اولین نشست "جایگاه خانواده در آسیا" برگزار شد
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، نشست "جایگاه خانواده در آسیا" امروز چهارشنبه، 27 فروردین 1404 با هدف بررسی تطبیقی و تحلیلی وضعیت خانواده در کشورهای مختلف آسیایی و چالشهای پیش روی آن، با حضور اساتید و پژوهشگرانی از ایران و ژاپن برگزار گردید.
در این همایش، دکتر محمد مهریار، رئیس دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب، به ایراد سخنرانی با موضوع "تحولات حقوق خانواده در ایران در مواجهه با چالشهای معاصر" پرداخت و به بررسی تغییرات قانونی و اجتماعی در ساختار خانواده ایرانی پرداخت.
مهیار سخنرانی خود را با موضوع «تحولات حقوق خانواده در ایران در مواجهه با چالشهای معاصر» با طرح این پرسش که حقوق خانواده در شرایط امروز جامعه ایران با چه چالشهایی روبهروست، زمینه ورود به بحث را فراهم ساخت.

به باور وی، این رشد اگرچه دستاوردهای مثبتی در پی داشته، اما همزمان با ظهور برخی آسیبهای اجتماعی همراه بوده است؛ آسیبهایی که بهتدریج قانونگذار را ناگزیر از بازنگری و اصلاح در برخی مواد قانونی مربوط به خانواده کردهاند. وی تأکید کرد که این تحولات، اگر با رویکردی جامعنگر، متوازن و مبتنی بر مبانی فرهنگی و دینی جامعه همراه باشد، میتواند به تقویت بنیان خانواده و ایجاد تعادل در مناسبات اجتماعی منجر شود. رئیس دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان، بر ضرورت گفتوگو و همفکری میان حقوقدانان، نهادهای قانونگذار، قضات و نهادهای مدنی برای رسیدن به الگویی متناسب با شرایط امروز جامعه ایرانی تأکید کرد.

در ادامه، خانم دکتر زینب زارع مهذبیه، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، با موضوع "نقش خانواده در جنوب شرق آسیا"، به تبیین جایگاه و کارکردهای نهاد خانواده در این منطقه مهم از قاره آسیا پرداخت. وی با اینکه ما باید ساختار خانوادههای خود را، همراه با ارزشهای سنتی و فرهنگیمان، حفظ کنیم، اظهار داشت: اما در عین حال باید آن را با شرایط دنیای امروز تطبیق دهیم؛ بهترین راهی که به نظر من میرسد، این است که به جای کارهای سطحی و نمادین، یک کار اساسی و پژوهشی انجام دهیم. مثلاً طراحی یک «شاخص خانواده» یا Family Index میتواند به ما کمک کند تا وضعیت خانواده در کشورهای مختلف را با یک معیار استاندارد بسنجیم. خانم دکتر زارع مهذبیه در پایان گفت: خانواده در فرهنگهای آسیایی هنوز هم سنگبنای جامعه است و اینکه چرا خانواده هنوز در این جوامع مهم باقی مانده، به چند عامل اساسی، نقش سیاستگذاری فرهنگی دولتها، الگوگیری هوشمندانه از فرهنگهای دیگر و احترام به سنتها همراه با بهروزرسانی آنها برای پاسخ به نیازهای امروز، برمیگردد. این نشست که با استقبال دانشجویان و پژوهشگران حوزه مطالعات خانواده و مطالعات منطقهای مواجه شد، فرصتی برای تبادل نظر و ارائه آخرین یافتههای پژوهشی در خصوص نهاد خانواده در قاره کهن فراهم آورد. نویسنده: رشیدیان
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1409683/