ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خبر بد: در صورت توافق با آمریکا هم خطر مکانیسم ماشه در کمین است! ایالات متحده آمریکا

خبر بد: در صورت توافق با آمریکا هم خطر مکانیسم ماشه در کمین است!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در انگلستان گفت: اکنون که ما در مرحله رفع سوءتفاهمات و جلب اعتماد طرفین هستیم، برگزاری مذاکرات جداگانه با آمریکا و اروپا ضروری است، زیرا روابط ما با هر کدام این‌ها، مسائل خاص خود را دارد. اما در مورد موضوعات هسته‌ای که مشکلی مشترک در روابط ما هم با آمریکا و هم با اروپا محسوب می‌شود، می‌توانیم مذاکرات را به صورت مشترک انجام دهیم تا بدبینی‌های هردوی آن‌ها نسبت به برنامه هسته‌ای ما مرتفع شود و دیگر در شورای حکام آژانس با چالش‌ مواجه نشویم.
لذا در مورد چالش‌‌های مشترک، باید دوباره مذاکرات با 1+5 انجام شود تا به یک توافق جامع برسیم و روابط‌مان با تمام طرفین بهبود یابد. سیدجلال ساداتیان با اشاره به تأثیر مذاکره ایران و آمریکا بر روابط با اروپا، اظهار کرد: در طی سال‌ها، رابطه ایران و اروپا فرازونشیب‌های زیادی داشته است. در سال 1382 ما با تروئیکا (انگلیس، فرانسه و آلمان) بر سر مسائل هسته‌ای به توافقی موسوم به «توافق سعدآباد» رسیدیم که نهایتا پس از 10 سال به برجام ختم شد. البته که اروپا هیچ وقت به تعهدات برجامی خود به طور کامل عمل نکرد و اعتراض ایران به این وضعیت باعث شد پس از خروج آمریکا از برجام، تروئیکا ابزار «اینستکس» را به عنوان مکانیزمی جایگزین مطرح کند که در عمل اجرا نشد.
وی با بیان اینکه در کنار کارشکنی‌های اروپا، ما هم گاهی در روابط دوجانبه اشتباهاتی داشتیم، افزود: 3 سال پیش با آغاز جنگ اوکراین و درگیری‌های اتحادیه اروپا با روسیه، تنش‌های ما با اروپا نیز رفته‌رفته افزایش یافت. در این مقطع با توجه به تحریم‌های روسیه، ابتدا فرصت خوبی برای ما پدید آمد تا هم گاز خودمان را به کشورهای اروپایی صادر کنیم و هم مشکلاتی که در روابط‌مان با این کشورها وجود داشت را کاهش دهیم. اما متأسفانه با تحلیل غلطی که ما از «زمستان سخت» پیش‌روی اروپایی‌ها داشتیم، این فرصت را از دست دادیم و بر دلخوری‌های اروپا از ما نیز افزوده شد. همین سردی روابط باعث شد اروپایی‌ها ادعا کنند که ما در حال فروش پهپاد با روسیه هستیم که عملا یک فضای تقابلی را میان ما و اتحادیه اروپا ایجاد کرد.
سفیر اسبق ایران در انگلیس با اشاره به برگزاری 4 دور مذاکره با اروپا در دولت پزشکیان، بیان کرد: در کنار این، گفت‌وگوهای ما با آمریکا نیز آغاز شده است و لذا به نظر می‌رسد ادامه این گفت‌وگوها در یک کشور اروپایی، کاری عاقلانه است تا بتوانیم اتحادیه اروپا را هم به این مذاکرات پیوند بزنیم تا شاید به برجامی دیگر دست یابیم. رابطه با آمریکا و اروپا، هر کدام از ظرافت‌های خاص خود برخوردار است و اگر تیم سیاست خارجی ما بدون توجه به تخریب‌های نتانیاهو و تندروهای داخلی، مذاکرات را به پیش ببرند، به نتایج مثبتی خواهیم رسید.
ساداتیان با بیان اینکه حتی در صورت توافق با آمریکا هم اگر روابط خود با کشورهای اروپایی را بهبود نبخشیم، ممکن است به سمت استفاده از اسنپ‌بک حرکت کنند، گفت: باید در روابط با تمام کشورهایی که در قالب 1+5 حضور داشتند، توازن را رعایت کنیم. هم اروپا و هم آمریکا، در مورد مسائل هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای ایران نگرانی‌هایی دارند و لذا اروپایی‌ها بدشان نمی‌آید که در مذاکرات ما با آمریکا حضور داشته باشند. بنابراین من فکر می‌کنم احتمالا از یک جایی به بعد، ما با اروپا و آمریکا و حتی چین و روسیه بر سر یک میز بنشینیم.
وی ادامه داد: اکنون که ما در مرحله رفع سوءتفاهمات و جلب اعتماد طرفین هستیم، برگزاری مذاکرات جداگانه با آمریکا و اروپا ضروری است، زیرا روابط ما با هر کدام این‌ها، مسائل خاص خود را دارد. اما در مورد موضوعات هسته‌ای که مشکلی مشترک در روابط ما هم با آمریکا و هم با اروپا محسوب می‌شود، می‌توانیم مذاکرات را به صورت مشترک انجام دهیم تا بدبینی‌های هردوی آن‌ها نسبت به برنامه هسته‌ای ما مرتفع شود و دیگر در شورای حکام آژانس با چالش‌ مواجه نشویم. لذا در مورد چالش‌‌های مشترک، باید دوباره مذاکرات با 1+5 انجام شود تا به یک توافق جامع برسیم و روابط‌مان با تمام طرفین بهبود یابد.
سفیر اسبق ایران در انگلیس با اشاره به صحبت‌های وزیر امور خارجه فرانسه مبنی بر اینکه مذاکرات ایران و آمریکا باید در جهت منافع اروپا باشد، افزود: پس از برجام، اروپایی‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران صف کشیدند، اما ما اعلام کردیم که آمریکا حق حضور در ایران را ندارند و نهایتا به دلیل عدم‌تأمین منافع آمریکا، ترامپ از برجام خارج شد. لذا امروز برقراری توازن در روابط خارجی ضروری است؛ به گونه‌ای که چین و روسیه حس نکنند که ما تنها در مواقع سختی به این کشورها پناه بردیم و اروپایی‌ها نیز این طور برداشت نکنند که پس از لغو تحریم‌های آمریکا، ما تمایلی به همکاری با آنان نداریم. ایران بازار بزرگی است و هر کشوری می‌تواند وارد این بازار شود و ما باید از مزایای تمام این کشورها استفاده کنیم.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1410503/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزیرخارجه اسراییل به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر خارجه اسراییل: در مواجهه با ایران، روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

مستاجرزدایی از بازار مسکن ادامه دارد/ روند اجاره‌نشینی در کشورهای دیگر چگونه است؟

پیش‌بینی ترسناک زنی که ترور جان اف‌ کندی را پیش‌بینی کرد برای سال 2025

فوری/ بیانیه مهم عمان پس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ درخواست آمریکا مشخص شد

وزارت خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا در رم بیانیه داد

تقدیر تولیدکنندگان دارو از حجت الاسلام اژه ای برای احیای کارخانه پی وی سی پزشکی هگمتانه

شرکت‌های آمریکایی به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند/ویتکاف هرچه به عراقچی گفته،قانع‌کننده بوده/خواسته آمریکا از ایران واقع‌بینانه بود

بیانیه عمان پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه مذاکرات ایران و آمریکا قطعی شد | دور سوم گفت‌وگوها با حضور عمان در راه است

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا؛ شنبه شش اردیبهشت، عمان

ادعای فاکس نیوز در مورد درخواست جالب ویتکاف از عراقچی!

سخنگوی وزارت خارجه تاریخ دور سوم مذاکرات را اعلام کرد +عکس

تحلیل اسرائیلی از مذاکرات رم: این یعنی خبری از انفجار نبود!

سقوط 3 میلیونی قیمت طلا پس از مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش عباس آخوندی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را لغو کرد

تاثیر آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار موبایل؛ 30 فروردین 1404

خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در کجا برگزار می شود؟

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات رم؛ هرچه گفته‌اند قانع‌کننده و خط قرمزها رد نشد

واکنش رژیم صهیونیستی به ادامه مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش وزیر خارجه عمان به مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا

دیدار نماینده «ترامپ» و «رافائل گروسی» در رم

کارشناس قطری: تردیدهای ایران ـ آمریکا در حال از بین رفتن است

فوری: زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد

سفر خالد بن سلمان به ایران گامی در مسیر بازتعریف نقش ریاض در منطقه است

گام دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛ تداوم مسیر با تأکید بر منافع ملی

اعلام زمان و چگونگی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا از زبان عراقچی

توئیت لارنس نورمن از نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

رسانه روسی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دیدار نماینده ترامپ و رافائل گروسی در رم

عمان: ایران و آمریکا برای ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها توافق کردند

تقدیر وزیر خارجه عمان از عراقچی و ویتکاف/ حتی امور غیرممکن نیز ممکن به نظر می‌رسند

گزارش عمان از جزئیات مذاکرات امروز ایران و آمریکا؛ گفت‌گوها در حال شتاب گرفتن است | مسائل غیرممکن نیز محتمل به‌نظر می‌رسند

مطهرنیا: آمریکا حداکثرها را می‌خواهد از ما بگیرد

واکنش وزیرخارجه اسرائیل به نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

عباس آخوندی: لحظه سازش ایران و آمریکا فرا رسیده است

دهقانی فیروزآبادی: به نظر نمی‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال برچیدن صنعت هسته‌ای ایران باشند

مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا محتمل به‌نظر می‌رسند

مذاکره با آمریکا تصمیم نظام است/نگاه‌های افراطی در هر دو طرف به مذاکرات ضربه می‌زند/رسانه‌های مرجع باید یک قرارگاه مرکزی داشته باشند

توافق ایران و آمریکا در «مدت زمان کوتاه»؟/ رجایی: مذاکرات اثر مثبت بر روی بازارها گذاشته/ ترامپ دنبال ارائه یک چهره صلح طلب از خود است

واکنش لارنس نورمن به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش روحانی نزدیک به قالیباف به روند مذاکرات ایران و آمریکا؛ تا اینجا شبیه برجام است

ناگفته های مذاکرات امروز ایران و آمریکا +فیلم

دولت آمریکا روادید صدها دانشجوی چینی را لغو کرد

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای