هرکسی که دلش برای ایران عزیز میتپد، باید در جهت تقویت مذاکرات گام بردارد
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - سخنگوی حزب مجمع ایثارگران با توجه به مقطع تاریخی که کشور در آن واقع شده است، با اشاره به علامتهای مثبت در روند شکلگیری مذاکرات ایران و آمریکا و بازخوردهای آن در عرصه اجتماعی و بازگشت شاخصهای اقتصادی به وضعیت قابل اطمینانتر، در جهت حمایت این حزب سیاسی نسبت به این رویداد مهم سیاسی و بینالمللی واکنش نشان داده و اعلام موضع کرد.
به گزارش جماران، حسین احمدی با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا، گفت: امروز اگرچه دیرهنگام اما به هر حال با رویداد خوب و اطمینان بخشی روبرو شدهایم که از هر زاویهای که نگریسته شود، بالأخره میبایست با یک اجماع ملی از اصل پذیرش مذاکره بین ایران و آمریکا از سوی هر دو طرف استقبال میشد و اکنون هرکسی که دلش برای ایران عزیز میتپد، باید در جهت تقویت مذاکرات گام بردارد و از تیم مذاکره کننده حمایت و پشتیبانی کند. طی تحولات اخیر و شرایط شکننده منطقهای و وضعیت کشور و پیامدهای سنگین آن برای مردم رنجور ایران، اقتضای درست همین بود که ایران ضمن حفظ مواضع برحق خود در راستای منافع ملی، حکمتِ دولت، عزتِ ملت و مصلحتِ جامعه مذاکره را می پذیرفت. اتفاقات سالیان گذشته که توسط افراطیون داخلی و خارجی در برخورد با ایران صورت گرفته است و منجر به تحریمهای بین المللی و تشدید آن در سالهای بعد شده است؛ چیزی جز شکست تمام عیار برای اقتصاد کشور و به تبع آن فقیرتر شدن مردم و رنج و نگونبختی برای آنها باقی نگذاشته است.
سخنگوی مجمع ایثارگران افزود: سرانجام با همه بدعهدیها در نظام بینالملل و تحرکات و اقدامات بدخواهان داخلی و خارجی علیه ملت رنجدیده ایران، نهایت امر، اجماع بین مردم و حاکمیت میتوانست مسیر صحیح خودش را پیدا نماید و آن دو مسیر همسو، رویداد مهم نتیجه انتخابات اخیر ریاست جمهوری و خروج از برزخ مذاکره یا عدم مذاکره بوده است که در مواضع رئیس جمهور نیز برجسته بود. شکلیابی مذاکرات اخیر میتواند در جهت یک توافق دو طرفه پیش برود. هر چند مذاکرات و توافقات حاصله که ان شاءالله امید میرود تداوم یابد، الزاماً حلّال همه مشکلات و مصائب دولت و ملت نخواهد بود، ولیکن عقلانیت در بهرهبرداری حداکثری از فرصتهای پیش رو را ایجاد مینماید. یکی از فرصتهای مهم رفع تهدید رویارویی با دنیا و جنگ خانمانسوز علیه ایران است و فرصت دیگر رویکرد نویدبخشی برای ایجاد امنیت و گشایش سرمایهگذاری و پیدایش مجدد روندهای توسعه و پیشرفت کشور است که ان شاءالله امید است در آینده نزدیک رقم بخورد. همین که مردم ایران امیدوار بشوند رونق و سرمایه اجتماعی آنان مهمترین محرک پیشرفت کشور خواهد شد. همینطور سرمایههای اجتماعی، منابع انسانی و اقتصادی ایرانیان خارج از کشور که امیدواریم تمهیدات بازگشت آنها به میهن اسلامیمان فراهم شود.
وی ادامه داد: این را هم باید توجه بدهیم که حاکمیت باید مراقبت نماید که جریانات تندروی داخلی و آنان که از نتایج شوم تحریمها منافع و سود میبرند، مانع از این تصمیم ملی نظام و مردم نشوند و احیاناً با اقدامات نسنجیده تیم مذاکره کننده را با مشکل و مسأله مواجه نکنند. امروز همه جریانات سیاسی رسمی و صاحب تحلیل در کشور پی به آثار مخرب تحریمها بردهاند و میدانند که شرایط جنگی و نزاع با جهان، مانع توسعه و پیشرفت کشور میشود و تبعات آنرا باید مردم بدهند.
احمدی یادآور شد: پس از انتخابات ریاست جمهوری 1403 و پیروزی آقای پزشکیان و تا حدودی مشارکت ملی با ایجاد امید اجتماعی در میان آحادی از مردم، انتظارها برای بهبود روابط بینالملل و تغییر سیاستهای خارجی نظام حاکم و رفع موانع سرمایهگذاری به وجود آمد که همان جریانات تندرو و سودجوی داخلی از یک طرف، افراطیون خارجی و سلطنتطلبان و صهیونیستها و دولت جنگطلب اسرائیل از طرف دیگر، سعی بر از میان بردن امید در جامعه به ویژه جوانان ما نمودند و مدتی موفق شدند صحنه بین المللی را نیز به سمت آتش جنگ و خونریزی و کشتار دهها هزار از زن و کودک و پیر و جوان فلسطین و لبنان بکشانند.
وی تأکید کرد: نکته مهم در این دوره از مذاکرات، تدبیر وحدت فرماندهی و اصالت دیپلماسی کشور در حیطه دولت و با اراده و اختیار وزارت خارجه که حائز اهمیت است و ما تأکید مینماییم که هر کس دل در گرو ایران و ایرانی دارد، چه در داخل و چه در خارج از هرگونه تضعیف مواضع جمهوری اسلامی و تیم مذاکره کننده باید پرهیز نماید و پرهیز بدهد؛ چرا که موفقیت و حصول نتایج مطلوب برای هر دو طرف میز مذاکره، نه تنها به نفع مردم کشورمان هست بلکه به نفع جهان اسلام و مردم داغدیده لبنان و فلسطین نیز میباشد. توسعه همکاریهای بینالمللی و مذاکرات همه جانبه و موفقیتآمیز و باز شدن باب گفتوگوی طرفینی چه با آمریکا و اروپا یا چین و روسیه و چه میان آنها در حل منازعه بینالمللی و گشوده شدن گرههای آتش افکن به صلاح تمامی ملتها بوده و هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که در شرایط دعوا و نزاع با دنیا و درگیر جنگ با کشورهای همسایه خود، بتواند به توسعه و پیشرفت برای مردمش دست پیدا کند. هر خط مشییی که حتی اگر ما را درگیر جنگ هم نکند ولی موفق شود ما را در دنیا و منطقه و در میان همسایگانمان منزوی نماید، به مردم خودش و به مردم مسلمان منطقه خیانت کرده است.
احمدی در ادامه این اعلام مواضع حزبی گفت: کشور ما یک زمانی صاحب حدود 800 میلیارد دلار پول حاصل از فروش منابع و درآمدهای ملی شد و بعدها فرصت برجام را هم کسب نمود، اما به سرعت فرصتها از کف رفتند و از مزایای کلان آن نه تنها بهرهبرداری نشد بلکه منجر به بدعهدیها و سوء استفاده جریانات داخلی و منطقهای و ماجراجوییهای تضعیف کننده دیپلماسی کشور شد و واقعیتش هیچ مقام مسئولی هم امروز پاسخگو نیست. ما انذار میدهیم که مسئولین کشور تجربه تلخ تاریخی گذشته را پیش روی خود بگذارند و از فرصت سوزی به شدت پرهیز نمایند.
وی افزود: حزب مجمع ایثارگران از طرفین مذاکره کننده میخواهد تا با احترام به حقوق ملتها و در شرایط برابر، با امتیاز دادن متقابل به یکدیگر در جهت تقویت مواضع متوازن مذاکرات کمک نمایند. اکنون که دکترین مخالفت رسمی با دستیابی به تسلیحات هستهای در مواضع مقامات عالی رتبه کشور و با بازدید و اذعان رئیس آژانس هستهای سازمان ملل نیز اثبات شده است؛ در راستای تقریب مذاکرات و توافقات طرفین، آمریکا میتواند با برداشتن تدریجی تحریمهای ایران و ایران با مساعدسازی شرایط بازگشت به سفارتخانه آمریکا امکان افزایش اعتماد متقابل را فراهم نمایند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1416562/