ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دیدار بی‌ثمرِ اسرائیلی‌ها با ویتکاف درباره ایران ایالات متحده آمریکا

دیدار بی‌ثمرِ اسرائیلی‌ها با ویتکاف درباره ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، به گفته رسانه اسرائیلی ظاهراً رئیس موساد دیوید بارنیا و وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی ران درمر که همزمان با برگزاری مذاکرات غیرمستقیم ایران و واشنگتن در ایتالیا به این کشور سفر کرده بودند، نتوانستند در دیدار با نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در مذاکرات استیو ویتکاف نظر او را درباره گفت‌و‌گوها با ایران تغییر دهند.
به گزارش جروزالم پست، رئیس موساد و وزیر امور راهبردی اسرائیل ظاهراً علاوه بر رُم، روز جمعه در پاریس نیز نشستی مخفیانه با ویتکاف برگزار کرده بودند. درمر نزدیک‌ترین مشاور نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو است و بارنیا به دلیل احترامی که واشنگتن برای رئیس موساد قائل است، به عنوان یک سلاح مخفی دیده می‌شد.طبق این گزارش بارنیا اخیراً دیدارهای موفقی با رئیس سیا جان راتکلیف در اراضی اشغالی داشته است، اما رژیم تشخیص داد که برای تأثیرگذاری بر مذاکرات باید ویتکاف را متقاعد کند.
جروزالم‌پست افزود در اسرائیل نگرانی عمیقی وجود دارد که نه ویتکاف و نه رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ به طور کامل
اهمیت تقابل با برنامه هسته‌ای و موشکی ایران را درک نکرده‌اند.به گفته رسانه عبری، واکنش خوش‌بینانه ایران به دور دوم مذاکرات، خودداری آمریکا از ارائه برخی جزئیات، تعیین دور سوم مذاکرات برای هفته آینده و سایر مسائل نشان می‌دهد که بارنیا و درمر در تغییر نظر ویتکاف موفق نشده‌اند.
طبق این گزارش، در گذشته بارنیا و رؤسای سابق موساد یوسی کوهن، تأمیر پاردو، مئیر داگان و... گاهی اوقات برای تغییر نظر و متقاعد کردن مقامات ارشد آمریکایی اطلاعات و ادعا‌های جدیدی را در لحظات کلیدی درباره برنامه هسته‌ای ایران به آنها می‌گفتند تا آمریکایی‌ها را به تغییر مواضع خود مجاب کنند، به عنوان مثال بارنیا پیش از این رئیس وقت سیا را متقاعد کرد تا مواضع سخت‌تری در مورد جزئیات مذاکرات هسته‌ای با ایران اتخاذ کند.
جروزالم‌پست مدعی شد که در آوریل 2021 انتظار می‌رفت دولت رئیس‌جمهور سابق آمریکا جو بایدن با یک توافق هسته‌ای سریعِ جدید با ایران موافقت کند و نظرات هیئت اسرائیلی را در این زمینه نادیده گرفته بود، اما پس از دیدار شخصی کوهن با بایدن (در زمانی که بایدن با نتانیاهو دیدار نمی‌کرد)، ایالات متحده موضع سخت‌گیرانه‌ای در مورد سانتریفیوژ‌های پیشرفته ایران و سایر جزئیات توافق هسته‌ای 2015 (برجام) اتخاذ کرد.
روزنامه عبری افزود که پس از این اقدام مذاکرات شکست خورد و فرصت دستیابی به توافق در دوره رئیس‌جمهور اسبق ایران حسن روحانی از بین رفت و به این ترتیب مذاکرات واقعی تا سال 2022 به تعویق افتاد.طبق این گزارش، علی‌رغم سابقه طولانی تأثیرگذاری اسرائیلی‌ها بر واشنگتن، ویتکاف و ترامپ ظاهراً مصمم به انعقاد یک توافق هسته‌ای جدید با تهران هستند، به شرطی که بتوانند آن را به نحوی بهتر از توافق 2015 در دوره رئیس‌جمهور اسبق آمریکا باراک اوباما جلوه دهند، حتی اگر متقاوت از آنچه رژیم صهیونیستی لازم می‌داند باشد.
به گفته جروزالم‌پست اکثر مقامات اسرائیلی به جای توافقی که برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند، خواستار اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران هستند، مسئله‌ای که به گفته کارشناسان، رژیم صهیونیستی حتی با کمک آمریکا نیز نمی‌تواند به راحتی از پسِ آن بر بیاید. مجری مشهور آمریکایی تاکر کارسون که روابط نزدیکی با ترامپ دارد،‌ پیش از این درباره چنین اقدامی گفته بود که درگیری با ایران «خودکشی» است و به شدت برای آمریکا ویرانگر خواهد بود.
طبق اطلاعات منتشرشده در رسانه صهیونیستی «هاآرتص»، تل‌آویو نه تنها در مذاکرات حضور رسمی ندارد، بلکه حتی از جایگاه ناظر نیز برخوردار نیست و ناچار است خواسته‌های خود را از طریق کانال‌های غیررسمی و دیدارهای پشت پرده به طرف آمریکایی منتقل کند. پیش‌تر نیز در دور نخست مذاکرات در عمان، ویتکاف پس از رایزنی با مقام‌های ایرانی، نتایج گفت‌وگوها را در دیدار با درمر به اطلاع رژیم صهیونیستی رسانده بود.
ناظران معتقدند دیدارهای مکرر و غیررسمی مقام‌های صهیونیست با نماینده ویژه آمریکا نشانه‌ای از نارضایتی تل‌آویو از روند مذاکرات است؛ چرا که احتمال بازگشت به چارچوب توافق هسته‌ای 2015 و کاهش سطح تنش‌ها با ایران، برخلاف رویکرد تقابلی و جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی است. دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا امروز به ریاست وزیر خارجه ایران سید عباس عراقچی و ویتکاف در اقامتگاه سفیر عمان در ایتالیا و با واسطه وزیر خارجه عمان بدر البوسعیدی برگزار شد.
عراقچی درباره این گفت‌و‌گوها اظهار داشت که طرفین در خصوص یک‌سری اصول و اهداف به تفاهم بهتری رسیدند و قرار است روز چهارشنبه مذاکرات در سطح کارشناسی برگزار شود و گفت‌وگوهای سطح بالا نیز شنبه هفته آینده ادامه خواهد یافت.سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تامی بروس نیز به شبکه المیادین گفت که مذاکرات با «پیشرفت قابل توجهی» همراه بود. به گفته منابع خبری، واشنگتن در این مذاکرات از مواضع پیشین خود عقب‌نشینی کرده است. بر این اساس، آمریکا دیگر خواستار برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران نیست و برنامه صلح‌آمیز و غیرنظامی هسته‌ای را پذیرفته است.با این حال وزیر خارجه ایران پس از پایان گفت‌وگوها تأکید کرد: «همان‌طور که مقام معظم رهبری اشاره کردند، نه دلیلی برای بدبینی زیاد وجود دارد و نه دلیلی برای خوش‌بینی زیاد و ما یک مسیر میانه و کاملا معقولی را باید با آرامش طی می‌کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1414899/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحولات اوکراین| بروکسل قصد ندارد با روسیه گفتگو کند

12 شهید در حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن

طلای سیاه سقوط کرد | قیمت نفت 1 اردیبهشت 1404

قیمت نفت اعلام شد

قیمت دلار آمریکا | قیمت یورو | قیمت دلار آزاد امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 + جدول

گفت و شنود/ بازیافت زباله!

آمریکا از مواضعش در قبال ایران عقب‌نشینی کرده است؟

صلح کنید و پول درآورید

افت قیمت نفت در اولین روز از اردیبهشت 1404/ کاهش نگرانی‌ها درپی مذاکرات ایران و آمریکا

42 شهید و زخمی در حمله آمریکا به یمن

درگذشت رئیس جمهور آمریکا و برگزاری مجلس ترحیم در ایران + عکس

قیمت جهانی طلا امروز یکم اردیبهشت؛ هر اونس طلا 3284 دلار

دیدار صمیمانه نوید محمدزاده و پیمان معادی در آمریکا+تصویر

فیلم ساز بوشهری در جشنواره سینمای «سلما »آمریکا خوش درخشید

پیشنهاد وسوسه برانگیز ترامپ به روسیه و اوکراین!

قیمت جهانی نفت امروزیکم اردیبهشت؛ برنت 66 دلار و 77 سنت شد

«تروریسم آموزشی» در غرب

تصاویری از حمله آمریکا به بازاری در صنعاء

آمریکا در مذاکره با ایران، کوتاه آمده؟ چرا؟

وقتی مدیران دانشگاه تهران دلشان نمی‌خواهد پرچم آمریکا لگد شود

سرمقاله آرمان امروز/ نگاه روسیه به توافق ایران و آمریکا

بزرگ‌ترین تخریب‌کنندگان ‌هاشمی برخی از نزدیکان او هستند

مذاکرات ایران و آمریکا در عصر سایه‌ها؛ نشانه‌ها و معناها

پیشنهاد افزایش تعرفه های برق از ابتدای خرداد

راه‌اندازی بازارچه مرزی شلمچه در انتظار موافقت نهایی عراق

دریاچه آزادی میزبان اردوی مشترک قایقرانان با تیم ملی عراق خواهد بود

استفاده از تجربیات بازنشستگان موجب ارتقا بهره وری بنیاد است

اقتصاد را نباید به مذاکرات گره زد

مدیران ادارات اردبیل مشوق‌های ویژه به سرمایه‌گذاران بدهند

قیمت خودرو امروز 1 اردیبهشت +جدول

روز‌های سبز بورس ادامه دارد؟

طرح ترامپ برای تصاحب بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا در اوکراین

شب تلخی که برای مهدی طارمی در فوتبال اروپا رقم خورد + جزئیات

لاوروف: نباید با روسیه با زبان برتری‌طلبی صحبت کرد

دیپلماسی غریزی ترامپ؛ تصمیم‌سازی در سایه غریزه و خودمحوری

چین اولین شبکه 10G جهان را راه اندازی کرد

هشدار چین به آمریکا و متحدانش درباره توافق تجاری به ضرر پکن

سفیر چین در ایران: آمریکا باید حسن‌نیت بیشتری در مذاکرات با ایران نشان دهد

اژه‌ای راهی چین شد

محسنی‌اژه‌ای عازم چین شد

جزئیات سفر اژه‌ای به چین

روس‌ها خودروی داخلی نمی‌خرند | سقوط 45 درصدی خرید خودرو در روسیه

سفر هیاتی از طالبان به ایران

نشست علمی روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد

قیمت جهانی نفت امروز 1 اردیبهشت

پیشنهاد متفاوت ترامپ به روسیه و اوکراین

از دکترین فشار حداکثری تا پذیرش غنی سازی؛ چرا آمریکا عقب نشینی کرد؟

کورسوی معدنی جنگ اوکراین

ضربه 20 میلیون دلاری ترامپ به آلومینیوم‌سازان

رم، صحنه اقتدار دیپلماتیک: ایران چگونه معادلات مذاکرات را هدایت کرد؟