بهطور اساسی از نظر منابع استراتژیک و میزان قدرتشان در همه سطوح نامتقارن بود.
با وجود این شکافها، راهبرد کاخ سفید در اعمال تحریمها با فشار نتیجهای نداشت و به هیچگونه نرمشی در موضع تهران منجر نشد.
به اعتقاد این کارشناس فشارهای آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران نتایج معکوسی داشته است.
او در این رابطه نوشت: فشار آمریکا به چالش ایران منجر شد و یکی از تهدیدآمیزترین نمودهای آن، افزایش تدریجی و سیستماتیک از غنیسازی اورانیوم اولیه در توافق 2015 (3.75%) به سطح کنونی و خطرناک 60% بود، که ایران را تنها در فاصله یک گام با (غنیسازی تا سطح 90%) قرار داد.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است، در واقع، آنچه در ابتدا بهعنوان مذاکرات غیرمستقیم تعریف شده بود، در پایان بحثها به دیداری مستقیم، هرچند کوتاه، بین ویتکاف و عراقچی تبدیل شد.
بنابراین، ما با یک فرآیند تدریجی و نهچندان فوری روبهرو هستیم که انتظار میرود بلافاصله با یک دیدار علنی، مستقیم و ثبتشده بین رؤسای دو هیئت ادامه یابد.
وحشت تلآویو از گرایش واشنگتن به سوی همکاری هستهای با ریاضتوافق هستهای واشنگتن ـ ریاض؛ عقبنشینی عربستان از غنیسازیرویترز: مذاکرات ایران و آمریکا درباره موضوع هستهای است به نظر میرسد هر دو طرف متخاصم، حداقل در حال حاضر، به تقویت مسیر دیپلماتیک علاقهمندند و هر طرف دلایل خاص خود را دارد. با این حال، باید توجه داشت که در جلسه افتتاحیه وارد جزئیات نشدند و این جلسه عمدتاً شامل ارائه و ترسیم مواضع اولیه بود که بین طرفین منتقل شد. از سوی دیگر، واضح است که مواضع اساسی تنها نقطه شروع هستند و نه بیشتر. همانطور که مذاکرات غیرمستقیم و مستقیم میتوانند بهسرعت به مذاکرات مستقیم تبدیل شوند، تصورات قدیمی و ریشهدار نیز ممکن است در طول مسیر ترک بخورند و فروبپاشند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1406452/