ایرانیان جهان

آخرين مطالب

استقلال در منجلاب اقتصادی افتاد / هلدینگ خراب کرد ! اخبار ایران

استقلال در منجلاب اقتصادی افتاد / هلدینگ خراب کرد !
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روز گذشته سایت کدال صورت مالی جدید باشگاه استقلال با مدیریت هلدینگ خلیج فارس را منتشر کرد. در این گزارش آمده که استقلال در 6 ماه منتهی به 30 دی 1403 49.5 میلیارد تومان درآمد داشته است در حالی که این عدد برای 6 ماه قبلی 208 میلیارد تومان بوده است. هزینه‌های جاری باشگاه نیز به 28.9 میلیارد تومان رسیده است.
طبق اعلام سایت کدال استقلال 414 میلیارد تومان زیان خالص داشته است. به گزارش عرشه آنلاین ؛ وضعیت باشگاه پرسپولیس از نظر مالی کاملا متفاوت بوده و درآمد باشگاه پرسپولیس در6ماه اول سال مالی 356میلیارد تومان بوده که 49میلیارد تومان آن به‌عنوان سود خالص بوده است. این شرایط مالی دو تیم وضعیت آنها، تفاوت مدیریت باشگاه‌ها و همین‌طور تیم اقتصادی دو باشگاه را نشان می‌دهد. گویا شرایط درآمدزایی و جذب اسپانسر در باشگاه پرسپولیس شرایط بهتری داشته و به همین دلیل پرسپولیس از نظر مالی حتی سوددهی داشته است.
بازی با کلمات برای حمله به هلدینگ خلیج فارس! پس از انتشار اسناد مذکور در سایت کدال رسانه‌ها به بهانه زیان باشگاه استقلال هلدینگ خلیج فارس را مورد حملات خود قرار دادند. خبرگزاری فارس نوشت: هلدینگ خلیج‌فارس 414 میلیارد تومان زیان روی دست باشگاه استقلال گذاشت! تسنیم هم مدعی شد زیان خالص باشگاه استقلال با مدیریت هلدینگ رشد چند ده برابری داشته است. برخی رسانه‌های ورزشی نیز که با تغییر و تحول در باشگاه استقلال ارتباط و منافع خود را از دست داده‌اند هلدینگ را مسبب گرفتاری‌ها و زیان باشگاه استقلال دانستند.
این گزارش‌ها بر مبنای اطلاعات سایت کدال در شرایطی منتشر شد که مدیریت باشگاه استقلال از تاریخ 5 اردیبهشت 1403 به گروه پتروشیمی خلیج فارس واگذار شده است.
هلدینگ به استقلال ضرر زد یا در استقلال هزینه کرد؟ رسانه‌ها جوری زیان خالص باشگاه استقلال را بازتاب داده‌اند که انگار این باشگاه خودش درآمدهایی داشته و هلدینگ خلیج فارس به عنوان یک مجموعه جدا درآمدهای باشگاه استقلال را نابود کرده است. منتقدان توجه نمی‌کنند که در حال حاضر هلدینگ خلیج فارس مالک باشگاه استقلال است و اساسا گزاره «هلدینگ به استقلال زیان مالی زد» کاملا اشتباه و حاوی اطلاعات گمراه‌کننده است. هلدینگ خلیج فارس از زمان تحت اختیار گرفتن باشگاه مدام در حال هزینه برای باشگاه استقلال بوده است. اینکه هزینه‌ها اشتباه بوده، به عنوان مثال تغییر 6 مربی یا جذب بازیکنان بوسنیایی، یک مساله است و اینکه هلدینگ با این کار به استقلال زیان مالی زده بحث دیگر. در واقع درست‌تر این است که بگوییم هلدینگ با هزینه‌هایی که برای باشگاه استقلال انجام داده است دچار این ضرر مالی شده. ضرری که از همان ابتدای واگذاری باشگاه استقلال به هلدینگ کاملا قابل پیش‌بینی بود. هیچ کس تصور نمی‌کرد باشگاهی که از حقوق اولیه خود یعنی حق پخش، کپی‌رایت و درآمدهای روز بازی محروم است بتواند به مالکش یعنی هلدینگ سود برساند. هلدینگ خلیج فارس هم با علم بر اینکه آمده تا برای این باشگاه «هزینه» کند مالکیت این باشگاه را برعهده گرفت. برخلاف بانک شهر که به عنوان سهامدار عمده کنسرسیوم بانکی مالک پرسپولیس توانسته از مالکیت پرسپولیس به واسطه حمایت هواداران از این بانک سود به جیب بزند، هلدینگ نمی‌تواند چنین انتظاری داشته باشد. چرا که فیلد کاری هلدینگ خلیج فارس و مشتریانش که عموما مشتریان خارجی هستند تحت تاثیر برند استقلال قرار نمی‌گیرند.
ضرر 250 میلیون دلاری صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان به النصر؟ در کشور عربستان صندوق سرمایه‌گذاری عمومی این کشور ارقامی چند صد میلیون دلاری در اختیار باشگاه‌های مطرح این کشور گذاشت تا فوق‌ستاره‌های دنیای فوتبال را جذب کنند. با همین حمایت بود که باشگاه النصر موفق شد رونالدو را با دستمزد 250 میلیون دلاری به خدمت بگیرد. باشگاه النصر در زمان به خدمت گرفتن رونالدو حتما درآمدهایی داشته اما مطمئنا حتی نیمی از هزینه خرید این فوق ستاره پرتغالی هم صاف نشده است. بر اساس دیدگاه رسانه‌ها در مورد هلدینگ خلیج‌فارس باید گفت صندوق سرمایه‌گذاری عربستان سعودی بیش از صد میلیون دلار ضرر روی دست باشگاه النصر گذاشته که به‌طور مشخص حرفی است خنده‌دار.
در فوتبال غیر حرفه‌ای منطقه غرب آسیا هزینه‌های انجام شده برای باشگاه‌ها توسط نهادهایی نظیر هلدینگ خلیج فارس یا صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان و … عموما نه با رویکرد اقتصادی که با رویکرد حمایتی و با اهداف دیگری جز درآمدزایی صورت می‌گیرد. عربستان به خاطر ری‌برندینگ سراغ رونالدو رفت و هلدینگ با هدف حمایت از یکی از دو باشگاه بزرگ ایران وارد حوزه تیمداری شد.
آیا واقعا درآمد باشگاه کاهش پیدا کرده؟ در مورد درآمدهای باشگاه استقلال که کاهش پیدا کرده ذکر این نکته ضروری است که بخش عمده‌ای از درآمد استقلال در فصول پیش از طریق تبلیغات پیراهن بود. اما امسال روی لباس استقلال عبارت «شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس» حک شده است که مربوط به هلدینگ خلیج‌فارس می‌باشد. طبیعتا هلدینگ به عنوان مالک باشگاه استقلال قراردادی با خودش امضا نکرده که بابت درج نام برند خود روی پیراهن باشگاه رقمی دریافت کند و به همین دلیل درآمد باشگاه استقلال با افت فاحشی روی کاغذ مواجه شده است. اگر هلدینگ همانند کنسرسیوم بانکی که مالکیت پرسپولیس را برعهده دارد اجازه می‌داد برند دیگری از تبلیغات پیراهن استقلال استفاده کند آن وقت درآمد استقلال روی کاغذ امسال بیشتر هم شده بود.
اهداف سیاسی، منفعتی پشت حمله به هلدینگ تاکید روی اینکه هلدینگ خلیج فارس عامل زیان‌دهی باشگاه استقلال شده یا ذکر جملاتی نظیر «درآمدهای استقلال با هلدینگ کاهش پیدا کرده» به نظر اهداف دیگری جز بررسی واقعی شرایط باشگاه استقلال دارد.
در اینکه هلدینگ خلیج فارس ثبات مدیریتی به استقلال نداده و هزینه‌های اشتباه زیادی انجام داده هیچ شکی وجود ندارد. در اینکه هلدینگ بر خلاف انتظار انضباط مالی به باشگاه تحمیل نکرده هم همینطور. در همین مدت چند صد میلیارد تومان از پول بیت‌المال که متعلق به هلدینگ خلیج فارس بوده دود هوا شده است. اما اینکه گفته شود هلدینگ چند صد میلیارد به استقلال ضرر زده هم اشتباه است هم بی‌انصافی. هلدینگ به عنوان مالک منابع مالی استقلال را مصرف نکرده بلکه این باشگاه استقلال بوده که منابع مالی هلدینگ خلیج فارس را هزینه کرده است.
گزارش‌هایی که روز گذشته ابتدا در رسانه‌های اصولگر منتشر شد احتمالا با اهداف سیاسی منتشر شده‌اند تا مدیریت هلدینگ خلیج فارس را که در دولت جدید به طیف سیاسی مقابل داده شده تحت فشار قرار دهند./اعتماد
دنیای‌اقتصاد: طبق اعلام سایت کدال، هلدینگ خلیج فارس در بازه زمانی (1403.05.01 تا 1403.10.30) 414میلیارد تومان زیان خالص روی دست باشگاه استقلال گذاشته است!
استقلال، سمبل ضرر! طبق مدارک منتشرشده در سایت کدال درآمد باشگاه استقلال در 6ماه اول سال مالی تنها 49میلیارد تومان همراه با 458میلیارد تومان هزینه بوده و این باشگاه را زیان‌ده نشان می‌دهد. این در شرایطی است که وضعیت باشگاه پرسپولیس از نظر مالی کاملا متفاوت بوده و درآمد باشگاه پرسپولیس در6ماه اول سال مالی 356میلیارد تومان بوده که 49میلیارد تومان آن به‌عنوان سود خالص بوده است. این شرایط مالی دو تیم وضعیت آنها، تفاوت مدیریت باشگاه‌ها و همین‌طور تیم اقتصادی دو باشگاه را نشان می‌دهد. گویا شرایط درآمدزایی و جذب اسپانسر در باشگاه پرسپولیس شرایط بهتری داشته و به همین دلیل پرسپولیس از نظر مالی حتی سوددهی داشته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1410321/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزیرخارجه اسراییل به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر خارجه اسراییل: در مواجهه با ایران، روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

مستاجرزدایی از بازار مسکن ادامه دارد/ روند اجاره‌نشینی در کشورهای دیگر چگونه است؟

پیش‌بینی ترسناک زنی که ترور جان اف‌ کندی را پیش‌بینی کرد برای سال 2025

فوری/ بیانیه مهم عمان پس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ درخواست آمریکا مشخص شد

وزارت خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا در رم بیانیه داد

تقدیر تولیدکنندگان دارو از حجت الاسلام اژه ای برای احیای کارخانه پی وی سی پزشکی هگمتانه

شرکت‌های آمریکایی به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند/ویتکاف هرچه به عراقچی گفته،قانع‌کننده بوده/خواسته آمریکا از ایران واقع‌بینانه بود

بیانیه عمان پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه مذاکرات ایران و آمریکا قطعی شد | دور سوم گفت‌وگوها با حضور عمان در راه است

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا؛ شنبه شش اردیبهشت، عمان

ادعای فاکس نیوز در مورد درخواست جالب ویتکاف از عراقچی!

سخنگوی وزارت خارجه تاریخ دور سوم مذاکرات را اعلام کرد +عکس

تحلیل اسرائیلی از مذاکرات رم: این یعنی خبری از انفجار نبود!

سقوط 3 میلیونی قیمت طلا پس از مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش عباس آخوندی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را لغو کرد

تاثیر آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار موبایل؛ 30 فروردین 1404

خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در کجا برگزار می شود؟

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات رم؛ هرچه گفته‌اند قانع‌کننده و خط قرمزها رد نشد

واکنش رژیم صهیونیستی به ادامه مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش وزیر خارجه عمان به مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا

دیدار نماینده «ترامپ» و «رافائل گروسی» در رم

کارشناس قطری: تردیدهای ایران ـ آمریکا در حال از بین رفتن است

فوری: زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد

سفر خالد بن سلمان به ایران گامی در مسیر بازتعریف نقش ریاض در منطقه است

گام دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛ تداوم مسیر با تأکید بر منافع ملی

اعلام زمان و چگونگی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا از زبان عراقچی

توئیت لارنس نورمن از نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

رسانه روسی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دیدار نماینده ترامپ و رافائل گروسی در رم

عمان: ایران و آمریکا برای ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها توافق کردند

تقدیر وزیر خارجه عمان از عراقچی و ویتکاف/ حتی امور غیرممکن نیز ممکن به نظر می‌رسند

گزارش عمان از جزئیات مذاکرات امروز ایران و آمریکا؛ گفت‌گوها در حال شتاب گرفتن است | مسائل غیرممکن نیز محتمل به‌نظر می‌رسند

مطهرنیا: آمریکا حداکثرها را می‌خواهد از ما بگیرد

واکنش وزیرخارجه اسرائیل به نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

عباس آخوندی: لحظه سازش ایران و آمریکا فرا رسیده است

دهقانی فیروزآبادی: به نظر نمی‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال برچیدن صنعت هسته‌ای ایران باشند

مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا محتمل به‌نظر می‌رسند

مذاکره با آمریکا تصمیم نظام است/نگاه‌های افراطی در هر دو طرف به مذاکرات ضربه می‌زند/رسانه‌های مرجع باید یک قرارگاه مرکزی داشته باشند

توافق ایران و آمریکا در «مدت زمان کوتاه»؟/ رجایی: مذاکرات اثر مثبت بر روی بازارها گذاشته/ ترامپ دنبال ارائه یک چهره صلح طلب از خود است

واکنش لارنس نورمن به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش روحانی نزدیک به قالیباف به روند مذاکرات ایران و آمریکا؛ تا اینجا شبیه برجام است

ناگفته های مذاکرات امروز ایران و آمریکا +فیلم

دولت آمریکا روادید صدها دانشجوی چینی را لغو کرد

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای