ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تهدید تعرفه‌های ترامپ برای رشد و صادرات نفت آمریکا ایالات متحده آمریکا

تهدید تعرفه‌های ترامپ برای رشد و صادرات نفت آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، کاهش شدید قیمت نفت که ناشی از تهدیدهای تعرفه‌ای دولت ترامپ بوده است، رشد و صادرات نفت آمریکا را تهدید می‌کند.
دولت ترامپ اصرار دارد که شیل آمریکا از قیمت‌های پایین‌تر نفت جان سالم به در خواهد برد و می‌تواند به خوبی فعالیت کند و در سطح قیمت فعلی حدود 60 دلار در هر بشکه و حتی پایین‌تر وست تگزاس اینترمدیت، به خوبی عمل کند.
اما صنعت انرژی آمریکا متقاعد نشده است. در حالیکه بیانیه‌های عمومی لابی کنندگان نفت و تولیدکنندگان نفت، از تسهیل مقررات و فرآیندهای مجوز توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا استقبال می‌کنند، مدیران اجرایی در خفا، از هدف دولت برای کاهش قیمت نفت به 50 دلار در هر بشکه عصبانی هستند. از سوی دیگر، هرج و مرج تجاری و تعرفه‌ای در بازارها که به دلیل تعرفه‌های ترامپ، توقف تعرفه‌ها و معافیت های تعرفه‌ای ایجاد شده، قیمت نفت را کاهش داده است، زیرا این باور شکل گرفته که احتمال وقوع رکود و کاهش تقاضا برای انرژی وجود دارد.
مازاد تجارت نفت آمریکا ضعیف شد
با کاهش بیش از 15 درصدی قیمت نفت نسبت به سال گذشته، صادرات نفت آمریکا ممکن است قیمت‌های پایین تری برای صادرات داشته باشد. این امر ارزش مطلق مازاد تجارت نفت آمریکا را که با افزایش تولید نفت در دوران انقلاب شیل ایجاد شد، کاهش می‌دهد. قبل از رونق شیل در دهه 2010، آمریکا در تجارت نفت با کسری مواجه بود و در مقایسه با صادرات نفت خام و فرآورده های نفتی، نفت بیشتری وارد می‌کرد. انقلاب شیل، موقعیت تجاری را برای آمریکا، به مازاد تبدیل کرد و آمریکا از سال 2020، هر سال یک صادرکننده بزرگ نفت بوده است.
سیاست های تعرفه‌ای ترامپ که قیمت نفت را کاهش داد و احتمال رکود را بالا برد، مازاد تجارت نفت آمریکا را ضعیف می‌کند. این یک نتیجه مطلوب برای دولتی نیست که بر رفع کسری های تجاری متمرکز است. تجارت نفت و انرژی، در واقع، یکی از معدود بخش هایی است که آمریکا در آن، سالانه دهها میلیارد دلار مازاد تجاری دارد.
حتی اگر اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی متعهد شوند که گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) و نفت بیشتری از آمریکا بخرند و در واقع بخرند، بخشی از دستاوردها ممکن است در صورت بروز رکود جهانی، با قیمت‌های ضعیف و تقاضای پایین تر برای انرژی جبران شود. تقاضای ضعیف‌تر جهانی برای نفت و گاز، از افزایش تولید نفت آمریکا حمایت نمی‌کند و برای پروژه‌های صادراتی ال‌ان‌جی آینده که نیازمند تعهدات محکم برای تصمیم‌گیری نهایی برای سرمایه‌گذاری هستند، نوید خوبی نمی‌دهد.
رابرت یاوگر، مدیر بخش آتی بانک سرمایه گذاری «میزوهو امریکاس»، به وال استریت ژورنال گفت: شما ادعا می‌کنید که صنعت انرژی عزیز برنامه اقتصادی شماست و زندگی را بسیار سخت کردید.
رشد شیل آمریکا در معرض خطر
سپس این مسئله مطرح می‌شود که چگونه آمریکا می‌تواند تولید را حفظ کند تا در موقعیت خود به عنوان ابرقدرت صادرات انرژی که در چند سال گذشته داشته است، بماند. کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا و رئیس سابق شرکت فراکینگ «لیبرتی انرژی»، همچنان نسبت به تولید نفت آمریکا خوش بین بوده و بر این باور است که این صنعت نه تنها زنده خواهد ماند، بلکه حتی با نفت 60 دلار یا کمتر نیز رشد خواهد کرد.
با این حال، صنعت التماس می‌کند که متفاوت باشد؛ حداقل این چیزی است که مدیران اجرایی در مارس، به طور ناشناس در نظرسنجی انرژی فدرال رزرو دالاس برای سه ماهه اول نوشتند.
مدیر یک شرکت اکتشاف و تولید نفت گفت: سلطه انرژی آمریکا و نفت 50 دلار در هر بشکه، با هم مغایرت دارند. در قیمت 50 دلار هر بشکه نفت، تولید نفت آمریکا بلافاصله و احتمالا به میزان قابل توجهی، کاهش خواهد یافت.
یکی دیگر از مدیران اجرایی حتی با صراحت بیشتری گفت: آشفتگی دولت، فاجعه ای برای بازارهای کالاست. شعار «حفاری کن عزیزم، حفاری کن» چیزی بیش از یک افسانه و شعار تجمعات پوپولیستی نیست. پیش بینی سیاست تعرفه‌ای برای ما غیرممکن است و هدف مشخصی ندارد. ما ثبات بیشتری می‌خواهیم.
ثبات در دو هفته گذشته، دورترین فاصله ممکن را با بازار نفت داشته است. ثبات ممکن است کلیدواژه اوپک برای «قیمت نسبتا بالای نفت» باشد، اما برای سرمایه گذاری سرمایه و تصمیمات حفاری در نفت شیل آمریکا نیز بسیار مهم است. بدون هیچ گونه اطمینانی در مورد هزینه حفاری چاه ها از جمله قیمت فولاد، تولیدکنندگان در بودجه بندی و حفظ پرداخت سود سهامداران در سطوح فعلی، با مشکل مواجه هستند.
بر اساس برآوردهای شرکت تحقیقاتی «ریستاد انرژی»، هزینه‌های حفاری و شرکت‌ها شامل سود سهام و بدهی‌های خدماتی، قیمت سر به سر 62.50 دلار هر بشکه وست تگزاس اینترمدیت را برای فعالیت جدید در سال 2025، ایجاب می‌کند.
بر اساس نظرسنجی انرژی فدرال رزرو دالاس، مدیران شرکت‌های آمریکایی فکر می‌کنند که به طور متوسط ‌به قیمت 65 دلار در هر بشکه برای حفر یک چاه جدید در سال جاری نیاز دارند. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت هفته گذشته به زیر این سطح کاهش یافت و تا روز پنجشنبه، به 64 دلار رسید.
اگر رشد تقاضای جهانی برای نفت با تضعیف اقتصادها در بحبوحه هرج و مرج تجارت و تعرفه، کاهش یابد، ممکن است قیمت‌ها افت بیشتری پیدا کنند. حتی اوپک که در بین موسسات پیش‌بینی‌کننده، صعودی‌ترین پیش بینی را در زمینه رشد تقاضای نفتی داشته است، به تازگی تخمین رشد تقاضا برای نفت در سال‌های 2025 و 2026 را کاهش داده است. اوپک در گزارش ماهانه اش، اعلام کرد که رشد تقاضای جهانی نفت را به میزان 1.3 میلیون بشکه در روز در هر یک از سال‌های 2025 و 2026 پیش بینی می‌کند که 150 هزار بشکه در روز کمتر از برآوردهای قبلی برای هر یک از این دو سال است.
پیش بینی بسیار صعودی اوپک، دو تا سه برابر بیشتر از برآوردهای بانک های بزرگ وال استریت از رشد تقاضا برای نفت است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اوپک پس از سال‌ها حمایت از قیمت‌های نفت از طریق محدودیت داوطلبانه تولید، همچنین به دنبال به دست آوردن مجدد سهم بازار به قیمت آسیب دیدن نفت شیل آمریکا خواهد بود. در این زمینه، تعرفه‌های دولت آمریکا و عدم اطمینان آنها برای تولیدکنندگان آمریکایی، برنامه تسلط انرژی آمریکا را تضعیف می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1412281/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزیرخارجه اسراییل به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر خارجه اسراییل: در مواجهه با ایران، روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

مستاجرزدایی از بازار مسکن ادامه دارد/ روند اجاره‌نشینی در کشورهای دیگر چگونه است؟

پیش‌بینی ترسناک زنی که ترور جان اف‌ کندی را پیش‌بینی کرد برای سال 2025

فوری/ بیانیه مهم عمان پس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ درخواست آمریکا مشخص شد

وزارت خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا در رم بیانیه داد

تقدیر تولیدکنندگان دارو از حجت الاسلام اژه ای برای احیای کارخانه پی وی سی پزشکی هگمتانه

شرکت‌های آمریکایی به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند/ویتکاف هرچه به عراقچی گفته،قانع‌کننده بوده/خواسته آمریکا از ایران واقع‌بینانه بود

بیانیه عمان پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه مذاکرات ایران و آمریکا قطعی شد | دور سوم گفت‌وگوها با حضور عمان در راه است

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا؛ شنبه شش اردیبهشت، عمان

ادعای فاکس نیوز در مورد درخواست جالب ویتکاف از عراقچی!

سخنگوی وزارت خارجه تاریخ دور سوم مذاکرات را اعلام کرد +عکس

تحلیل اسرائیلی از مذاکرات رم: این یعنی خبری از انفجار نبود!

سقوط 3 میلیونی قیمت طلا پس از مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش عباس آخوندی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را لغو کرد

تاثیر آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار موبایل؛ 30 فروردین 1404

خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در کجا برگزار می شود؟

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات رم؛ هرچه گفته‌اند قانع‌کننده و خط قرمزها رد نشد

واکنش رژیم صهیونیستی به ادامه مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش وزیر خارجه عمان به مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا

دیدار نماینده «ترامپ» و «رافائل گروسی» در رم

کارشناس قطری: تردیدهای ایران ـ آمریکا در حال از بین رفتن است

فوری: زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد

سفر خالد بن سلمان به ایران گامی در مسیر بازتعریف نقش ریاض در منطقه است

گام دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛ تداوم مسیر با تأکید بر منافع ملی

اعلام زمان و چگونگی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا از زبان عراقچی

توئیت لارنس نورمن از نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

رسانه روسی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دیدار نماینده ترامپ و رافائل گروسی در رم

عمان: ایران و آمریکا برای ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها توافق کردند

تقدیر وزیر خارجه عمان از عراقچی و ویتکاف/ حتی امور غیرممکن نیز ممکن به نظر می‌رسند

گزارش عمان از جزئیات مذاکرات امروز ایران و آمریکا؛ گفت‌گوها در حال شتاب گرفتن است | مسائل غیرممکن نیز محتمل به‌نظر می‌رسند

مطهرنیا: آمریکا حداکثرها را می‌خواهد از ما بگیرد

واکنش وزیرخارجه اسرائیل به نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

عباس آخوندی: لحظه سازش ایران و آمریکا فرا رسیده است

دهقانی فیروزآبادی: به نظر نمی‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال برچیدن صنعت هسته‌ای ایران باشند

مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا محتمل به‌نظر می‌رسند

مذاکره با آمریکا تصمیم نظام است/نگاه‌های افراطی در هر دو طرف به مذاکرات ضربه می‌زند/رسانه‌های مرجع باید یک قرارگاه مرکزی داشته باشند

توافق ایران و آمریکا در «مدت زمان کوتاه»؟/ رجایی: مذاکرات اثر مثبت بر روی بازارها گذاشته/ ترامپ دنبال ارائه یک چهره صلح طلب از خود است

واکنش لارنس نورمن به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش روحانی نزدیک به قالیباف به روند مذاکرات ایران و آمریکا؛ تا اینجا شبیه برجام است

ناگفته های مذاکرات امروز ایران و آمریکا +فیلم

دولت آمریکا روادید صدها دانشجوی چینی را لغو کرد

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای