ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمریکا در مرز رکود، کمبود و تورم

آمریکا در مرز رکود، کمبود و تورم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - در سال 2018، دونالد ترامپ اعلام کرد که جنگ‌های تجاری "خوب و آسان برای پیروزی هستند"، این اظهار نظر زمانی صورت گرفت که دولت ترامپ تعرفه‌هایی بر واردات چینی اعمال کرد. به گزارش ژئوپلتیک، اسکات بسن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، این اقدامات را با این استدلال توجیه کرد که ایالات متحده در مقابل چین از مزیت برخوردار است چون دارای کسری تجاری با چین است و بنابراین انتقام‌جویی چین "دست باختنی" خواهد بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما این استدلال نادرست است زیرا چین در این جنگ تجاری "سلطه بر تشدید" دارد، بدین معنا که چین کنترل روند تشدید تنش‌ها را در اختیار دارد و ایالات متحده به کالاهایی از چین وابسته است که به راحتی نمی‌توان آنها را جایگزین یا در داخل تولید کرد. دولت ترامپ درک نمی‌کند که جنگ‌های تجاری به ضرر هر دو طرف تمام می‌شود زیرا دسترسی به کالاها و خدمات حیاتی که اقتصادها به آن نیاز دارند و مردم و شرکت‌ها مایل به پرداخت هزینه برای آنها هستند، محدود می‌شود. در حالی که بسن جنگ تجاری را با بازی پوکر مقایسه می‌کند، باید گفت که تجارت مانند پوکر یک بازی صفر-جمع نیست؛ بلکه یک بازی مثبت-جمع است، به این معنا که در بیشتر مواقع هر دو طرف از موفقیت‌های یکدیگر بهره‌مند می‌شوند. محدود کردن تجارت درآمد واقعی و قدرت خرید یک کشور را کاهش می‌دهد، زیرا کشورهای صادرکننده برای کسب درآمد و خرید کالاهایی که یا ندارند یا تولید آنها در داخل هزینه‌بر است، صادرات می‌کنند.
عدم تعادل تجاری بین ایالات متحده و چین، جایی که ایالات متحده به طور قابل توجهی بیشتر از چین واردات دارد، لزوماً به معنای برتری ایالات متحده در این جنگ تجاری نیست. به گزارش ژئوپلتیک، در سال 2024، ایالات متحده با چین 263.3 میلیارد دلار کسری تجاری داشت. در حالی که چین یک کشور دارای مازاد تجاری است و بیشتر از آنچه که سرمایه‌گذاری می‌کند، پس‌انداز می‌کند، ایالات متحده به عنوان یک کشور دارای کسری تجاری بیشتر از آنچه که پس‌انداز می‌کند، هزینه می‌کند که در یک جنگ تجاری آن را آسیب‌پذیرتر می‌کند. جنگ تجاری ایالات متحده را از دسترسی به کالاهای حیاتی یا مجبور به پرداخت هزینه‌های بالاتر به دلیل تعرفه‌ها محروم می‌کند که در نتیجه آن کمبودهایی در صنایع خاص و تأثیرات منفی بر خانوارها به وجود می‌آید.
کشورهای دارای مازاد تجاری، مانند چین، برای تطبیق با اختلالات تجاری آمادگی بیشتری دارند. چین می‌تواند کالاهای خود را به صورت داخلی یا به کشورهای دیگر بفروشد، در حالی که ایالات متحده به عنوان یک کشور دارای کسری تجاری با کمبودها و افزایش هزینه‌ها مواجه می‌شود. علاوه بر این، ایالات متحده به عنوان واردکننده سرمایه آسیب‌پذیر است، زیرا جنگ‌های تجاری ممکن است منجر به کاهش سرمایه‌گذاری و افزایش نرخ بهره بر بدهی‌های آن شود.
اقتصاد ایالات متحده احتمالاً بیشتر از چین در یک جنگ تجاری آسیب خواهد دید، به خصوص اگر تعرفه‌ها بیشتر افزایش یابد. اگر اقدامات دولت ترامپ منجر به کمبودهای شدید در کالاهای حیاتی مانند داروها، الکترونیک‌های ارزان‌قیمت و مواد معدنی شود، ایالات متحده ممکن است با پدیده "رکود تورمی" مواجه شود، وضعیتی که در آن تورم افزایش یافته در حالی که اقتصاد دچار انقباض می‌شود. این می‌تواند به تصمیمات دشواری برای فدرال رزرو و سیاست‌گذاران منجر شود زیرا آنها برای مدیریت تورم و بیکاری با مشکل مواجه خواهند شد.
رویکرد ترامپ در تجارت بی‌پروا است زیرا ایالات متحده به کالاهای چین برای کالاهای حیاتی وابسته است و قطع واردات بدون تأمین منابع جایگزین خطرناک است. این استراتژی ممکن است بخشی از تاکتیک مذاکره باشد، اما بیشتر زیان‌آور است تا مفید. دولت ترامپ در تلاش برای فشار به چین، اقتصاد خود را تضعیف می‌کند و منجر به بی‌ثباتی می‌شود که اعتماد به ایالات متحده را در داخل و خارج کاهش می‌دهد.
در نهایت، به گزارش ژئوپلتیک، رویکرد اقتصادی دولت ترامپ شباهت زیادی به جنگ ویتنام دارد، جنگی که ایالات متحده در آن وارد یک درگیری غیرضروری می‌شود که اقتصاد خود را آسیب‌پذیر می‌کند و اعتبار جهانی خود را از دست می‌دهد. این استراتژی احتمالاً منجر به کاهش ظرفیت تولید ایالات متحده خواهد شد و نفوذ چین و کشورهای دیگر را بر ایالات متحده افزایش می‌دهد و اثرات منفی جنگ تجاری را تشدید می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1417049/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اشتباه غیرقابل جبران ستاره سانتوس؛ نیمار از فوتبال اروپا حذف شد

پیشنهاد جدید فدراسیون برزیل به آنچلوتی

پیشنهاد جدید برزیلی ها به آنچلوتی

مدیرعامل تلگرام: حتی یک بایت پیام خصوصی را فاش نکرده‌ایم

پیشنهاد جدید برزیلی‌ها به آنچلوتی

یک شهید در حمله پهپادی اسراییل به جنوب لبنان

چین خواستار همراهی ژاپن برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ شد

تمرین فوق‌العاده ناهید کیانی در اردوی تیم ملی، همه را به وجد آورد / ویدیو

ون لیموزین لوکس تمام الکتریکی بنز رونمایی شد

میراث تمدنی گران‌بهای ایران و چین به ارتقای سطح روابط دو کشور کمک می‌کند

بیانیه وزارت خارجه چین در آستانه سفر «عراقچی» به پکن

جنگ تعرفه‌ای ترامپ، پکن و توکیو را به‌هم نزدیک‌ کرد

کاپیتان تیم ملی تکواندو: پرچم ایران را روی دیوار چین بالا می‌برم

حسینی: پرچم ایران را روی دیوار چین بالا می‌برم

بیانیه وزارت خارجه چین در آستانه سفر عراقچی به پکن

حاشیه‌های مذاکره ایران و آمریکا در رُم

تهدید دوباره آمریکا علیه نفت ایران

نبرد برای بقا؛ اسرائیل و قمار استراتژیک پس از 7 اکتبر

گروسی: محتاطانه به مذاکرات آمریکا و ایران خوشبین‌ام

نرخ دلار و طلا با لهجه ایتالیایی کاهش یافت

مخفی‌کاری لیونل مسی از مصدومیتش

گروسی: محتاطانه به مذاکرات ایران و آمریکا خوش‌بین هستم

آمریکا دیگر خواستار برچیدن برنامه هسته‌ای ایران نیست تغییر رویکرد واشنگتن؟

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

گروسی: گفت‌وگوهای ایران و آمریکا سرشار از فرصت است

امضا در کرملین، انتظار در تهران

شادی در کوچه

صندلی «باب‌همایون» به چه کسی می‌رسد؟

تاکید پادشاه اردن بر رد هرگونه تلاشی برای کوچاندن فلسطینی‌ها

تبعات شکست پاشینیان در انتخابات محلی ارمنستان

واکاوی ابعاد ناگفته از شکست اطلاعاتی اسرائیل در 7 اکتبر 2023

سقوط آزاد بازار سکه و طلا ادامه دارد، دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاده است

ادامه سقوط آزاد بازار سکه و طلا؛ دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاده است

عارف: آماده آغاز دورانی تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم/ خواهان شراکت‌های مبتنی بر منافع بلندمدت متقابل هستیم/ با ارائه بسته‌های جذاب سرمایه‌گذاری، مدل‌های مشارکت نوآورانه و تضمین‌های بین‌المللی سرمایه‌گذاران بزرگ را دعوت می‌کنیم

جریانی که بیشترین چالش را برای نظام اسلامی ایجاد می‌کند

«قرض‌الحسنه» ابزاری برای تقویت پول ملی و توسعه پایدار

عراقچی به آمریکا درمورد همکاری در برنامه هسته‌ای ایران پیشنهاد داد

قالی ایرانی در پیچ‌وخم نوسانات و وعده‌ها

توسعه مراودات اقتصادی چین با تعاملات و راهکار‌های جدید در دستور کار است

برنامه‌ریزی برای ایجاد پرواز کیش ـ رشت ـ ماخاچکالا / تأکید بر گسترش روابط میان ایران و داغستان روسیه در زمینه‌های ترانزیت و کارگو

اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد اقتصادی بریتانیا را کاهش داد

گسترش روابط ایران و داغستان روسیه در حوزه ترانزیت/ برنامه‌ریزی برای ایجاد پرواز کیش - رشت - ماخاچکالا

مقایسه مدعیان توپ طلای 2025؛ با حضور صلاح، دمبله و رافینیا

راهنمای جامع ارسال بار از ایران به هامبورگ: تجارت و زندگی در قلب اروپا

شبکه 10G جهان در چین!

چرا گرجستان آموزش زبان چینی را در مدارس آغاز می‌کند؟

برگزاری رقابت های بین المللی دوومیدانی جام امام رضا(ع) در مشهد

پولیتیکو: ایران از موضع ضعف وارد مذاکرات نشده است

کدام آلت کوین‌ها در مسیر سقوط هستند؟