ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شویگو: روسیه نمی‌تواند تنها به وعده‌های آمریکا اعتماد کند ایالات متحده آمریکا

شویگو: روسیه نمی‌تواند تنها به وعده‌های آمریکا اعتماد کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دبیر شورای امنیت روسیه در مصاحبه‌ای با اشاره به تقویت زیرساختارهای نظامی ناتو و تمایل آشکار رهبران اروپایی برای رویارویی با روسیه، گفت: گام‌های نخست دولت آمریکا در مسیر تنش‌زدایی مثبت است، ولی مسکو نمی‌تواند صرفاً به وعده‌های لفظی اعتماد کند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "سرگئی شویگو" دبیر شورای امنیت روسیه و وزیر دفاع سابق این کشور روز پنج‌شنبه، در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرگزاری "تاس" اعلام کرد که مسکو آمادگی دارد گفت‌وگوها با واشنگتن را از سر بگیرد، اما تنها به سخنان و وعده‌ها اعتماد نخواهد کرد.
وی گفت: «دولت دونالد ترامپ (رئیس‌جمهور آمریکا) گام‌های مشخصی برای بازسازی روابط دوجانبه با روسیه برداشته است. نتایج اولیه در این راستا نشان می‌دهد که این دولت رویکردی واقع‌بینانه داشته و از بسیاری از کلیشه‌هایی که دولت‌های قبلی به آن پایبند بودند؛ کلیشه‌هایی که در واقع باعث بحران در کل نظام روابط بین‌الملل و بروز مناقشه اوکراین و دیگر بحران‌های منطقه‌ای شدند؛ فاصله گرفته است. ما از این رویکرد استقبال می‌کنیم و آماده‌ایم برای همکاری گام برداریم. این‌که آیا آمریکایی‌ها آماده حل مشکلات انباشته‌شده و ساختاری هستند یا نه، گذشت زمان نشان خواهد داد. این روند پیچیده و به هیچ‌وجه سریع نخواهد بود. تجربه ما در تعامل با ایالات متحده نشان داده که فقط باید به اقدامات و واقعیت‌های ملموس اعتماد کرد، نه به وعده‌های لفظی.»
نخستین گام‌های آمریکا در مسیر تنش‌زدایی با روسیه شایسته توجه است
دبیر شورای امنیت روسیه تاکید کرد که نخستین گام‌هایی که ایالات متحده در مسیر تنش‌زدایی در روابط با روسیه برداشته، قابل توجه است.
شویگو در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر تصمیم دولت ترامپ برای خروج بیش از 20 هزار نظامی آمریکایی از اروپا، گفت: «در حال حاضر این فقط یک اعلام نیت است. هنوز گام‌های عملی مشخصی از سوی آمریکا در این زمینه دیده نمی‌شود. در سال 2024، به بهانه برگزاری مانورهای نیروهای مسلح مشترک ناتو با هدف تمرین انتقال نیروها به صحنه جنگ اروپایی، یک گروه مضاعف از نظامیان آمریکایی در اروپا مستقر شد. در نتیجه، شمار نیروهای آمریکایی در اروپا به حدود 100 هزار نفر رسید. و پس از پایان مانورها، بخشی از این نیروها به‌صورت چرخشی در اروپا باقی ماندند. خروج 20 هزار نظامی آمریکایی تنها این تعداد را به سطح سال‌های 2020 تا 2022 نزدیک خواهد کرد. اما خود این ابتکار واشنگتن به‌عنوان گامی نخست در مسیر تنش‌زدایی، بی‌تردید شایسته توجه است.»
شویگو احتمال ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای توسط روسیه را رد نکرد
دبیر شورای امنیت در گفت‌وگو با "تاس" اعلام کرد که مسکو احتمال ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای را به‌عنوان پاسخی به اقدامات مشابه از سوی ایالات متحده منتفی نمی‌داند.
وی در پاسخ به سوالی درباره امکان انجام دوباره آزمایش‌های هسته‌ای توسط روسیه، توضیح داد: «مواضع ما در این زمینه به‌طور مستقیم تحت تأثیر اقدامات ایالات متحده قرار دارد. در حال حاضر، برخی از انواع تسلیحات هسته‌ای آن‌ها به پایان عمر تضمین‌شده خود نزدیک شده‌اند و توسعه انواع جدیدی از تسلیحات با سرعت کامل در حال انجام است. این امر ممکن است واشنگتن را به ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای سوق دهد. در چنین شرایطی، روسیه نیز ممکن است به‌عنوان مقابله به مثل، اقدام به انجام آزمایش‌های هسته‌ای کند. وزارت دفاع و شرکت دولتی راس‌.اتم برای انجام این کار آمادگی دارند.»
ژنرال شویگو یادآور شد: «در سال‌های اخیر، مجموعه‌ای از تسلیحات مدرن، از جمله سلاح‌های راهبردی، در روسیه توسعه یافته و به خدمت گرفته شده‌اند که در جهان همتایی ندارند. توان نظامی کشور ما به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. البته در چنین شرایطی، ضرورت فوری برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای مشاهده نمی‌شود.»
اروپا می‌خواهد تا سال 2030 برای جنگ با روسیه آماده شود
دبیر شورای امنیت هشدار داد که کشورهای اروپایی به‌طور آشکار فرآیند آمادگی برای رویارویی نظامی با روسیه را آغاز کرده‌اند و برخی از سیاستمداران و محافل نظامی غربی قصد دارند تا سال 2030 این آمادگی را به پایان برسانند. وی در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «در اروپا اقدامات آشکار در جهت آمادگی برای یک درگیری نظامی با کشور ما در حال شکل‌گیری است. در سطوح مختلف حتی زمان‌بندی احتمالی چنین برخوردی اعلام می‌شود؛ از سه تا پنج سال. سیاستمداران و نظامیان اروپایی می‌خواهند تا سال 2030 آماده جنگ با روسیه شوند.»
سرگئی شویگو ادامه داد که ناتو تعداد نیروهای خود را در نزدیکی مرزهای غربی روسیه به شکل قابل توجهی افزایش داده و با توسعه زیرساخت‌های نظامی، در حال تشکیل به‌اصطلاح «مشت ضربتی» است.
وی تاکید کرد: «طی یک سال گذشته، تعداد نیروهای نظامی کشورهای عضو ناتو که در نزدیکی مرزهای غربی روسیه مستقر شده‌اند، تقریباً 2.5 برابر افزایش یافته است. روند توسعه برنامه‌ریزی‌شده زیرساخت‌های نظامی در کشورهای اروپای شرقی ادامه دارد، سامانه‌های راهبردی دفاع موشکی مستقر می‌شوند و اقداماتی برای حفظ آمادگی رزمی بالای توانمندی هسته‌ای تاکتیکی در اروپا در حال اجراست.
به عقیده شویگو،ناتو به سیستم جدیدی از آمادگی رزمی روی آورده؛ سیستمی که امکان استقرار 100 هزار نیروی نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه ظرف 10 روز را فراهم می‌کند، در پایان 30 روز این شمار می‌تواند به 300 هزار نفر برسد و پس از 180 روز، به 800 هزار نظامی افزایش یابد. این اهداف به‌طور علنی در جریان مانورهای نظامی سال‌های 2023–2024 تمرین شده‌اند. کشورهای حوزه بالتیک نیز با استفاده از منابع مالی غرب، در حال ساخت خطوط دفاعی و پایگاه‌های نظامی برای نیروهای ناتو در قلمرو خود هستند.»
پوتین: توافق روسیه و آمریکا در زمینه کاهش تسلیحات ممکن استترامپ:با روسیه و چین درباره خلع سلاح هسته‌ای مذاکره می‌کنملاوروف: کشورهای اروپایی به دنبال رویارویی با روسیه هستند مشارکت بیش از 150 کشور در کنفرانس امنیتی مسکو
سرگئی شویگو در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که نمایندگان بیش از 150 کشور در کنفرانس بین‌المللی امنیتی در اواخر ماه مه در مسکو برگزار می‌شود، حضور خواهند داشت. وی گفت: «شورای امنیت روسیه طی سال‌های گذشته به‌طور منظم نشست‌هایی را با حضور مقام‌های عالی‌رتبه مسئول امور امنیتی برگزار کرده و امسال این نشست از 27 تا 29 ماه مه برگزار خواهد شد. در چارچوب این رویداد، قصد داریم راهکارهای مشخصی را برای تعمیق همکاری در حوزه امنیت با کشورهای متعلق به اکثریت جهانی- یا به‌تعبیر امروزی، جنوب و شرق جهانی- مورد بررسی قرار دهیم.»
وی همچنین اشاره کرد که از جمله مهم‌ترین موضوعات مورد بحث، تأمین امنیت در جمهوری‌های باقی مانده از فروپاشی شوروی و توسعه همکاری با کشورهای همسایه روسیه خواهد بود که چه در قالب روابط دوجانبه و چه در چارچوب ساختارهای چندجانبه نظیر جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای بررسی خواهد شد.
دبیر شورای امنیت روسیه در پاسخ به سئوال دیگری، با اشاره به اینکه جمهوری خلق چین بر لزوم رفع عوامل ریشه‌ای بحران اوکراین تأکید دارد و خواهان دستیابی به صلحی پایدار و بلندمدت است، گفت: «در برابر لفاظی‌های جنگ‌طلبانه مقامات غربی، پکن خواستار خودداری از تشدید تنش‌ها و حرکت به سوی یافتن راه‌حل‌هایی برای رسیدن به صلحی پایدار و بلندمدت است. ما به‌ویژه از این مسئله قدردانی می‌کنیم که چین بر ضرورت رفع ریشه‌های اصلی این درگیری تأکید دارد.چین یکی از اعضای مسئول جامعه جهانی است که تصمیم‌های مستقل اتخاذ می‌کند.»
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1420803/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیپلماسی در تنگنای اعتماد: آیا مسقط کلید گشایش است؟

حمله جنگنده‌های آمریکا به صنعا، ماٰرب و جزیره الحدیده

ویژگی‌های لازم برای یک وزیر اقتصاد

ترامپ: در حال تعامل با پرونده ایران در بالاترین سطوح هستیم/هشدار درباره جنگ اوکراین و غزه

3 سناروی درباره آینده جنگ اوکراین/ دلایل به ثمر نرسیدن توافق آمریکا و روسیه بر سر کی‌یف

حسین شریعتمداری: آمریکا اگر می توانست با موفقیت به ایران حمله کند، لحظه ای درنگ نمی کرد

ویتکاف وارد عمان شد

فواد حسین با روبیو دیدار کرد

بازار خودرو چشم انتظار نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا

به دنبال یک «توافق ساده» با ایران هستم

اجرای طرح تحول اقتصاد کشاورزی در استان کرمان

بزرگتر‌ها بیشترمراقب آبله مراغان باشند

جدیدترین آمار از ذخایر طلا در ایران منتشر شد

ریزش دلار تا کجا ادامه می یابد؟

10 بندر بزرگ جهان

جهاد علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه دارد

اتحاد ترام‍پ و نتانیاهو در برابر ایران دوام می‌آورد؟

پیش بینی قیمت دلار امروز 6 اردیبهشت 1404/ ریزش قیمت دلار در آستانه دور سوم مذاکرات

گفتگوی وزاری امور خارجه ایران و عمان درباره ترتیبات اجرایی دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

ترامپ: ما و ایران به دنبال توافق هستیم | در بالاترین سطح با ایرانی‌ها مذاکره می کنیم

حملات گسترده هوایی آمریکا به یمن

بزرگترین صادرکننده استان قزوین رنجور از مشکلات تولید/ در بدترین شرایط هم تولید را متوقف نکردم

مقصد بعدی ستاره فرانسوی مشخص شد

در آستانه 37 سالگی؛ خوان کوادرادو در مسیر انتقال به کالیاری

اجلاس ایران و آفریقا فرصتی بی‌نظیر برای اصفهان است

ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم/ مسئول جنگ غزه بایدن است

حمله آمریکا به چند منطقه از یمن

گفتگوی تلفنی ترامپ با نتانیاهو درباره جنگ غزه

امیرحسین زارع یا امیررضا معصومی؟/ رقیب حسن یزدانی اخراج نشد!

پیش‌بینی مثبت گاردین از روند مذاکرات ایران و آمریکا

نشست استاندار خوزستان با فعالان اقتصادی منگشت

پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط

اسراییل در صدد گسترش حملات به نوار غزه است

برد عجیب الهلال مقابل تیم چینی در لیگ نخبگان آسیا

بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرقانونی، اولویت تیم مذاکره‌کننده

مصیبت جدید برای تولیدکنندگان پلاستیک در چین!

چهار حمله هوایی آمریکا به صنعا

رونمایی از بمب مالی ترامپ؛ بدهی 29 تریلیون دلاری تسویه خواهد شد؟/ پشت پرده کپی آمریکا از روی دست نروژ و عربستان

اذعان آمریکا به شکست در نبرد پهپادی علیه یمن

رایزنی وزیر امور خارجه ایران با همتای عمانی در مسقط

ملاقات دونالد ترامپ با زلنسکی در ایتالیا

ترامپ: می‌توانیم با ایران به توافق برسیم

ترامپ: اوکراین هنوز قرارداد مواد معدنی را امضا نکرده است

کدام کشور بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارد؟

حضور یک هیئت عراقی در دمشق بابت امنیت

سی‌ان‌ان: یمنی‌ها مانع «مرحله دوم» عملیات نظامی آمریکا شدند

گزیده‌های نفتی هفته

تجاوز مجدد آمریکا به یمن

تجاوز مجدد آمریکا به یمن/ بمباران صنعاء و صعده

آمریکا بار دیگر حملات و بمباران یمن را از سر گرفت