ایرانیان جهان

آخرين مطالب

برگزاری جشنواره «سر تخمی» ازمیغان آئین روزی وبرکت ویژه کاشت ونشاء برنج خاورمیانه‌

برگزاری جشنواره «سر تخمی» ازمیغان آئین روزی وبرکت ویژه کاشت ونشاء برنج
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار مهر، محمد عرب صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مراسم «سرتخمی» در واقع آئین سنتی کاشت بذر برنج و تهیه نشاء مناسب برای مزارع برنج است که اواخر فروردین ماه برگزار می‌شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس افزود: ابتدا قسمتی از زمین‌های کشاورزی برای کاشت برنج و تهیه مخزن نشاء آماده می‌شوند و (شخم زدن، کود حیوانی و …)، بذرها قربال گیری و تمیز و در گونی‌هایی خیسانده می‌شوند و در فضایی سرپوشیده و گرم به مدت سه الی چهار روز نگهداری تا جوانه بزنند.
عرب گفت: بعد از این مرحله زمان کاشت بذرها در زمینی که از قبل آماده شده، می‌باشد و بذرهای جوانه زده در زمین پر آب پخش می‌شوند و کشاورزان با پاشیدن آب (آب گل آلود و زمین شخم زده هست) روی بذرهای جوانه زده در واقع مرحله کاشت را کامل می‌کنند و این زمین‌ها در واقع مخازن کاشت برنج هستند که پس از سبز شدن تا اواخر خرداد ماه نشاء ها به سایر زمین‌ها منتقل و کاشته می‌شوند.
وی افزود: البته به میزان کافی نشاء و گیاه برنج در همین زمین‌ها نیز حفظ می‌شود.
به گفته وی موقع کاشت بذر برنج که از 20 فروردین به بعد شروع می‌شود و در روز مراسم کشاورزان از خانه با خود شکلات و شیرینی و آجیل و خرما و … با خود به سر زمین آورده و بعد از انجام بذر پاشی و اتمام کار کاشت، دور هم جمع می‌شوند و دعای خیر و برکت می‌خوانند و با تنقلات از یکدیگر پذیرایی می‌کنند.
عرب گفت: برگزاری رویدادهای گردشگری با همکاری جوامع محلی علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی باعث افزایش مشارکت‌های اجتماعی مردم، احیاء هنرها و آداب و رسوم و معرفی آنها به نسل‌های جدید، برند سازی محصولات و تولیدات کشاورزی و صنایع دستی و البته زمینه موثری برای جذب گردشگر و معرفی هدفمند مناطق خصوصاً روستاها و… است.
رئیس میراث فرهنگی طبس یادآور شد: از اهداف ما از برگزاری این مراسم‌ها با توجه به گردشگر پذیر بودن روستا احیای و زنده نگه داشتن مراسمات و آیین‌ها و سنت‌های قدیمی است.
به گفته عرب این جشنواره به همت و تلاش شورای اسلامی و دهیاری و اهالی روستا، فعالین گردشگری و صنایع دستی، مجموعه ژئو پارک جهانی طبس و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان برگزار شد و در سال‌های آینده نیز تداوم خواهد داشت.
وی همچنین گفت: پرونده ثبت ملی این مراسم در فهرست رویدادهای گردشگری کشور بنام روستای ازمیغان بزودی تهیه می‌شود و پیش از این مراسم و یا در اصطلاح جشنواره بهار نارنج شهر طبس و نخل و شالی ازمیغان برای ثبت ملی تهیه شده و مراسم و آئین هایی چون گل نرگس کریت، جشن برداشت خرما، شتر سواری و کویر نوردی حلوان، عروسی سنتی اسفندیار و … جزء برنامه‌ها و فعالیت‌های پیش بینی شده است.
کد خبر 6440593

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1413919/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنگجویان سفالی؛ میراثی از دل تاریخ چین/حفاری‌های باستانی چه می‌گویند؟

حجت الاسلام اژه‌ای راهی چین شد

سفر هیاتی بلندپایه از قزاقستان به کابل

قیمت جهانی نفت امروز 1404/2/1

چرا آمریکا در مذاکره با ایران کوتاه آمد؟

از تهدید تا مذاکره؛ چرا ترامپ مذاکره با ایران را به جنگ ترجیح می‌دهد؟

دومین هواپیمای بوئینگ هم از چین برگشت خورد

گاف امنیتی وزیر دفاع آمریکا درباره یمن

طلای جهانی پرواز کرد اما دلار جا ماند!

بورس با چه پشتوانه‌ای وارد مسیر صعودی شده است؟

قیمت توکن پای نتورک امروز دوشنبه 1 اردیبهشت

طلای جهانی اوج گرفت و دلار عقب ماند!

شکل‌گیری «منطقه توافق» بین ایران و آمریکا

چین به کشورها درخصوص انعقاد قراردادهای تجاری با آمریکا به ضرر پکن هشدار داد

عقب‌نشینی مرحله به مرحله آمریکایی‌ها

طلای سیاه سقوط کرد

واکنش تند به پوشاندن پرچم آمریکا در ورودی دانشکده با موکت! + عکس

قیمت میجر امروز دوشنبه 1 اردیبهشت به دلار و تومان

رهامی: فقط اسرائیل مخالف مذاکره ایران و آمریکا است

سرمقاله آرمان ملی/ پالس‌های مهم از رم

بازگشت مرد هزار چهره

نقشه ترامپ برای تصاحب بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا در اوکراین

هشدار نماینده عراقی درباره تحرکات نگران‌کننده ترکیه در عراق

چرا پزشکیان همه را معطل طیب‌نیا کرده؟!

600 طرح اقتصادی و عمرانی با اعتبار 62 همت در استان یزد به بهره‌برداری رسید

اقتصاد در گرو مذاکرات نیست | جو روانی ایجاد نکنیم!

کیهان: پزشکیان وزارت اقتصاد را معطل طیب‌نیا کرد!

سفر معاون نخست وزیر قزاقستان به کابل برای گفتگو با طالبان

تصویب 7 میلیارد دلار درخواست سرمایه‌گذاری خارجی در کشور

شهربازی سندباد خرمشهر؛ مرکزی برای گردشگری خانوادگی و توسعه اقتصادی

کشف1805بطری مشروبات الکی/ توقیف یک دستگاه موتورسیکلت فورزا

پشتیبانی از تولید و سرمایه‌گذاری، راه‌حل توسعه پایدار همدان

حسینی: نباید اقتصاد کشور را به مذاکرات گره زد

مذاکرات در بازار خودرو هم غوغا کرد | کاهش 100 میلیون قیمت خودرو در بازار

کارشناسان مسیر بازار بورس را برای اردیبهشت‌ماه چگونه ترسیم کردند؟

هشدار چین درباره هرگونه توافق تجاری علیه پکن

تحولات اوکراین| بروکسل قصد ندارد با روسیه گفتگو کند

12 شهید در حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن

طلای سیاه سقوط کرد | قیمت نفت 1 اردیبهشت 1404

قیمت نفت اعلام شد

قیمت دلار آمریکا | قیمت یورو | قیمت دلار آزاد امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 + جدول

گفت و شنود/ بازیافت زباله!

آمریکا از مواضعش در قبال ایران عقب‌نشینی کرده است؟

صلح کنید و پول درآورید

افت قیمت نفت در اولین روز از اردیبهشت 1404/ کاهش نگرانی‌ها درپی مذاکرات ایران و آمریکا

42 شهید و زخمی در حمله آمریکا به یمن

درگذشت رئیس جمهور آمریکا و برگزاری مجلس ترحیم در ایران + عکس

قیمت جهانی طلا امروز یکم اردیبهشت؛ هر اونس طلا 3284 دلار

دیدار صمیمانه نوید محمدزاده و پیمان معادی در آمریکا+تصویر

فیلم ساز بوشهری در جشنواره سینمای «سلما »آمریکا خوش درخشید